Joululahjat kummilapsille ja sisarusten lapsille, mitä mieltä?

  • Viestiketjun aloittaja "Jeps"
  • Ensimmäinen viesti
"Jeps"
Kummalle, sisarusten lapsille vai kummilapsille ostatte kalliimpia/parempia lahjoja? Aika usein törmää siihen, että kummilapsille ostetaan kalliita lahjoja, vaikka nähdään tasan kerran vuodessa eikä muutakaan yhteyttä pidetä. Sisarusten lapsia nähdään lähes viikottain, mutta heille onkin sitten vaan joku pikkujuttu...
 
ostotaivas
Kummilapselle ostimme dominopelin, Mauri Kunnaksen kirjan ja pinnejä.

Yhden sisaruksen lapset saavat värityskirjat ja isompi lapsista saa tämän lisäksi myös "yhdistele numerot"-kirjan ja pehmolelun, jota toivoi. Pienemmälle ostamme vielä jotakin, kunhan keksimme, että mitä.

Toisen sisaruksen lapsi saa värityskirjan ja zhu zhu-petsin.

En ole koskaan ajatellut asiaa niin, että pitäisi ostaa jollekin lapselle parempaa tai kalliimpaa. Ostan kullekin lapselle sitä, mistä ajattelen lapsen pitävän. Kummilasta näemmä viikoittain, sukulaislapsia vain pari kertaa vuodessa.
 
Sisarusten lapsille ei ole ollut tapana ostaa mitään. Korkeintaan olen laittanut jonkun karkkikepin, tai ehkä hassusti muotoillun suklaan..mun veljet eivät sitäkään, eikä tarvitsekkaan.
Eri asia on nämä kummilapset, joita meillä on sisarusten lapsissakin. Jokainen kummilapsi muistetaan joka synttäri ja joulu.

Emme näe viikottain vaan pari kertaa vuodessa. Mutten kyllä hanki niillekään tuttujen lapsille mitään, joita liki viikottain näen.
 
"vieras"
Kummilapsille, koska sisarusten lapsille emme osta. Tosin 3 kummilasta on sisarusten lapsia.. Mutta emme siis osta kaikille sisarusten lapsille, heitä on yhteensä 9.
 
"mie vaan"
Meillä ei ole kummilapsia, mutta jos olisi, lahjabudjetti olisi suunnilleen sama kuin sisarusten lapsille. Ostan yleensä n 20e arvoisen lahjan. Joskus löytyy joku kiva 15 eurolla ja joskus voin maksaa vaikka 29 euroa. Pääasiassa 20-25 e. Nyt ostin esim siskon tytöille yhteisen lautapelin 39,90e.
 
"millam"
No ostin kaikille samanlaiset, tai siis samantapaiset lahjat. Mutta siskon pojille oisin ostanut vähän kalliimmalla jos oisin löytänyt sopivia (ostin kaikille vaatteita äitien toiveesta). Toisen siskonpojan kummi oon mutta ostin molemmille ja toinen kummipoikani on serkun lapsi. Mutta nyt ostin vaan mitä löytyi ja tais mennä samanverran rahaa kaikkiin, katotaan ostanko jotain pientä vielä lisää. Rahatilanne on vähän huono nyt, tai ei huono mutta ensikuussa muutto tulossa ja takuuvuokraan jne. täytyy pienestä äp-rahasta yrittää säästää vähän. Muuten ostaisin enempi lahjoja, tykkään antaa joulna lahjoja:)
 
kummi x3
Minä näen kaikkia kummilapsiani monta kertaa vuodessa. Vanhin on jo viisitoista ja rippijuhlia juhlittiin kesällä, mutta silti laitoin toivelahjan pakettiin. Kaikille kummilapsille paketoin toivelahjan pukinkonttiin. Sisarusten lapsille ostin oma-aloitteisesti sitten yllätyslahjan. No myönnettäköön, että veljeni tytölle lähti kalliimpi lahja, koska olemme lähemmin tekemisissä, miehen veljentytölle paketoitiin vaan pieni muistaminen.
 
har
Sisarusten kanssa sovittiin että kukin ostaa omille lapsille jotain kivaa eikä ostella ristikkäin lahjoja ollenkaan. Mutta silloin kun vielä osteltiin niin sama budjetti oli kummilapsille kuin sisarusten lapsillekin, 20-30 euroa per nokka.
 

Yhteistyössä