Joulukuun nyytit 2014 ~ toukokuussa

Hei! uusi keskustelija ilmoittautuu.. Olen ollut tuolla marraskuisissa, mutta la siirtyi joulukuun alkuun. Ja muutenkin tämä ketju tuntunut mieleisemmältä, kun monet samoilla viikoilla menossa.. Np ultassa käyty ja ihana pienoinen siellä mennä touhotti.. Itsellä ennestään 3 lasta, sekä usein mukana touhuissa miehen muksut.. Meille tämä on toinen yhteinen.. Kuopukselle ja tälle tulee aika pieni ikäero, mikä välillä pistää miettimään miten sen arjen sitten järjestää.. no haastetta lisää elämään :)

Itse olen kanssa alkoholisti perheen lapsi, enkä siksi siedä juopottelua.. Saunakalja silloin tällöin on ok, mutta jos joka vkl pitäisi toisen olla menossa, lähtisin omille teille aika pikaseen.. Lapsille en halua sitä kohtaloa.. Onneksi nykyinen on aivan ihana mies joka ymmärtää tämän asian.. Voimia kaikille jotka tämän asian kanssa kamppailee!!

Ja muillekin voimia joilla vielä epäselvä tilanne.. kirjoittelen myöhemmin lisää..

eli muumimamma-81 4.lapsi la 3.12 k-sks

muumimamma-81 13+2
 
Sarasofialle tsemppiä ultraan! Voin täysin samaistua tunteeseen...toivotaan, että ultrassa kaikki hyvin. Minä kiroan tuon kotidopplerin alimpaan helv***iin...taas en ole saanut sydänääniä kuuluviin- lukuisista yrityksistä ja haravoinneista huolimatta- ja olen varma että niitä ei enää olekaan :( Tässä pitäisi sitten vielä odottaa 2 viikkoa tuomiopäivään, odottavan aika on pitkä.

Tervetuloa uusille:flower:
 
Almandiini ja iisibeibi, kiitos teille :heart: Ihana kun tietää edes joidenkin lukeneeni tuon raapustukseni eilen. Aika jäätävä tunnelma täällä eilen oli miehen kanssa ja jotenkin vaan tän raskauden aikana olen ollut entistä enemmän "täynnä" kaikkea. Siis kun joudun naputtaa kokoajan ja kaikesta. Mies sotkee ja tekee lasten kanssa asioita väärin, ei oma-aloitteisesti auta kotitöissä tms. On muutenkin inhottava. Jos kysyn vaikka jotain niin vastaus on välinpitämätön "en tiedä". Sitä vaan kypsyy tuollaiseen jäätävään ihmiseen. Niin siis tuosta lasten kanssa toimisesta. No asiat on pieniä, mutta siis sellaista, että laittaa esim pienemmälle esikoisen vaatteita vaikka ne on siis silminnähden liian isoja.. "kun en tiennyt" on vastaus. Muutenkin tuntuu että tuo mies ei tiedä missä täällä meillä on mikäkin asia.. yks päivä tulin salilta 19.30 niin 4-vuotias juoksenteli yksin pihalla kolealla säällä avonaisin kauloin.. siis vähänkö kilahin. Meillä on 19.30 nukkumaanmeno aika pienemmän pk päivin, kun täytyy se viedä aamulla jo 7.30 mennessä pk. Sitten yleensä just kun olen siellä salilla sen pari tuntia, niin siinä ajassa täällä kämpässä sattuu ja tapahtuu. On otettu hyllyiltä sellaisia tavaroita mitä ei saisi ottaa tai annetaan lapsen syödä karkkia ja suklaata. Monesti isompi kysyykin, milloin äiti on menossa zumbaan, jotta voi syödä salaa.. voi luoja sentään. Siis kaikkiaan "pikku juttuja" mutta jos en sanois mistään mitään niin tää kämppä ja lapset ja kaikki olis pilalla. Voi että mie haluaisin että asuis jonku normaalin ihmisen kanssa. Siis mieshän osaa laittaa ruokaa, on erinomainen kokkaaja! Mutta oon nyt viime aikoina tehnyt ite ruoat, kun kerta pienempi on pk:ssa niin ehdin hyvin. Mies myös huolehtii pienemmän iltatoimet ja pk viennin. Eli kyllä hän osaa ja pystyy. Siis kaikkiaan on tosi hyvä mies, mutta ehkä meillä vaan menee sukset ristiin, koska olen liian siisti, järjestelmällinen ja haluaisin että lasten kanssa yms toimittaisiin ns normaalisti, että ei elettäisi kuin pellossa :D Pakko kyllä myöntää että tän alkuraskauden aikana olen ollut superkireä, todellakin. Kyllä se vaikuttaa kärsivällisyyteen vähentäen sitä, valitettavasti...
Ja siihen eiliseen.. heitin sen sormuksen juu. Mies kyllä on omaansa pitänyt normaalisti. Ei olla puhuttu mistään oikeestaan tuon riidan jälkeen. Ja siis juu, meillähän ei puhuta.. mies ei osaa puhua ja mie en vaa jaksa.. aikoinaa halusin selvittää aina kaikki ja heti. Nyt on vähän sellanen että ihan sama. Meillä ei myöskään näytetä tunteita.. tai no mie oon näyttänyt, mutta nyt alkuraskauden aikana aika vähän ku ei oo vaan kiinnostanut. En muista millo viimeeks oltais pussattu tai siis olisin edes koskenut kädellä koko ukkoon... Ei vaan kiinnosta.

