Joulukuun Toivevauvat 2012 *Toukokuussa*

Miwwille voimia suuresti! :hug: :heart:

Täällä stressataan.. Pari päivää sitten autolla ajaessa sattui mahaan aika lailla, se oli sellanen jännä kipu, ihan kuin olisi jostain kohtaa painettu tavallaan sisäänpäin tai jotain. Ehkä aavistuksen puristava, joka tuli ja meni. Mut sit se kuitenkin helpotti aika nopeesti, eikä oo tullut uudelleen. Lisäksi seuraavana päivänä huomasin hieman ruskehkoa veristä vuotoa, mut sitä oli tullut ihan vaan tippa, eikä edes pyyhittäessä lisää. Tähän syssyyn rintojen arkuuskin mennyt helpottamaan, nekin kun on ollut tosi kipeänä aiemmin. Nyyh.. Nyt vaan mietin, että entä jos onkin mennyt kesken... :( Vielä melkein 2 viikkoa neuvolaan ja ultraan.

Emerentia ja palleroinen 10+5
 
luppi: mulla ainakin vasen munasarja jomottelee jatkuvasti, siellä ultrassa näkyi myös keltarauhanen eli kipuilee.

tombatar: nyt en tarkoita pahalla, mutta 4 keskenmenoa kokeneena tuo on mulle ollut ainakin pahin asia mitä muutamat ystävät ovat sanoneet ja mm siskoni joka on lääkäri käytti juuri noita sanoja: "Luonto hoitaa sairaat yksilöt pois". Sille kuka keskenmenoa kokee on ihan sama eikä ajatus lohduta sillä hetkellä yhtään tuosta, tai ei ainakaan mulle. Parasta mitä joku on voinut sanoa on sympatia suruun ja epäreiluuteen. Se suru on ihan kauhea, kun on odottanut ja toivonut sitä vauvaa ja se yhtäkkiä tuosta vaan otetaan pois. Faktahan on joo, että parempi näin, että menee kesken aikaisessa vaiheessa ym, mutta faktoilla ei ole siinä tilanteessa mitään merkitystä vaikka ne sisäistääkiin vaan sillä, että joku on oikeasti sun kanssa samaa mieltä ettette ole ansainneet sitä.
 
miwwi toivon todella että saisit vielä positiivisia uutisia. Kwaidan kirjoitti asiasta todella hyvin. Silloin kun soitin ekaa kertaa neuvolaan ja kysyin samalla myös keskenmenoriskistä sanoivat, että suurin osa keskenmenoista johtuu siitä että luonto poistaa näin ns. ei-terveet yksilöt... Vaikka tietenkin sitä toivoo, että kaikki menisi pienellä hyvin. Itse tuntuu, että seuraavat 9kk on joka päivä huolta pienestä, kun ei tuonne sisälle itse näe.

kiri onnea kaksosista! :)

).( Ultrassa kävin aamulla ja itku tuli kun näin pienen sydämen sykkeen :heart: se oli vielä niiiiin pienen pieni! mutta vahva :) Lääkäri sanoi kuitenkin, että vielä 2viikkoa kannattaa odottaa rauhallisin mielin, sitten ultrataan uudestaan ja katsotaan, että kaikki etenee kuten pitää. Suurin huoli itsellä on siitä, kun raskaus ei alkanut täysin luomusti, niin että se etenisi "normaalisti". Mutta tosiaan yritän olla stressaamatta. Jos 2viikon päästä kaikki on hyvin, niin silloin kuulemma on jo 90% mahdollisuus, että myös loppuaika menesi normisti.

Ciru+nuppu poks 7 :)
 
Moikka piiitkästä aikaa taas :)

Oon vähän huono kirjottelija ollu. Kouluhommat + esikoisen mahdottoman vilkas luonne + raskauden aikainen väsymys ei ole ollenkaan hyvä yhdistelmä. Tää äiti on aika poikki :/ No eiköhän se tästä kun vielä muutama viikko mennään eteenpäin. Kesäloma ja keskiraskauden virkeä kausi ;)

Voimahalaukset joita suru kohdannut. :flower:

Täällä olis ens viikolla jo np-ultra. IIk, jännää! :)

Olisko täällä kiinnostuneita jos tehtäs salainen fb-ryhmä ja siellä alettas jutteleen myös? :) Mä ainakin roikun siellä niin paljon, että se olis melkeen kivempi kun sais jutella siellä missä ei kukaan ulkopuolinen pääse kyttäämään. :) Mä voin semmosen kyllä tehdä, että jos sinne haluaa liittyä niin mulle laittaa vaikka omaa nimeä täällä yksityisviestinä, niin laitan sit pyyntöä tulemaan. :)

Emiliainen ja Papu 11+3 :heart:
 
emiliainen Meille taitaa jo olla fb-ryhmä, olisko ollut Minskun tms. perustama (löytynee edellisen kuun ketjusta). Aika moni ei vissiin ollut niin kiinnostunut juttelemaan siellä, ainakaan vielä.

*25 min etuajassa poks 7*
 
Miwwille voimia, noi on aina niin musertavia juttuja.. :hug:

Onnea taas kaikille joita hyvät ultrauutiset on suosineet ja kirille tuplasti onnea! =) :flower:

luppi Täällä kanssa on ollut jomotteluita, jotka saattavat kestää muutaman päivän, hävitä ja tulla taas takasin. Mä uskon, että ne on ihan vaan kasvukipuja, mutta kyllä ne aina vähän säikäyttää.

Täällä odotellaa vieläkin kuumeisesti np-ultrakutsua, saisi tulla jo. Mulla on tullut uusi oire mukaan kuvioihin, nimittäin huippaus. Mä en ole pitkään aikaan saanu syödyksi noita vitamiineja, kun niistä tulee entistä pahempi olo, mutta täytyy yrittää ryhdistäytyä, niin saisi lisärautaa.

Vogue ja Taimen alku 9+3
 
Voimia Miwwille!! Tiedän, kuinka epäreilulta tuo tuntuu. Meillä kun on jouduttu lapsia pidemmän aikaa tekemään niin tuo tuulimuna tuntui aivan järkyttävän epäreilulta! Mutta toivotaan että uusi raskaus alkaa sinulla nopeasti jos vaan itse olet valmis heti uutta yrittämään :hug: Meillä raskaaksi tulo on kestänyt aina yli vuoden, joten yllätys oli suuri kun raskauduin heti yksien menkkojen jälkeen tuulimunasta.. Jos siinä sitten jotain perää on, että keskenmenon jälkeen raskautuu helpommin :)

Luppi minullakin on mahassa ihme jomotuksia, juurikin tuomoista samanlaista on ollut mitä itsekkin kuvailit. Paitsi, että minua ihmetyttää kun itsellä ei ole noita repäisykipuja joita kaikilla muilla tuntuu olevan?! Kerran on ylös pompatessa tuntunut kamalakipu vatsassa, mutta ei muuten..
Kaikkea sitä sitten miettiikin ja on huolissaan :LOL:

Tänään ultraan!! Kamala miten jännittää! Pelottaa niin huonot uutiset :| Tulen sitten kertomaan toivottavasti hyvät uutiset!

Hilma 7+4
 
Haluan myös FB- ryhmään !! :) mitenkäs sinne löytää? :)

Onnea kaikille ihanista ultra-uutisista !! Jännittää ihan hirmusesti oma ultra joka on tästä tasan viikon päästä !
tänään vauveli täytti 10 viikkoa ja pikkuhiljaa voiton puolella pahan olon kanssa, mitä nyt vaan enää aamuisin oksennan ... ;)

katselinkin kuvia tuolta masuforumilta, onpa ihan uskomatonta, miten erikokoisia masuja kaikilla on niin samassa vaiheessa !

Mä olen ihan vainoharhainen kaikkien kipujen kanssa, varsinkin kun teen pitkiä työpäiviä, enkä oo pomolle vielä viitsinyt asiasta mainita... Miten hei muilla, ootteko töissä/koulussa, kenelle kaikille ootte kertoneet? :) Me ajateltiin sit ultran jälkeen kertoa lopuille, sit ainakin tietää jos (toivottavasti) kaikki on kunnossa!

Sandde ja masu 10+0
 
Ihan hullua, mutta mä olen tänään ollut jo kuukauden raskaana siis niin, että olen sen tiennyt! :) Rajapyykki se kai tämäkin. :D Pahoinvointi on riittävää ja nyt siihen päälle iski vielä mun ja esikon flunssa niin voi vitsi miten on kivaa. Onneksi saa levätä neljä päivää kotona ennen seuraavaa työpäivää. Kävin eilen työterveydessä ja juttelin mm. pitkien vuorojen tekemisestä sitten myöhemmin (meillä on mm. 12h vuoroja) niin th oli sitä mieltä ettei missään nimessä enään puolenvälin jälkeen ja jos työnantaja ei itse suostu niitä poistamaan niin sitten vaan lääkärintodistusta hakemaan. Mun työ on siis puhtaasti päätteellä istumista ja nuo pitkät vuorot on nyt jo melko ikäviä tosin, uskon että voin tehdä niitä kyllä aina siihen asti kun maha alkaa painamaan.

Miwwille hurjasti jaksamista.
 
Miwwi Nyt huoli pois!!!! Mulla on aivan sama tilanne!! Toissapäivänä pikkareihin tuli verta vähän ja huolestuin, soitin eilen neuvolaan josta sain lähetteen ultraan. No sieltä ei ensin meinannut löytyä ees koko vauvaa, mutta sitten viimeeks se totes "onhan täällä joku papu" jonka pituus oli 5.1mm ja vastasi viikkoja 6+0 (kuukautisista ois 6+6) MUTTA ei sielläkään sykettä näkynyt!! No, ensin aattelin että ei siellä sellasta tuu olemaankaan, mutta hei, viikot on vielä niin pienet, että ei se vielä välttämättä syki edes. Saatiin viikon päähän uusi aika ja oon ite ainakin luottavaisin mielin, että sitten siellä se pieni kaivattu syke näkyy :heart: Älä heitä kirvestä kaivoon vielä!!

Kirille onnea tuplista!!!

YP Miten meni ultra? :)

Oma napa tulikin tuossa jo... eli ei tänne kummempia....

Murunmami ja pötkylä 6+1
 
Joka päivä on tullu käytyy lukemassa teidän kirjotuksia, mutta oma kirjottelu jääny vähälle.. Ehkä sen takia etten vieläkään ihan usko todeksi sitä, että raskaana ollaan vaikka oloja siihen suuntaan onkin :D
Eka ultra on mulla vasta 4.6 ja sitten saa sen varmuuden onko tuolla mahassa elämää vaiko ei. NEuvola mulla oli jo viikko sitten ja siellä ei ihmeitä ollutkaan. Hb on matalalla, mutta sen tiesinkin kun olo on niin väsynyt. Nyt vaan pitää muistaa joka päivä ottaa monivitamiinia, jossa myös tuota rautaa on ja syödä paljon vihreää ja hapanleipää. Että jospa se siitä lähtis nousemaan ja myös tämä kamala väsymys häipyisi.

Jabadaba77 ja 6+5
 
Sateista perjantaita!

luppi mulla kanssa jomottelee välillä, mut luulempa että on normaalia..! :)

murunmami parhaita mahdollisia ultrakuulumisia tuli:heart:
Toivottavasti teilläkin kaikki hyvin ja syke vielä löytyy!! :)

onnea ihanista ultrakuulumisista!!

Käytiin siis heti aamusta kontrolliultrassa.. siellä oli toivottua kehitystä tapahtunut ja sydän pamppaili voimakkaasti!! vastasi viikkoja 6+6 eli ovulaation mukaan näin pitäisikin olla :)
eka neuvola oli myöskin tänään.. siellä annettiin LA 23.12.2012 voi toki olla että vielä muuttuu, mutta mennään nyt näin..
Ja kaippa lasken viikot nyt tuon ultran mukaan.

Ainiin, empäs joutunut maksamaan kun yhden käynnin verran noista ultrista :)

Onnellinen YP 6+6 :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: Rödluvan
Moikka!

Onko kenelläkään ollut nyt iho-oireita? Itsellä normaalisti ihan normi iho, mutta nyt alkanut tulla todella kutiavia alueita jalkoihin ja viimeksi uimassa säpsähdin käsiäni, jotka oli täynnä "läiskiä"... Hävisivät kyllä melko nopeasti uimasta lähdettyä... Pitää varmaan alkaa läträtä rasvan kanssa, mutta ensi epäilynä heräsi josko oireet liittyisivät tai niillä olisi yhteyttä raskauteen...

En oo ehtinyt vielä plärätä opuksia mitä siellä sanotaan... Raskaushan saa vissiin jollain finnit kukoistamaan/päinvastoin, mutta miten sitten tuommoiset iho-oireilut...
 
