jättäisinkö tyhjän äänestyslipun?

  • Viestiketjun aloittaja äänestänkö
  • Ensimmäinen viesti
äänestänkö
olen tässä pähkäillyt pähkäilemästä päästyäni, enkä osaa päättää kumpaa presidenttiehdokasta äänestäisin. Jättäisinkö tyhjän äänestyslipun??
 
....
Tyhjäkin lipuke lasketaan äänestysprosenttiin, joten tyhjän vaikutus on oikeasti 0. Eihän niitä tyjää äänestäneiden prosentteja missään ilmoitella. Äänestämättä jättäminen on kyllä enempi kannanotto, kuin tyhjää äänestäminen.
 
äänestänkö
niin eihän sillä voisi mitenkään vaikuttaa, muutoin kuin että pääsisi lukuna niihin tyhjinä jätettyihin lippuihin. vähän niin kuin protestiääni kun en kerta kaikkiaan osaa päättää näiden kahden väliltä. huonoja ehdokkaita molemmat.
 
"noh"
Tyhjää EI lasketa äänestysprosenttiin vaan hylättyjen äänien määrä karsitaan siitä pois.

Toki tilastoituu omaan ikäluokkaan äänestäjäksi, koska sitä ei voi karsia pois, mutta oman alueen tilastoissa tyhjä ääni näkyy hylättynä.
 
"vieras"
Ei kannata äänestää ollenkaan. Tyhjätkin liput nostaa äänestysprosenttia ja sitten sanotaan että valittu presidentti on "koko kansan presidentti" kun äänestysprosentti oli niin ja niin korkea...
 
"..."
[QUOTE="noh";25531702]Tyhjää EI lasketa äänestysprosenttiin vaan hylättyjen äänien määrä karsitaan siitä pois.

Toki tilastoituu omaan ikäluokkaan äänestäjäksi, koska sitä ei voi karsia pois, mutta oman alueen tilastoissa tyhjä ääni näkyy hylättynä.[/QUOTE]

Vai niin, no kuitenkin se äänestysprosentti on enempi esillä kuin hylättyjen äänten määrä. Ja ne hylätythän voi olla jotain aku ankkoja tai vaikka jotain virheellisesti kirjoitettuja numeroita. Äänestysprosentti on enempi se, mikä kertoo kiinnostaako vaalit vai ei.
 
Perustelisitko?
Äänestäminen tyhjää, meinaa sitä, ettei löytänyt sopivaa ehdokasta, jolle olisi äänensä antanut. Periaatteessa äänestäjä oli kuitenkin kiinnostunut vaaleista ja niissä olevista ehdokkaísta.

Jos jättää äänestämättä niin ei varmaan vois vähempää kiinnostaa maansa asiat.

Eikös se tyhjäkin lappu lasketa kuitenkin mukaan äänestysprosenttiin?
 
dah
Äänestäminen tyhjää, meinaa sitä, ettei löytänyt sopivaa ehdokasta, jolle olisi äänensä antanut. Periaatteessa äänestäjä oli kuitenkin kiinnostunut vaaleista ja niissä olevista ehdokkaísta.

Jos jättää äänestämättä niin ei varmaan vois vähempää kiinnostaa maansa asiat.

Eikös se tyhjäkin lappu lasketa kuitenkin mukaan äänestysprosenttiin?
Kiitos "perustelusta" :LOL:
 
"ajattelija"
Äänestä kuitenkin.Ja molemmat ovat "huonoja" vaihtoehtoja minustakin.
Mutta olen miettinyt asian siltä kantilta millaista maailmankuvaa haluan lapsilleni opettaa. Minä haluan lapsistani kasvavan itsevarmoja,itsestään pitäviä, kohteliaita, ystävällisiä, ahkeria, rehellisiä, välittäviä, uskaliaitakin, omia arvojaan ja mielipiteitään puolustavia, napakoita ja itsenäisiä aikuisia.
Joten kun mietin molempien ehdokkaiden poliittisia uria tähän asti ja heidän vastauksiaan vaalitenteissä,sekä heidän yksityiselämäänsä valinta on tuolla tavalla ajateltuna Haavisto.Hän seisoo omilla jaloillaan ajattelee todella laajasti ihmisten välistä tasa-arvoa sekä ajaa ulkopoliittisia asioita todella taitavasti.Toisin kuin Niinistö joka ei vastaa mihinkään selkeästi vaan ynyttelee vastauksiaan selkeän opeteltuina.
 
"ajattelija"
En ole.Kumpikaan jäljellä oleva ehdokas ei ole "omani".
Mutta tuohon ap kysymykseen halusin vaan vastata.Koska mielestäni me ollaan etuoikeutettuja kun saadaan äänestää.Ja vaalivilppiäkään ei täällä taida tapahtua.
 
Tottakai tyhjän äänestäminen on parempi ratkaisu kuin jättää äänestämättä. Tyhjän äänestäminen on selkeä kannanotto - äänestämättä jättäminen ei sitä ole, koska se voidaan myös laskea merkiksi ettei ole kiinnostunut vaikuttamaan asioihin. Tilastollisesti tyhjä ääni on merkittävämpi kuin kato.
 
Niin, ja itse pelkäsin pahasti, että joudun toisella kierroksella piirtämään lippuun elämäni ensimmäistä kertaa kirkkoveneen tai muun vastaavan kannanoton. Onneksi kävi kuitenkin näin hienosti, ja voin toisellakin kierroksella rustata lappuun ihan oikean numeron.
 

Yhteistyössä