* JOULUNTÄHDET 2006 *

Aleksin 2v äiti
JUUSTO...mä olen ihan samaa mieltä ton masullaan nukuttamisen kanssa!!

En esikoisen kanssakaan ymmärtänyt,et miksi sitä pidetään niin pahana asiana...
Meillä nimittäin jätkä tykkäs ihan pirukseen nukkua masullaan ja piereskellä...ja nyt ollaan kokeiltu Typylläkin niin yhtä lailla tuntuu tykkäävän...
Nukkuu paljon rauhallisemmin ja pidempään masullaan ollessaan... =) :wave:

Ps. Upeita nimiä ootte antaneet!! =)
 
Viivuska
Meidän neiti on tänää 4 viikkoa ja 2 vuorokautta. Neuvolatäti kävi sen toisen käynnin sopivasti tänään kun neiti tuli flunssaan. Mies on kipeänä ja minä itse olen kipeänä. Nuhaa, yskää ja kurkkukipua.

Painoa tullut hienosti, syntymäpainosta noussut nyt kilon. Puklailu johtuu siitä et ylimääräiset tulee pihalle, neukkatäti sanoi et suurin osa vauvoista imee ainakin 80% tarvitsemastaan maitomäärästä rinnasta jo viidessä minuutissa, eli jos 15 minuuttia imettää vauvaa niin se on varmasti saanut sen määrän mitä tarvii, jos vauva imee pidempään se on vain herkuttelua ja huvittelua, mutta täti ei sitäkään pitänyt pahana kun se on vauvalle tärkeää eikä se puklailu yleensä vaarallista ole.

Silmätulehdukseen tuli tippoja, keittosuolaliuostippoja nuhaan ja varalta käski hommata peräsuppoja jos tulee kovin kipeäksi, tuosta miedoimmasta voi kuulemma hätätapauksessa puolikkaan antaa noinkin pienelle.

Kurkku oli raasulla punainen kun kurkkas sinne lampulla, toivottavasti ei mee kovin pahaksi ainakaan tuolla neitillä.

Kakka tulee normaalisti useamman kerran vuorokaudessa, nyt ollut kolme vuorokautta ettei oo kuulunut kakkaa, mutta sekin kuulemma normaalia, saattaa viikkokin mennä kakkavälissä. Jos vauvalla näyttää olevan vaikea olla niin kuumemittarilla voi pyöritellä pyllyreiän ympärillä ja pitäis auttaa tai hieroa masua ja nostaa samalla jalkoja ilmaan silleen jännällä tavalla.

Tässäpä täältä neuvolakuulumisia, korttiin tuli et virkeä, suloinen tyttövauva :)

 
Tinden kirjoituksesta ottaen vinkin myös täällä on alettu iltaisin tehdä ns. nukkumaanmenorituaaleja. Tuossa 21 vaihdetaan kuiva vaippa ja imetän neidin, ja sitten lisänä saa korviketta pullosta, sylitellään tuohon kymmeneen asti ja sitten tutti suuhun ja sänkyyn, valot pois ja äiti hämäykseksi omaan "nukkumaan", näin on toimittu tälläviikolla useampana iltana ja melko nopeasti neiti nukahtaa..eilen tarvi vaan kerran tutti käydä nostamassa<suuhun ja sit alko tasanen tuhina! Muutenkin viime yö meni tisi hyvin, tuossa 3.30 imetin neidin ja 7.40 herättiin uuteen aamuun ja syötiin..

pauliina+ neiti 2vk6pv
 
Viivuska
Täällä on väsy kun ollaa tosiaan koko porukka sairaana.. Mut onneks tämänki pitäis olla väliaikaista, mies alkaa jo paraneen pikkuhiljaa. Neitilläkin keittosuolaliuostipat auttaa aina vähän onneks, tissillä tykkää olla nyt paljon pieni raasu.

Hyvää lauantaita kaikille!!!!
 
Meillä ilta rituaalit menneet pikkuisen pyllylleen :ashamed: Ja eilen poika oli koko päivän aivan kamalan väsynyt ja yöunetkin venähti epätavallisen pitkiksi. Yöunille meni illalla yhdentoista aikoihin ja tänään herättiin kymmenen tienoo. Huolestuttaa mistä mahtanee johtua moinen väsymys. Toisaalta ukkelillä viimeyönä ainakin oli aikamoisia ilmavaivoja joita piti äkistellä pitkin yötä että voisiko sitten yöunet kuitenkin jäädä pikkuisen rikkonaisiksi että väsyttää vielä päivälläkin kamalan paljon?
Ja eilen illalla ukkeli sai jonkun kamalan itku kohtauksen. Puoli tuntia itki (ja äiti itki) eikä missään ollut hyvä kunnes rauhottui pikkuisen ja suostui ottamaan pullon suuhun, muutoman imun imaisi ja nukahti.
Kamalaa kun ei tiedä mikä toisella oikeen on hätänä vai onko hätää ensinnäkään :(

tinde ja Pyry
 
Onniittelut Lassille ihanasta nimestä! :flower: :) Ja Eemeliäkään en ole tainut muistaa onnitella, joten onnea myös sinne! :flower: :wave:

Meillä kävi eilen kaupunginjohtaja, sekä hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat onnittelemassa tämän paikan ensimmäistä vauvaa :) Tosi hyvin meni heidän vierailu kaikinpuolin, vauva oli hereillä ja virkeänä. Kuvia otettaessa sitten itketti, mutta kaippa sieltä muutama itkutonkin kuva löytyy :)
Poika oli niin väsynyt sankarina olostaan, että nukahti heti, kun vieraat lähti ja nukkui iltaan asti, herättyään vain muutamia kertoja syömään siinä välissä.

Meillä on pojan rytmi sellainen, että hän herää iltaisin tai oikeestaan öisin klo 23-23.30 (valvotaan aina vielä silloin, kun miehen kans katsellaan myöhään tv:tä) sitten syödään ja jutellaan jonkun aikaa, kunnes mennään makkariin n.klo24 aikaan laittamaan yöpuku päälle (usein olen kyllä laittanut sen jo aiemmin päälle) ja vaihtamaan vaipat. Sitten tisutellaan ja usein vauvelin masua vääntää tuona hereillä olon aikana, joten 24-01 aika menee usein siihen, että vaihdellaan asentoa, jotta ilma saatas ulos ja masuvaivat helpottus, sitten vauva nukahtaa klo 01-01.30 ja heräilee öisin n. 2-3h välein syömään ja jatkaa heti uniaan, jos ei masua väännä. Päiväunille hän asettuu paljon paremmin omaan sänkyynsä, kuin öisin. Öisin hän heräilee, kun hänet laittaa omaan sänkyynsä ja rauhoittuu heti, kun hänet nostaa syliin. Tuota omasta sängystä pois veivuuta aina kestää öisin jonkun aikaa, kunnes hän malttaa omassa sängyssä nukkua.
Yleensä yöllä, kun vauva herää syömään ja vaipan vaihtoon siinä menee sellaiset puolituntia-tunti, kun minä pääsen sitten takas nukkumaan.
Eli yleensä alan itse yöunille klo01.30 ja herään klo11 :ashamed: Mies vie esikoisen kouluun yhdeksään ja silloin minäkin olen hereillä, mutta sitten jatkan vauva kainalossa unia tuonne 11 asti... :whistle:
Miehellä on kyllä loistavat unenlahjat ja hän ei öisinkään herää vauvan kitinään ja hän nukahtaa samantien kun menee sänkyyn eli klo24, siksi hän on sitten jo virkeenä ennen klo 8 ja laittelee tuota esikkoa kouluun.

Neuvolatäti kävi meilläkin toisen kerran ja pikku-ukon paino oli noussut 380g syntymäpainosta(ikää silloin oli 13pvä) vauvalla alkaa olemaan jo kaksoisleukaakin... :heart:

Lumiina ja "Ilmari" ( Elmeri on muuttunut esikon suussa Ilmariks :D )17pvä

ps. Eilen, kun vauvan masua väänsi, niin hieroin hänen jalkapohjiaan ja siitä ei mennyt, kuin hetki niin vauva teki isot kakat ja päästeli ilmoja pihalle oikein urakalla :D Masuvaivat helpottu heti ja uni tuli samantien... En sitten tiedä oliko tuolla jalkapohja hieronnalla mitän osuutta asiaan, mutta sitä ennen oltiin yritetty taas vaikka mitä asentoa eikä mikään auttanut, joten luulen, että hieronta auttoi ainakin hieman asiaa :whistle: :)
 
heips!!!

Meilläkin flunssa on ollu tämän viikon koko perheen riesana,tosin vauvalla se on ollut ainakin toistaseks hyvin lievää!!! ONNEKS! Ootteko te käyttäneet omia nuhaneniänne lääkärissä? Kuinkakohan herkästi tuo pieni pitää lääkärissä käyttää?

Tuulenviemää&"ossi" 2vk&5pv
 
Viivuska
Meille neuvolantäti sanoi et jos pikkuiselle nousee kuume (eli käsitin et alle kolmen kuukauden ikäiselle) se on aina lääkäriasia, ainakin jos ei peräpuikko auta, pienemmällekin kuin alle kolmen kuukauden ikäiselle saa antaa puolikkaan, mutta ei varmaankaan omin päin eikä tosiaan kokonaista eli meillä on varalta nyt terveydenhoitajan lupa jos neitille nousee kuume niin tuohon peräpuikkoon. Mutta, vielä ainakaan onneks ei ole kuumetta, pikkaisen kärttyinen kun kurkkua kutittaa ja vähän yskää ja nuhaa. Toivottavasti tämä tästä. Eli varmaan silloin lääkäriin jos ei syö eikä rauhoitu mihinkään ollenkaan ja kyllä sitä varmaa huomaa kun on joku hätänä.

Ja tindelle isot halit :hug: Tiedän niin miltä tuntuu, täällä kans itketty yhtä aikaa molemmat, äiti ja vauva ja melkein isikin siinä sivussa kun jos toinen oikein itkee eikä tiedä mikä on eikä voi auttaa niin itku siinä tulee :/ Mutta, kai se nyt kuuluu tähän äitiyteen ja hyvähän se on olla huolissaan. Sinullekin varmaan sanoisin, että kyllä sen huomaa jos joku oikein on hätänä ja tuo sanottiin minulle, että vauvan pitäisi syödä. Ja ainahan sitä voi vaikka liiankin herkästi käyttää lääkärillä kun näin pienistä on kyse.

Voimia teille mammat ja jaksetaan yhdessä :heart:
 
Tänään ollut hieman parempi päivä.
Käytiin kavereiden poikien syntymäpäivillä (pojilla ikäeroa tasan vuosi :D ) ja Pyry jaksoi olla jopa hereillä ja viihdyttää vieraita. Muutenkin on tämä päivä mennyt paljon paremmin kun eilinen, poika ei ole ollut niin väsynyt ja on jaksanut valvoa ihan kunnon pätkiäkin.
Äitikin sai pikkasen hermolepoa kun tänään oli saunavuoro ja miun vuoroni käydä sielä (käydään miehen kanssa vuoro viikoin) ja oli kyllä ihanaa istua reilu puoli tuntia täydellisessä hiljaisuudessa yksin =) Nyt taas jaksaa mukavati jos poika päättääkin olla pikkasen kiukkusempi vauva.

