Juustokakku

Kevyt juustokakku

Pohja:
100 g Myllärin Luomu Crunchy mysliä
30 g voita tai margariinia

Juustotäyte:
400 g raejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5dl kiehuvaa vettä
2 kananmunanvalkuaista

1. Sekoita mysli ja margariini.
2. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-25 cm) leivinpaperilla ja painele muruseos pohjalle.
3. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
4. Murupohjan kovettuessa valmista juustotäyte.
5. Soseuta raejuusto ja maitorahka monitoimikoneessa, sauvasekoittimella tai painelemalla lusikalla siivilän läpi.
6. Sekoita joukkoon makeutusjauhe ja vaniljasokeri.
7. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.
8. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan veteen.
9. Lisää liivateseos juustoseokseen kevyesti nostellen.
10. Kaada juustotäyte kovettuneelle murupohjalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
11. Irrota hyytynyt juustokakku vuoasta tarjoilua varten.

Juustokakku uunissa

Pohja:
200 g Myllärin Luomu Crunchy-mysliä
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Lisäksi:
Vattuhilloa

Täyte:
200 g Hovi tai Philadelphia sulatejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
0,5 sitruunan mehu
0,5 appelsiinin raastettu kuori
1 dl kuohukermaa

1. Sekoita Myllärin Luomu Cruncy mysli ja voi.
2. Taputtele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon juusto.
4. Mausta vanilliinisokerilla, sitruunamehulla ja appelsiininkuorella.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti juustoseokseen.
6. Kaada täyte myslipohjan päälle.
7. Paista 175 asteen lämmössä 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja täyte hyytynyt.

Mango-tuorejuustokakku

Pohja:
100g Voita
100g Piparkakkuja

Täyte:
2 dl Tuorejuustoa
2 dl Mangososetta
2 Keltuaista
2 dl Kermavaahtoa
Sokeria + Vaniljasokeria
3 Liivatetta

Koristeluun:
50 g Valkoista suklaata
1 Mango

1. Sulata voi ja murenna keksit.
2. Sekoita ne keskenään ja painele
3. seos vuoan pohjalle.
4. Laita vuoka jääkaappiin.
5. Liota liivatteet.
6. Sekoita mangosose juustoon.
7. Lisää keltuaiset ja sokerit.
8. Lisää kermavaahto ja kiehuvassa vesitilkassa
9. sulatetut liivatteet.
10. Kaada vuokaan ja hyydytä kuusi tuntia.
11. Sulata suklaa vesihauteessa ja koristele pinta.



 
Tätä kannattaa oikeasti kokeilla, on ollut jo monien juhlien suursuosikki!

200g columbia Wilhelmiina keksejä
3rkl kaakaojauhetta
3rkl sulatettua voita
2rkl sokeria

Päälle:
340g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
2tl vaniljasokeria
1,5dl sokeria
0,5dl viskiä
2dl kermaa
1dl vahvaa kahvia
5 liivatelehteä
2 valkuaista
0,5dl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, voi ja sokeri. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista 150-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.

Sekoita keskenään juusto, keltuaiset, sokerit, viski ja vatkattu kerma.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia ja purista vesi pois ja liuota kuumaan kahviin. Jäähdytä hieman. Lisää juustokermaseokseen.

Vatkaa valkuaisia ja lisää loppuvaiheessa sokeri. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.

Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja laita kylmään. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Voit tarjota lisänä appelsiinista leikattuja lohkoja tai marjoja.

:p :p :p :p
 
RAIKAS JUUSTOKAKKU


Muropohja:
150 g keksejä (esim. digestive, kaura keksejä)
50 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä tai
6-8 g liivatejauhetta
1 1/2 dl ranskankermaa
300 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tl vanilija sokeria
3 dl kuohukermaa

Päälle:
2dl soseutettua hedelmää esim. mango,
persikka, omena, papaija (bona/piltti)
3 liivatelehteä liotettuna 2rkl
appelsiini/ananasmehua

Koristeeksi: sitruunamelissan tai mintun lehtiä

1. Murenna keksit pakastepussissa kaulimella survoen tai monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Mikäli käytät liivatelehtiä, laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Vaahdota ranskankerma kevyesti, lisää sekaan tuorejuusto. Sekoita tehosekoittajalla kevyesti sekaisin.

4. Lisää seokseen puristettu sitruunan mehu, sokeri, vanilijasokeri, likööri. Sekoita.

5. Kuumenna tilkka appelsiinimehua (ananaslientä) kiehuvaksi ja liuota joko liivatejauhe tai kylmästä vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.

6. Sekoita mukaan vaahdotettu kerma.

7. Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta jääkappiin hyytymään.

8. Kun kakku on vähän (muutama tunti) hyytynyt, lisää päälle hedelmäsose. Anna hyytyä vielä seuraavaan päivään.

9. Irrota reunat varovasti. Koristele ja nauti. Pitäisi riittää reilusti kymmenelle hengelle:)

 

Yhteistyössä