Itkuherkkä 4-vuotias=/

Meillä 4v.tyttö joka aina esim.haikean laulun kuullessaan parahtaa itkuun. Lisäksi kerhoon ei suostu menemään koska "Siellä lauletaan" :|
Mitään tuo ei haluais tehrä eikä mihkää mennä..
Mää en oikeestansa enää tiärä mitä ton plikan kans tehtäis ku aina tarttis olla joko jompikumpi siskoista, iskä tai äiti mukana jokapaikas..
:headwall:
 
Meillä poika ei voinut sietää tarhan leikki- ja lauluhetkiä. Peitti korvansa ja itki. Hänellä todettiin ylireagointia asitijärjestelmässä (myös näkö, kuulo, tunto,liike) ja sillä selittyi paljon pojan arkaileva käytös. Toimintaterapia auttoi. Voi olla ikäkauteen liittyvä jokin herkkyyskausikin mikä menee ohi itsellään. Tärkeätä nyt on ettette kuitenkaan pakota tyttöä jäämään yksin lauluhetkiin tms. tilanteisiin.. Antakaa olla niinkuin haluaa vähän aikaa ja sitten myöhemmin esim. kuukauden-kahden jälkeen voitte kokeilla uudelleen sopeutuuko jo. Jos tuntuu ettette edisty, pyydä toimintaterapeutin arvioon. Voimia tuo vanhemmilta kysyy, kun muut temmeltävät iloissaan ja oma lapsi nyhjää ja haraa vastaan joka asiassa.. tiedän kokemuksesta. Mutta nyt on kaikki suht ok. Poika on 8 v, koulu sujuu mutta mitään harrstuksia (ryhmäjuttui) ei halua tehdä; eikä ole mun mielestä tarviskaan. Kyllähän nuo ehtii..
 
Tuli ihan tippa silmään, niin ihana oli lukea että on kohtalotovereita :hug:
Tartteekin neuvolassa ottaa puheeks tää asia. Viimevuonna meille vaan sanottiin että se on ohimenevää.
Silja on aina ollu todella herkkä kaikissa laulu-ja leikkihetkissä missä vaan vähänki on haikeutta.

Kiitos paljon sinulle! :heart: :flower:
 
Kiitos palautteesta! Neuvolassa meillekin sanottiin ekat 4 vuotta että normaalia tuo on(pikkuvauvasta asti kovin herkkä poika siis) Sitten muutettiin ja pojan olo vaan "paheni". Uudessa neuvolassa otin asian oikein vakavana puheeksi, kerroin että jotain on vialla mielestämme ja haluamme edes toimintaterapiaan tai jonnekin. Terkkari otti asian vakavasti tuolloin myös, ymmärsi kovan huolemme ja laittoi lähetteen. Terkkarilla oli kuulemma 20 vuotta sitten omalla lapsellaan samoja pulmia, joita ei tuolloin kuulemma oikein ymmärretty. Ja taistelemaan jouduimme myöhemmin vielä byrokratian rattaissa, mutta se on vähän sit toista juttua. Käväisepä varmuudeksi kurkkaamassa www.sity.fi ja toinen hyvä vinkkikirja on "Tahatonta tohellusta"-kirja. En siis ole sulle mitään diagnoosia antamassa, mutta jos haluat aistisäätelystä enemmän tietoa niin tuolta löytyy.. :hug:
 

Yhteistyössä