IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Huh täällähän on tapahtunut vaikka mitä parin tunnin sisällä :geek:

Täällä kanssa uitettu pc:n testi, ja puhdas nega. Tuskimpa se positiiviseksi muuttuu perjantaihin mennessä, kuitenkin dpo 13 menossa. Meillä on myös tulossa pieni mietinnän paikka, edessä ulkomaille muutto, ja ko. maassa ilmeisesti julkiselle puolelle hoitoon pääsy on vaikeaa ja yksityisellä maksaa enemmän kuin Suomessa. Ja kun pakkasessakaan ei ole mitään. :(
 
Yksityisellä Väestöliitossa enkä yhtään pidä kun joka kerta eri lääkäri. Ymmärrän et kierron mukaanhan sitä mennään mutta kun esitin toiveen että olisi kiva jos edes vastaanottoaikoina olisi yksi ja sama lääkäri niin pahoitteli asiaa ja vastaus oli vain ettei se aina ole mahdollista. Ekassa hoidossa ihmettelin jo asiaa mutta toisessa rupes jo tympii.
 
No ompas hurjaa. Ja paljon lääkäreitä o_O
Uskon, että tympii. Mullakin on ollut eri lääkäreitä, mutta en ole kyllä joutunut montaa kertaa polilla vielä käymään ja se hullu lääkäri sieltä alkuajoilta joka itketti mua, on hävinnyt kokonaan jonnekkin! (onneks!)
Koko henkilökunta on sen jälkeen ollut mukavaa ja empaattisia. Ymmärrän silti, että jatkuva lääkärin vaihto kyrsii. Toisaalta ois hyvä, jos heillä olisi eri ideoita hoitoihin, yksi tietää yhtä ja toinen toista, emt?

Mitäs muita hyviä vaihtoehtoja sielläpäin on, kun Väestöliitto? Jos tosiaan vaihdat klinikkaa ja uudella klinikalla sanot, että koit tuon vaihtuvuuden tosi surkeeks ja et halua sitä enää.

Ja icsi mama muuttamassa jonnekkin hornan tuuttiin? Onko edes EU-maa? Sehän helpottaisi vähän hoitoja. Riippuu niin paljon maasta. Olen muutamassa paikassa asunut, EU:ssa sekä sen ulkopuolella ja ehkä ylivoimaisesti paskin oli Amerikka. Siellä tiedetään miten saadaan rahat pois ja hoidon taso on aivan jotain uskomatonta kuraa, ainakin eteläisimmissä valtioissa.
 
Kiitos ystävät, rauhoituin, mutta kyllä ärsyttää jos noihin testeihin ei voi oikeesti luottaa. Apteekin omaa testiä tulee ikävä. Nyt kun on noilla aloittanut ja niitä on läjäpäin tullu joskus tilattua, niin en viitti ostaa uusia. Aika näyttää! Ei vaan jaksa oooootttaaaa
 
Kun se oikea viivanen, se ihana pinkki vauvaviiva alkaa ilmestymään testiin, siitä ei voi erehtyä... niih:rolleyes::love: Kunpa sais vielä nähdä ja pysyvänä. Se on jotain järjetöntä onnea, kun niitä tyhjiä testejä on tullut tuijoteltua varmaan satoja vuosien varrella.
 
Pirtsi on sentään EU-maa, mutta kallis! Ja tuskimpa me luovutetaan kahden hoitokerran jälkeen, vaan maksetaan ennemmin itsemme kipeeksi sitten siellä uudessa kotimaassa yksityisellä, mutta jotenkin just nyt kaikki tuntuu vähän ylivoimaiselta :confused: ja jos ei aleta saamaan mitään pakkaseen, niin jossain vaiheessa on pakko katsoa, että kuinka monta hoitokertaa voidaan vielä tehdä.

Darni onpa kummaa, että noin lääkäri vaihtuu. Ehkä uuden klinikan löytäminen on ihan hyvä vaihtoehto.

Ja vielä noista PC:n testeistä, niin mä sain kahdesta ekasta liuskasta (samasta pakkauksesta siis), viivan testiajan jälkeen, eli tosiaan ei kannata katsella enää sen 5 min jälkeen.
 
