Invapysäköinnistä kysymys?!

Viestiketju alueella 'Erityislapset' , aloittaja titimamma, 27.08.2005.

 1. titimamma

  titimamma Vieras

  Eli onko teillä tietoa millä perusteilla sen voi saada?Jostain kuulin että jos kehitysvammainen lapsi saa korotettua hoitotukea niin hyvät mahdollisuudet on saada.
   
  #1
 2. Mauku

  Mauku Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  www.perheklubi.net sivuille ajauduin äsken ja siellä oli keskustelua asiasta =) Myös esim. hyperaktiivinen AD/HD, joka voi säntäillä autojen alle mahd. saada invakortti. Mutta kaikki nää tietty kiven takana :/
   
  #2
 3. Tassut

  Tassut Vieras

  Kysy lapsen lääkäriltä, jos käytte jossain erityisyyden takia. Sieltä sitten saa lääkärinlausunnon, jonka kanssa poliisilaitokselle lupaa hakemaan :wave:
   
  #3
 4. D-mamma

  D-mamma Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2005
  Viestejä:
  3 902
  Saadut tykkäykset:
  11
  tää on yksi niskaviiloja nostattava asia...

  meillä tosi vilkas kohta 4v down poika,karkailee ja säntäilee minne sattuu.käydään kehitysvammaneuvolassa kerran vuodessa ja kysyin lääkäriltä josko kirjoittaisi mulle todistuksen pysäköintilupaa varten.. ei kirjota koska hänen mielestä ei kuulu tämä etu meille.eikä kirjota meidän terveyskeskuslääkärikään kun on sitä mieltä ettei meidän kuuluis käydä siellä kuin mittauksilla ja rokotuksilla.. mut samassa kaupungissa kyllä muut on lupia saanu,pitäis vaan löytää leguri joka kirjaa haitta-asteen niin asia sillä selvä :kieh:

  no,onneks kaikki terapiat pyörii tarhassa (puhe,kun ei muuta saada)
  ja lääkäri käyntejäkin on aika harvassa =)
   
  #4
 5. KukkaLyyti

  KukkaLyyti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Kyllä kaiken järjen mukaan teille ilman muuta kuuluis se lupa! Oon tietoinen siitä että autistit ainakin jotkut (meilläkään ei sitä lupaa ainakaan vielä ole) ovat saaneet sen. Meilläkin saattaa lapsi yht äkkiä lähteä karkuun joten koko ajan saa olla skarppina etenkin kun liikutaan tuolla liikenteessä.
   
  #5
 6. äitee

  äitee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2004
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tedvehdys..
  Pysäköintiluvasta...meidän autisti-tyttö sai nyt kesällä pysäköintiluvan 10 vuodeksi...meillä on ihana koululääkäri,joka ymmärtää erityislapsia ja taistelee niitten oikeuksista.hän kirjoitti lausunnon,hakemuksen täytin netistä,kaksi passivalokuvaa ja sitten vaan tyttö mukaan poliissilaitokselle...noin kaksi viikkoa meni kun saatiin lupa,sen jälkeen voitiin hakea vapautusta ajoneuvoverosta...olis vaan pitänyt hakea aikaisemmin tätä lupaa,mut" parempi myöhään kun ei milloinkaan" =)
   
  #6
 7. KukkaLyyti

  KukkaLyyti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Voi että, me kanssa aiotaan hakea tuota invapysäköintilupaa,...ja mikä tuo ajoneuvoverojuttu on? Voi että ...tässä sen näkee, että puskaradio on tehokkain tapa saada omia oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan selville. Minkä kautte tuota vapautusta vois hakea? Ja tarvitaanko siihen oma lausunto?


   
  #7
 8. äitee

  äitee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2004
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  \

  Mulle annettiin kaavake,kun hain pysäköintiluvan ne otti valmiiksi kopion pysäköintiluvasta ...kaavakkeen ja kopion toimitin ajoneuvohallintokeskukseen..päätös oli myönteinen eli 10vuoteen ei tarvita maksaa ajoneuvoveroa,paitsi jos vaihdamme autoa..toivottavasti tästä oli apua
   
  #8
 9. mide

  mide Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä tulee olemaan jossain vaiheessa tuo sama eessä, kunhan tuo tyttö kasvaa, en usko että vielä 9kk.n ikäsen lapsen pysäköinteihin sais sitä inva-lupaa, vaikka vaikeavammainen onkin, mutta viimestään sitte, ku kasvaa isompi-kokoiseksi. elikkä mitä tuo käytännössä tarkoittaa tuo ajoneuvovero-juttu? koskeeko se autosta maksettavaa käyttömaksua vai sitä ajoneuvoveroa mikä on auton hinnassa?
   
  #9
 10. KukkaLyyti

  KukkaLyyti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Mä tiedän yhden perheen joka sen pysäköintiluvan sai aivan vauvana, kun lapsi oli vaikeavammainen. Kannattaa hakea koska sitä kuitenkin tulee vasmasti tarvitsemaan jatkossa.
   
  #10
 11. mide

  mide Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  juu se meijän kohdalla on suht selvää, että sitä tullaan tarvimaan, koska tyttö ei suurimmalla todennäköisyydellä opi koskaan ite liikkumaan, eli tulee olemaan liikutettava. tarviiko tuohon hakemiseen tarvittavan lääkärilausunnon olla nk.erikoislääkärinlausunto, vai riittääkö esim.jos oma tk-lääkärimme sen kirjoittaa?
   
