Jyväskylässä hoidoissa?

Ei ole tyrehtynyt tämä ketju! Mäkin täällä käyn kurkkimassa, mutta kun ei mitään omalle kohdalle juuri tapahdu niin tyydyn sitten lueskeluun...

Amalia , mä luinkin teidän tilanteesta tuolta toisesta ketjusta... Varmasti harmittaa, ihan epäreilua... :/ Ja varsinkin se, että Jkl:ssä inssiä olisi puollettu mutta sitten toisaalla ei!!! Kuinkahan monta todisteellista monikkoraskautta on tullut jos folleja on ollut esim. se kolme kappaletta? Hohhoijaa... Kerrankin kun asiat rullaa tuollein muuten ja inssiä kohden mennään niin sitten tulee seinä vastaan. Onko mitään mahdollisuuksia siirtää miehen siittiöt Helsingistä Jkl:ään?

Johkuliinu, missä vaiheessa siellä mennään, joko inssi on ollut/milloin on tulossa?

Arcathalle hermoja uuden poliajan odotteluun! ;)

Inkku, te ootte ilmeisesti viime viikolla käyneet 3. inssissä?

islai, millainen tausta teillä on? Ilmeisesti onnistunut hoito, raskaus ja vauva lopputuloksena? :) Vai sainko ihan väärän kuvan tuosta viestistäsi...?

Täällä menossa kp 9, edellinen kierto oli siis välikierto (edellisen inssin tuloksena jouluaaton aattona saatu nega...). 3. inssi arviolta ensi viikolla, huomenna on seurantaultra polilla. Ei oikeen minkäänlaisia odotuksia, mutta toisaalta en nyt ihan kokonaan toivotonkaan ole. Jospa nyt 3. inssi onnistuisi ja "säästyttäisiin" IVF:ltä vaikka toisaalta odotankin jo hoidoissa eteenpäin siirtymistä ja parempia onnistumismahdollisuuksia. Jotenkin raskaus ja vauva ajatuksena ovat nyt lähempänä kun tietää sen että jos nyt ei tärppää niin luultavasti ei tarvitse "haaskata" aikaa enää uuteen inssiin. Tuntuu vaan että jos on kaksi tuloksetonta inssiä niin miten muka kolmas voisi onnistua?
 
Viimeksi muokattu:
Kiva ettei ketju ole tyrehtynyt. Tosi harmi baulie ettei teillä hoidot ole tuottanut vielä tulosta :( toivottavasti pian onnistaa!
Tosiaan meidän tausta: Monta vuotta yritettiin lasta(4) enne kun hakeuduttiin hoitoihin...mies tutkittiin ja selvis,että on heikentynyt sperman laatu niin kovin,jotta ainut keino on ivf-hoidot...ja siitä se homma sitten alkoi rullata nopeasti...saatiin aika yksityiselle(intiimi) ja hoidot aloitettiin....ja heti ekasta hoidosta tulinkin raskaaksi ja nyt meillä on pikkanen 1 vuotias tepastelija täällä <3 Oltiin onnekkaita, kun heti onnistui. Nyt on päätetty aloittaa sisaaruksen teko...pitäs vaan soitella ja kysellä miten edetään...nii ja alkioita on tosiaan muutama jemmassa sieltä edelliseltä kerralta.
Paljon kaikille tsemppiä/jaksamisia! Pidän peukkuja,että kaikilla on kohta masu kasvamassa =) Nii ja anteeks sekava pomppiva teksti:ashamed:
 
Mäkin käyn usein täällä katsomassa, onko tullut uusia kirjoituksia, mutta harvemmin tulee itse kirjoitettua :/

Mulla on nyt eka clomikierto menossa, tän jälkeen vielä yksi ja sitten kolmannella kerralla inssiin. Odotan kyllä inssejä tai oikeastaan sen jälkeistä aikaa, että päästäisiin sitten jo seuraaviin vaiheisiin. Jotenkin en jaksa uskoa inssin onnistumiseen. Tosin voihan näillä pelkillä clomeillakin onnistua, mutta pessimisti ei pety..tai ainakaan pitäisi pettyä.

Onko teillä muilla muuten kestänyt kuinka kauan hoitoihin pääsy? Meidän "hoidot" alkoi jo vajaa vuosi sitten, kun soitin ekan kerran neuvolaan. Sen jälkeen käytiin kaksi kertaa neuvolassa juttelemassa ja verikokeissa ja sitten odoteltiinkin aikaa polille puolisen vuotta. Jotenkin tuntuu aika pitkältä aika, mitä joutuu odottamaan. Se ei ainakaan yhtään helpota tätä asiaa :(

Nyt pitäisi taas yrittää pitää jalat maassa, kun ovulaation jälkeen alavatsaa on "repinyt" ja muutenkin ollut uusia tuntemuksia. Vielä kun en tiedä, johtuuko tämä clomeista vai mistä. Tänään kyllä on sitten jo ruvennut tulemaan perinteisiä menkkaoireita, mutta silti alavatsassa tuntuu erilaiselta. Noh, ensi viikolla se selviää.
 
