Jos vauva syntyy rv 33?

  • Viestiketjun aloittaja Lissu
  • Ensimmäinen viesti
mie
Tehohoitoa ja osastolla oloa muutama viikko/kuukausi, vauvalla. Meillä vauva synty 30+2 viikolla pienipainosena raskausmyrkytyksen vuoksi. Oli teholla tasan 1kk ja osastolla tarkkailussa 3 vk.
 
pieni
sieltä on tulossa pieni vauva, joka joutunee olemaan vielä pitkän aikaa sairaalassa. sen ikäisellä on kuitenkin todella hyvät mahdollisuudet selvitä täysin terveillä papereilla. ruokailu ei tuskin onnistu vähään aikaan ja hälle laitetaan nenä-maha-letku. Imetys voi olla todella vaikeaa, mutta täysin mahdollista. keuhkojen toiminta on se suurin ongelma, mutta koska osaavat odottaa ennenaikaisuutta ovat jo varmaan antaneet keuhkoja kypsyttävää lääkettä ja sillä saadaan jo paljon aikaisemmaksi.
 
vierass
Kaverini synnytti viikoilla 28 +? vauvan, 1½kk olivat sairaalassa, koska lapsi oli hyvävointinen.. aika tapauskohtaista, että miten kauan kukin on. =) 34+4 en usko et kovin kauaa jos lapsen paino ja vointi on hyvät =)
 
Kotiin pääsee, kun lapsi syö hyvin ja hengitys sujuu. Monesti kotiutumaan pääsee lasketun ajan tienoilla.

Meidän kaksoset syntyivät rv25+3 kotiutuivat kaksi viikkoa ennen laskettua. Kaikki keskoset ovat kuitenkin yksilöllisiä, joten vain aika näyttää miten kullakin sairaala-aika menee.
 
Minulla on 34+5 syntynyt poika. Ilman mtään syytä syntyi ennenaikaisena. Sairaalassa oltiin 2 viikkoa, siitä tehovalvonnassa vuorokausi. Sairaalassa tutustuttiin perheeseen, heidän poika syntyi tasan 33. He olivat n viikon tehovalvonnassa ja pari kolme viikkoa osastolla. Lähinnä painoa nostattamassa ja syömään oppimassa.
Meidän pojalla ei ollut muuta ongelmaa kun keltausiis. Nyt on 2 ja puoli vuotias vesseli, eikä hänestä huomaa että olis aikasemmin syntynyt. Joten älä huoli, hyviä niistä tulee :)
 
Eka on mulla syntynyt rv:lla 29+5 ja hän joutui olemaan teholla 2kk. Syntymäpaino oli vain 970g. Toinen syntyi 35+5 ja hän painoi 2520g ja pääsi heti vierihoitoon. Yhden yön vietti keltaisuuden takia valossa. Viikon päästä päästiin kotiin. Kolmas menikin sitten rv:lle 39+1 asti. Joten ei huolta, hyvin vauva selviää vaikka jo syntyisi.:)
 
"mmm"
tiedä aina noista arvioista.neuvola täti ollut meillä jo rv29 sitä mieltä että kohta sieltä synnyttäs mutta hyvin ollaan jo rv34 menossa:)koko raskaus ollut komplikaatiota toisen perään,ensin meinattiin syntyä jo rv22 mutta estettiin lääkkeillä.nyt ihanan rauhallinen mieli että näinkin pitkälle päästy,siskoni esikoinen syntyi tällä viikollla ja täysin terveenä.Ja tuntuu ettei ainakaan meillä helpottanut supisteluja (päinvastoin) kun kerrottiin että keskosta odotellaan ja alettiin sen mukaan sitten joka taholla toimia.
 
vv
Hyvät on mahdollisuudet jo selvitä =)

Noista estelyistä: mulla estettiin lääkkeillä viikon verran rv 22 ja onnistuttiin, ja lopulta piti käynnistää kun ei meinannut syntyä ollenkaan :D
 
jatimatikki
Meillä poitsu syntyi rv 35, sairaalassa taidettiin olla noin 2vk, teholla tarkkailussa yksi yö. Paino 2,1kg,syöminen oli meillä se hankalin juttu,heti kun maito alkoi laskea niin kotiuduttiin...Keskostarkastuksessa kuukauden kuluttua oli painoa kertynyt miltein kilon :) Uskoisin että rv33 syntyneet selviävät jo hienosti :)
 

Yhteistyössä