  #11
 12. se autovero minkä saa poistettua on se entinen 500 mk (eli jotain 100e) hujakoilla/vuosi. mikä tuli laman aikana välaikaiseksi veroksi.. :LOL: :LOL: :LOL: ja siis maksetaan joka vuosi..
   
  #12
 13. mide

  mide Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  niin ja miten toi autonvaihto-juttu siihen liityy ja miksi?
   
  #13
 14. mide

  mide Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  no kylläpä tästä nyt tuli kysyttävää, eikä tietenkään hoksaa kaikkea samaan "viestiin" laittaa. :D elikkä seuraava kysymys: miten se nyt sit menee, ku d-mamma kirjoitti, et käyttömaksun sais pois ja mulla taas mies oli sitä mieltä, et se ois se autosta maksettava vero, mikä jäis pois. eli miehellä on yks kaveri, jolla on 80% liikunta-invaliditeetti, ja tää kaveri on tuonut auton saksasta ja maksanut siitä vain alv.n. ja ei ollenkaa sitä normaalia "autoveroa" mikä suomessa lisätään aina niin uusiin autoihin, kuin tuonti-autoihinkin. mistähän tästä vois kysyä?
   
  #14
 15. mide

  mide Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  juu, sen verran mies sai tästä ongittua selvyyttä, että toi uudesta tai tuodusta autosta maksettava autoveron pois saanti koskee ilmeisesti vain niitä, joilla on oisko ollu 70% liikuntainvaliditeetti, tosta prosenttimäärästä en oo satavarma ja en sit tiijä sitä, saako sitä silloin, jos lapsella on invaliditeetti ja ajoneuvonhaltija hakee sitä. mut sit just toi invapysäköinti ja se auton käyttömaksun pois jäänti (kerran vuodessa maksettava) kuulu muillekki ku liikuntainvalideille. mut jos sit on diisseli-auto, niin siitä kuitenki pitää maksaa se käyttövoima-vero, elikkä entinen diisselivero. ja olipa se sekavasti selostettu, toivottavasti joku kuitenki ymmärsi. :whistle: :D
   
  #15
 16. D-mamma

  D-mamma Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2005
  Viestejä:
  3 902
  Saadut tykkäykset:
  11
  luulisin,siis jostain ehkä olen joskus lukenut..ett jos on hyvä syy,esim. lapsi on vaikeavammainen ja käyttää pyörätuolia ja sen takia ei tavallisella autolla voi ajella niin vois hakea sitä oikeaa veroa takasin??? siis ei tosiaankaan ole faktaa.. mutta pelkällä invaluvalla en usko että kaikkia veroja pois saa..harmi,koska silloin kyllä olisin kerjäämässä sitä lääkärin todistusta joka toiselta lekurilta.. :LOL: :LOL:
   
  #16
 17. äitee

  äitee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2004
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veronhuojennus

  Tullihallitus voi määräämillään ehdoilla erityisen painavista syistä autoverolain 50 pykälän nojalla palauttaa myös vammaisuuden perusteella autoveron tai kohtuulliseksi katsottavan osan siitä. Hakemuksessa on mainittava, että hakemus perustuu tähän lainkohtaan. Palautusta voidaan hakea myös ennakkohakemuksella ennen ajoneuvon hankkimista. Tullihallituksen osoite on PL 512, 00101 Helsinki ja puhelinnumero (09) 6141 (keskus).

  Hakemusta käsiteltäessä kiinnitetään erityistä huomiota hakijan tai hänen perheenjäsentensä liikkumista estävän tai sitä merkittävästi rajoittavan vamman laatuun, ajoneuvon tarpeeseen, sen sopivuuteeen ja tarkoituksenmukaisuuteen vammaisen kuljetuksessa sekä perheen taloudelliseen ja muuhun sosiaaliseen asemaan.

  Hakemukseen on liitettävä samat asiakirjat kuin haettaessa veronpalautusta autoverolain 51 pykälän perusteella ja ilmoitettava hankittavan auton hinta silloin, kun kyseessä on ennakkohakemus. Hakemukseen on lisäksi liitettävä selvitys hakijan ja hänen perheensä taloudellisesta asemasta. Tällaisena selvityksenä tulee esittää todistus hakijan ja hänen perheenjäsentensä viimeksi toimitetusta verotuksesta. Lisäksi jo hakemusta jätettäessä siihen voidaan liittää hakijan asuinkunnnan sosiaaliviranomaisien antama selvitys (kuntalomake 3521/94), josta käyvät ilmi siinä edellytettyjen tietojen lisäksi muut, esimerkiksi vammaispalvelulain (380/87) nojalla aiemmin myönnetyt tai myönnettävät tuet.


  Tiedustelut:
  Hangon tulli, puh. 020 391 101, faksi 020 492 3602.

  Veronpalautusten (51 §) käsittelypaikka on Hangon tulli. Palautushakemusten lähetysosoite: Hangon tulli, 10900 Hanko.

  Heippa...
  Meillä on hakemus vireillä tuohon lakiin perustuen...näkee mikä on päätös aikaa siihen voi mennä...auton käyttömaksusta on vapautusta 10vuodeksi,mutta jos vaihdamme autoa on se haettava uudestaan...
   
  #17
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti