Joko multasormea syyhyttää

Joko teillä muilla alkaa pinna kiristyä kun ei meinaa talvi taipua millään :kieh:

Meillä on uusi ok talo ja viime kesänä aloitettiin pihatyöt. Juuri ennen talven tuloa sain istutettua pensasaidat ja muutaman puun. Nyt tänä kesänä pitäis jatkaa nurmikon kylvämisellä ja etupihan kasvien ja muurikivien laitolla. Olis jo kiva päästä seuraamaan kuinka viime syksynä istutetut kasvit lähtevät kasvuun (vai lähtevätkö) mutta kun tuo lumisade vie kohta hermot :eek:

Onko muita joilla pihatyöt edessäpäin tai joita muuten vaan puutarhan laitto kiinnostaa? Mitä on kesäksi suunnitelmissa?

:flower:
 
Juu, meilläki on uus ok talo mut ei ehitty ees alottaa pihatöitä ja on vielä täyttö-/tasotushommiaki osa kesken jne...

Mut jooo, syyhyttää ja vielä ku sitä multaaki vielä sais jostaki ni sit... :LOL: :attn:
 
No kyllä. Monta pussia kukkien ja vihannesten siemmeniä hankittu. Nyt ostin kaikki kukat 1 vuotisina kun orvokkeja, kehäkukkia, unikoita, ruusuja ja paljon muuta jo on. Narsisseja, krokuksia + muita kevät kukkia malttamattomana odottelen...
 
Vielä on metrinen hanki mullan päällä täällä meillä päin =) Meillä on tiedossa tälle kesälle pihan täydellinen uusiminen. Ollaan nyt kolmisen vuotta mielessämme suunniteltu, siitä asti kun tähän muutettiin. Taloa ollaan laajenettu. Ei kyllä ole oikein selkeää kuvaa vieläkään mitä tähän halutaan :\| Laattaa, valaistusta, nurmea, kukkia.... jonkinlaiseen järjestykseen... saattaa pian tulla kiire =)
 
rentunruusu harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.04.2006 klo 17:58 rentunruusu harmaana kirjoitti:
oon kyllä täydellinen vastakohta edellisille :eek:
nykyisin on mies "hoitanut" sisäkukatkin kun en itse muista.
Parvekekukat tulee laitettua...mieh
viesti karkas.. :LOL:
siis miehen kehotuksesta.
Onneksi pihamaassa ei ole laittamista kun talon edelliset omistajat ovat jossain vaiheessa teettäneet pihasuunnitelman/toteutuksen eli kaikki ulkona on ns. valmista, talon ympärillä olevat kukkapenkit kitkee kenen silmään tökkii.....
 
barbamamma
Kylläpä masennuin, kun katsoin pihaamme! Todella hyvä myyrävuosi viime vuosi, kun pienet nisäkkäät ovat saaneet mukavan kaaottista jälkeä aikaan! Nurmikko täynnä ruohokäytäviä, lehtipuiden varsia nakerrettu samoin nuoria pensastaimia jopa havupuut ovat kelvanneet. Puuhaa riittää tänä keväänä.
 
Kaunis hanki vielä peittää pihan , mutta jänikset käyneet pilaamassa omenapuiden alaoksat. Yksi vanhempi omenapuu haljennut jo 4 v sitten rungosta kahtia ja oon miettinyt mitä sen kans pitäis tehdä. Yhtenä kesänä tuli omput toiseen puoliskoon ja toisena toiselle, eli molemmat puolet on hengissä toistaiseksi. Toinen puoli vaan taipuneena maata kohti ja hankaloittaa nurmikon leikkuuta yms sellaista.
Mansikkamaa pitäisi uusia. Uutta hommaa minulle, joten kertokaa niksejä. Vademapensaille tai paremmin pusikoille pitäis jotain siistimistä kehittää, mutta en oikein tiedä mitä raskis ottaa pois.
 
Juu kesä kovasti mielessä ja mansikat, nam..
Eile heittelinviimeset lumet pikkupihaltamme poies, saapi nyt nurtsi kuivua rauhassa.
Terassi on lämmin etelä puolella ja sinne oli pakko nostaa jo pöydät/tuolit.
Hyötykasviseinustapenkki on jo sula ja esmes.mansikat on kohottanu lehdet, herukoiden silmut puhkemassa!!
Perjantaina Pirkkahalliin puutarhamessuille hurmosta lietsomaan :flower:
 
No sen pakollisen verran et kukathan ovat kauniita kesällä katsella ja kivaa kun saa omasta maasta vihanneksia.. Ollaan kolmivuotiaan tyttäreni kanssa jo purkkeihin esiistuttaneetkin vaikka mitä kukkiensiemenistä kasvien siemeniin ja sit joskus maahan kun ilmat sallii. Marjapensaat tuli ostettua viime kesänä ja luumupuu ja kirsikka ja omenapuitakin. mut nyt vähän vaatimattomampia istutuksia. Perunaa laitetaa myös hieman ja herneitä kai??Saa ny nähdä.
 

Yhteistyössä