Noniin se omasta elämästä..

sarasofialle kovasti tsemppiä ultraan =)

*Unis* ja masunen 11+1
 
Muumimamma Myös minä palloilen molemmissa ryhmissä. Kuukautisista laskettu aika on 27.11, mutta siirtyi alkuraskauden ultrassa 7.12, joka vielä aikaistui nt-ultrassa. Tänään siis kasassa päivä vähemmän kuin sinulla (laskettu ei kuitenkaan siirtynyt). Tervetuloa!
 
unikselle ja muille joilla on vaikea elämäntilanne Miehet osaa olla vaikeita eikä ne tunnu useinkaan ajattelevan omaa napaa pidemmälle. Meillä mies myöskin kiristää hermoja (vaikkei siinä mitään vikaa ihmisenä ole) kun on juuri tätä mistä Unis valitti.. Nukkumaan meno aika voi hyvin unohtua tai lounas aika venyä ties mihin ja vaatteita ei löydetä (siis oikeesti missä jotkut sukkikset on?) ja myöskin säätä on tosi vaikea lukea pukemisen kannalta. Kaikki pitää aina varmistaa multa 5 kertaa. Kyllä siinä pinna palaa kun ne paidat on ollu kohta 5v samassa kaapissa eikä niitä vieläkään löydetä. Välillä musta olisi kyllä tosi helppoa ilman miestä (vaikka yh elämä onkin tosi rankkaa). Ennen lasta mies oli kyllä ihan normaali mut lapsen jälkeen siitä kuoriutui joku uhmaikäinen teini. Ymmärrän hyvin tuskastumisen mieheen siis.

alkoholista Se on kyllä tosi vaikea asia.. Mä tunnen monia jotka ottaa sen lasin viiniä illassa rentoutumismielessä/ruuan kanssa eikä heillä ole ongelmaa. Sit on niitä joille se yksi lasi illassa on ongelma. Jos suvussa on ongelmaa niin sitä omaa juomista pitäisi kyllä miettiä tarkkaan. Addiktiot on vaikeita oli sitten kyseessä mikä aine tahansa. Toivottavasti ongelmat alkoholin suhteen selviävät. :hug:

Täällä on iltapäivä pahoinvointi palannut ja myöskin ummetus tullut kehiin taas. Maha turpoaa iltaa kohden ja housut puristaa.. Ei varmaan kauaa pysy tämä enää piilossa. On sen verran paksu olo :p Olisin mielellään sinne puoleen väliin ollut suht mahaton ettei tartte naapureille selitellä.

Lurtsi onko tilanteeseen tullut lisätietoa? Voimia..

oonko ainut kenellä ei vielä ole ultra aikaa??

Pampula 11+0
 
Viimeksi muokattu:
Heipsis!

Viimeyön vietinkin sitten tiputuksessa acutassa. Kakspäivää oksentelin kaiken ja vähän enemmänkin ja eilen illalla sitten olo muuttui senverran huimaavaks, että käskin miehen kiikuttaa mut acutaan. Sain suonensisäsesti myös pahoinvointilääkettä ja jonkunajan päästä siitä hoitaja toi vähän leipää ja jogurttia sekä mustikkasoppaa. Pysyi sitten sisällä. Viikonlopun sain saikkua, olis iltavuoroa ollut ja lekuri käski nyt vain ehdottomasti lepäämään. Sain myös primperan pahoinvointilääkkeeseen reseptin ja kipasen hakeen apteekista jahka saan itseni täältä sängystä ylös. Väsyttää aivan vietävästi!!!

Nami ja pikkudemoni 11+2
 
Viimeksi muokattu:
Voimia parisuhteessa murheita kantaville. Se on kyllä harmi, kun perheissä on ongelmia ja joutuu liian rankalle. Sitä joskus miettii, että miksi niin paljon kunnollia hyviä miehiä jää ilman puolisoita kun samaan aikaan tulevaisuudenpelossa moni roikkuu todella huonossa suhteessa.
Täällä oli pari päivää kova huoli kun altistuin työssä pahasti ja pelkäsin vauvan puolesta, nt onneksi varmistunut, että huoli taisi olla turha.
Väsymyksen lisäksi ei ole mitään muuta narisemista, peräpukamatkin rauhoittui toistaiseksi =)
Kovasti kutkuttaisi alkaa jo hankintoihin, mutta ei vielä kaikkea sentäs uskalla.
Ruttu 13+4
 
*unis* hitto mikä tilanne :/! Raskaus on huono aika parisuhteelle niin monesti. Voisittekohan sopia että istutte iltaa vain kaksin, ei kummankaan lempijuttujen aikaan. Sitten kerrotte "hyvän kautta" toisillenne ajatuksia ja mietitte ratkaisuja joita voisi edes yrittää. On niin surullista jos sun tunteet kuoli ja eivät tule takaisin. Sama siis miehellä. Voisiko olla että yhteinen sävel jollakin voimalla vielä löytyisi? Ei ole kuitenkaan alkoholismia, ei fyysistä väkivaltaa, ei peliriippuvuutta mutta on vakava puhumattomuus johon liittyy miehen lepsuilu ja muu huono käytös.
 
Pitkästä aikaa tännekin kirjotella, lukemassa käyn kyllä päivittäin mutta jotenkin näin kännykällä seikkaillen jää vaan kirjoittamiset sikseen.

Alkoholi > mä oon sisarusteni kanssa joutunut katsomaan joka viikonloppuista ryyppäämistä joka johti aina vanhempien ilmiriitaan ja tavaroiden heittämiseen enkä todellakaan haluu samaa omille lapsille. Jos me miehen kanssa lähdetään juomaan tai ees se niin katsotaan että lapset on yökylässä ja muutenkaan en haluu niitten nähdä mua tai isiä kännissä. Muutamat sauna juotavat otetaan kotona mutta lapset silloin nukkuu eli hyvin menee täällä sen suhteen. Mies ei kyllä käy juuri koskaan baarissa eli ehkä pari kertaa vuodessa ja silloinkin yleensä ollaan molemmat.

(.). Täällä sain kuultuu kotidoblerilla ekan kerran äänet pari päivää sitten ja kyllä helpotti kynnen noissa alkuraskauden ultrissa ole käynyt kenenkään kohdalla. Ens tiistaina 3.6 on lääkärineuvola jo kavasti pelkään vaakaa kun oma näyttää että 1kg ois jo tullu ja niin mielelläni jättäisin nää kilot loppupuolelle kun kumminkin niitä taas urakalla ittelleni saan. Ultra ois sitten 10.6 eli onneks ei oo pitkä aika niin pääsee katsomaan mikä tilanne sielä on.