Minäkin käyn kyllä usein lukemassa tätä sivua,mutta kun ei kohdallani tapahdu mitään niin en ole sitten kirjoittanutkaan.
6 vuotta siis yritystä takana ja kohta 3 vuotta edellisestä käynnistä naistentautipoliklinikalla,mutta tavoite olisi tänä keväänä päästä uudelleen kun painoa olen saanut tarpeeksi alas. Nytten painoa lähtenyt 10 kiloa ja sen pitäisi riittää,jotta hormoni hoidot voitaisiin aloittaa,mutta otan varman päälle ja tiputan vielä 5 kiloa ennen kun soitan aikaa niin eipähän ole niillä sit nokan koputtamista painon suhteen ja sitten pääsee hoidot rullaamaan hyvää vauhtia! :) Kovasti jo odotan, että hoidot alkaisivat. Useamman vuoden tauko tästä lapsettomuus rumpasta on kyllä tehnyt ihan hyvää ja asian kanssa on tavallaan oppinut elämään ja todennut sen että ilman lastakin on elämää,että tässä vaiheessa se on plussaa kun sen oman käärön saisi mutta että en vajoa syvään masennukseen ja synkkyyteen jossei meille sitä suoda kaikesta yrittämisestä huolimatta. Kun taas mitä tapahtui 6 vuotta sitten kun saimme kuulla,että lapsen saanti tulee olemaan vaikea,sehän tuntui aivan elämän loppumiselta siihen paikkaan!!

Paljon tsemppiä kaikkien hoitoihin ja toivotaan että meillä kaikilla tulisi olemaan se oma pieni käärö!! :)
 
Moikka,

tosiaan ultrassa käytiin 2 viikkoa sitten maanantaina, ja silloin näytti että yksi oikein hyvä munasolu olisi irtoamassa parin päivän sisällä - mutta kuinkas kävikään. En saanut koko ovista näkyviin (taisin tikuttaa ihan liian ahkerasti), joten tässä kierrossa ei tehty inssiä. Mutta kai se jossakin vaiheessa irtosi, kun lääkärikin sen näki?!?

Äskettäin tulikin ensimmäiset väritipat, joten tässä kierrossa sitten kaiketi uutta matoa koukkuun. Mutta ei tää raskaaksi tulo ole helppoa, hippeimmillä hetkillä ei voi pupuilla, kun ennen inssiä on pidättäydyttävä 2-4 vrk, jolloin hyvät hetket voi mennä ihan kokonaan sivu suun...
 
Tänään kp 14 ja aamulla ovulaatiotestiin plussa. Huomenna olisi sitten edessä kolmas ja viimeinen inssi. Lääkäri oli sitä mieltä, että jos nyt ei onnistu niin sitten koeputkeen, ei kannata tehdä enää neljättä inssiä kun ei tässä ole ollut mitään yritystä plussaan. Kertoi helmikuun "myydyn loppuun" mutta maaliskuussa sitten päästäisiin IVFään. Tällä ajatuksella siis jatketaan, ihanaa tietää että sitten asiat taas etenee! :)

islai, hienoa että teille 1. IVF onnistui! :) Kiva että pienellä ikäerolla toivotte lasta, itsekin haaveilen siitä että jos lapsia tulisi enemmänkin niin ikäerot ei olisi yli kolme vuotta. Miten muuten käytännössä, maksaako alkioiden säilytys jotain ja onko sille säilytyksen kestolle säädetty jotain "vuosirajaa" vai kuinka pitkään ne ylipäätään säilyy pakkasessa?

Johkuliinu, meillä oli ensimmäinen käyntiaika joskus huhtikuussa 2011, työterveyslääkärin lähetteellä päästiin. Kesä teki tauon tutkimuksiin/hoitoihin, 1. inssi meille tehtiin 14.10 ja toinen inssi 9.12. Odotteluahan tämä on... Onko sulla ollut vielä kipuja, joista tuossa aiemmin kirjoittelit?

