Joulukuun pikkuiset ihmeet 2017

Viestiketju alueella 'Syntyneet' , aloittaja mimmi92, 06.01.2018.

 1. Shara

  Shara Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  56
  Oi, tulin tänne kurkkaamaan mitä joulukuisille kuuluu, onnea Amanda uudesta tulokkaasta! <3

  Meillä esikoinen täytti muutama päivä sitten vuoden, ja on maailman ihanin tyttö, vauhdikas taapero joka lähti kävelemään jo reilun 9 kk iässä ja on pitänyt meidät kyllä kiireisinä. :LOL: Nyt kuitenkin meillä on alkanut vauvakuume nostaa päätään, ja tarkoitus olisi tässä aloittaa pikkusisaruksen yritys varmaankin ensi kuusta alkaen.

  Tämä ketju jäi ihan kokonaan kun vauva-arki vei niin mukanaan, koin tämän vauvavuoden aika rankaksi vaikka mies oli paljon kotona auttamassa. Silti siihen on kummasti valmis uudestaan...

  Lueskelen tämän ketjun läpi tässä iltojen ratoksi kunhan ehdin, olen aina säännöllisesti miettinyt mitä teille kuuluu ja täältähän niitä vastauksia olisi löytynyt :X3:
   
  #251
 2. aprikoosinkukka

  aprikoosinkukka Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2016
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  27
  @-Amanda- Suuret onnittelut vauvasta! Kuinka teillä on lähtenyt sujumaan uuden tulokkaan kanssa? Mielelläni myös kuulen synnytyksestä, jos siitä haluat ja ehdit kirjoitella :) Niin ja onnittelut totta kai myös 1-vuotiaalle.

  @Hilma85 Hui, nousipas korkea kuume rokotteesta. Meillä ei rokotteista tullut oireita. Harmi juttu allergiat, meilläkin niistä päänvaivaa. Kirjoitan alemmas enemmän.

  @Lumi87 Kiva kuulla teidän kuulumiset pitkästä aikaa. Aika varhain lähtenyt poitsu kävelemään. Vauhti on varmasti hurja kun ehtinyt jo niin pitkään harjoitella :D Miten on imetyksen vähentäminen sujunut?
  Niin ja kiitos paljon tsempeistä liittyen lapsilukuasiaan, merkitsee paljon :)

  @Nanna-87 Teidänkin kuulumiset pitkästä aikaa tosi mukava lukea. Hyvältä kuulostaa teidän yöt. Kahdet päikkärit meilläkin vielä. Onko teillä nyt hiljattain tapahtunut niiden suhteen mitään muutoksia? Meillä ei varmaan ihan vielä jää toiset pois.

  @mimmi92 No onpa ihanaa, että mies vielä haluaisi lisää lapsia, vaikka sitten onkin sinulla kova pohtiminen asiassa :) Ymmärrän täysin, että on hankala asia päättää. Minulla itselläkin järkisyyt usein yrittää selittää, miksi meille tämä yksi lapsi on riittävä, mutta kun se tunne toisen haluamisesta on niiiiin voimakas ja se kun iskee joka päivä. Ainaista taistelua asian kanssa, olisi kiva saada joku rauha ja hyväksyä se, että ainakin toistaiseksi näin ja olla nyt vain miettimättä.

  @Shara Hei pitkästä aikaa ja siellä on myös tosi ajoissa ryhdytty kävelemään :) Varmasti ollut kova työ pysyä perässä.
  Onnea uuteen yritykseen!

  Niin ja yhteisesti vielä tietysti kaikille onnittelut 1v. synttäreiden johdosta.

  Meidän tyttö on nyt viime päivinä innostunut enemmän kävelemään ja nyt voi sanoa, että ihan jo käveleekin paikasta toiseen eikä vain ota muutamia askelia. Ei silti ihan täydessä vauhdissa vielä olla, paljon konttaillaan edelleen ja juoksuaskeleita varmaan vielä saa odotella. Kiipeilystä innostunut kuten monen muunkin lapsi täällä. Ymmärtää myös puhetta yllättävän hyvin. Ja vihdoinkin hän suostuu oikeasti syömään ruokaa kunnolla. Tähän asti ollut aina enemmän tai vähemmän huoli kiinteistä, mutta enää ei ole. Ollaan siirrytty 99% sormiruokailuun ja tämä ollut meidän kaikkien hermoja säästävä valinta. Lusikan kanssa teki täyden stopin ja ruokailutilanteet oli stressaavia. Päätettiin sitten antaa itse syödä vaan. Ihan aluksi tyttö söi päivän pari tosi niukasti, lähes maidolla meni mutta sen jälkeen alkoi sujumaan. Selvästi ei enää niin rintamaidonkaan perään ole, mutta sellaisen 2-3 kertaa päivässä vielä käy rinnalla.

