Ja diagnoosi

  • Viestiketjun aloittaja JONSERED Karhunkantaja
  • Ensimmäinen viesti
JONSERED Karhunkantaja
ei ole tänäänkään lymfooma. Kahdeksan kertaa sitä on äijän sanojen mukaan tarjottu ja yhtä monta kertaa pyörretty.

Luuydinnäytteen massassa ei ollut mitään siihen viittaavaa, muu osa on yhä tutkittavana.

Ei tuo kovin hehkeältä tänään näyttänyt, aika verettömän ja kalpean näköinen, mutta ei kivuissa. Käsi tärisi, kun piteli puhelinta siskonsa soittaessa ja kun alkoi syödä (mutta siis söi!) kädet olivat niin kalpeat, että kynsien tyvestä sinersi. Huuletkin olivat aivan vaaleat.

Toinen silmänympärys oli kuin selkäänsä saaneella, tosin ilman värisävyjä. Äijä sanoi maininneensa, että silmänvierus on kipeä jo pari viikkoa sitten, nyt varsinkin väsyneenä silmäluomi pyrkii roikkumaan puolitangossa.

Ehdotin, että äijä alkaisi pureksia hoitajia ja imemään näistä verta, josko sitten saisi edes jotain väriä palaamaan.

Ei suostunut, on kuulemma epähygieenistäkin;)
 
JONSERED Karhunkantaja
[QUOTE="vieras";22409814]Selvisikö siitä PET-kuvauksesta mitään?[/QUOTE]

Eivät ainakaan ole mitään kertoneet... Ilmeisesti jotain lymfoomaan sopivaa, jos kerran sitä oli taas ehdotettu.

Nyt ykkösehdokas on sarkodioosi, joka on outoa, sillä keuhkot on tähystetty, eikä mitään fibroosia ole havaittu.
 
"vieras"
En aiheesta itse mitään ymmärrä, mutta ilmeisesti sarkoidoosia voi olla muissakin elimissä kuin keuhkoissa (tosin miehelläsi oli yskä oireena muistaakseni). Fibroottiset muutokset keuhkoihin tulevat vasta myöhemmin. Sitä ennen näkyy keuhkokuvassa . Googlen kaksi ensimmäistä hakuvastausta "sarkoidoosi" (Terveyskirjasto ja TherapiaFennica).
 
JONSERED Karhunkantaja
[QUOTE="vieras";22409924]En aiheesta itse mitään ymmärrä, mutta ilmeisesti sarkoidoosia voi olla muissakin elimissä kuin keuhkoissa (tosin miehelläsi oli yskä oireena muistaakseni). Fibroottiset muutokset keuhkoihin tulevat vasta myöhemmin. Sitä ennen näkyy keuhkokuvassa . Googlen kaksi ensimmäistä hakuvastausta "sarkoidoosi" (Terveyskirjasto ja TherapiaFennica).[/QUOTE]

Mutta nyt on jo "myöhemmin"... Eli pari kuukautta taitaa jo olla tätä tautia tällä intensiteetillä takana. Keuhkokuva oli kesällä puhdas, pari kuukautta sitten täynnä imusolmukkeita. Keuhkot, välikarsina, henktorvi, maksan hilus, kainalot ja nivuset.


Ja kuvattu on kohta joka saamarin vempeleellä, paitsi Polaroid-kameralla;)
 
JONSERED Karhunkantaja
Keuhkoputkista, suolistosta, mahalaukusta ja imusolmukkeista on otettu koepaloja, imusolmukkeista kolmesti. Luuydinnäytteetkin otettu kolmesti. Verinäytteitä otetaan jatkuvasti, mutta vielä ei siis ole mitään varteenotettavaa diagnoosiehdokasta tarjolla.
 
no huh
Aikamoinen mysteeri se sinun miehes on lääketieteelle, kuulostaa uskomattomalta ettei noin massiivisella tutkimisella saada diagnoosia. Tässäkö on suomalaisen lääketieteen tila. Tsemiä.
 
On. Eli ysköksiä poimittu ja viljelty ja jotain töhkää iholle laitettu reagoimaan... eli tulkintani mukaan tsekkasivat, onko Calmett-rokotus vielä voimissaan.

Eilinen oli hyvä päivä ja toissapäivän äijä oli vain kalpea. Tänään melkein läpikuultavan veretön.
Toissapäivänä...
Koetin googletella kaikenlaista, vaikken olekaan terveysalan ihmisiä.
Kilpirauhasen liikatoiminta tai borrelioosikin kävisi osaan oireista, mutta nämäkin vaihtoehdot oli kai jo läpikäyty.
 
JONSERED Karhunkantaja
Alkuperäinen kirjoittaja Kaunishäntäinen orava;22410241:
Onko mitään rokotteita tai lääkkeitä, joista ois voinut tulla haittavaikutuksia tai jälkiseurauksia? Aivan uskomatonta, että mitään ei löydetä, vaikka oireet on niin näkyvät!
Oireet peittyivät osittain kortisonilääkityksellä, joka jätettiin pois, että olisi jotain tutkittavaa;)

Mutta tuskinpa mitään selitystä aiemmista tai nykyisistä lääkityksistäkään löytyy. Kotieläimet ovat seuraavana syntipukkeina, kuulemma. Eli aletaan etsiä eläimistä tarttuvia tauteja.

Joita meillä muilla, jotka enimmäkseen olemme elikoiden kanssa tekemisissä ei ole.
 

Yhteistyössä