Jättäisitkö noin kolmevuotiaan yksin tavaratalon vessaan?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
Menin tavaratalossa vessaan ja vessassa olikin ovi lukitsematta ja asioimassa pieni tyttö, arviolta noin kolmevuotias. Pahoittelin oven aukaisua ja jäin oven ulkopuolelle odottamaan. Missään ei näkynyt sen oloista ihmistä, että lapsi kuuluisi heille. Kohta ovi aukesi ja tyttö oli oven raossa housut nilkoissa itkuisen oloisena. Pylly piti pyyhkiä ja halusi vieraalta tädilta apua. Autoin ja kysyin, että missä äiti on. Ei osannut kertoa.
Autoin tytön ulos vessasta ja sitten äiti tuli. Ei paljon kommentoinut, kun kysyin onko lapsi teidän ja kerroin auttaneeni häntä.
Hämmentävää, en jättäisi omaa lastani yksin tavaratalossa vessaan ja jatkaisi hyllyjen välissä kiertelyä. Jokainen tavallaan.
 
"Vilma"
Mistä tiedät, että äiti oli kauppaa kiertelemässä...? Mietin vaan, että kun olen liikkeellä omieni 2v, 3v ja 5v lasten kanssa, niin jos 3v:lle tulee vessahätä, vien hänet vessaan ja sanon että kohta tulen takaisin. Sitten menen kaitsemaan niitä kahta muuta lasta, esim. kaupan kahvilan leikkipaikalle tai missä he nyt sitten ovatkaan. Ei me koko porukka lähdetä vessaan seisoskelemaan ja odottelemaan, että 3v saa kakkansa kakattua. Tulee mieleen kyllä pari muutakin tilannetta, joissa voisin kuvitella joutuvani jättämään yhden lapsista hetkeksi yksin vessaan.
 

Yhteistyössä