  No mutta ruokaan liittyen on vielä ne allergiat harmina. Tyttö sai tällä viikolla cashewpähkinää ja lopputuloksena jouduimme soittamaan hätäkeskukseen, josta lähetettiin ambulanssi paikalle. Iholle tuli laajasti kunnon nokkosihottumat ja punoitus, kasvot olivat kulmakarvoihin asti ihan punaiset ja korvat samoin punaisena sekä turvonneet. Onneksi kuitenaan hengityksessä ei loppujen lopuksi tullut ongelmaa, vaikka niin ensin pelättiin käyvän. Ensihoitajien lähdettyä kotoamme menimme vielä päivystykseen seurantaan. Illalla oireet olivat jo helpottaneet, mutta jäi kyllä nyt jännitys päälle ettei vaan tule jostakin ruoka-aineesta uutta ja mahdollisesti vielä pahempaa reaktiota. Todennäköisesti mennään nyt vielä siis laajempiin allergiatutkimuksiin. Tähän mennessä maitoallergia on ainut, joka on virallisesti todettu, mutta muitakin epäilyjä on.

  aprikoosinkukka & tyttö 1v
   
  #252
 3. -Amanda-

  -Amanda- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  18
  @Shara Kiitos. :) Ihana kuulla teidän kuulumisia ja onnea sisaruksen yrittämiseen! :)

  @aprikoosinkukka Kiitos onnitteluista! :) Arki lähti synnäriltä päästyä sujumaan yllättävänkin hyvin ottaen huomioon sen, että kotona on tosiaan erittäin energinen 1-vuotias taapero.
  Olivia on ottanut pikkusiskon hyvin vastaan, ainakaan vielä ei pahemmin ole mustasukkaisuutta, neiti saa kyllä yhtä paljon huomiota kuin ennen vauvan syntymää.
  Vauva nyt tällä hetkellä syö, nukkuu sekä kakkaa ja pissaa.

  Öö, mistäs sitä aloittais.

  Synnytys käynnistyi tosiaan sillon torstai yöllä, ja käynnistyi siis suoraan lapsivesien menolla, josta melkein samantien alkoi supistukset.
  Herättelin miestä, joka soitti Olivian hoitajalle.
  Lähdettiin ajamaan (tässä välissä oli joku 20min) ja tässä vaiheessa oli supistukset jo maksimaalisen kipeät. Ajo tuntui kestävän ikuisuuden (ainakin niiden supistusten kourissa) mutta lopulta päästiin turvallisesti perille.
  Siitä sitten tutkittavaksi ja 8cm auki.
  2cm aukesi reiluun 20 minuuttiin ja sitten saikin luvan alkaa ponnistamaan ja 6 minuutin ponnistamisen jälkeen meidän rakas ja terve tyttömme syntyi.

  Synnytyksen kesto 1h 39min (Laskettuna siitä, kun lapsivedet tuli. Synnärillä oltiin vajaa n. 40minuuttia.)
  Siinä nyt lyhyt kertomus.

  Tosiaan vauva jo kaksi viikkoa vanha (Ja apua mihin tää kaks viikkoa on mennyt) ja nukkuu hyvin, herää yöllä kaks kertaa eikä kyllä turhia itkeskele. Hyvin tyytyväinen ja kiltti neiti.

  Täälläkin tosiaan neiti täytti 1v ja rokotteita saatiin, niistä ei onneksi mitään tullut.
  Ja pituutta Olivialla 80,5cm ja painoa 10,2kg.

  Ristiäiset meillä on helmikuun alussa.
  Nimi on päätettynä, tarjottavat myös ja pappi varattu. Sekä kummit toki kysytty.

  Ja muitakin juhlia on tiedossa.
  Siskon polttarit ois ens kuussa ja häät myös tässä muutaman kuukauden sisällä.

  Varmaan unohdin jotain, mutta vauva-aivot, joten unohdin varmasti jotain.

