Itkua, myrkynvihreää kakkaa ja kananmunapaukkuja :

Meidän tyttö 5 vkoa on ollut aina itkuinen, mutta nyt tuntuu itkuisuus pahenevan. Saattaa olla välissä päiviä ettei itke, ja sitten huudetaan monta päivää. Kaikki hereillä olo ja nukkuminenkin on hankalaa. Tänään huusi tuohon seitsemään asti, nukkui välillä, melko levottomasti. Sitten olla tillotteli yhdeksään sitterissä, nukahti maitopullon jälkeen ja taas ähisee ja piereskelee sängyssään eikä uni tule.

Tänään on mukaan tullut myrkynvihreä kakka ja paukut jotka haisevat todella pahalle, kun mädäntynyt kananmuna.

Ollaan annettu vauvalle relatippoja 2 viikon ikäisestä, cuplatonia/disflatylia ja mallasuutetta. Korviketta menee melko paljon, imetän jonkin verran. Korvikkeena käytössä nan jauhe ja semper neste.

Mistähän tuo vihreä kakka ja haisevat paukut johtuvat? Voisikohan olla jo jotain allergiaa?

Kaikki tieto otetaan kiitollisena vastaan :)

Topsy
 
hmm... muuten samat oireet, mutta meillä tänään itkut loppuivat kun kakka tuli ja paukut alkoivat :/ ihmeellistä kyllä. Luultavasti jatkuu kyllä itkuilu huomenna, näitä rauhallisiä hetkiä on ollut ennenkin.
 
Kuule,
mallasuute aiheuttaa vatsavaivoja. Se on tarkoitettu käytettäväksi ummetuksen hoitoon. Koitapa jättää se pois. Kannattaa myös käyttää vain yhtä korvikemerkkiä kerrallaan ja imettää mahdollisimman paljon.
Maitoallergia on toki yksi vaihtoehto muiden joukossa, mutta epäilisin suurimpien ongelmien aiheuttajaksi juuri tuota mallasuutetta.

Pystyasento helpottaa ihan pikkuistan ilmavaivoja. Ota siis kantoliina käyttöön. Siinä saat kotihommiakin tehtyä, jos pikkuinen itkeskelee ja kaipaa syliä.
 
Pitääpä jättää tuo mallasuute pois, otettiin se käyttöön neuvolan ohjeistuksena, kun vauvalla oli kakka kovana ja huusi sen takia. Voisi nyt koittaa olla ilman. Mietityttää myös nuo muutkin "apukeinot", kuten cuplaton ja relatipat, olisiko niistäkin vaivojen aiheuttajaksi. Tosin itkua oli jo ennen näitä aineita. Kantoliina on kovassa käytössä, tosin itkuinen vauva kantoliinassakaan ei ole kiva. Välillä se auttaakin tosin.
 
Meillä myös relatipat ja cuplaton vain lisäsi itkuisuutta. Ja suosittelisin myöskin käyttämään vain yhtä korviketta, meillä vatsa meni hieman sekaisin kun käytin kahta eri korviketta samana päivänä..

Ei kannata käyttää vauvalla muutenkaan kovin paljon "vieraita" aineita samanaikaisesti, vaan tulisi välttää niitä muutenkin mahdollisimman paljon..
 
Kannattaa miettiä tuota allergiavaihtoehtoakin, mikäli ei rupea sitten jelppaamaan.. Tosin korvikevauvoilla on normaalia tuo vihreä kakka. Mutta älä nyt missään nimessä mene antamaan eri korvikemerkkejä sekaisin.. Jos olet nyt kokeillut Nan-jauheen ja Semperin, niin kannattaisiko sun kokeilla Tutteli Omneo-jauhe, joka on tarkoitettu vatsavaivaisille (koliikkisille) vauvoille...?

Meillä ei ole käynyt kuin tuo semper, vaikka ollaan kahlattu läpi jo apteekinkin maitoja.. :/
Esikoisella käytin tuota nan-jauhetta ja toisella nannia tetroissa..

Ja tuo mallasuutehan on tosiaan tehty ohrasta, joten saattanee pistää säännöllisesti käytettynä mahan pipiksi. Mutta jos vauva on koko ajan kovalla, sekin kertoo, että kannattaa kokeilla vaihtaa korvike toiseen.

Tulehan kertomaan kuulumisia. Käy niin sääliksi nämä vatsavaivaiset pikkuiset... :ashamed:
 

Yhteistyössä