jos kuuluu työttömyyskassaan ja irtisanoutuu vakituisesta työstä?

  • Viestiketjun aloittaja tähmitäh
  • Ensimmäinen viesti
Kepsis
Se että olet liiton tai kassan jäsen ei muuta sitä kuinka homma menee käytännössä, ne rahat on täysin työkkärin lausunnoista kiinni.

Jos työkkäri tekee lausunnon että et ole oikeutettu etuuteen niin sitten et ole.
 
"kerttu"
Juuri näin niinkuin kepsis sanoi. Mutta...

tiedän tapauksen (kyseessä hyvä ystäväni), joka tuli työpaikalla kiusatuksi. Siis ei suoranaista kiusaa, vaan koko ajan sellaista piilovittuilua. Hän en jaksanut sitä enää (taisi olla 7 vuotta töissä) ja irtisanoutui omasta tahdostaan. Selitti irtisanomisen syyt työkkärissä ja työkkäri teki tämän vuoksi päätöksen, että irtisanominen on ollut aiheellinen eikä karenssia tullut! että näinkin voi käydä.
 
"vieras"
^ Voi käydä tosiaan, mutta silloin olisi hyvä ottaa liittoon yhteyttä ja ajaa muutosta ensin sitä kautta ennenkuin irtisanoutuu.
Tuota yleensä kyllä tullaan kysymään onko asian eteen yritetty tehdä jotain virallisella taholla. :)

Mutta jos se karenssi tulee niin se on sen 90 päivää.
 
"kisu"
Mistä te tiedätte, että ap:tä on kiusattu töisttä? Voihan se olla vaikka ylitylsä tai fyysisesti liian raskas työ. Ap:lle sanoisin, että koita olla jäämättä työttömäksi. Etsi opiskelupaikka vähäksi aikaa tai joku aivan mikä tahansa määräaikainen työ, jos et vakituista saa.
 
Mulle tuli karenssia 3kk. Irtisanouduin työuupumuksen takia, mutta yritin sairausloman jälkeen sinnitellä vielä töissä, joka oli virhe. Olisi pitänyt irtisanoutua heti kun lääkäri totesi työuupumuksen, jolloin työkkärille olisi ehkä kelvannut lääkäritodistus eikä karenssia olisi tullut. Valitin päätöksestä vaikka minne, mutta ei auttanut. 3kk:n jälkeen sain sitten ansiosidonnaista. En ole silti hetkeäkään katunut irtisanoutumista.
 
"vieras"
3 kk karenssin sain kun irtisanouduin työstä, jossa oli henkistä kiusaamista. Vaikka yritin selvittää juurta jaksaen työkkäriin asiaa, niin karenssi napsahti, mutta mielummin olin 3 kk vailla tuloja kuin päivääkään enää töissä siinä firmassa.
 
Karenssi tulee lähes varmasti, yleensä karenssi on 3kk, mutta se voi huonolla tuurilla olla myös 6kk.. En tiedä minkälainen ap:n tilanne muuten on, mutta jos täytyy turvautua toimeentulotukeen niin sitä ei saa täysmääräisenä karenssin aikana.
 

Yhteistyössä