  Amanda & Olivia 1v
  (Bebe 2vko)
   
  #253
 4. Nanna-87

  Nanna-87 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2013
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  29
  @-Amanda- paljon onnea pienestä tytöstä! Onpas ollut nopea synnytys! Kiva, että teillä lähtenyt sujumaan hyvin. :)

  @aprikoosinkukka joo meillä jäi toiset päikkärit nyt pois oikeestaan tuossa toissaviikolla. Silloin oli parina päivänä nukkumatta toisia unia ja nyt viime ja tälläviikolla on nukkunut joka päivä vain yhdet päikkärit. Hyvin on pärjännyt ja nyt on illalla sit ihan kunnolla jo väsynyt, niin nukahtaa paljon nopeammin. :)Toivottavasti pääsette yksimielisyyteen lapsiluvun suhteen, ettei jää kaivelemaan. Tiedän tunteen, kun vauvakuume ei jätä rauhaan ja on ajatuksissa päivittäin. Tsemppiä!

  @mimmi92 Kiitos kierukka kokemuksista. Siinäpä onkin pähkäilyä, että mikä se lopullinen lapsiluku ois. Onko tullut päätöstä? Täällä vähän samat pohdinnat...

  @Shara kiva kuulla pitkästä aikaa. Onnea uuden pienen yritykseen. :)

  Meillä oli alkukuusta 1v neuvola. Pieni tämä meidän tytsy on monen teidän muiden mittoihin verrattuna, n. 9kg ja 72cm. Mutta kasvaa hyvin omalla käyrällään. Rokotukset saatiin ja meillekin mpr rokote nosti kuumeen 38asteeseen, viikonpäästä laitosta. Muutama päivä oli kuumetta ja tuo kuumejakso pistikin sitten tuon meidän unirytmin uusiksi. Eli eka päikkärit venyi pidemmiksi ja kuumeilun mentyä ohi toiset päikkärit jäi sitten aika itsestään pois. :) Nyt täällä voidaan hyvin. Yöunet on kuumeilun, ja päikkäri rytmin muuttumisen jälkeen muuttuneet entistäkin paremmiksi. Täällä nukutaan parhaimmillaan klo 21-9 heräämättä kertaakaan. Yks aamu heräsi vasta puoli kymmenen. Että todella hyvin kyllä nukutaan. :)

  Nanna ja tytsy 1v
   
  #254
 5. -Amanda-

  -Amanda- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  18
  @Nanna-87 Kiitos! ❤ vaikka ei tuo kolme viikkoinen niin hirveän pieneltä enää tunnu, vaikka sitä kyllä vielä on.
  Se oli kieltämättä yllättävänkin nopea, onneks lähdettiin silloin kun lähdettiin, koska muuten ois voinut käydä niin, että tytsy olis syntynyt autoon. Joten parempi näin.

  Jos vertaa esikoisen ja nyt kuopuksen synnytyksiä, niin tää toinen oli kyllä helpompi, jos nyt niin voi sanoa.
  Nyt toisaalta ties jopa vähän paremmin, että missä mennään, esimerkiksi tiesi, että milloin ne kunnon supistukset on alkaneet.

  Unohdin jo välissä mitä kirjoitin tähän, kun pienempi neiti heräsi syömään ja isompi neiti meni välissä päikkäreille.
  Ja samalla unohdin mitä muuta mun piti kirjoittaa.

  Käytiin pienen neidin kanssa neuvolassa, mitat meidän 3 viikkoisella on 54cm ja 4,2kg.

  Ja mä en oikeesti nyt muista mitä piti kirjoittaa. Kirjoittelen uudelleen kun saan mieleeni ne muut asiat.

  Amanda & Olivia 1v
  (Tytsy 3vko)
   
  #255
 6. -Amanda-

  -Amanda- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  18
  Olet satakieli ja ruusu,
  olet tähti ja aurinko.
  Olet kauneinta mitä on.

  Bella Ellen Sofia


  Meijän rakas tytär sai tänään nimen.

  (Meillähän siis kävi niin, että nimi kuitenkin vaihtui noin kaksi viikkoa ennen ristiäisiä. Eli se siitä, että nimi on valmiina jo. Mutta saatiin onneksi nimi päätettyä ajoissa.)

  Ristiäiset tosiaan onnistuneesti vietetty ja vieraatkin lähteneet. Sisko jäi kihlattunsa kanssa tähän meille huomiseen.
  Tarttis vaan jaksaa nostaa takapuoli sohvalta ja vähän siivoilla.

  Ihanaa helmikuuta kaikille!

  Amanda & Olivia 1v 1kk
  (Bella kohta jo 1kk)
   
  #256
 7. aprikoosinkukka

  aprikoosinkukka Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2016
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  27
  @-Amanda- Kauniin nimen sai Olivian pikkusisko :love: Ja olipa tosiaan nopea synnytys.
   
  #257
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti