Israel-Palestiina-Hamas -ketju.

Mitä mieltä, onko Iranin pressan ja ulkoministerin kuolema Mossadin touhuja vai huonon sään aiheuttamaa?
Vaikka kai siellä valta säilyy imaameilla, ei se maa tuosta turmasta ole moksiskaan...
 
Mutta palestiinalaiset: Israelin alueella asui v.1948 mennessä 600 000 juutalaista sekä yli miljoona arabia, joista kristittyjä 12 %.

Juutalaisia sanottiin valloittajiksi, mutta käytännössä rikkaat, Euroopasta tulleet juutalaissuvut ostivat maat arabeilta, jotka myivät niitä heille.
YK päätti jakaa maan kahtia, antoi Israelille vielä huonompaa viljelysmaata.

No ei kelvannut arabeille, vaan sopparin muste ei kerinny kuivua kun hyökkäsivät Israelin puolelle. Sen sodan jälkeen paleilla olikin vähemmän maata, se siitä heihin luottamisesta.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ruuttis
Tässä todella hyvä ja molempia osapuolia ymmärtävä kirjoitus:

Ennen kuin vaaditaan Israelia tunnustamaan Palestiina (ja Israel on ollut valmis 2 valtion malliin), on arabimaailman ja palejen ensin tunnustettava Israel.

Ongelma on se, että paleille ei riitä 2 valtion malli. Palestiinalaiset haluavat "syöstä israelilaiset mereen." He eivät uskontonsa takia hyväksy koskaan juutalaista valtiota arabimaailman keskellä.

Kuvittele tilanne vaikka omaan naapurustoon, jossa on tehty tontinjakoa: koita siinä olla sellaisen naapurin kanssa väleissä, joka ei hyväksy sinua tontillasi, vaan haluaa pyyhkäistä sinut pois.
 
Viimeksi muokattu:
Ja kun puhutaan "kolonialistisista" juutalaisista, niin muistetaan, että arabimaat sylkäisivät maistaan 750 000 juutalaista maanpakoon, Israelin alueelle. Sitten heitä pännii että juutalaiset yrittävät asuttaa maaplänttiä, jonka YK on heille osoittanut.

Juutalaiset saivat 55 % enemmän kuin palestiinalaiset, mutta se maa oli hiekka-aavikkoa. Se joka on käynyt esim.Negevin autiomaassa, tajuaa sen.
 
Ja voisivatko palet joskus luopua uhrimentaliteetistaan ja pakolaisstatuksestaan?

Juutalaiset alkoivat v.-48 jälkeen välittömästi rakentaa maataan ja saivat sen menestymään.
Pohjois-Korea työnsi ainakin 1,5 miljoonaa korealaista etelään, ja etelä-korealaiset hyväksyivät kohtalonsa ja rakensivat maataan=menestyvä valtio.

Mitä tekevät palestiinalaiset? 76 vuoden itkupotkuraivari, koska eivät kertakaikkiaan hyväksy YK:n jakoa vieläkään.
Mikä on tämä porukka, joka on asuttanut maata ASUKKAINA 76 vuotta, mutta luovat pakolaismentaliteettia vieläkin?

Palet ovat saaneet miljardia miljardin perään EU:lta. Hamas on rakentanut sairaaloita ja tehnyt hyväntekeväisyyttä, mutta kolikon toinen puoli: jatkuva rakettien tuikkiminen Israelin puolelle ja Hamasin johtajat kylpevät rahassa.
Ja Israel saa syyt niskoihinsa aina kun vastaa raketteihin.
 
Silloin kun Israel meinaa hyökätä Gazaan/Länsirantaan, niin...


...miksi tunneleissa ei ole kansalaisia paossa (kuten väestönsuojat länsimaissa), vaan terroristit? Jotka jättävät omat siviilinsä maan pinnalle?

Tämä sama ilmiö näkyy pakolaisvirroissa: vahvat arabi-miehet tulevat turvapaikanhakijoiksi ja inisemään länsimaihin, kun taas Ukrainasta meille tuli naisia ja lapsia.
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed
Israelilla ON siirtokuntia alueilla, jotka YK soi arabeille 1948. He käyttävät palestiinalaisille kuuluvia luonnonrikkauksia hyväkseen.

Mutta. Israelia vastaan on hyökätty ympäröivien arabimaiden taholta 3 kertaa (lisäksi jatkuva rakettiarmada Palestiinan puolelta):

V.1948 kun palet eivät hyväksyneet YK:n jakosuunnitelmaa, 1967 (6 päivän sota) ja 1973 (Yom Kippurin sota).

Onko reilua? Israeliin hyökännyt 3 sodassa kerralla useampi naapurimaa, ja Israel kun vastaa ärhäkästi, niin on valloittanut sitten palejen alueita siinä rytäkässä.

Kyllä, Israel saisi luopua siirtokunnista jotka ovat YK:n määräämillä palestiina-alueilla. Mutta mä sanoisin arabeista "mitäs läksitte". Arabit aloittavat kahakat mun arvion mukaan 95 %:ssa tapauksista. Mitä se kertoo heistä?

...ja miten ihana rauha lähi-Idässä olisi, jos palet olisivat hyväksyneet tosiasiat ja kiltisti alkaneet rakentaa maataan v.1948 jälkeen? Vierekkäin olisi 2 menestynyttä valtiota.
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis
Echo ratkaisee tämänkin pulman.

-Loputkin arabimaat ja Palestiina tunnustavat Israelin valtion...
-...jonka jälkeen Israel vetää siirtokunnat pois palejen alueilta, jotka YK 1948 määräsi heille.
-...ja vierekkäin on sovussa Palestiinan valtio ja Israelin valtio.

Sanomattakin selvää, että eka kohta ei toteudu, joten ei toteudu seuraavatkaan.
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis

Yhteistyössä