  • Tykkää
Reactions: Darni73
Juuri näin Yrittäjä ja varsinkin pidempään lapsettomuutta ja hoitoja läpikäyneille, se toisen viivan ilmestyminen on vielä astetta epäuskoisempaa. Mulla on se toinen viiva lähes joka siirron jälkeen testiin tullut, mutta kun niin moni ollut kemiallinen, niin sen viivan näkeminen saa hysteerisesti pelkäämään keskenmenoa tai kemiallista. Mikä lie parempi...toisaalta siitä yrityksestä tarttua saa toivoa, mutta toisaalta se pettymys sen jälkeen on negaan verrattuna kertaa miljoonasatatuhatta!! Siksi mää nytkin panikoin ja aivan ku se jotakin auttaisi asiaan ja sen viivan pysymiseen!?!

Voimia kaikille tähän tahkoamiseen!!! Toivoa on onneksi aina!!
 
Joo kyllä ihmetytti, ekassa hoidossa ensikäynti+pari ultraa ja joka käynnillä eri lääkäri. Tokassa kolme ultraa ja kaksi eri lääkäriä vaikkakin samoja kun ekassa hoidossa. Ekassa punktio ja siirto eri lääkärit, mutta tokassa punktiossa ja siirrossa sentään sama mutta sekin meille uusi ei siis ollu kertaakaan vastaanotto lääkärinä. No olipas sekavasti mutta tiivistettynä siis neljä eri lääkäriä ja sekin on liikaa kun vuorotellaan ja jotenkin tuntu sitten ettei aina olleet ihan hollilla tilanteesta.

Juu onhan täällä Helsingissä vaihtoehtoja. Ikäkin tulee vastaan kela korvauksen osalta, eli jos vielä lähdetään hoitoon on meidän lähdettävä odottelematta koska täytän 43 reilun kuukauden päästä :mad:
 
Mitä tietoja siinä teidän listassa olikaan? En äkkiseltään löytänyt.. 10 vuotta yritystä, kummankin eka, mulla pco + todennäköisesti häikkää munajohtimissa. Aikoinaan saatu luomuna aikaiseksi kohdunulkoisia x 7. Nyt mennään eka ivf, testipäivä 2.4 mutta toivo on heitetty jo pp9 alkaneen tuhrun jälkeen :( ootte kyllä vahvoja naisia jotka useemman kerran tän kestänyt. Helpottaako koskaan? Oon löytäny itsestäni ihan uusia sekopää puolia tän hoidon aikana.

Onko muuten mielipiteitä, lääkkellinen/luomu pas?

Ja kaikki noi haamut ja plussat tässä keskustelussa valaa toivoa myös omaan onnistumiseen, ehkä joskus.. ❤
 
Siis piti laittaa tuo kuva näin:) Ja Emmiina! Tervetuloa! Täällä on lupa olla myös sekopäinen. Ainoa paikka missä saa näitä asioita purkaa ja ihmiset ymmärtää!!! Niin lohdullista kun ei yksin tarvi sekoilla luulla olevansa kovinkin poikkeuksellinen! Me ollaan ihan suhtkoht normaaleja kaikki :D
 

Attachments

Kiela laita aijaan kautta, se on helppoa. Mulla ei ainakaan ikinä avaa näitä kaksplussan kautta laitettuja kuvia, ei kännyllä eikä koneella.
Jos tarviit aijaan kautta apua, niin kysy vaan.

Darni uskon ja tiedän tuon iän kanssa häsläämisen, mulla sama homma ja toistaseksi on päätetty, että 43-vuotiaaksi saamme olla julkisella. Näin ymmärsin. Ainakin nyt siis julkisella, vaikka ikää 40v. Ja en tahtoisi hukata enää yhtään kuukautta. Mutta, fakta on ettei meillä ole rahaa mennä yksityiselle. Ollaan todella tiukilla taloudellisesti. Eiköhän kaikki ala olla pikkuhiljaa tiukilla näiden jatkuvien kiristysten ja YT-neuvotteluiden kanssa :mad:

Icsi mama, oletko ottanut selvää hoidon mahdollisuudesta ulkomailla joko kelasta tai polilta? Jos te muutatte vielä takaisin Suomeen, mutta oleskelette tilapäisesti ulkomailla niin ymmärtääkseni olette oikeutettu saamaan hoitoa "Suomen piikkiin" myös toisessa EU-maassa. Kannattaa ottaa selvää.
Saksassa ainakin ennen hammaslääkärit sun muut kävivät kuin vettä vain, europpalaisella kela-kortilla ja maksut olivat silloin varmaan 50% alemmat kun Suomen hinnat.

