Jos meidän perheen yhteenlaskettu käteen jäävä raha on joka kuukausi 3200?

  • Viestiketjun aloittaja utelias
  • Ensimmäinen viesti
Eli käteenjäävä raha?? Siihen varmaan lasketaan kaikki palkat ja tuet, myös lapsilisä? Jos esim. 12 henkisen perheen käteen jäävä raha on 3200 on se vähän. Mutta pienelle perheelle varmaan aika keskitasoinen.
 
kyllä
Alkuperäinen kirjoittaja keskivertokansalainen:
Alkuperäinen kirjoittaja no:
Alkuperäinen kirjoittaja ...:
Alle keskitason mutta tottakai järkikin sanoo että kohtuullisilla kuukausimenoilla tuo on kiva summa. Keskiverto mies ansaitsee n.2600?/kk ja nainen n.2300?/kk...
siis onko tuo palkka vai se mitä jää käteen? ap puhui siitä mitä jää käteen.
Todennäköisesti nimimerkki ... tarkoitti bruttotuloja ja ap tarkoitti nettotuloja. ...:llä on hieman termit sekaisin.
Ei mennyt termit sekaisin. Meillä on suunniilleen keskitasoa nuo bruttotulot mitä tuohon laitoin ja käteen jää viitisen sataa enemmän kuin ap.lle..plus tietenkin lapsilisät eli 700? enemmän.
Ap.n perheellä jää alle keskitason palkkatulot n.400-500?,toisaalta iso summa rahaa ja toisaalta ei...
 
vieras
Meillä jää käteen kuussa noin 5000e keskimäärin. Siitä summasta jää säästöön helposti, mutta tuolla reilulla 3000e:lla pärjääminen tekisi tiukkaa, paitsi jos talolainan lyhennystä sit pienennettäis. Nyt maksetaan vähän reilummin.
 
Nii
meillä 6 henkinen perhe, mies saa käteen n. 2900 ?, minä saan n. 1000 ?, lisäksi lapsilisät ja elatusmaksut. nettotulot meillä siis n.4800 ?. Miehen palkka tosin vaihtelee joka kk, riippuu niin bonuksista. Mutta tuota luokkaa kuitenkin, toisinaan voi olla 2800, toisinaan 3000 ?.
 
mie
Keskitasoa... Tuollainen käteen jäävä summa ei oikeastaan ole vertailukelpoinen, ennemmin puhuttaisiin bruttotuloista. Suomalaisen miehen keskitulo on n. 3000? ja naisen n. 2500?, joten keskituloisessa perheessä bruttotulot olisivat 5000-6000?. Siitä verot pois, niin keskituloisessa perheessä nettotulot voisi olla 3000-4000?. Eli keskituloisia olette...
 

Yhteistyössä