Joulukuun toivevauvat 2012 *vauvahöpinät*

Rinta punktoitiin ohuella neulalla; ensin puudutuspiikki tissiin (pisti saman verran kuin rokotus) ja sitten paksummilla neulalla saivat mädän valumaan ulos. Maanantaina menen kontrolliin ja jatkohoitoon tarvittaessa Naistenklinikalle. Mulla ei nyt just ole mitään oireita,mutta rinnassa tuntuu edelleen kovaa, joten joko pitää taas punktoida tai sitte se on arpikudosta. Pitäkää peukkuja, ja kiitos tsempeistä :)

Meillekin tuli jo se kela-kortti, oli ihanaa nähdä kullannupun nimi virallisena :heart:
 
heipparallaa!

eipä oo muutamaan päivään ehtiny ees lukemaan ku aika menny heppojen ja lasten kans... eilen siirretiin ruuna samalle tallille missä tammaki on. nyt pitää vain saada ne samaan tarhaan ja se tuottaa päänvaivaa. naapuritarhassa kun sattuu olemaan mun ruunan "arkkivihollinen" :LOL: ovat ollu ennenki samalla tallilla ja naapureina. siinä sai aitalangat kyytiä monta kertaa :mad:

meillä poijan kans menee hyvin. oon nyt alottanu jo maisteluttamaan sosetta. alotettiin ruusunmarjalla. on nyt parina päivänä saanu teelusikallisen verran,eikä oo tullu mahanpuruja. noin mennään viikon verran sitte lisään pikkuhiljaa annoskokoo...
mut ny se kiukkuaa tuos väsyään,pitää viiä se omaan sänkyyn päikkäreille...
 
npas täällä hiljaista:whistle:

Täällä ei nukuta vatsallaan. Kerran oli kyllä kääntynyt yöllä vatsalleen nukkumaan mutta käänsin äkkä takaisin kyljelleen. En olisi varmaan pystynyt nukkumaan jos olisin jättänyt pojan vatsalleen.

Kela-korttia ei ole vieläkään näkynyt. Ristiäiset tosiaan oli helmikuun 3 päivä. Pappi oli kuulemma laittanut lapun väärään pinoon ja unohtanut laittaa eteenpäin. Viime viikolla soitteli että laittoi lapun menemään :D

Täällä ollaan nyt kanssa alettu tarttumaan esineisiin. Ihan lemppari on hymy helistin.;)

mut nyt mentävä! poika heräsi.
 
Helou! Pikalukua ja pikakirjoitusta :)

Vatsallaan nukkumisesta oli kai ollut puhetta, meillä poika ei nuku ollenkaan. Kerran parin viikon ikäisenä oli onnistunut kiemurtelemaan vatsalleen nukkuessaan, mut nykyään ei onnistu. Muutenkin, kun sen laittaa mahalleen niin räpiköi kuin kala kuivalla maalla ja sitte alkaa kiukkuaminen :LOL:

Kelakortti tuli meille parin viikon sisällä siitä, kun paperit vietiin maistraattiin. Meillä ei siis ollu ristiäisiä eikä nimiäisiä. Päätettiin et juhlitaan sitte kun poika täyttää vuoden, kun tuo alku meidän perheen elämässä oli niin kamalan hankala ettei oikein käyny mielessäkään mitkään juhlat.

BoB Kuulostaa melko kivuliaalta toimenpiteeltä :O Toivottavasti ei nyt tule mitään jatkossa, on varmaan tosi kurjaa olla tossa tilanteessa :hug:

Soseita maisteltiin meilläkin viime viikolla. Mangososeella alotin, ja hienosti uppos :) Viikon päästä jätkä täyttää 3kk, eli hieman aikaisessa ollaan mut niin... Eipä tuo ainakaan huonoa tykännyt kiinteämmästä ruuasta :)

Meillä ei vielä tartuta mihinkään kovin hanakasti, yritys on kova kuitenkin :) Kääntyileekös teillä muilla vielä mahalta selälleen yms?
 
Maanantaina punktoitiin uudelleen, kun rinnassa näkyi vielä vähän nestekertymää. Toimenpide ei onneksi satu, mutta ikäväähän tämä on kun pitää juosta noissa kontrolleissa harva se päivä. Kova alue pienenee hitaasti, mutta ehkä tämä tästä joskus helpottaa lopullisesti.

