Jos toinen vanhemmista KAAPPAA lapsenSA ulkomaille vs. jos joku vieras KAAPPAA lapsen

Lapsen vanhemmista toinen vie lapsen pois maasta (useimmiten kai jonkun huoltajuuskiistan yhteydessä) -> koko maailma etsii lasta ja apua ja tukea tarjotaan.

Joku vieras, ulkopuolinen kaappaa lapsen -> ketään ei kiinnosta, funtsitaan vaan että varmaankin siitä tuli elinkaupan uhri tai jotain.

Tekopyhyyden juhlaa.
 
"vieras"
No onhan noistakin mediassa juttua ja poliisi kyllä etsii kun tuntematon kaappaa. Vrt. Madeleine McCann. Se onkin sitten eri asia kuinka paljon lehdessä on hyvätuloisten, valkoisten kauniita, blondeja kaapattuja tyttöjä ja kuinka paljon köyhiä mustia kaapattuja poikia.
 
[QUOTE="vieras";25972229]No onhan noistakin mediassa juttua ja poliisi kyllä etsii kun tuntematon kaappaa. Vrt. Madeleine McCann. Se onkin sitten eri asia kuinka paljon lehdessä on hyvätuloisten, valkoisten kauniita, blondeja kaapattuja tyttöjä ja kuinka paljon köyhiä mustia kaapattuja poikia.[/QUOTE]

Madeleine taitaakin olla ainut niin aktiivisesti etsitty, sekin varmaan vanhempien painostuksen ansiota.
 
Tuo ap:n käsitys saattaa johtua siitä ettei Suomessa ole onneksi näitä "oikeita" lasten kaappauksia vaan lähinnä jomman kumman huoltajan tekemiä. Sitten näistä uutisoidaan komeasti, jos vanhempi on jaksanut tehdä asian eteen kaikkensa, että se tulisi julkisuuteen.
Miettikääpä millaisia otsikoita on ollut, kun joku lapsi on ollut edes muutaman tunnin kateissa? Voi vain kuvitella, mikä media- ja viranomaismylläkkä olisi, jos todella epäiltäisiin että lapsi olisi kaapattu.
 

Yhteistyössä