Iso-Britannia kieltäytyy allekirjoittamasta WHO:n pandemiasopimusta

vierailija
Brittien mukaan tuo vie maalta suvereniteettia.

Yleisesti isot pärjää omillaan ja pienet pyrkii tekemään sopimusyhteiskuntaa. Mielellään kv tasolla. Jos ei ole sopimuksia, jotka pitää ei ole pieniä valtiota.

Britit ilmoitti, että ne ei allekirjota.

Neuvottelut WHO:n Pandemia-sopimuksesta ovat puolivälissä, ja tavoitteena on saada aikaan sopimus, joka velvoittaisi jäsenvaltiot toimimaan yhtenäisesti seuraavan maailmanlaajuisen terveyskriisin aikana. Sopimuksen viimeisimmän luonnoksen mukaan kaikkien jäsenvaltioiden, mukaan lukien Iso-Britannian, tulisi luovuttaa 20 prosenttia “pandemiaan liittyvistä terveystuotteista” muille maille ja estää varastojen kertymistä. Tämäö koskee kaikkia lääkkeitä, maskeja, rokotteita ym.

Tuo 20% tarkottaisi sitä, että epidemia saataisiin mahdollisesti pysäytettyä sinne, mistä se alkaa. Maailmassa olisi kohdentaa resurssit paikallisesti ja päästäisiin pysäyttämään epidemia ennen pandemiaa.

Esim. uusi toimintamalli: Wuhanissa röhähtää -> kohdennetut resurssit sinne (myös brittien varautuminen) ja epidemia sammuu.

Vanha toimintamalli: Wuhanissa röhähtää. briti odottaa, että omia alkaa kuolemaan ja reagoi oman maan sisällä.

Iso-Britannia haluaa säilyttää kontrollin siitä, milloin on parasta jakaa tuotteita globaalisti ja milloin resurssit on parhaiten käytettävissä kotimaassa. Eli siis puhua vihreillä tuoleillaan siitä, että olisiko nyt ehkä mahdollisesti aika tehdä jotain vai ei. Aika menee umpeen, kun britit juttelee ja ollaan vanhassa mallissa brittien osalta.

Toivottavati loppu maapallo kantaa vastuunsa (toki brititkin on sitten paremmin turvassa)

Brittien kynnyskysymys on siis se, että a) omien politikkojen päätäntävalta avustamisessa menee asiantuntijoille. b) tavaraa ei haluta antaa (eikä vastaanottaa)
 
vierailija
^

Katoppa. Äänestät varmaan persuja, et ottanut rokotteita, vastustat natoa ja sun mielestä Putin on vaan väärinymmärretty nero kuten Aatukin?

Katoppa. Kuulut varmaan siihen porukkaan joka uskoo kaiken täysin mitään kyseenalaistamatta, vaikka on virallisesti tunnustettu tosiasia etteivät rokotteet estäneet tarttumista tai tartuttamista.
 

Yhteistyössä