Jos lapsilla ikäeroa 2,5 vuotta

  • Viestiketjun aloittaja Satu
  • Ensimmäinen viesti
joo
Miinus sille että lapsi on ollut yksinään siihen saakka ja on tavallaan jo "vanha" saamaan sisaruksen eli sopeutuminen voi olla hankalampaa.

Plussa sille että tuon ikäinen ei ole enää ihan vauva, joten sen puolesta varmaan helpottaa kun osaa jo vähän ajatella ja saattaa kuunnella neuvojakin.
 
poitsuli
en nyt osaa sen tarkemmi sanoo mikä hyvää ja mikä huonoa,mut meillä ei ainakaa toi esikoinen oo yhtää mustis(siis vielä)!!no ei oo myöskää 2 vaippahousua(just oppi kuivaks ku toine synty),auttaa vauvahoidos minkä osaa ja haluu,pelleilee yms.=) mun mielest oikee passeli ikäero...ei mul ois käyny mielessäkää tehd n.vuode ikäerol niinku näyttää oleva muotia!enkä nyt yleistä,mut paljo niitä näkee!ja meillä molemmat poikia ikäeroa 2v7kk(melkee)!
 
vieras
Mielestäni ihan ok ikäero, meillä ikäeroa esikoisen ja keskimmäisen välillä 3v. ja hyvin he keskenään leikkivät ja isomman puolelta ei pahemmin mustasukkaisuuttakaan esiintynyt. Keskimmäinen täytti juuri 2v. kun pienin syntyi ja paljon enemmän tällä ikäerolla on mustasukkaisuutta ilmennyt.
 
tyy
Meillä esikoinen 3v5kk oikein hakemalla hakee kuopuksen 11kk mukaan leikkeihin, ja sitten huutaa kun toinen sotkee tavarat.
Ei ole ollut suuria mustasukkasuus kohtauksia ja isompi on hyvin oppinut varomaan pienempää.
 
Meillä ikäeroa 2v3kk ja plussaa on, että esikoinen on tosi itsenäinen ja auttaa pikkuveljeään todella paljon. Pyytää leikkeihin mukaan, piti toista kädestä, kun kuopus opetteli kävelemään. Mustasukkaisuutta ei ole esiintynyt yhtään. Miinuksia en löydä.
 
Ikäero 2v 3kk:

+ isompi omatoiminen, vaipat poistui pian kokonaan, ei ollut vielä liian kauaa ainoa lapsi joten ei 'traumoja' siitä, pienemmän kasvaessa leikkivät ihan samoja leikkejä keskenään (tottakai isomman välillä täytyy päästä tekemään isojen juttuja)

- uhmaikä isommalla juuri alkoi, ehkä pikkusisaren tuoma mullistus kuitenkin osaltaan pahensi sitä.

Mustasukkaisuus ilmeni meillä lähinnä mustasukkaisuutena vanhempien ajasta - ei minkäänlaisia vihanosoituksia pikkusisarta kohtaan.
 
Mähäpäkki
Alkuperäinen kirjoittaja matala:
vanhempi jo suht itsenäinen ja (ainakin meillä) jo kokonaan ilman vaippaa. ikäero liian iso jotta heistä hirveesti seuraa toisilleen olisi(ainakin meillä)
ei ehkä ihan pienenä. Nyt kun meiän lapset on jo 5 ja 3 (ikäeroa 2v 4 kk) heistä on todella paljon seuraa toisilleen.
 

Yhteistyössä