Tuossa linkki, mistä voi vähän katsella tietoja etukäteen:

http://europa.eu/youreurope/citizens/health/planned-healthcare/right-to-treatment/index_fi.htm

http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=282080&contentlan=1&culture=fi-FI

Lainaus vielä tekstistä:

"Ulkomaille voi lähteä omatoimisesti hakemaan hoitoa kotimaassa ilmenneeseen sairauteen tai Kelalta voi hakea hoitoon ennakkolupaa. Omatoimisesti hoitoon lähdettäessä kaikki kulut maksetaan itse ja niistä voi hakea korvausta myöhemmin."


(y)
 
Emmiina pitkä on teidänkin tie. Mulla toisten onnistumiset luo toivoa. Ja ainakin itsellä hoitoihin pääseminen oli valtava helpotus. Jatkuva jonotus ja oma ikä aiheuttavat eniten ahdistusta.

Kiela joo ymmärrän panikoimisesi. Mä luulen että toimin ensi kerralla samoin, jos vielä satun plussaamaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Darni73
Vipe
Heti punktion jälkeen kaikki tärähtely sattui. Pari viikkoa siirron jälkeen maha oli todella turvonnot. Ei toiveitakaan saada housuja kiinni. Maha oli kova pallo ja iltasin oikein koski etenkin navan ympärille joka oli joutunut venymään rajusti. Turvotusta siis edelleen, mutta nyt menee jo housut kiinni.
 
Pirtsi kiitos tuhannesti, ihan huippua! En ole ite edes tajunnut etsiä tälläistä mahdollisuutta. On tämä paikka kyllä niin korvaamaton, taas sai apua :love:

Muoks: Emmiina lisäsin sunt listaan ja vielä piinailijoihinkin, kun virallinen testipäivä on vasta edessäpäin. Minkä ikäinen alkio teillä siirrettiin ja koska?
 
Viimeksi muokattu:
Nimi # yritys aloitettu # mones lapsi # syy # mones hoito meneillään:)

Ankkalinna # 9/12 # 2. # vähän pco:ta/ kohtutulehdus/ ikä # 1.IVF/1PAS
Adelmiina_ #2012 #1. # vähän endoa/tuhoutunut johdin # 2. IVF 5.PAS

Bridge # 5/15 #1. # matala AMH+ikä # 3. IVF
Darni73 # 9/12 # 1. yhteinen # simpat # 2.icsi
Domi # 4/12 # 1. # selittämätön # 2.IVF/ICSI, 2. PAS
Ellemiinu # 2013 # 1. # pco epäily + endo #1.IVF
Emmiina85 #2006 #1. #pco+mahd.vikaa johtimessa #1.IVF
epätoivoista yritystä # 10/07 # 1. # selittämätön/autoimmuunisairaudet/ikä # 3.icsi 5.pas (7.siirto)
haavetta pienestä
# 4/14 # 1. # selittämätön (kilpparin vajaatoiminta) # 1.IVF
Hipsunpöpsy
# 11/11 # 2.# helpompi kertoa mitä ei ole vikana # 1.IVF
icsi mamako
: # 2015 # 1.# siittiöt # 2. ICSI
ilo2010
# 2012 # 2. # pco/selittämätön # 2.IVF
Jenifer
# 1/15 # 1. # selittämätön/tuuba # 1.IVF
Juru27 # 2013 # 1. # siittiöt # 2.ICSI
Kiela # ? # 2. (tyttö 2015) # siittiöt # 1.ICSI/6.PAS

Kielon-kukka # 2013 #1. yhteinen # endo,pco # 4.IVF/ICSI (tulossa 3/4-16)
Mamido # n 1,5v # 2. # siittiöt # 1.ICSI/1.PAS
Mar80 # 2012 # 1. # selittämätön # 1.IVF+ICSI/1.PAS

Nappeus # 2014 # ? # PCO/siittiöiden vaihteleva määrä # 1.IVF
Nempula
# 11/15 # 1. # steri # 1.IVF/1.PAS
Nennalii
# 2012 # 1. #selittämätön/siittiöiden laadun vaihtelu # 1.ICSI/4.PAS (ei tuoresiirtoa)
Pirunpelto # 1/13 # 1. # ikä + simpat # 1.ICSI
Plussamamma # 2014 # 1.#selittämätön #1.IVF