Meillä kääntyy ahkerasti mahalta selälleen ja kovasti yrittää jo selältä mahalleen. Ei vaan vielä ole tajunnut miten sen alempana olevan käden saisi pois tieltä :)

Eilen neuvolassa saatiin soseiden aloittamisen ohjeet, mutta vielä pitäis se muutama viikko ainakin odottaa. Rokotukset sai, ja vähän itketti se jälkimmäinen piikki, mutta ei kauan harmittanut. Loppupäivän käytännössä nukkui, eli sellaiset jälkioireet tuli :) Muutenkin kaikki hyvin, poika kasvaa hyvin rintamaidolla ja on nyt 60,3cm ja 5915kg eli sopusuhtainen kaveri.
 
Iltaa!
Hiljaiseksi on kyllä palsta muuttunut, oma kirjoittaminen myöskin. Ehkäpä tämä vauvallisen arjen aloitus vaatinut veronsa :)

*BoB* ille isot tsempit ja hatun nostot jaksamisesta tuon rintatulehduksen kanssa.

*Vatsallaan ei nuku meilläkään* Kyljellään typy nukkuu oikeastaan aina, kellahtaa välillä selälleen. Vieressähän tuo nukkuu, huvittavaa kuinka pystyy jo kaivautumaan kainaloon. Tänään aamuyöstä kiepautin tytön vaippasillaan peiton sisään (pissit yli laidan episodi..) Aamukahvien keiton aikana oli liikkunut ainakin 30cm ylöspäin sängyssä! Peitto oli tyhjänä pussina ja typy iloisena nakupellenä sängyn päädyssä. En tiiä kuinka se siihen pysty, kun ei muuten ole onnistunut selällään liikkumaan puuhamatolla tms.

Kovasti tuo jo juttelee pidempiökin juttuja ja tänään sain ihan ekan naurun alun ! <3 Siis kyllä hymyilee paljon, mutta se nauru kun irtoaa ni voi että ! <3 :)

Kiinteiden alottamista ei olla vielä edes ajateltu, vielä on kasvanu hyvin ja yöt nukkuu ni mikäpä kiire täs on.

*Rotavirus rokotetta* ei muuten mekään otettu. Seuraavassa neuvolassa ens viikolla olis rokotetta tiedossa. Ajattelin jo ennen tuota kohua siitä 3kk vauvan kuolemasta rokotteen takia, että ei ehkä otettaw muuta kuin yhdistelmä rokote.
 
Viimeksi muokattu:
...puhelin sekos niin jatkan uudessa ikkunassa...

Eli rokotteista ajateltiin jättää pois se pneumakokki-rokote ja ottaa vain se yhdistelmärokote. En tiedä miten neuvolassa suhtautuu, mutta sen näkee sitten kuin tässä käy.
Hassua kun esikoisella ei tullut edes mietittyä ottaako vai eikö. Ihan kaikkien suositusten mukaan mentiin, kyselemättä.

TNyt talo täällä hiljainen kun lapset nukkuu ja mies työreissulla. Minä taidan hipsiä hakemaan suklaata kaapista ja köllähdän sohvalle :)

- Nuusku ja Typy lauantaina 3kk
 
BoBlle tsempit. Toivottavasti menee pian ohitse!

Täällä on kans alettu nauramaan kunnolla. Hirvee hehetys kuuluu. Unissaan ja hereillä ollessaan. Yleensä alkaa nauraan jos ite alat nauramaan. Ihanan kuuloista:heart:

Täällä mennään samallalailla kun Nuuskulla. Eli rotaa ei annettu ollenkaan ja suunnitelmissa oli myös ettei tuota pneumokokki rokotetta anneta (täällä kanssa mietitty ennen tuota vauvan kuolema kohua). Myös vähän mietittiin annetaanko sitä toistakaan rokotetta kun mies on aika epäileväinen noita rokotteita kohtaan. Mutta nyt sitten alkoi vähän leppyyn että ehkä tuon toisen rokotteen voisi antaa missä on jäykkäkouristus ym.
Tänään siis olisi 3kk neuvola.

Hukkapiru, täällä käännytään mahalta selälleen. Nyt ei ole kyllä yli viikkoon kääntynyt. Onkohan taito hukkunut johonkin? Luulisi että ei olisi kun kääntyillyt miljoona kertaa jo mutta en sit tiedä.

Mut nyt hörppiin kahvia ja syömään suklaata aamupalaks. Sit jos valmistautuu pikku hiljaa neuvola reissua kohti. Katsotaan jos kerkeisi vielä tänään tulla päivittämään herran mitat. Toivotaan ettei tule mitään kauheita oireita rokotteesta.

ceecee ja poika 3kk!! (mihkä hittoon aika menee? Kohta ollaan jo 15v)
 
Heipähei pitkästä aikaa täältäkin :wave:

Hiljaista on täällä tosiaan ollut. Itsekin olen kyllä käynyt säännöllisesti lukemassa, mutta kirjoittelu vain jäänyt. Usein istun tyttö sylissä tässä koneella, niin ei viitsi alkaa yhdellä kädellä naputtelemaan.