Meillä sattui viikko sitten olemaan neuvolan lääkäri kun Pyryllä oli jo alkanut nuha. Lääkäri kuunteli keuhkot ja tuumasi että hyvälle kuulostaa ja että pikkuisilla nuhan pitäisi mennä suhteellisen nopeaan ohitse, eikä antanut mitään jatkotoimenpide ohjeita. Mutta eipä ole pojalla nuha hellittänyt :( Vaikka paljon parempana on kyllä nyt kun viikko sitten, ei ole enää tarvinnut keittosuolaliuoksella nenää avata kun on pysynyt auki itsellään. Ensi perjantaina on neuvola taas, niin ajattelin sinne asti odotella nuhan kanssa ja saapi täti katsoa ja tuumata kannattaako lääkärille mennä käymään uudelleen.
Pitääkin muistaa kysyä noista supoista samalla. Mies kun kävi niitä apteekista hakemassa, olivat sielä kysyneet pojan painoa eikä ikää ja paketissa onkin myös painon mukaan annostus ohjeet. Toivon mukaan ei vaan tarvittaisi moisia lääkkeitä ollenkaan ja pysyttäisiin suhteellisen terveenä.


tinde ja Pyry
 
Viivuska
Juu tuo suppohomma oli meilläkin niin, että oli sanottu miehelle apteekissa et siinä on 5kg painoraja ja meidän neiti on nyt sen reilu neljä ja puoli kiloa, mutta siksi varmaan pitääkin antaa vain se puolikas jos tarvii. Mutta, toivottavasti tosiaan ei tarvitse antaa tommosia vielä :) Neuvolatäti vain käski ostaa niitä varalle nyt kun tuo flunssa on, että jos nousee kuume. Toivottavasti ei nouse.... Hyvät illanjatkot kaikille!!!!
 
Lassi kiittää onnitteluista ja väläyttää teille kunnon hymyn profiilissa :)

Eilen ja toissapäivänä oli meilläkin aika vaikeeta kun Lassi itkeskeli masuvaivoja ja vissiinkin oli myös tankkauspäivät kun viihtyi tissillä 1-2 tunnin välein yötä päivää. Väsyhän siinä tuli äidillekin ja eilen illalla kun poju itki ja söi melkein koko ajan 18-01 niin kyllä tälläkin äipällä itku pääsi. Edeltävänä yönä en ollut nukkunut kuin 5 tuntia niin väsy painoi liikaa päälle ja olo oli sen verran masentunut että en montaa sanaa sanonut ukollekaan eilen.
Onneksi vaikeudet meni ohi ja poju nukahti sen kello yhden syötön jälkeen ja söi seuraavan kerran vasta aamulla seitsemältä. Minäkin sain nukkua univelat pois kun mies heräsi kymmeneltä ja otti Lassin kantoliinaan nukkumaan kun poju meinasi käydä taas itkuiseksi. Minä posotinkin sitten sängyssä melkein kahteen :)

Nyt taas meinaa vääntää pojan mahaa eikä olla päästy vielä nukkumaan mutta eipä tuo haittaa niin kauheesti kun sain akut ladattua :)

Semmoset pärinät kuului että taidetaan lähtä vaipan vaihtoon...

pimmi + Lassi 7 viikkoa
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.01.2007 klo 16:21 viola kirjoitti:
Meillä yöt on olleet melkoisen risasia nyt toista viikkoa, kun vatsanväänteet on ajottuneet yölle :( Tänään koitetaan ekan kerran olisiko vyöhyketarapiasta apua? Voikun auttaisi! Muuten meillä ainakin tällä hetkellä jonkun näköinen rytmi tuntuu löytyneen, aamupäivällä puolentunnin - tunnin torkut, iltaäivästä pidemmät unet ulkona(n 14-17) ja iltasella pienet torkut, yöunille kymmenen maissa..
Meidän pojun pisin unipätkä yöllä on 4 tuntia, ja nyt kun mahavaivat kiusana niin 3 tuntia pisin..Meilläkään ei huolita tuttia, vaikka kovasti olen tarjonnut, toivon että oppisi, yölläkin olisi helpompaa, ettei aina tarvisi tissiä tarjota.
Kauhealla vauhdilla poika kasvaa, vaatteissa sen huomaa, kun monet on jo jääneet pieniksi..
Nyt lähdettävä kokeilemaan vyöhyketerapiaa!

oliko vyöhyketerapiasta apua?
meinaan huomenna itsekkin soittaa ja varata ajan,kun poika kitissy ja huutannu vuorotellen tämän viikon.ilmavaivoja sanoi lääkäri, ja mikään ei tunnu auttavan. :'(
 
heissan!
Malla tuossa kyseli,oko terapiasta ollut apua? Pojulle on tehty nyt kaksi kertaa, ja uskaltaisin sanoa, että apua on ollut! Kaksi yötä on nukuttu nyt ilman vatsanväänteitä =) Ja öinen itkukohtaus joka liittyi vatsanväänteisiin on jäänyt pois. Voikun jatkuisi näin, poju kyllä syö yölläkin tiheään edelleen, mutta sen jaksaa ihan eri tavalla, kun ei tarvi nousta sängystä kanniskelemaan tuskaista vauvaa ja pelätä, että muut sisarukset eivät saa metelin takia nukuttua..Terapiaa tehdään ainakin vielä yhden kerran ja minua neuvottiin välttämään vilja ja sokeri tuotteita, saa irtokarkkien mässäys jäädä tauolle :kieh:


Meillä vanhemmat lapset ovat flunssasia ja yöllä alkoi itselläkin, voikun vauva säästyisi, mutta pahaa pelkään..voimia teille nuhaisten vauvojen äidit se on tosi kurjaa, yrittää helpottaa pienen nuhanenän oloa, hyvä että itse uskaltaa nukkua kun tuntuu ettei vauva saa hengitettyä..
Ristiäiset alkavat lähstyä, eilen kävin vaatteita etsimässä, mutta ei mikään istunut tähän kroppaan :kieh: Kuntokuuri olisi paikallaan..
Tänään päästään miehen kanssa elokuviin, anoppi tulee lastenhoitajaksi =)
 
Hei vaan!
Onpas taas kulunut aikaa kun viimeksi olen kirjoitellut, mutta kun tuntuu ettei vaan yksinkertaisesti ehdi kahden lapsen kanssa niin usein kirjoittelemaan kuin haluaisi.
Viime viikolla oli lääkärineuvola ja jälkitarkastus.Kaikki oli ok, poika kasvanut taas hurjasti eli painoa oli 5885g ja pituutta 58 cm.Ja omakin alapää kunnossa ;) Mutta järkytykseni sain todeta, että mulla alkoi sitten jo kuukautiset taas \|O :( :x :/ :$ :snotty: \|O eli ei ollut kovin pitkäaikainen ilo niiden puuttuminen.Ja rintatulehduskin iski, mutta ei ehtinyt mennä kovin pahaksi, kun menin jo lääkäriin ja sain antibiootit.
Meillä poika edelleen syö päivällä ja yöllä pääsääntöisesti kahden tunnin välein eli omat nukkumiset ovat jääneet todella vähiin, mutta yllättävän hyvin olen jaksellut niinkin katkonaisilla yöunilla.Ja päiväuniakaan harvemmin pääsen ottamaan.Korviketta ei olla annettu vielä yhtään, kun omaa maitoa tuntuu kuitenkin riittävän. Sen avulla itse saisin tietysti nukkua pidempiä pätkiä, mutta toistaiseksi sinnitellään näin.
Kantoliina on täälläkin hyväksi havaittu.Poika nukahtaa melkein aina siihen ja itselle jää kaksi kättä vapaaksi tehdä vaikka kotihommia :kieh: Nytkin poju uinuu liinassa, kun tässä koneella olen.
Kuinka moni aikoo ottaa vauvalle rota-rokotteen?Me ollaan vähän harkittu jos otettaisiin niin säästyttäisiin sitten ainakin yhdeltä kurjalta taudilta.Ja onko kukaan saanut kutsua hepatiitti B-rokote tutkimukseen?Meille tuli ja siihenkin ajateltiin osallistua.
Nuhasta ja kuumeesta jotkin kyselivät.Eli meillähän oli nuha siinä parin viikon ikäisenä ja se kesti kyllä aika pitkään ennen kuin oli ohi ja röörit selvät ja rohina loppu.Ja alle kolmen kuukauden ikäinen pitää aina viedä lääkäriin jos on kuumetta.Ja muutenkin veisin ja vien ja vein pienen aika helposti lääkäriin tutkittavaksi jos jotain niin saapahan itse sitten ainakin mielenrauhan.

Mulperi ja Uuno 8 viikkoa
 
Eilen illalla annoin neidille taas kokeeksi nan-maitoa ja siitäkös mahavaivat taas tuli,meni kaksi tuntia neidin itkua ja vääntelemistä kuunnellessa,ja yhdeltätoista vaiva helpotti ja päästiin nukkumaan.. Enää ei neidille nania anneta.Semper näyttää passaavan,mutta täältä tuppukylästä ei sitä saa kaupoista,tai ei ainakaan keskiviikkona ollu, kun sitä yli 4kk tarkotettua. Ostin sitten tuttelia,mutta täytyy vielä huomenna tarkistaa löytyykö semperiä kaupasta. Odotusaikana kyllä ostin meidän kaupasta semperiä (vastasyntyneelle tarkotettua),joten toivottavasti sitä löytyis.

meillä neiti on nyt kaksi päivää ollu unisella tuulella. Aina kun laskee vaan sitteriin, heti kohta huomaa neidin nukkuvan. Pari yötä onkin menny hyvin, ja viime yönäkin nukku eka pätkän 6tuntia ja sitten 2,5tuntia ja sitten vielä jatko pari tuntia unia, ennen kuin jakso hetken olla hereillä ja vaipat vaihdettiin.

Ihan tajuton pakkanen on, perjantaina varmaan ehkä vasta lauhtuu. Juuri tuli nämä pakkaset kun sais ulkoilla vauvan kanssa. Niin mä vähän jo pelkäsinkin!

pauliina ja neiti 3viikkoa
 
Eilen illalla annoin neidille taas kokeeksi nan-maitoa ja siitäkös mahavaivat taas tuli,meni kaksi tuntia neidin itkua ja vääntelemistä kuunnellessa,ja yhdeltätoista vaiva helpotti ja päästiin nukkumaan.. Enää ei neidille nania anneta.Semper näyttää passaavan,mutta täältä tuppukylästä ei sitä saa kaupoista,tai ei ainakaan keskiviikkona ollu, kun sitä yli 4kk tarkotettua. Ostin sitten tuttelia,mutta täytyy vielä huomenna tarkistaa löytyykö semperiä kaupasta. Odotusaikana kyllä ostin meidän kaupasta semperiä (vastasyntyneelle tarkotettua),joten toivottavasti sitä löytyis.

meillä neiti on nyt kaksi päivää ollu unisella tuulella. Aina kun laskee vaan sitteriin, heti kohta huomaa neidin nukkuvan. Pari yötä onkin menny hyvin, ja viime yönäkin nukku eka pätkän 6tuntia ja sitten 2,5tuntia ja sitten vielä jatko pari tuntia unia, ennen kuin jakso hetken olla hereillä ja vaipat vaihdettiin.