Mulla myös kutisee iho, varsinkin jalat. Naama on paikoin kuiva ja paikoin rasvainen :/

Mulla on myös ollut yksi km tai periaatteessa kaksi, mutta terkan mielestä sitä ei laskettu...
Eli viikolla 7 alkoi verinen vuoto ja seuraavana päivänä alkio tuli pois. Raskauduin heti seuraavasta kierrosta, tai en olisi varmaan sitä edes tiennyt jos en olisi testiä tehnyt, koska vuoto alkoi pari päivää menkkojen jäätyä pois, eli kemiallinen raskaus..

Yllättävän nopesti on tämä kymmenen viikkoa mennyt, tosin johtunee tuosta vauhti kaksikosta joka pitää liikkeellä jatkuvasti. Pahaolokin alkaa jo pikkuhiljaa helpottamaan kun muistaa vaan syödä parin tunnin välein :)

piio 10+
 
Fb-ryhmässä meitä on 12, että ei siellä niin hiljaista enää ole, eli mukaan vaan! Ryhmässä jäsenenä oleminen tai mitkään kommentit sinne ei siis näy kenellekään ulkopuolisille. Minskis on tähän asti sen kutsumisen hoitanut, eli hänet pitää pyytää face-kaveriks ja hän sit lisää ryhmään. Hän ite linkkasi profiilinsa jo aiemmin, mutta voisi kai linkata uudestaan, jos vielä jaksaa meitä joulukuisia tuonne fb-ryhmään liitellä?

Mä olen tänään ollut taas hieman "viikkojani edellä", ja katsellut mm. vaunuja ja miettinyt nimiä :D Päässä pyörii taas miljoona asiaa niiltä tiimoilta, mutta sitä keskustelun aihetta vois kai vielä hieman lykätä? :LOL:

Mosmos 10+4
 
kiri, onnea onnea tuplista! Varmasti huolestuttaa että tuleeko kaikki menemään hyvin, mutta muista että lähes kaikki kaksosraskaudet kuitenkin päättyvät onnellisesti =)

Kaikille muillekin onnea hyvistä ultrakuulumisista! Yöperhonen, muakin kyllä nyt hämmentää yli kaiken toi ero sun LAn ja päivien välillä, ei voi olla 6+6 jos LA on 23.12. Mulla on LA 21.12 ja viikkoja on 8+0 :O Joku luku tossa on nyt kyllä väärin. Joka tapauksessa hienoa että oli hyviä ultrakuulumisia! =)

Kivuista Luppi kyseli, mullakin on sellasta jomottelua ja vihlontaa päivittäin, pidän niitä ihan normi kasvukipuina.

Miwwille vielä kerran voimia!!!! ja yhdyn kyllä tombatar malttamattoman viestiin, tarkoitit varmasti vain hyvää, mutta juuri tuo "luonto hoitaa sairaat pois" on useamman keskenmenon kokeneen kaverin ja sukulaisen mukaan yksi pahimmista mitä keskenmenon kokeneelle voi sanoa. Parempi vain antaa sympatiaa.

ON. Tänään oli ultra, ja siellä meidän pieni oli! :heart: Oli kasvanut kovasti, pää-perämitta nyt 16 mm ja sydän löi kovasti. Yritti jopa heilutella raajanalkujaan monitorille :D:heart: Onnellinen olen! Ja sain gyneltä reseptillä pahoinvointilääkettä ja närästyslääkettä niin toivottavasti olokin helpottaa.
 
rödluvan onnea ihanista ultrakuulumisista :)
Niinkuin tuossa aiemmassa viestissä selvitin, niin neuvolan mukaan LA on tuo 23.12. viikot 6+6 on varhaisultran/ovulaation mukaan, mutta ei lähdetty LA:aa muuttamaan vielä! np-ultrassa sitten jos on tarvis..!
 
Innostuin kokeilee tekee tämmöisiä ja pakkohan niitä oli heti kokeilla, kun ei ennen oo tästä kokemusta... Googlailin niitä ihottumajuttuja ja aika hyviä keskustelupalstoja tuli vastaan...

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb4f.lilypie.com/Jwwcp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" /></a>

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/imOEp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lmtf.lilypie.com/kI78p3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>

vaikuttaa siltä, että pitää perehtyä noihin vielä tarkemmin... jos jaksaa :D ihan hauskoja noi kuviot mistä näkee missä menee... Tai jos joku jaksaa nopeesti selostaa miten noi toimii näillä forumeilla.... En jaksanut lukea ohjeita, kun pää väsy ja teksti englanniksi...
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä