Jauhelihakastike - miten teette sen?

  • Viestiketjun aloittaja g
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
paista jauhelihat kasarissa, lisää purkki chilimaustettua tomaattimurskaa ja fondia /mausteita, lisää vettä ja suurustetta, tarjoillaan yleensä tumman pastan kanssa.
 
"stina"
meillä on siihen 2 eri tapaa

1 tapa
400g naudan j.lihaa
sipulia
3 juuston ruokakerma
lisäksi maitoa noin 3dl


2 tapa
400g naudan jauhelihaa
sipulia, valkosipulia
yrttitomaattipyree
4% kevytruoka (1 tlk)

ekaksi aina paistan sipulit ja jauhelihat pannulla ja sen jälkeen paistettuna kattilaan ja nesteet j.lihan+sipulien sekaan ja haudutan niin kauan että kiehahtaa..

syömme lähes aina perunan + kasvisten kanssa.
 
"hmm"
paistan lihat ja sipulit isolla pannulla/kasarissa ja lisään jauhoja kun lihat ovat kypsiä..
ruskistan jauhoja hetken ja lisään vettä ja mausteita,
joskus laitan tomaattimurskaa tai pyrettä jos sitä sattuu olemaan.
usein syödään ihan vaan keitettyjen perunoiden kera, tai muussin kanssa.
lapset haluaisivat melkein aina kyllä makaronia tai spagettia.
 
"vieras"
Sen mukaan, mitä tarpeita on ja mitä tekee mieli, joko perinteinen ruskea kastike tai sit tomaattipohjainen. Yleensä ruskea perunoiden kanssa ja tomaatti pastalle tai riisille.

Hassua sinänsä, että itse tykkään juuri pastan kanssa enemmän tomaattikastikkeesta ja mielestäni se "kuuluu" spagetin kanssa yhteen, kun taas meidän 5-vuotias viimeksi oikein pyysi "Äiti, mikset sä tee koskaan ruskeaa spagettikastiketta? Tee ens kerralla." ;)
 
lytgy
ruskistan lihat, lisään pari purkkia kaurakermaa, ketsuppia ja suolaa, pippuria, valkosipulia ja pizzamaustetta. Joskus lisään myös tomaattimurskaa. Tarjotaan yleensä täysjyvä spaghetin, joskus perunan kanssa.
 
Tulee iso sipuli, valkosipulia ja paistijauhelihaa, tomaattimurskaa ja mausteita reilusti. Loppu sitten ihan sen mukaan mitä kaapista löytyy tai tulee ostettua. Usein laitan kesäkurpitsaa, pinaattia, porkkanaa ja/tai sieniä ja lisään jotain kermaa tai tuorejuustoa.

Yleensä spagetin kanssa syödään.
 
"Siku"
Kuullotan sipulit, lisään jauhelihan ja ruskistan. Maustan pippurirouheella ja suolalla ja lisään valkosipulit sekä joskus herkkusienet. Sen jälkeen lisään paseerattua tomaattia tölkillisen ja tl sokeria, taittaa mukavasti tomaatin hapanta makua. Haudutan kasaan noin 10min. Syödään spagetin kanssa...
 
"qwer"
[QUOTE="Siku";22407186]Kuullotan sipulit, lisään jauhelihan ja ruskistan. Maustan pippurirouheella ja suolalla ja lisään valkosipulit sekä joskus herkkusienet. Sen jälkeen lisään paseerattua tomaattia tölkillisen ja tl sokeria, taittaa mukavasti tomaatin hapanta makua. Haudutan kasaan noin 10min. Syödään spagetin kanssa...[/QUOTE]

Suunnilleen näin mäkin teen silloin kuin teen tomaattisen kastikkeen. Arkikiireessä menee tuo äskeinen supernopea...
 
"vieras"
Naudanjauhelihaa, tomaattimurskaa, mustaa- ja valkopippuria, pitsamaustetta ja pieni ripaus suolaa. Lisäkkeenä voi olla ruis- tai täysjyväpastaa, perunaa, bataattia tai vaikka nachoja.
 
Mä teen varmaan joka kerta eri tavalla, ruskeaan kastikkeeseen, kermaan, tomaattimurskaan... Saatan lisäillä sinne papuja, maissia, sieniä, juustoa.. ym. Mutta ainekset jotka on samat joka kerta: Jauheliha, sipuli ja valkosipuli.
 
Best Regards
Niitä on monenlaisia. Fiiliksen mukaan tomaattista, punaviinistä, ruskeaa, texmexiä ja syödään perunan, riisin, ohran tai pastan kanssa. Tai vaan leivän kanssa.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22407305]Naudanjauhelihaa, tomaattimurskaa, mustaa- ja valkopippuria, pitsamaustetta ja pieni ripaus suolaa. Lisäkkeenä voi olla ruis- tai täysjyväpastaa, perunaa, bataattia tai vaikka nachoja.[/QUOTE]

Voi vitsi unohdin kokonaan lempparini eli myös sipulia sekaan :p
 

Yhteistyössä