Joulukuiset 2018

Minä liityin äsken facebookin ryhmään joulukuiset 2018, en tiedä oliko ” oikea ryhmä” olikohan siellä neljä jäsentä ainoastaan
Mein ryhmä ei löydy haulla. Ja jäseniä on jotain n. 60? Laita @mammaksii lle yksityisviestillä profiilisi nimi ja hän pyytää kaveriksi facessa ja lisää siut ryhmään (y)

Tänää eka neuvola (y) näinköhä kuuntelee sydänääniä? Tänää 9+5
Alavatsalla ollu koko viikonlopun pientä jäytävää ja kiristelevää tuntemusta.. liekö kasvukipuja.. just ku aattelin et alotan käydä salilla ja kaikkee ni sit jostain ohjeelta luin että jos on alavatsa tuntemuksia ni hellitä :D no pitänee kysyy neuvolasta ohjeet salille käymiseen!
 
Mein ryhmä ei löydy haulla. Ja jäseniä on jotain n. 60? Laita @mammaksii lle yksityisviestillä profiilisi nimi ja hän pyytää kaveriksi facessa ja lisää siut ryhmään (y)

Tänää eka neuvola (y) näinköhä kuuntelee sydänääniä? Tänää 9+5
Alavatsalla ollu koko viikonlopun pientä jäytävää ja kiristelevää tuntemusta.. liekö kasvukipuja.. just ku aattelin et alotan käydä salilla ja kaikkee ni sit jostain ohjeelta luin että jos on alavatsa tuntemuksia ni hellitä :D no pitänee kysyy neuvolasta ohjeet salille käymiseen!
Hei! Kiitos neuvosta
Katsellaan miten käyp
 
Eka neuvola käyty.. liput ja laput saatu ja täytetty ja pitäs muistaa sata aikaa vissii varata ja mitähän muuta :D
Ei kuunneltu sydänääniä, seuraavan kerran sitte (y)
Niskaturvotus ultran varasin, se on jo ens viikolla (y):whistle: Ei ollu ku 2 päivää mitkä sopi miulle, koska työmatka. Mut onnex löyty aika (y) mut täällä se ja veriseula tehdään vain rv 11-11+6 aikana.. aiemmin täällä palstalla oli puhetta että viikolle 12+6 asti aikaa tehä.. Onko niin paljon eroja?
Ja viikot lasketaanki menkkojen mukaa, ei varhaisultran, eli 9+6 :barefoot:
 
  • Tykkää
Reactions: mammaksii
Paljon kyllä eroja noissa aikahaarukoissa. Täällä yhdistelmäseulontaan liittyvä verikoe ajoitetaan raskauviikoille 9-11 ja alkuraskauden seulontaultra 11 - 13+6. Oma seulonta-uä on aivan toukokuun lopussa, jolloin on 13+1, meni omat ja miehen työmatkat sopivasti ristiin, kun olisin edeltävlle viikolle muuten ottanut.

Täällä jatketaan pahoinvoinnin kanssa. Olo meni sen verran kurjaksi, että piti jäädä töistäkin sairasvapaalle puoleksi viikoksi. Ehkä tää tästä. Äiti tosin valisti, että hän on voinut pahoin kaikista kolmesta raskaudesta synnärille asti. :censored:

Kattungar 10+1
 
Tänne on tullu kyllä itellä tosi huonosti kirjoteltua, pahoittelut ♥ ei ole ehtinyt, ja on vaan jotenki jäänyt. Fb ja wappi on suht aktiivisia, niin siellä itekki ehkä enemmän ollut. Joten nyt tulee pitkä liuta vastauksia - koittakaan kestää! :D

@marp onnea ihanista ultrakuulumisista ♥

@kirpsakka voi jee! Parasta musiikkia korville :love: vauva on kyllä niiiin pieni vielä, ettei sitä kohtua tarvi kyllä vielä ollenkaan tuntua.

@Piudeee3 onnittelut ♥ ei kannata stressata tuota digitestiä, hormooninousu on kuitenkin niin yksilöllistä. Ja etenkin jos on aiemminkin ollut hidasta, niin ei varmasti ole mitään hätää! Toivottavasti nyt pysyy matkassa ja tulee onnellinen loppu :barefoot: Oletko ajatellut käydä varhaisultrassa?

@Sonson85 onneaonnea ♥ kuinka nyt jo tiedät, että tuolloin tulee olemaan sektio? :)

@Nekku// eipähän tarvi enää salailla! :D täällä myös alkanut vähän pahoinvointiakin olemaan, aiemmin ei oikestaan ollenkaan. Ja turvotus, huh! Oon myös pieni ja siro, joten masu tuntuu ihan hirveeltä pallolta. Ja näyttääkin ihan raskausmasulta. Mutta onneksi muut ei kato niin tarkkaa, että eipä kukaan sitä varmasti huomaa. Itestä vaan tuntuu.

@Lilmi89 @Epmama @Ckk Nuo oireet kyllä menee ja tulee! :D Nauttikaan oireettomista päivistä. Voi minäkin tahtoisin jo shoppailemaan mammavaatteita, mutta en vaan jotenkin vielä uskalla tässä vaiheessa. Kohta onneksi nt-ultra, niin ehkä sen jälkeen kehtais mennä jo hypistelemään jotain :barefoot:

@emppu11 jee onnea ♥ tule päivittelemään heti kuulumisia uusintaultran jälkeen!

@Spenni tsemppiä ♥ mikä siellä on nyt tilanne? Niinkuin muutkin varmaan on jo sanoneet, mutta raskaudessa tuhruvuoto on ihan täysin normaalia. Limakalvot on herkät, ja verestävät. Kohdunkaulasta en kyllä osaa mitään sanoa. Mutta luulisin, ettei sitä kannata kovin tarkistella. Tai että se ei ehkä kerro kuitenkaan mitään tässä vaiheessa.

Täällä on alkanut vähän olemaan pahoinvointia. Mutta aika kuluu aiempaa nopeampaa! Nt-ultra on 2 viikon päästä, huh ei millään malttais odottaa :whistle:

Minä&miniminä 10+1
 
  • Tykkää
Reactions: jommi2018gmail.com
POKS 9+0. Eipä uutta auringon alla. Pitäis saada ultra varattua ja muistaa ne verikokeet yms. Edelliset odotukset meni helpommin ku kaikki hoitui neuvolan kautta ja mulle vaan kerrottiin missä mun pitää milloinki olla... o_O
 
  • Tykkää
Reactions: Ckk
@mammaksii Ei ole vuoto alkanut, ehkä selvittiin säikähdyksellä :)
Olot vaihtelee päivästä toiseen, ei mitään uutta oikeastaan tänne. Odotellaan neuvolaa ja seuraavaa ultraa. Päätin nyt kuitenkin säästää ja olla menemättä yksityiselle ultraan, parin viikon päästä kuitenkin selviää tilanne.
Meillä olisi tulossa työporukan illallinen. Katselin vähän ravintolan listaa, ja siellä ei taida olla yhtäkään ruokaa jonka voisin tilata sellaisenaan, kaikissa on mätiä, kypsentämättömiä tai raakakypsytettyjä lihoja tai kaloja tms. Illallinen on ennen seuraavaa ultraa, joten en siellä vielä halua työkavereille kertoa raskaudesta. Pitää ehkä soitella ravintolaan etukäteen, tai sitten jättää vaan menemättä (n)
8+5
 
Mä en kyllä millään muista kaikille kommentoida. Mutta yritän kaikki lueskella.
@Spenni ei siellä olisi esim. Kasvis- vaihtoehtoa?
Mä sain tänään vauvan sydänäänet kuulumaan ostamallani dopplerilla <3 Jotenkin niin helpottunut fiilis, että ainakin siellä elossa ollaan :) Huonoa oloa ajoittain taas, mutta ei kovin pahana onneksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Ckk ja kirpsakka
@Epmama olisikin! Vegaanivaihtoehtoa ei ole, ja kasvisvaihtoehdoissa on mm sinihomejuustoa (n) noh listan kallein annos (kalaa) todennäköisesti sopii, jos kala ei satu olemaan haukea :p en edes ole mitenkään hysteerisen tarkka noissa suosituksissa, mutta esim pehmeitä juustoja en halua ravintolassa syödä, kun ei voi tietää onko valmistettu pastöroidusta maidosta ja onko kuinka pitkään ollut avattuna
 
Eilen varhaisultrassa löytyi päiviä vastaava kaveri sykkeellä. Miehen kanssa tuli eilen 6 vuotta täyteen ensi tapaamisesta eli mukavia uutisia saatiin vuosipäivänä. Siskolleni kerroin tänään, oli epäilyt jo viime perjantaina kun nähtiin. Kuulemma oli ajatellut, että ehkä mulle nyt ei nyt noin hyvin ole vappumunkit maistuneet..eli pientä turvotusta taitaa olla mahan kohdalla:D:ROFLMAO:
Anopille laitoin äitienpäivälahjan menemään eli kehyksissä kuva jossa esikoinen pitää liitutaulua, jossa lukee isoveli joulukuu 2018 ja alla ultrakuva. Saa nähdä, millanen puhelu sieltä tulee:D

mmmoi 8+0
 
  • Tykkää
Reactions: Kiivinen
Täällä käytiin eilen kans moikkaamassa pikkusta uudelleen ultrassa. Oli kasvanu kovasti ja siellä se pieni sydän pamppaili vielä entistä nopeemmin. Kovasti heilutteli peppua ja käsiä. Kätilökin totes pikkusen twerkkaavan :LOL: Ei nyt suostunu kunnolla kuvaan, et ois saanu hyvin mitattua, mut mitä sai mitattuu ni vastas ainaki kokoa 9+3 (eilen siis edellisen ultran perusteella 9+5).
 
