Iran moitti Sveitsiä minareettikiellosta. Minkälainen asema kristityillä ja juutalaisilla on Iranissa?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
3. IRAN
Islam on Iranin virallinen uskonto, ja lakien ja säädösten tulee olla yhteneväisiä islamilaisen sharia-lain kanssa. Kristityt ovat tunnustettu uskonnollinen vähemmistö, joilla on periaatteessa uskonnonvapaus. Käytännössä kristityt kuitenkin saavat kärsiä uskonnollisista syistä vangitsemisista, häirinnästä ja syrjinnästä. Armenialaiset ja assyrialaiset seurakunnat saavat opettaa kristillisyydestä omia maanmiehiään omalla äidinkielellään, mutta (farsia äidinkielenään puhuville) muslimeille ei saa kertoa kristinuskosta. Islamista pois kääntyvää muslimia odottaa kuolemantuomio. Jumalanpalveluksia valvotaan ja uskonnollisesti aktiivisia kristittyjä painostetaan, kuulustellaan, pidätetään, vangitaan ja pahoinpidellään. Heidän on vaikea löytää työtä, ja heidät erotetaan usein kun selviää että he ovat kristittyjä.

http://www.helluntaikirkko.fi/html/vainomaat.htm

Lainsäädännöllisesti heillä on suhteellisen hyvä asema, kun ottaa huomioon, että Iranissa on fundamentalistit vallassa.
 
Islamilaisen lain mukaan kristityt ja juutalaiset ovat dhimmejä eli suojeltuja. Heille suodaan oikeudet harjoittaa uskontoaan, mutta asema ei ole täysin tasaveroinen muslimeihin verrattuna. Tämän takia valtaosassa islamilaista maailmaa kristityt joutuvat kokemaan syrjintää. [13]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristittyjen_vainot#Kristittyjen_vainot_islamilaisessa_maailmassa
 
Milla
Miksi mitään muuta pitäisi kiinnostaa, saako johonkin toiseen maahan rakentaa minareetteja? Pitäisikö Vatikaaninkin sallia ne alueellaan, vai saako yhtään kristittyä valtiota olla olemassakaan?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
lisäksi
"Having an Israel stamp in your passport will stop you from visiting;
Algeria, Iran, Iraq, Lebanon, Libya, Saudi Arabia, Syria, Sudan, UAE and Yemen.
Toimii Israelinkin suuntaan. Ja minä idiotti en asiasta tiennyt. Tuli turha reissu, kun en Israelissa päässyt passintarkastusta eteenpäin. Seuraavaan koneeseen takaisin. Passissa oli siis Iranin leima.
 
vieras
Juutalaisia on aina vainottu ja suurin osa muuttanut sieltä Israeliin. Joitakin jäljellä esim Teheranissa, mutta ei heillä hyvin mene. Tämän tiedon välitti iranilainen ystäväni, joka käy säännöllisesti äitinsä kotimaassa Iranissa.
 

Yhteistyössä