Tiukuliina ja hippu rv10+6 huomenna poksuu
 
Unis, voi mikä tilanne.... =(
Nami: huhhuh, onneksi sait nyt lääkityksen...
Muumimammalle tervetuloa!!!
Almandiini: oon huomannu et mi enemmän stressaan sitä vaikeampi on saada ääniä kuuluviin!! Kyllä siellä kaikki kunnossa on... muuten aivan ihana tekonimi teidän vauvalla; Tsuh < 3

Liikkeistä: melko varmasti tunnen liikkeitä, vaikka hirveen aikaset viikot mut ei suolentoiminta voi tällasta olla! Aika ihanaa..

Viunaksista: tosi pahoillani teidän puolesta kenen kumppanilla siitä ongelmaa... =( sivusta seuranneena monenlaista nähnyt. Ei oo helppoja tilanteita kun lapsia mukana...

Maryah ja Pöntiäinen 11+4.
 
Dragonfly, no meillä on kyllä vuosia jo ollut aika viileä suhde... Ja nyt tässä raskausaikana oon ite ottanut vielä lisää etäisyyttä. Pitää nyt antaa tilanteen vähän rauhoittua ja katsoa asioita sitten jossakin vaiheessa.

Vielä tuosta miehestä... Jouduin taas naputtaa. Meillä lähtee tänään asuntolainanmaksuerä. Muistin että alkuviikosta en ollut miehen osuutta tilillä nähnyt, joten kun yhtäkkiä tään päivään havahduin niin päätin kysäistä asiaa viestillä. Eihän tuo ollut sinne mitää rahaa laittanut. Eikä ollut eka kerta kun joudun asiasta muistuttaa.. Ei ole miun asia huolehtia miehen rahoja sinne. Miulle riittää ku muistan omani laittaa tiettyyn aikaan kuukaudesta. Että siis käsittämätöntä välinpitämättömyyttä ja huolimattomuutta tämmösistä asioista jotka pitäs tulla jo rutiinilla. Kyllä se tilipäivä muistetaan ja sinä päivänä pelailla nettikasinoilla, mutta asumisesta ei meinaa muustaa suorittaa osuuttaan. Sit viel viittii puhua et täällä elätettävänä vaan lusmuilen. Aina oon omat osuuteni ajallaan maksanut. Ja ikinä en ole omia laskujani miehelle tyrkännyt. Ihan ite hoidan laskuni.. Aaaaargh.

Pitkä pv kun kuopus ei ole pk ssa. Maanantaina sit jatkaa väliaikaispaikassa juhannukseen saakka ja sit jää 6 viikoksi lomille (kauhulla odotan). Kyseessä siis tämä levoton keskittymiskyvytön erityinen.
Käytii aamupäivällä pari tuntia ulkona, nyt jäppinen unilla.. Kohta taas meuhkataan ympäri asuntoa :D
 
Tsempit kaikille, joilla miehen kanssa ongelmia... Mutta siis kannattaa itsekin höllätä sitä nutturaa välillä, esimerkiksi lasten pukeutuminen on monelle miehelle ihan hepreaa ja loppupeleissä on aika pieni ongelma. ITse olen kokenut äärimmäisen vaikean ja väkivaltaisenkin suhteen, joten en ihan pienistä jaksa enää murista. :LOL: Puhumattomuus ja henkinen väkivalta (kuten erolla uhkailu) on sitten taas asioita, jotka pitää ottaa vakavasti.

Sarasofialle tsempit ultrailuun.

