Inhottavia (?) raha-anomuksia

  • Viestiketjun aloittaja Nasu-ope
  • Ensimmäinen viesti
Nasu-ope
Neuvolassa nakattiin tänään käteen vanhempainetuushakemus, olisiko jollakin kokemusta miten noita papereita täytellään, jos ammattina on opettaja ja työsuhde on määräaaikainen, siis palkallista äitiysvapaata ois luvassa.
 
Niissä hakemuksissa on aika hyvin ohjeet mitä niihin tarvii täyttää ja mitä liitteitä tarvitaan! Palkan mukaan kela/sairaskassa laskee päivärahan suuruuden. Kannattaa soittaa kelaan/sairaskassaan ja kysyä sieltä jos tulee epäselviä kohtia, mutta kun vaan huolellisesti täyttää joka kohdan niin ei pitäs olla ongelmia!
 
Miten saat palkallista äitiysvapaata? Mistä sitä haet? Kuka sen maksaa? Onko kaikille opettajille sama vai pelkästään luokanopettajille? (Onko myös lastentarhan- ja aineenopettajille?)

Haetko sitä palkallista samalla lapulla kuin äitiyspäivärahaa yleensä kelalta haetaan?
 
Nasu-ope
Ei ole vinkkiä mistään herunut, kelallakin kävin ja eihän ne siellä mitään tiedä OAJ:n asioista. Palkanlaskija toivottavasti osaa jotain vihjata ensi viikolla. Aineenopettaja olen, lastentarhaopettajien liitosta en tiedä. Vielä pyytelen: vihjaisiko joku tuttavalleen, joka on ope ja määräaikaisessa työsuhteessa ja saanut lapsen, että neuvoja kaivataan kipeästi!! Pelottaa, että pissivät silmään, kun ei ole tietoa. :'( Onneksi odotus on muuten ihanaa aikaa =)
 

Yhteistyössä