Pupuska81 # 3/13 # 1. # pco+heikot siittiöt # 1.ICSI/2.PAS
Pussipiru # 2012 # 1.# azoospermia+endo # 2.ICSI
Päivän paisteessa # 7/12 # 1. # huonot siittiöt, alhainen amh, heikkolaatuiset munasolut # 4.ICSI/1.PAS

Reuna # 2013 # 1. # pco,ovuloimattomuus ja simpat # 1.IVF
ronja81
# 2007 #2.# selittämätön # 3.IVF/3 PAS
Roxanne # 12/14 # 1. # ikä/siittiöt # 2.IVF/ICSI

SalamaT # 5/14 # 1.#endo+ikä# 2.IVF/1.PAS
Saaga76
# 7/12 # 1. # toinen johdin tukossa, selittämätön # 1.IVF/3.PAS
Sphinx
# 06/13 # 1. yhteinen # selittämätön+endo # 2.IVF
Timjami77 # 7/13 # oma 2. miehen 3. # selittämätön/ikä/simpat # 5.ICSI/3.PAS
Toive* # 7/13 # 1. # johtimet tukossa # 1.IVF
toive-94 # 2014 # 1. # lapsena saidastettu syöpä/ alhainen AMH

Toiveikas81 # 2014 # 1. #endo + siittiöt # 1. ICSI/1. PAS
vipe1986 # 2013 #1. yhteinen # siittiöt # 1.IVF
virvatulia # ? # 2. # siittiöt + pco # 1.ICSI/4.PAS
Wawwi # 5/15 # 1. # alhainen Amh,korkea Fsh # 1.IVF
Xesca # 2014 # 1. #selittämätön/ hormonitasapaino # 1.ICSI

Yrittäjä J # 1/13 # 1. yhteinen # endo/selittämätön # 1.IVF/ICSI/1.PAS


Piinailijat::whistle:

(testipäivä)
Darni73 30.3( 3pv/17.3)
Salama T 1.4. (2pv/18.3)
mar80 1.4. (5pv/21.3)
icsi mamako 1.4. (5pv/21.3.)
Emmiina85 2.4. (3pv/18.3.)
Hipsunpöpsy 5.4 (3pv/22.3)
Kiela 11.4 (4pv/23.3)
Nennalii 4.4 (5pv/23.3)
Reuna 7.4 (2pv/24.3)

vipe1986 7.4 (2pv/24.3)

Plussat 2016: :love:
Tammikuu:
Salama T 2.IVF (kkm)
Misericordia 2.IVF/1.PAS
Helmikuu:
JONPA77 1.IVF
Orapihlaja 1.IVF
Maaliskuu:
Jasmina20 1.ICSI/1.PAS (3pv)
Kiia-s 1.IVF/1.PAS (3pv)
Rizu 1.IVF/3.PAS (3pv)
Madga78 1.IVF
Elika 2.ICSI/IVF (3pv)
RooRoo1 1.IVF (3pv)
Yrittäjä J 1.IVF/ICSI (kem)
Mari32 5. ICSI/1.PAS (3pv)
Nenna81 2.IVF/3.PAS (3pv)
Tupsuli 4.IVF (2pv)
Jos haluat muokata listaa, klikkaa postauksen alta VASTAA ja poista alusta sekä lopusta [ QUOTE ] tekstit, niin muotoilu säilyy. Kiitos (y)
 
Viimeksi muokattu:
Näkykö se iso kuvakaan jonka laitoin? Tunnustan, yritin laittaa aijaan kautta, mutta ku en oo mikään pittinikkari, niin jäi yritykseksi. Mieheltä en jostain syystä halunnut siihen apua :D Ei oo asiaa hänen kurkkia tälle puolelle :) Niin, siis tarvisin Pirtsi vähän apua mikäli tulee vielä jotain kuvattavaa!
 
Näkykö se iso kuvakaan jonka laitoin? Tunnustan, yritin laittaa aijaan kautta, mutta ku en oo mikään pittinikkari, niin jäi yritykseksi. Mieheltä en jostain syystä halunnut siihen apua :D Ei oo asiaa hänen kurkkia tälle puolelle :) Niin, siis tarvisin Pirtsi vähän apua mikäli tulee vielä jotain kuvattavaa!
Aijaa.com valitse tiedosto-lataa-kopio linkki- liitä linkki tänne :)
Onko mulla menny jokin ohi vai miksi sulla on testipäivä vasta 11.4?
 

Yhteistyössä