Almandiinille: suosittelen jättämään dopleroinnit hetkeksi, koska vauva on vielä niin pieni, että katoaa ja se, että tuntitolkulla pitää sitä sondia siinä kohdunpäällä ei ole sikiölle hyväksi. Näin ainakin mulle sanottiin äitiyspoliklinikalla. Että kohtu kuumenee ja sikiö ei pidä siitä, että sitä salakuunnellaan. Kaikki on varmasti hyvin, koska jos sikiö on oikeassa paikassa ja sydän on nähty ja kaikki ok, on ihan minimaalliset muutaman prosentin mahikset et menis kesken. Voimia :hug: Tiedän tuon stressauksen niin hyvin. Mullahan meni viime raskaus ihan pilalle, kun olin kokoajan ihan varma, loppuun asti, että jotain vauvalle käy. Ainahan siis jotain voi käydä, mutta siitä murehtiminen on varmasti haitaksi. Itsellä se siis meni jo ihan yli. ...

Liikkeistä: Liikkeitä olen minäkin nyt tän viikon ajan tuntenut välillä :heart: Mokoma töttiäinen siellä hipsuttaa.

Tuulentyttö ja töttiäinen rv 13+3 (miten aika tällai lentää?)
 
Moikka!

En ookkaa pitkään aikaan tänne kirjottanut, enemmän tuota FBn puolta seurailen! Nyt sain sentään lueskeltua kirjotukset läpi! =)

Paljon paljon voimia menetyksen kohdanneille!! :hug:

Oli kyllä kiva lukea hyviä kuulumisia, onnea niistä! =)

ON: Ensi maanantaina olisi sitten eka neuvola ja heti tiistaina sitten nt-ultra! Pikkusen pakkaa taas jännitämään, mut jospa tää tästä (tai sit ei)! :D Kokoajan epäilys päällä tietenkin ettei tuolla enää mitään eloa ole, mut sit taas pahoinvointi kun puskee päälle ja nivusia vihloo ni paniikki vähän laskee! =) Mut, toivottavasti kaikki ois ok! =) LA muuttu edellisessä ultrassa ihan vaihteeks, mut kun oon tuon nt-ultran käyny ni ilmottelen sitte sen virallisen!



Ansku & Itu 10+4
 
Voi kiitos MaryahR ja tuulentyttö tsempeistä ja vinkeistä....joo eihän tää hermoilu mitään auta...toisaalta en mahda itselleni mitään. Olen ollut niin maassa nyt tästä johtuen, että varaan alkuviikolle taas ultran, ihan vain varmistaakseni onko kukaan elossa masussa. Jos ei ole, niin parempi alkaa sitten tarvittaviin toimenpiteisiin ajoissa, kuin odottaa nt-ultraan. Itseni tuntien en pysy hyvillä mielin jos olen epätietoinen jostain asiasta, joten parempi käydä saamassa varmuus että miten on. Vaikka sitten köyhdynkin taas. Mutta yritän saada ajan samalle edulliselle lääkärille.

Hyvää viikonloppua ja koulujen päättäjäisiä kaikille! :)
 
  • Tykkää
Reactions: tuulentyttö
Sakkura
Pahoittelut Sarasofialle ja muillekkin surun kohdannelle. Paljon voimia!

ON: Täällä ootellaan omaa ultraa, joka torstaina. Saa nähä onko ketään kyydissä. Mulla ei kummempia oireita ole ollut. Välillä itkettää, kun esim pihalla kävelee. Myös kun autolla ajaa, niin aina itkettää. En oo onneks monesti ajanu. Kyynelten läpi huono ajaa.

Onko kukaan innostunut vielä neulomaan tms. mitään? Hyviä ohjeita? :) Miehen veljelle tulossa ens kuussa toinen lapsi. Ajattelin jos jotkut tossut neulois? Mitään muita ideoita vauvalahjaksi? Heille toinen, joten vaatetta kuulema on.

Sakkura 9+6 (muistaakseni)
 
Tulee tosi epäcarmaksi raskaudestaan. Viime yönä tunnin ajan sattui alavatsaan lievästi menkkamaisesti. Onneksi tänään paljastui että oli vain mahatautia suolistossa. Se tehnyt ennenkin menkkamaista kipua. SILTI ensi pe ultra jännittää ensi kertaa elämässä ( 3 lasta jo ). Täällä myöhäisiä keskenmenoja on riittänyt joka vk tai jopa 2per vk.

Nyt rv 11+4
 

Yhteistyössä