Meillä tuli viime viikolla 3kk täyteen ja mitat oli 61cm ja 5,8kg. Hyvin siis kasvaa. Imetän pääsääntöisesti, mutta joka ilta saa lisämaitoa 1-2dl ja tämä sopii hyvin meille =) Yöt menee mainiosti, syö yleensä vain kerran ja muuten nukkuu hyvin. Ehdottomasti meidän perheen kolmesta lapsesta paras nukkuja tähän mennessä! Omassa sängyssä nukkuu ihan meidän sängyn vieressä, vieressä en osaa nukuttaa. Niin ja nukkuu yleensä aina selällään, kun ei pysy kyljellään.

Taidoista... Meillä ei vielä käännytä mihinkään suuntaan, mutta muutkaan lapset eivät ole erityisen aikaisin lähteneet liikkeelle. Esineisiin on alkanut yrittää tarttua ja juttelee välillä enemmän ja välillä vähemmän. Hymyjä tulee ja kerran nauroi oikein ääneenkin isosiskon pelleilylle ja se oli kyllä ihana kuuloista :heart: Toivottavasti tuota ääneen nauramista kuuluisi kohta useamminkin!

Arki rullaa mukavasti. Päivissä ei vielä juurikaan rytmiä ole, mutta ei haittaa, kun öissä on :D Iltaisin nukahtaa n.klo 21 ja tosiaan syö sen kerran ja nyt on alkanut aamuisin heräämään jo n.6.30, kun vielä viikko sitten nukkui n.klo 8 asti. Vähän turhan aikaisin herää nyt, mutta en valita ;) Pääasia, että nukkuu hyvin.

Ristiäiset meillä vietettiin reilu kuukausi sitten. Hyvin meni pienet juhlat kotosalla. Sankari oli tyytyväinen ja sain leivottua tarjoilut ja kotikin saatiin riittävän siistiksi :D Tuntuu, että kolmen lapsen kanssa täällä on aina aikamoinen kaaos, vaikka haluaisin, että meillä olisi paikat järjestyksessä, huoh... Tytön nimeksi tuli muuten Fanni :heart:

Mukavaa kevään odotusta kaikille mammoille ja pikkuisille! Aika tuntuu menevän todella vauhdilla...

Jouluvauva ja tyttönen 3kk ja 1vkoa
 
  • Tykkää
Reactions: Nuusku82
Huomenta! Hyvälle kuulostaa CeeCee tuo suklainen aamupala ;)
Meillä taasen episodien yö, tälläkertaa vaippa ei fuskannu, mut heräsin pariin otteeseen maitolammikosta. Lakanoita en alkanu vaihtamaan, mutta kuivaa pyyhettä piti alkaa ettii alle ja säätää peittojen ym. kanssa.

Apua, kello onkin jo noin paljon! Nyt täytyy nyppästä tyttö irti tissistä (nukkuu) ja lähtee hoputtaa esikoista kouluun.
 
Täällä taas.
Typy nukkuu sylissä, nukahtu tissille ni maatkoon ny tuossa. Oli siis välillä hereilläkin:)
Normaalisti tähän aikaan olis meidän ulkoilu, mutta se nyt siirty. Seuraaville unille sitten.

*Miten teidän vauvat viihtyy vaunuissa / turvakaukalossa hereillä ollessaan? *
Meillä ei viihdy ollenkaan. Ehkäpä typy luulee että niissä aina nukuttava, niin ei kiva ;)
Ollaan koitettu kaik noissa oleminen ajottaa uniin, mutta herääminenhän koittaa jossain vaiheessa ja sitten tulee huuto joka ei laannu ennnkuin pääsee pois. Vaatteet koitetaan kattoo tietty aina lämpötilan mukaan, ettei kuumuuteen heräis.

*Taidoista* Meillä on muutaman kerran meinannu kääntyä mahalta selälleen, mutta ne olen laottanut kyllä enempi painavan pään kun taidon piikkiin ;) Selältään koittaa kammeta kylelleen, mutta ihan vielä ei onnistu. Mitään ei vielä hamua käsiin, mutta vielä sekin päivä koittaa.

Nyt tuo tyttö taas heräs...taidanpa lähtee lämmittämään ruokaa itsellenikin.

Ja onnea Jouluvauvan tytön hienosta nimestä! :)
 
Viimeksi muokattu:
Täällä myös taas. Eipä taida viime kirjoitteluun olla mitään muutosta suuntaan tai toiseen :)

Vaunuissa& kaukalossa meidän neiti on ollut aika maltillinen. Kaukalossa viihtyy hienosti hereilläkin esim. kauppareissut, koska kaupassa on kuitenkin niin paljon katseltavaa ja ihmeteltävää. Usein kuitenkin nukkuu kaikki kauppareissut ym. Vaunulenkit tietysti ajotetaan niin, että neiti olisi unilla. Tänään kyllä poikkeuksellisesti heräsi kesken lenkin, tapitteli vaan ihmeissään, eikä siis huutanut :)

Taidoista: Meillä ei vielä sen koommin kääntyillä. Pari viikkoa sitten kääntyi yhden päivän aikana kolme kertaa vatsalta selälleen, liekö sitten vahinko ollut. Koska nyt ei ole enää kääntyillyt. Yrittää kyllä ähisten ja puhisten - hemmetin käsi vaan on edessä ;) Selällään ollessa kääntyy sujuvasti kyljelleen, ei kuitenkaan siitä enää vatsalleen. Noh, eipä kai kiirekään vielä ole, neiti on vasta 2,5kk.

Rytmi me ollaan yritetty saada vähän rytmiä elämään. Nyt käydään 10-12 vaunulenkillä, jonka aikana/jälkeen nukkuu siis noin 2h. Toiset päikkärit ottaa siinä 14-16 välillä noin puolisentuntia. Illalla vielä yhde tai kahdet unet, päivästä riippuen. Yöunille alkaa 21-23 välillä :) Hienosti se rytmi sieltä alkaa olla löydettävissä kun siihen vaan itse kiinnittää huomiota :D Yöllä syö kerran tai kaksi, toinen kerta on kuitenkin jo ihan aamulla (noin klo 6) jonka jälkeen kyllä vielä jatketaan unia :)

Täysimetys jatkuu ja sujuu hyvin. Eilen kyllä jouduin antamaan korviketta, kun oma maito loppui kesken! :O Eipä ole niin ennen käynyt, mutta kun tyttö katsoo - en tilannetta ihmettele. Valtavan kokoinen neiti, kovasti kasvanut! Noh, eipä haittaa korviketta antaa välillä, kunhan tissi kelpaa vielä hyvin - eikä tavaksi tule :) Mieluusti alottaisin kiinteitä maistattamaan jo neljän kk jälkeen. Tiedämpä vain että terkkarimme on varsin vanhanaikainen, eikä sitä tuskin salli. Ärsyttävää, kuitenkin neuvolan tuki ja neuvot olisivat korvaamattomia kokemattomuuden vuoksi :(

Eipä kai muuta, kaffetta keittämään kun neitikin nukahti omatoimisesti pinniksene päikkäreille =)
 
Ehdin vihdoin pikkaisen kirjoittamaan. :)

Täällä viihdytään hyvin vaunuissa sekä kaukalossa. Harvemmin herää kesken lenkin tai kauppareissun, mutta sitäkin tapahtuu. Ei itke, "tutkiskelee" sen minkä pystyy ja "tajuaa". :)

Pakko sanoa, että kovasti yrittää kääntyillä mutta ei ihan vielä onnistu. :)

Ja onnea Jouluvauvan vauvalle ihanasta nimestä! :)

Musta tuli maanantaina kolmannen kerran täti, kun isosisko sai tytön. :) Se on kyllä niin pieni, vaikka painoi enemmän syntyessään, kuin Nelli-Maria. ihan alkaa tässä omakin vauvakuume nostaaa "päätään." :)

Nellikin kohta jo 3kk. Hui, miten nopeasti aika menee!
(tosiaan, kirjoittelen neidistä Nellinä. Vaikka nimi onkin Nelli-Maria.) :)

Susanna#1 & Nelli-Maria 2kk 2vko 5pvä. <3
 
Huomenta.

Täällä kyllä viihdytään vaunuissa. Mutta esimerkiksi kauppaan on turha mennä kaukalon kanssa. Yleensä poika herää kun auto sammuu ja kaupassa tulee sit sen verran kuuma niin ei oikein tykkää olla. Kaippa sitten kauppaan voisi mennä jos ensin riisuisi kaverilta vaatteet pois ku on aikamoinen kuumakalle:kieh:

jouluvauva, ihana nimi:) Samoin Susanna#1n plikalla:)

Eilen oli siis 3kk neuvola. Painoa oli 7350g ja pituutta 61,4. Eli kasvaa edelleen komeesti. Ei ihmekkään ku alkaa 3-koon vaipat käymään pieneks ja myös osa 62-vaatteista. Täytyypi alkaa etsimään pian 68 vaatteet esiin ja varmaan täytyy käydä kirppiksillä osteleen kun muistelisin ettei noita 68 vaatteita meillä ollu paljoa.
Ja tosiaan saatiin sitten se rokote missä on jäykkäkouristus ym. Ei olisi varmaan edes antanut rokotetta ellen olisi kysynyt että eikö ne anneta tällä kerralla. Mitään isompaa ei rokotteesta oo tullu. Ekaks oli vähän kiukkunen pari tuntia mutta nukkukin melkein sen ajan. Sit oli ihan pirteenä ja ilosena. En tiä kuuluuko rokotteen oireisiin mutta kakkaa alko tulemaan aikaslailla!:LOL: Myös piereskeli oikein miehekkäästi rokotteen jälkeen. Vähän alko itkemään ku piikki pistettiin mutta lopetti melkein heti ku vähän hyssytteli. Oli poika muutenkin tosi väsyny neuvolassa ku kerkes nukkuun 10min ku heräs siihen ku aloin pukeen. Eli ei siis oikein tykännyt punnituksista ym.
Ja saatiin myös lupa aloittaa pikkuhiljaa soseet herran ruokahalun takia.

Viime yö oli taas omalta osalta ihan hirvee. En tiedä miten nukku alku yönsä kun oli miehen vahtivuoro mutta itse heräsin vähän ennen 4 syöttään pojan. Sit herättiin 05.20. Sitten 06.40 ja sitten 07.55. On meinaan niin väsy taas kun heräilee noin lyhyellä aikaa. |O Hyvällä tuurilla poika joskus nukkuu 3h putkeen mutta yleensä sen 2h nukkuu. hohhoh.

No joo mutta nyt hörppiin kahvia jos piristyis. Hyvää alkavaa vkl kaikille!

ceecee ja poika 3kk ja 1pv
 
Ceecee syökö teidän poika siis joka kerta kun se herää? Kun meidän tyttö on nyt pitkän aikaa syönyt sen kaksi kertaa yöllä, siinä 1-2 välillä ja sit 5-6 välillä. Heräilee kuitenkin yleensä pari kertaa noiden syöttöjen välillä mutta nukahtaa saman tien kun käy lykkäämässä tutin suuhun...toivottavasti pian jäis toinen noista syötöistä pois ja samoin tuo yöheräily, vaikka onneks ei itke vaan höpöttelee omiaan :)

Oletteko ajatelleet että milloin siirrätte vauvan omaan huoneeseen nukkumaan?
Me ajateltiin että heti kun näyttää että nuo yösyömiset olis jäämässä pois. Kun itse nukun aika huonosti kun herään jokaiseen äännähdykseen minkä tyttö päästää. Korvatulpat on ollu tässä suhteessa mun pelastus mutta reilun kolmen kuukauden päivittäisen käytön jälkeen mulla on alkanut särkeä korvia ja varmaan olis parempi jättää ne tulpat pois mutta kun sitten en saa nukuttua...eli toivottavasti sais pian tytön siirrettyä omaan huoneeseen.

Meillä viihtyy jonkin aikaa kaukalossa hereillään ollessaan, samoin vaunuissa. Mutta esim. kaupassa nostan tytön siihen kärryjen päällä olevaan istuimeen. Siinä kyllä viihtyy ja tykkää katsella ympärilleen.
 
Täällä ollaan, ei vaan saa aikaiseksi avata konetta ja kirjoitella, vaikka hyvin ehtisikin.

Meidän tyttö oli 3kk neuvolassa 2300g pienempi kuin Ceeceen poika :D Kyllä on vauvat erikokoisia. Meidän tyttö tosin on koko ajan ollut pieni ikäisekseen, mutta pienihän se oli syntyessäänkin :)

Vaunuissa ja turvakaukalossa meillä viihdytään oikein hyvin. Usein on nykyään hereillä, kun käydään kaupassa ja kovasti vaan kateselee ympärilleen. Tutti suussa ja tyytyväisenä :) Vaunuihin yleensä nukahtaa, kun lähdetään liikkeelle, mutta nykyään usein herää lenkin puolessa välissä. Sitten vaan katselee tutti suussa. Eipä sieltä vaunuista varmaan kovin hyvät näkymät ole, mutta hyvin viihtyy hereilläkin :) Tuo nyt onkin sellainen perusrauhallinen ja tyytyväinen luonne.

Rytmi meillä on edelleen pysynyt hyvänä. Yöunille 22-22.30 vällillä. Herää syömään 7-8 välillä, joskus käy niin kivasti, että herää vasta 9-9.30 välillä ensimmäistä kertaa, jolloin tietysti noustaan heti syömään :) Vaikka tytöllä ei vielä kiire näytäkkään olevan. Tyytyväisenä höpöttelee ja hymyilee, kun vaihdetaan vaippaa. Ei tietoakaan, että alkaisi jo kiukuttaa, kun on niin nälkä. Päivärytmikin on jo olemassa, mutta siitä olen jo kirjoitellut, niin en nyt jaksa toistaa itseäni enempää :D

Taidoista, meillä tyttö kääntyy välillä vatsalta kyljelleen ja selälleen. Välillä menee hermot niin totaalisesti, että on pakko itse mennä kääntämään. Mutta ihan näppärästi kyllä pyörähtää, kunhan on sillä päällä, että kärsivällisyyttä riittää.

Kiinteistä meillä on aloiteltu vasta maissivellillä. Syö päivällä pari maito-vellisekoitusta (70ml velliä, 100ml maitoa), yhden velliaterian (n. 130-150ml) ja 2-4 maitoateriaa (jotain 120ml:n ja 200ml:n väliltä), päivästä ja annoskoosta riippuen. Maidonkulutus on hieman vähentynyt, kun velli tuli osaksi aterioita. Ilmeisesti sen verran paremmin täyttävää kuin pelkkä maito. Parin viikon päästä täyttää 4kk ja sitten aloitellaan soseita. Kovasti tyttö on jo kiinnostunut meidän syömisestä, katselee kovin tarkkaan :)

Tällä hetkellä vauva-arki on siis todella mukavaa, eikä mikään ole valloittavampaa kuin tytön aurinkoinen hymy :)
 
heippa.

Wera, juu täällä herätään jokasella kerralla syömään. Oon kanssa antanut tuttia ensin jos sattus nukahtaan mutta yleensä sylkäsee pois sen. Joskus on saattanu nukkua sen puolituntia pidempään mutta ei kauempaa.

Täällä laitetaan omaan huoneeseen nukkumaan varmaan sitten kun nukkuu yönsä kokonaan. Toivottavasti alkaisi nukkumaan pian yönsä kunnolla. Alkaa nää monet yö heräilyt väsyttämään aika pahasti. No hymyn ja naurun voimalla jaksaa nekin väsyttävät yöt:)

Täällä ollaan ny alotettu antaa kiinteitä. Neuvolasta sanottiin että voidaan jo aloittaa tuon maitomäärän takia. Maissia ollaan annettu ja ei tunnu olevan kauhean hyvää ilmeisesti. Irvistää kunnolla ja sylkäsee osan yleensä pois suusta. Tai sit jättää hetkeks aikaa suuhun maissin ja nielasee hetken päästä. Ostettiin kaupan pilttiä ja kyllä tuo maissi haiseekin pahalle. Ihan jollekkin pahville että en yhtään ihmettele jos vähän irvisteleeki:D Aateltiin kyllä ite tehdä pääasiassa ruuat vauvalle mutta aateltiin nyt näin kun maissia annettiin että ostetaan se kaupasta. Seuraavaks kokeillaan varmaan perunaa tai porkkanaa.

Pihla, pieni koko ero meitien vauvoilla:D Poika paino tosiaan yli 4kg syntyessään:whistle:

On meinaan ihanaa ku aurinko paistaa. Mielikin kohoo todella paljon!:flower:
Mitähän kesästäkin oikein tulee kun tää pikku herra on noin kova hikoileen? Yölläkin kun nostaa pojan syömään sängystänsä niin kainalot on hiestä märät! Eikä huoneessa oo ees mun mielestä kuuma. Toppahaalariakaan ei enään tarvita. Käytössä on vähän ohkasempi haalari mutta aika paksu sekin. Ja silloinkin on tosi lämmin/hikinen kun riisuu vaatteet. Hirvee kuumakalle.

Mut hyvää alkavaa pääsisäistä kaikille!!:wave::flower:

ps. meille ei oo vieläkään tullu kela korttia vaikka pappi ilmoitti 2 viikkoa sitten laittaneensa paperit maistraattiin. Ja ristiäisistä tosiaan kohta 2kk:whistle: Hyvin menee.
 
Tervehdys pitkästä aikaa! Täällä ei ole mitoista tietoakaan, neuvolassa ollaan käyty viimeksi 6 viikkosena. Ensi viikolla on sitten aika, mutta se on selvä että iso tytsy on. Vaatteista käytössä 62 ja 68, ja jopa muutama pieni 74. Tyttö ei edelleenkään ole mikään tissillä roikkuja, vaan ilmeisen tehokas syömään. Kun pumppaan samalla kun hän syö, tulee maitoa desi alle kymmennessä minuutissa.

Velli on täälläkin aloiteltu, saa desin maissivelliä illalla ysin ja kympin välissä. Sitten vetää vielä tissiä päälle ja koisaa puolisiskaan niine hyvineen. Nukkuisi ehkä pidempäänkin mutta mä herään ähinään ja etumus on niin täynnä ettää ankean syöttämään.

luppi, ei ne neuvolan ohjeet ole pakkosääntöjä, jos tuntuu hyvältä aloittaa kiinteät 4 kuisena niin aloitat vaan. Jos ei vauva suostu syömään niin kokeilet parin viikon päästä uudestaan. Porkkana tai bataatti menee todnäk paremmin alas kuin peruna koska ovat makeita. Ja reippaasti maitoa joukkoon ekoilla kerroilla. Meillä tosiaan kiinteät tulee kuvioihin vasta japanin reissun jälkeen kesäkuussa. Ei ole oikin järkevää aloittaa ennen matkaa.

Undu & tytsy 3,5 kk
 
Viimeksi muokattu:
Moikka!

Aika tuntuu menevän siivillä. Meidänkin poika täytti tällä viikolla kolme kuukautta. :) Sen kunniaksi käytiin neuvolassakin. Pojalla mittaa 63 cm ja painoa 6150 grammaa.

Täällä mennään täysimetyksellä. Kiinteitä ei oo mulla kiire aloitella, neuvolan terkan kanssa oltiin yhtä mieltä siitä, että jos kasvaa näin ok, ni alotellaan maistelut sitte lähempänä 6 kk ikää. Mutta saa nyt nähdä. Tuntuu, että moni tuttu ois halukas kiinteitä alkaa antamaan..! Mun mielestä meillä toimii ok näin. Toki esim. pieni määrä velliä illalla pidentäis varmaan unia, mutta nyt hyvä näin. :)

Taidoista, täällä ei kääntyillä mihinkään suuntaan. :D Kerran vahingossa vatsalta selälleen, mutta ei sen jälkeen. Kovasti paikallaan ollessa viuhtoo käsillä ja jaloilla. Leluja ei tavoitella. Kaikkea kyllä kovasti tunnustellaan ja kokeillaan. Nyrkit on suussa jatkuvasti. Hymyjä ja juttuja tulee paljon. Ja kun äiti ja isi pistää kaikkensa peliin; hassuttelee ja kutittaa, niin kyllä hekotetaan niin kovasti ihan ääneenkin. Ihana! :heart:

ceecee meidänkin poika on tosi hikoilevaa sorttia! Toppapukua ei olla voitu käyttää yli viikkoon enää... Ohueen keväthaalariin siirrytty, Pipoakaan ei oo voinu pitää aikoihin, pelkkä trikoinen kypärämyssy. Meillä on kakki paksummat vaatteet jääny käyttämättä, kun haalarin alle ei oo voinu laittaa kun bodyn ja housut... :D Äp:n makuupussikin on ihan käyttämätön.

Mistä tulikin mieleen, äitiyspakkauksen kestovaipat, oisko kukaan halukas ostamaan? Jossain vaiheessa joku niitä kaipaili, mutta oliko meidän ketjusta... Ihan on käyttämättömät. :) *muoks, vaipat taisivat jo löytää uuden omistajan* :)

Ja ihania nimiä! :) Varsinkin jouluvauvan tytöllä! Jos meille ois tullu tyttö, olis hänestä tullut saman niminen! ;)
 
Viimeksi muokattu:
huomenta!

pikaisesti kuulumiset kertoilen,lähden pian tekemään aamutallin...

meidän minimies oppi pari päivää sitten kääntymään selältä mahalleen. nyt se sit koko ajan on punkeemassa itteensä. myös tarttumisen on opetellu. aika sujuvasti osaa ottaa jo lelusta kii...

meilläki hikoillaan,toppiksen alla vain body ja sukkikset. mut aamusin on niin kylmä,et pakko pukee paksumpi puku.

nyt pakko mennä.jatkan myöhemmin...
 
nonnii,nyt on hepat hoidettu =)

mähän oo jo muutaman viikon syöttäny sosetta pojalle. alotin ruusunmarjasoseesta ja nyt on omenapäärynä menossa. tuos sit ku täyttää 4kk nii kokeillaan perunaa.
eipä kyllä oo kieltäytyn syömästä,suu aukee jo ku lusikan näkeeki :LOL: ja kauhee huuto ku loppuu kesken. en oo antanu ku 3tl/2xpvä. ei toi määrä varsinaisesti mahaa täytä,mut nää onki sellasia totutteluannoksia... ei ainakaan vielä oo mahavaivoja ollu!
muuten ihan tissillä mennään. isäntä on pari kertaa tuttelia antanu kun oon ollu tallilla ja on nälkä yllättäny.

oonkohan mä unohtanu tänne meidän 3kk mitat kertoo :O no, 6kg/61cm (noin-mitat,en ny tarkkaan muista)

Jere tykkää olla vaunussa/kaukalossa. tosin tuohon meidän tielle ei nyt oo mitään asiaa mun tuplarattailla. on sen verran sohjoinen/liejuinen päivisin ku alkaa aurinko lämmittämään |O

mut jos ny lähtitn nauttimaan aamupalaa,en aamulla ehtiny ennen tallille menoo...
 
Heip!
kerrotaas ekana nyt neuvolakuulumisia.
Mitat: 5585g, 57cm ja hattu 38.6.
Yllättävän vähän oli tytöllä pituutta, pitkä selkäinen siis edelleen kun bodeista menee järestään 68cm, housuista riittää 62cm.
Yhdistelmärokote saatu ja pneumokokkirokotetta ei otettu.
Minähän emmin ja emmin noiden kanssa ja koska meillä kans mies enempi skeptinen noiden rokotteiden kanssa, niin päätettiin jättää siksi pois.
Terkka vaan totes, että vanhempien päätös. Tosin meidän terkka ei nyt neuvo muutenkaan, ellei ymmärrä jotain kysyä.
Mitat on kuitenkin typyllä oikein hyvät, eli oma maito riittää kasvuun. Omilla mennään siis niin kauan kun vaan kasvua riittää, vaikka sinne 6kk saakka ja sitenhän saakin jo nopeempaan tahtiin ottaa ruokia esittelyyn. Saatiinkin neuvolasta sellaisen esitevihkonen kiinteiden aloituksesta ja esimerkkejä milloin mitäkin voi antaa. Mukava oli lukasta, yllättävän hyvin kuitenkin muisti kui ne menee.
Esikoisella alotettiin kinteet kans 6kk iässä ja bataatilla. Keittelin soseeks ja pakastin jääpälamuotteihin makupaloiksi.

Viihtymisestä vaunuissa/kaukalossa Siitä kun pääsin valittamasta, et ei meidän tyttö viihdy, niin johan rupes viihtymään hereilläkin :) Nyt siis ei olekaan niin äänekästä meidän ulkoilu jos sattuu tyttö heräämään keskenkaiken.

Enempikin olisin kirjotellu, mutta typy taitaa olla kovasti äiteetä vailla.

- Nuusku ja typy 3kk
 
Huomenia pitkästä aikaa!

Rauhallinen vauvaelämä jatkuu. Tyttönen hirveästi yrittää kääntyä selältä vatsalleen, kyljelle pääsee tosi pitkälle mutta vielä ei ihan vatsalleen ole käännähtänyt. Toiseen suuntaan on kääntynyt muutamia kertoja.

Täysimetys jatkuu ja jatkunee sinne 6kk ikään asti. Sormiruokailulla sitten aloitetaan kiinteät kun sen aika on.

Vaunuissa tuo ei oikein hereillä viihtyisi (nuo p&t:sit on muutenkin vähän hankalat tässä), toisaalta taas nukahtaa yleensä pian. Kohta alkaa tuo pehmeä koppa käymään ahtaaksi ja toisaalta taas isosisko (2v4kk) kävelee yleensä niin hyvin että rattaita tarvitaan vaan pidemmille/kiireisemmille matkoille ja uhmakohtauksen yllättäessä joten ehkä kohta pistän sisaristuimen pois ja pikkuinen saa lämpöpusseineen koko ratastilan käyttöönsä. Toisaalta meiltä löytyy emmaljungan scooteritkin että tässä kevään lämmitessä varmaan ne + kantoliina tulevat olemaan se yleisin liikkumismuoto jos näiden pienten kanssa olen liikkeellä.

Helppo ja iloinen, juttelevainen lapsi tuo on yhäkin. :)



Madicken ja tyttönen 4kk
 
heissan!

eilen oli 4kk lääkärintarkistus. painoo ei oo tullu ihan toivotunlaisesti,mut lääkäri sano,ettei tarvii olla huolissaan. pituutta kasvaa normaalisti ja on tosi jäntevä,liikkuu paljon joten se energia menee sinne. nyt vaan useammin päivässä sosetta. oonki alottanu jo kasvissoseet...

mitat siis: 6145g/63cm ja ensimmäinen hammaskin puhjennut :-D

 
Viimeksi muokattu:
Tombatar meidän poju oli samankokoinen 3kk ikäsenä, hitusen painavampikin, heh :)
Jooh ei oo kyllä nyt tullut taas vaihteeks kirjoteltua, laiskuus. Sen verran kerkeen tässä tarinoida ennen kun poika ihan totaalisesti hermostuu, ett meillä opittiin tälläviikol kääntymään selälleen. Kovasti yrittää kääntyä myös mahalleen, osaa kyllä pyöriä itsensä ympäri jo =D

helmeri ja Daniel huomenna 3ja puol kk.,
 

Yhteistyössä