Ihan tajuton pakkanen on, perjantaina varmaan ehkä vasta lauhtuu. Juuri tuli nämä pakkaset kun sais ulkoilla vauvan kanssa. Niin mä vähän jo pelkäsinkin!

pauliina ja neiti 3viikkoa
 
Meille tuli kutsu johonkin rokote tutkimukseen, mutta päätettiin ettei osallistuta siihen ihan sen takia kun kontrolli tapahtuisi verikoiden avulla eikä haluat että poikaa joudutaan pistelemään yhtään enempää kun on tarpeen. Ja rokotus kertoja olisi ollut yksi enemän kun tässä neuvoloiden rokotus ohjelmassa.

Meillä poika on alkanut nukkumaan paljon enemän vuorokaudessa kun ennen. Kaipa tämä on ihan normaalia? Ennen tosiaan saattoi tankata sen 6-8 tuntia pikku tirsoilla ruokaa mahaansa, mutta nyt maksimissaan jaksaa valvoa 3-4 tuntia ja sen jälkeen on niin kärttyinen poika väsymyksestä että ei voisi kuvitellakaan hänen valvovan yhtään pidempään. Ja ruokailutkin tapahtuu hieman nopeammin nykyiseltään. Nyt tissillä viihdytään sellainen 10-20 min (harvoin puoli tuntia ja sillon se menee jo tissuttelun puolelle) ja poika on tyytyväinen.


tinde ja Pyry
 
Iltaa!!

Täällä ollaan myös alettu syöttämään korviketta oman rintamaidon lisäksi. Ukko kun varsinkin öisin heräsi 1,5-3h välein syömään(kolmen tunnin väli oli jo yhtä luksusta). Viime yönä piruuttani kokeilin pelkkää korviketta pojalle ja se yö meni todella loistavasti. Poika meni yö unille klo.22, heräsi 2.10 syömään ja nukahti 2.50(aikaisemmin yölläkin meni minimissään 1,5h syöttöön ja nukuttamiseen), heräsi klo.7, valvoi klo.9.30 asti ja nukkui taas 12.30 asti. Tänään kokeilin ihan piruuttani pumpata maidon pulloon syöttöä varten, eikä tuolta tullut kun 60ml, joten ei ihmekkään, että poika heräsi usein ja oli kärttyisä. Nyt vaan vähän pelottaa, mitä tuo neukkatäti tuumaa, kun humenna sille kerron, kun se on sellanen imetys-friikki ja korvike vastustaja. Oli vaan sitä mieltä, että pitäs imettää useemmin, mutta mistäs imetät, jos ei maitoa tule. Enkä mä todellakaan halua toista nälässäkään pitää.

Meiläkin on ukolta alkanut jo juttua irtoamaan... Neuvolatäti myös sanoi viime käynnillä, että huomaa, että pojalle hymyillään paljon, kun jotain hymyntapaistakin toiselta jo tulee :heart:

Ilmavaivoja on täälläkin hieman. Meillä ne kuitenkin ajoittuu onneksi aamuun, joten öitä ei ainakaan toistaiseksi tarvitse niiden takia valvoa. Cuplaton vain meillä pahentaa oireita, joten relatippojen voimalla mennään eteenpäin.

Isännällä loppuu isyysloma huomenna ja arki alkaa. vähän haikea olo, kun joutuu jäämään pojan kanssa ihan kaksistaan kotiin, kun mies menee töihin :'( Onneks näin talviaikaan niillä on töitä yleensä ollut vähän vähemmän...

Mutta nyt nukkumaan ennen kun ukkeli herää syöpöttelemään :wave:

Nelly ja "Jaakko" 3vko 2pv

Ai niin onnea taas kaikille nimen saaneille :flower:
 
Nelly: Siinä mielessä se sun neuvolan täti saattaa olla oikessa että sitä maitoa alkaa tulemaan enemmän kun annat vauvan syödä tiheämpään. Lassikin oli torstain ja perjantain tosi itkuinen ja söi hirveän tiheään eikä tuntunut saavan mahaa täyteen millään mutta kun annoin vain syödä niin lauantaina oli rinnat tosi täynnä ja siitä lähtien syöntivälit on ollu pidempiä ja on syönnin jälkeen tyytyväinen. Eihän tietenkään kaikilla se maito jostain syystä riitä vaikka mitä tekis, mutta tuo sillä neuvolan tädillä oli varmaan taka-ajatuksena ku sanoi että syötä tiheämmin...
Mulla näyttää vaikuttavan maidon määrään myös kauheesti se että oonko syöny ja juonu kunnolla. Tuntuu siltä että koko ajan pitää olla juomassa jotain että tulis tarpeeksi juotavaa myös lassille :\|

Meillä on ollu taas hirveesti menoja koko viikonlopun eikä olla viihdytty kotona kuin yöt. Onneksi molemmat yöt on menny hyvin ku perjantain ja lauantain välisenä yönä lassi nukkui hyvin ja viime yönä yllätti taas kun nukkui puoli kolmesta aamukymmeneen eli 7 ja puoli tuntia :eek: Oli vähän rinnat täynnä kun heräsin :D
Luulen että tuohon yöunien pidentymiseen vaikutti se, että laitoin eilen pinniksen päänpuolen jalkojen alle kirjat niin että ei tarvis nukkua ihan vaakatasossa. Lassi nukahti nytkin heti kun laittoi sänkyyn eikä kitissyt ilmavaivoja yhtään niin kuin tavallisesti.

Täälläkin yli 20 astetta pakkasta ja samaa luvattu vielä pariksi päiväksi että joudutaan viihtymään sisällä lassin kanssa :(
Huomenna taidankin sitten pestä pyykkiä ja imuroida -ja voisi itsekin kokeilla sitä kantoliinaa kun mies sitä niin kehui :)
Vois painua itsekin pehkuihin kun on niin hiljaista...
 
Hei vaan kaikille!
Mä en kauheesti oo jaksanu seurailla tätä ketjua :ashamed: Mulla ei hirveen hyvin mene, just kun alapää alko toipumaan että pystyis istumaan, tuli pukamat takas. \|O Persus on niin kipee että tekis mieli hypätä seinästä läpi, ja pakko on raahautua tohtorille anusta vilauttamaan. Ei kiva. Itsehoitolääkettä oon käyttäny nyt niin kauan ettei enää voi. Ei kiva, kun ei toi jälkivuotokaan oo vielä loppunu...
Vauva nukkuu yöt ihan hyvin, yleensä syö kerran tai kaks. Mitään tarkkoja kellonaikoja en osaa sanoa, mutta yheksän jälkeen menee yöunille, laitetaan vaippa ja yöpuku ja lopetetaan juttelu silloin. Herää siinä kahden aikaan, syö, ja sitten herää viiden-kuuden aikaan.
Päivisin syö kahen tunnin välein. Ja kitisee mahaansa. Eilen sitten keksin laittaa vatsalleen nukkumaan, niin posotteli kolme tuntia putkeen unta. Hereilläkin oli muutamaan otteeseen tunnin pätkiä sitterissä. Kauheen paha mieli vaan, kun ei ehdi vauvan kanssa hirveesti juttelee, on noi isommatkin jotka tarvii syliä.
Meillä mies siis on ollu töissä, ja baarityö vaatii veronsa. Onneks ukko jaksaa kotona olla reipas ja hoitaa lapsia, niin saan ees joskus hetken rauhaa... Vaikka musta onkin tullu niin hermoheikko, et jos vauva itkee tai isot riehuu niin en pysty keskittymään mihinkään...
Oma syöminen on mennyt ihan ketulleen, eli mä elän kofeiinilla. Mulle ei vaan ruoka maistu, ja kun en edes imetä, niin ei oo "pakko" syödä. Mun tartteis olla raskaana koko ajan niin tulis syötyä :ashamed: Vaan onko se ihme ettei ruoka maistu, kun ei koskaan saa rauhassa syödä.
Vauva vetelee tuttelia desin kerrallaan, nyt kyllä kokeillaan nania kun tuosta taitaa tulla vaan ilmavaivoja. Meillä pojalle ei käyny ku nan, tytölle kävi tutteli. Tälle en vielä tiedä mikä on paras korvike. Lämmitetään vesihauteessa, ja kokemuksesta sanoisin et kaikista helpointa on keittää vesi vedenkeittimessä, ja sit laittaa se pullo siihen kiehuvaan veteen niin lämpee nopeesti. Mikrossa ei suositella lämmitettävän, se muuttaa maidon koostumusta. Kohta mekin tosin siirrytään mikrottelemaan, mutta antaa vauvan ensin kasvaa.
Mitäs vielä, ajatus takkuaa näiden pukamien kanssa... Vauva kakkii pari kertaa päivässä, ja pissii tosi usein. Tai no, normaalisti, mutta hyvä se on ku vaippa on märkä.
Aika menee nopsaan, huomenna pikkunen on jo kolme viikkoa! Mihin ne viikot hävis? Tuntuu että omat kivut on vieny multa parhaat hetket... Kun pääsiskin vaan nauttimaan lapsista, ilman että jotain paikkaa aian särkee. Ja kun sais joskus nukuttua kipuinensa, herään aina öisin ja aamusin siihen että sattuu...
Anteeks valitus, tällä äidillä taitaa olla lievä babyblues...
Mahza ja rontti 2vko6pvä
 
Heippa! Ehdin nyt kirjoittelemaan kun oltiin siellä reissussa pohjoisessa. Kaikki meni oikein hyvin, taukoja pidettiin ja pikku-ukko oli oikein rauhallinen matkalainen. Pohjoisen mummu ja pappa oli oikein ihastuneita ja meidän poju näytti kaikki hyvät ja "huonot" puolet. Lauantai meni vaan itkiessä ja syödessä. :D Pakkanen rajoitti tuota liikkumista pihalla ja isosisko meinas saada hepulin kun jäi pulkkamäet käymättä.

Kyllä meilläkin välillä itkee sekä poika että äiti kun tuntuu ettei mikään rauhoita tuota äijää. Loppuu usko omiin kykyihin kokonaan. Ajattelin jo ettei poika saa tarpeeks ruokaa ja huutaa nälkäänsä kun masuvaivoja ei kuitenkaan silleen pahoja ole ollu. Oli tänään neuvola ja terkkari totes että kasvaa hyvin rinnalla, mutta tarttee vaan paljon maitoa tällä hetkellä. Pojalla oli painoa tasan 4kg ja pituutta 53,5cm (ikää päivää vaille kk).

Reissujen takia meillä on kaikki rytmit ihan sekaisin. Pitää yrittää taas saada kiinni tavallisesta päiväohjelmasta. Olenkin ihan yliväsyny kun ukkeli heräili viime yönä parin tunnin välein. Ehkä ensi yönä saa unta...

Nyt poika nukahti, joten tää mamma saa syötyä! Palataan!!!
 
mamaria
:wave: hei pitkästä aikaa! en olekaan pitkään aikaan päässy nettiin kun muuton takia oli nettiyhteys katkolla. nyt sitä sitten asutaan omassa ihanassa talossa :D :heart:
hyvin on kotiuduttu. Perjantaina 5.päivä saatiin lainapäätös ja avaimet käteen. muutettiin vielä samana päivänä kun mies oli ottanu osan työpäivää vapaaksi. lauantaina vähän järkkäiltiin kamoja ja sunnuntaina jo juhlittiin pikkukakkosen 2-vuotisia ja oli ihan siistiä suurimmaksi osaksi. tai no poissa näkyvistä. :saint: on kyllä vähän onnettomat säilytystilat. ei tässä mitään isoa tai välitöntä rempan tarvetta ole mutta mielessä alkaa muodostua jo pientä listaa mitä vois fiksailla ku tilaisuus tulee.. mutta on kyllä aivan ihana talo. ihana tilava pohjaratkaisu. pinnatki huippukunnossa vaika alkuperäset 70-luvulta. tuntui heti alusta alkaen kodilta. ja minä "noita" huomasin että olen uneksinu tästä talosta jo pari vuotta sittten. unessa me kateltiin aulan vanhaan kattoikkunaan tehtyjä lamppuja ja mietittiin että mitenhän ne saa vaihdettua kun oli lamppu palanu :whistle:

heh, mutta tämähjän on vauvapalsta...kaipa tässä yrittää vältellä ettei tarttia ajatella..
ekat kolme viikkoa oli niin ihanat että kerkesin jo luulla että tuli helppo vauva tukalan raskauden päätteeksi, mutta sehän vaan anto minun vähän toipua raskaudesta ja synnytyksestä. :D en enää muista kumpi alkoi ensin: syömis- vai nukkumisongelmat, mutta jotenki käy enempi järkeen että syömisongelma alko ensin. vauva vaan yhtäkkiä ei enää osannu imeä rintaa. sieltä tuli liikaa maitoa ja sitten se vaan lopulta huusi sille tissille ja pakko antaa tuttelia. siitä asti sitten syötöt menny niin että aina eka tarjoan tissiä (ettei sieltä lopu tuotanto) ja sit ku huutamisesta ei tuu loppua niin loput pullosta. 60 milliä aluksi, mutta sitte saanu koko ajan kasvattaa sitä määrää.nälkä kasvaa.. sitten ku syöttö saatu kunnialla loppuun ja vauva nukkumaan niin oon lypsäny maitoa jääkaappiin. käsin ensin, kun ei tuo kälyltä saatu pumppu tuntunu toimivan, mutta nyt viikonloppuna hoksattiin että se oli laittanu siihen yhen osan väärin paikoilleen. nyt sitte oon lypsylehmänä. tuntuu muutes aika häijyltä nänneihin. täytyy kai alkaa käyttämään säännöllisesti bepanthenia. tähän mennessä ei oo tarvinu yhtään..
no päivällähän vauva tietty nukkuu erinomaisen hyvin. minä vaan en voi nukkua samaan aikaan ku pitää isompiai vahtia. tai enempi tuota 2-vuotiasta. ja sitten sattuu vielä niin kivasti että vauva on aina hereillä silloin ku 2v nukkuu päiviksiä. ihana.. :whistle: vauva syö 2-4 tunnin välein yöt päivät. yöllä vaan ei meinaa syötön jälkeen millään nukahtaa. tai sit ku nukahtaa niin kohta havahtuu hereille ja tuntuu suuttuvan siitä että nukutetaan. tietty se haluais just silloin seurustella kun kaikkein sikeimmät unet ottaa just illalla ennen ku mie meen nukkumaan ja pitää huolehtia muita iltapalalle ja nukkumaan.. joka toinen tai kolmas yö on yleensä helpompi niin että saan edes vähän paikattua univelkaa. mieski kehtaa valittaa univelkaa, vaika yksin mie vauvan hoidan. olen vielä aina olkarissa johonki aamuneljään tai viiteen asti, miten nyt vauvalla kestää viimein nukahtaa. muttakun joinakin öinä se huutaa niin että ukkoki sen muka kuulee. isommat ipanat vissiin nukkuu kamalan sikeästi yöllä kun harvemmin sieltä sitte mitään kuuluu..

että niin ihanaa vauva arkea täällä. mieski sanoo että meille ei enempää lapsia kun aina ovat edellistä vaikeampia. sitä se mitnäki,mutta jotenki tuli "karmiva" ennakkofiilis että vuoden sisään on taas maha pystyssä...

sunnuntaina tuli täytettyä vuosiakin. 25 :D neljännesvuosisata! vanha akka jo.. :p sain ihanan synttärilahjan, kun tuli viikkoa aikasemmin valiteltua miehen siskolle että voi ku uskaltas jättää muksut miehen hoidettavaksi yheksi yöksi niin että sais vähän tuulettaa päätä edes. no kälyhän meni ja keskusteli asiasta äitinsä kanssa ja soitti mulle sitte että he ovat sopineet niin että vauva menee sinne vauvakuumeisen kälyn luo yöksi ja isommat anopille. no oishan mokomasta voinu suuttuaki jos ois sitä sorttia, mutta kyllä mie enempi helpotuin. :D alkujaan ajattelin etten tämänkään vauvan kansas harrasta mitään yökyläilyjä ennen ku nukkuu yönsä, mutta nyt oli niin kamalat univelat että ihan pakko. kivasti siinä sai levättyä vuorokauden verran. käytiin siipan kans leffassa ja haettiin kiinalaisesta ruokaa. sitten nyhvättiin kotona muuten, ei me mihinkään baariin haluttu. mie en ees halunnu juoda mitään ku en halunnu lypsää maitoa hukkaan. sitä tuliki sitte puoli litraa. vauva ei ees syöny sitä kaikkea yöllä. olis pitäny pakastaa osa niin ei ois tarttenu heittää viimeistä desiä hukkaan aamulla..ei kyllä mitenkään tuntunu vaikuttavan että sai viime yönä pelkkää tissimaitoa. neljältä alko vasta kunnolla nukkumaan vaikkei meteliä pitänykään. eipä sillä ollu vaikea valvoa kun oli just saanu vuorokauden levättyä ja mahaki oli niin kipeä että oksetti. stressaan aina mahallani, tuskin mulla mitään liikkeellä olevaa tautia on ku kotona vaan nyhvätään koko ajan. mutta minä se aina eksyn aiheesta. ehkä tuo vaikea yö johtu siitä että oli vuorokauden verran syöny pelkkää tuttelia. 8 desiä! ehkä se tästä tasottuu ku säästän päivän aikana kerääntyneet tissimaidot yöroaksi..

nyt pitää hoitaa vauva siihen kuntoon että äitini pärjää sen kans täällä sen aikaa ku hilpasen kauppaan..

maria ja ukkeli 6,5vk


ps. ai niin, neukassa vauva painoi 6viikkoisena 5080g ja senttejäki oli tullu pari lisää. vauva siis lihonu kilon neljässä viikossa! ei ihmekään tuolla syömisellä! :p
 
täälläkin ollut kauheana riesana tuo nukkumaan meno.. kymmeneltä yrittää nukuttaa neitiä makuhuoneessa, mut ei.. yleensä kukkunu siihen 1-2.. tiedä et miks se tuommosen ajan on ittelleen ottanu... eilen onneks päästin nukkumaan yheltätoista.. jee.. kyllä sen huomas et pian päästään yö unille ku neiti tankkailee tunnin välein ja onneks kello oli vielä nii vähän.. täällä kyllä ollaan vuorokaudesta kuutisen tuntia hereillä.. joskus jopa putkeen.. voi vähä torkahtaa siin välissä mutta ei kunnon unta.. yöt vauva nukkuu meidän sängys kun ei taho yöunia hyvin nukkua omassaan.. päivällä kyllä omassa sängyssään.. noh pääasia mulle et yleensä nukkuu, varsinki yöt hyvin.. huomenna onki jo 1kk neuvola. .saas´nähä mitenkä tuo kasvanut :)

Pia & Neiti
 
Onnittelut mamarialle! :heart:
Ja jaksamisia mahzalle!! Mullakin tulee ensimmäisenä mieleen vain ne kivut ja se epämukava olo kun mietin ensimmäisiä viikkoja synnytyksen jälkeen :/ Toivottavasti ne unohtuu ja myöhemmin muistaa vain sen suloisen nyytin :)
Mä taidan olla jo fyysisesti toipunu synnytyksestä lähes täysin mutta tuo henkinen puoli mättää aika pahasti... Haava näyttää ja tuntuu hyvin parantuneelta -mitä nyt välillä vähän vihlasee tai tuntuu "kiristävältä"- mutta sänkypuuhiin mua ei sais kirveelläkään. Jälkitarkastus ois kolmen viikon päästä ja mua alkaa etomaan jo pelkkä ajatus siitä että pitäis mennä makaamaan siihen tuolille ja vetästä haarat levälleen... Pelottaa niin pirusti, mutta pakkohan sinne on mennä...

Täällä alkaa vissiin rauhottuun nuo yöt kun viikonloppu meni helposti ja viime yönäkin Lassi meni nukkumaan ennen puolta yötä ja heräs syömään puoli neljän aikaan ja kahdeksalta. Ja ne heräämiset oli vain semmosia että söi noin vartin, nukahti ja laitoin takaisin pinnasänkyyn. Tuon kahdeksan syötön jälkeen ainnoin jäädä nukkumaan mun viereen kun olin itsekin vielä väsyny niin aamupäivä meni sitten torkkuessa ja Lassi tais syödä siinä vielä kymmenen ja kahdentoista aikoihin.

Pakkaset vaan jatkuu :( Tänään on ollu 17 astetta pakkasta niin en uskaltanu laittaa lassia parvekkeelle ja huomiseksi ja ylihuomiseksikin on luvattu reippaasti yli 20 asteen pakkasia että ei päästä sittenkään ulos. Hankalaa on ku lassi ehti tottua siihen että nukkuu noin klo.12-15 päikkärit ulkona niin nyt sain sen päikkäreille vasta neljän aikaan. Vaikutti kyllä tuokin että lojuttiin sängyssä liian myöhään :ashamed:

Voi, ukko tuli kotiin hampurilaisten kanssa! Pitää lähtä syömään :p
 

Yhteistyössä