Jaahas, mitä sitä sitten kokeilisi?

Antakaas konkarit vinkkejä!

Neiti siis 7 kk, ja meillä menee almironia ja bonan maissisosetta (1 - 1 1/2 prk päivässä). Testattu ja ei käy: peruna, bataatti, riisi, hirssi, päärynä, mustikka, banaani, aprikoosi (purkista tosin), vehnäallergia löytyy ja kananmuna tietysti.

Lihaa ei siis ole kokeiltu, mutta toisaalta tuntuu, että olisi hyvä lisätä kiinteitten määrä per päivä jo tässä vaiheessa (ajatus siis se, että liha ei lisäisi aterioiden määriä).

Olisiko se viljan löytyminen tässä vaiheessa tärkeää?

Kuinka paljon uskallatte antaa sopivaa päivässä? Kun en uskalla tuota maissiakaa alkaa antamaan kolmea-neljää kertaa päivässä, jos allergisoituu sillekin...

Saa ottaa kantaa! =)
 
Mä etenin aika samalla lailla alkuun kun sinä nyt eli yritin ensin saada jotain sellaista syötävää mukaan, jota saa määrällisesti annettua enemmän. Meillä se oli aika vaikeaa, koska selkeästi eniten sopimattomia löytyi kasvis/hedelmä puolelta. Sen sijaan nämä vaihtoehtoiset viljat ovat meillä sopineet aika hyvin. Toi on aika vaikea, koska riisi ei sovi, sitä kun on monissa tärkkelyksenä. kaikille se tärkkelys ei kai haittaa, mutta osa saa siitäkin oireita.

Mites olisi kesäkurpitsa, persikka, tattari, quinoa, jamssi, vadelma, kukkakaali, parsa...Ruusunmarjapurkissa taitaa olla sitä riisitärkkelystä.

Meillä kiinteät on rotaatiolla, koska taipumista allergisoitua niille mitä saa enemmän ja usein on. Nyt alkaa onneksi se helpottaa, ainakin toistaiseksi, ja joulukuun jälkeen ei sentään vanhoja ole pudonnut pois. Toisaalta on lapsia, jotka syövät tosi pitkään paria kiinteää suuria määriä ja eivät niille allergisoidu. Sitä on paha mennä etukäteen sanomaan. Onneksi lapsesi on vielä tosi pieni ja jo yksi sopiva kiinteä on jo sekä erityiskorvike. Suurta paniikkia tilanteessa ei sinällään ole, mutta olisihan se kiva saada ruokalistaa laajemmaksi.
 
Meillä oli tuossa 7 kk iässä Neocate, aprikoosi (Piltti) ja bataatti. Aprikoosia syötiin aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalalla sekä bataattia lounaaksi ja päivälliseksi ehkä noin kuukauden ajan. Meillä oli ohjeena antaa 5 ateriaa, joihin lapsi oli jo tottunut näillä kahdella kiinteällä. Kun saatiin Kelaa varten tehdyt altistukset tehtyä ja toivuttua niistä 7,5 kk iässä, me saatiin allergologilta ohjeeksi kokeilla ensin yksi liha (uuden seelannin lammas), jota pystyi sekoittaa ainoaan kasvikseen eli bataattiin, ja sitten vilja (hirssi). Eikkäs lihaa ja viljaa suosittelisin kokeilemaan seuraavina. Liha ja vilja on kuitenkin kasvun ja energian saannin kannalta tärkeitä reilusti puolen vuoden ikäiselle. Onneksi teillä ei ole kuitenkaan vielä kiire suinkaan.

Mutta tosiaan sekin on hyvä tilanne, että jo sopiva erityiskorvike ja yksi kiinteä! Nyt on hyvä alkaa tekemään ruokakokeiluja "puhtaalta pöydältä" =)
 
Kiitos kommenteista!

Tuota kauraa olen vähän miettinyt, että uskaltaisinko jo kokeilla. Olen jostakin kuullut, että jos maissi käy, niin kaurakin saattaisi... Harmittaa vaan sitten niin vietävästi, jos ei se käykään. :'(

Ja kukkakaali voisi myös olla hyvä vaihtoehto, tosin siitä rav.terapeutti oli sitä mieltä, että ravintoarvot olis aika huonot. ???

Ja sitten tuota rotaatiota olen kanssa miettinyt, että kokeilisikohan ottaa jotakin rotaatioon. Alkuun meillä iho-oireet tuli alle puolen tunnin, mutta viimesimpien kanssa oireet ovat tulleet vasta kolmantena päivänä.

Kyllä tässä tosiaan on itseltäkin suurin kiire kokeiluissa hävinnyt, kun vastaan tulee vaan näitä epäsopivia. Välillä tuntuu, että palataanpa asiaan sitten joskus...
 

Yhteistyössä