Ihana lukea teidän muiden hyviä ultrakuulumisia :love: meillä odotellaan ensimmäistä ultraa veilä kesäkuuhun asti, kun emme varhaisultraan päättäneet mennä. Innolla odotan jo sitä päivää, kun näkee ja kuulee ensimmäisen kerran meidän pienen ihmeen :love:
 
@Lilja<3 meilläpäin ainankaan ei ultrata neuvolassa. Sydänäänten kuuntelukin on siinä ja tässä ekalla käynnillä kuuntelevatko, koska ei välttämättä kuulu, niin on turha huolestuttaa.
Yksityisellä varhaisultra on paras varmistus, mutta jos ei siellä käy niin niskaturvotus ultra on ensimmäinen missä pääsee kurkkaamaan masuun, riippuen paikasta missä asut, rv 11-13 aikana :)
 
@Lilja<3 lähinnä vaan puhumista ja tietojen kirjaamista :-D sitte perustarkastukset: verenpaine, paino, pissa, (hemoglobiini).. Varataan aikoja: neuvola, verikokeet jne. Joissain kuunnellaan sydänääniä, harvemmassa ultrataan. Nääki vaihtelee aika paljon!
 
@Lilja<3 Meilläkään ei ensimmäisessä neuvolassa kuunneltu juuri tuon takia sydänääniä, kun niitä ei vielä välttämättä saada kuulumaan, eikä haluta turhaan huolestuttaa. Meillä ei myöskään ultrattu, joten vielä eletään jännityksessä :D Lähinnä ekassa neuvolassa vaan täyteltiin lomakkeita ja vastailtiin terveydenhoitajan kysymyksiin sekä varattiin tulevia aikoja.

Vaikka mitään varmuutta ei ole vielä siitä, kasvaako tuolla joku ja vielä oikeassa paikassa, niin neuvolantäti sai kyllä hyvin vakuuteltua, että kaikki on hyvin ja sen jälkeen on olo ollut todella leppoisa :love:
 
Mietin sitä ultrausta kun samassa paikassa olen käynyt e pillereiden takia niin silloon oon ultrattu ja mm todettu et munasarjat näyttää terveiltä yms.. et voiskohan olla mahollista et ultraisivat?o_O:rolleyes:

No torstaina odotelles(y)
Tääl muuten ok olot, väsymystä ilmenee, mielialsn vaihteluita:ninja::notworthy: ja nälkäkin olis kokoajan, rinnat arat ja mukamas isot:cautious:
Pikkuinen 7+0
 
Varhaisultrassa käyty ja ei kyllä oloa helpottanut. Ruskuaispussi löytyi kohdusta oikeasta paikasta mutta ei sykettä. Mulla ollut pitkä epäsäännöllinen kierto, joten lääkäri epäili että raskaus vasta rv5 tällä hetkellä. Tämä toisaalta selittäisi miksi testit ollut hailuja ja digi näyttänyt vielä viime viikolla 2-3. Kahden viikon päästä uusinta ultra. Nyt pitää vaan rukoilla ja toivoa parasta ❤
 
Ckk
@Piudeee3 Toivottavasti olis vaan nyt nuorempi alkio kuin piti ja lähtis siitä kasvamaan!

Meillä oli eka neuvola tänään. Oli kyllä tosi mukava neuvolatäti, onneks! :) Siellä tosiaan vaan täytettiin lappuihin perustietoja ja annettiin ohjeita miten varataan verikokeita jne. Kutsu nt-ultraan tulee postitse ja meillä se on rv 12+jotain. Ja kun kerroin, että on hyvin epäuskoinen olo, että olisin tosiaan raskaana, niin sanoi, että voidaan rv 10+ kuunnella siellä neuvolassa sydänäänet :love: Ihan, että saan mielenrauhaa. Mut täti ei tuntunut olevan yhtään huolissaan oireettomuudesta! Kysy vaan, että onko ollu tissit kipeet ja totesi, että se riittää kun tietää, että ne alkaa valmistautumaan maidontuotantoon :) Hyvä käynti kaikkineen (y)
 

Yhteistyössä