Supsu, oltiiinko polilla tosiaan sitä mieltä että ette pääse hoitoihin ennen kuin tietty määrä painoa on pudonnut, tehtiinkö teille ollenkaan tutkimuksia sillloin? Olet kyllä ollut kärsivällinen... Ärsyttävää, jos polilla tuijottavat vain painoa ja laittavat sen esteeksi hoitojen tekemiselle. Syy kun voi olla niin monessa muussakin asiassa. Meilläkin raskaustoiveita takana useampi vuosi, vauvalle annettiin lupa tulla 4/2006 ja tässä nyt ollaan edelleen...

Ompas outoa jos Inkku et löytänyt ovulaatiota... Voiko se folli periaatteessa "kuivua" ja hävitä? Jotain tästä joskus lukenut keskusteluista, mutta en muista... Pienemmät follit nyt ymmärtää että ne ei jatka kehittymistä ovulaation jälkeen, mutta että johtofolli...? Varmasti ärsyttää taas tämä odottelu!

Peukkuja kaikille! :) :)
 
Heippa kaikille!

Meillä jäävät nyt hoidot tauolle. Tuon epäonnisen inssiyrityksen jälkeen lääkärit tulivat lopulta siihen tulokseen, että jätetään inssit kokonaan kokeilematta ja siirrytään suoraan ivf.ään. Joudutaan menemään ivf-hoitoon Naistenklinikalle ja olemme nyt heidän jonossaan. Jono on puolisen vuotta, joten sitä ennen ei muuta voi tehdä kuin odottaa.

Naistenklinikan lääkäri epäili, että hoito ei ihan ehdi ennen kesätaukoa, joten elokuussa se sitten on varmaan vasta edessä. Johkuliini tuossa kyseli, että kauan hoitoihin pääsyssä on kestänyt. Meille tulee elokuussa kuluneeksi vuosi diagnoosista ja tuolloin tehdään ensimmäinen toimenpide. Eli aikamoista odottelua tämä on. Tähän saakka kaikki onkin sujunut kohtuullisen sutjakasti.

Vähän tietysti harmittaa, kun emme heti päässeet ivf-jonoon vaan piti tuo yksi turha inssihässäkkä tehdä tuossa välissä. Ja etenkin harmittaa se, että emme pääse hoitoon omalla polilla. Jyväskylässähän ivf-jono ei ole, kuten Baulie tuossa edellä totesikin, kovin pitkä.

Mutta toisaalta mitään tälle asialle nyt ei voi ja ihan rauhallisin mielin jäädään odottelemaan tulevaa. Tiedän kokemuksesta, että puoli vuotta kuluu kuitenkin melkoisen nopeasti.

Teille muille toivon oikein onnekasta talvea ja kevättä!
 
Tosi kiva, kun näin moni on kirjottanut tänne! Itse en ole vieläkään saanut aikaseksi soittaa sitä aikaa tai en ymmärtänyt miks pitäisi soittaa naistenklinikalle,kun siis meidän alkiot on säilytyksessä intimissä, ja siellä tarkotus istutus tehdäkkin. Jotenkin ymmärsin,että ensimmäisen lapsen tekoon saa kunnallista avustusta mutta sen jälkeen ollaan omilla...oonko käsittänyt nyt jotain taas kerran väärin?? Kun intimiin soittelin ni sieltä sanoi,että varatkaa aikaa k-sairaalaan,outoa!

Ja Baulie kyselit säilytyksen maksuista niin 380e/vuosi maksaa kun säilyttävät. Jäin siihen käsitykseen,että sälyttävät niin kauvan kun vaan maksut on maksettu :D Ja tosiaan me toivottas kans,että max..ikäero ois se 3 vuotta ni olisi sitten seuraa toisistaan.. Toivottavasti onnistuttais niillä jäljellä olevilla alkioilla ettei tarvis koko rumpaa alusta aloittaa.

Kaikille tsemppiä tuleviin hoitohin, ja jaksamista odottamiseen...liityn seuraksi sitten, kun saan kerättyä rohkeuteni ja soitettua sen ajan :D
 
baulie Kyllä meidät molemmat on tutkittu, sekä minulle on tehty lisäksi munasarjojen tähystys. Minulla siis todettiin vuonna 2005 Pco,josta jälkeen päin on tullut eriäviä mielipiteitä,joten tässä mennään aika tiedottomana siitä mistä tämä meidän lapsettomuus johtuu. Luultavasti myös ovulaatioita ei tule,koska kuukautiset ovat niin epäsäännölliset ja jos tulee niin ei joka kierrosta. Aika epävarmaa tämä meidän touhu on kyllä ollut. Nytten tosin luotan siihen,että kun meille on kaikki kokeet tehty ja tutkimukset mitä nyt alkuun voi tehdä niin pääsisin nyt keväällä aloittamaan suoraan clomi-kuurin. Ja tosiaan painosta sanottiin,että pitää saada tippuumaan ennen kun hormoonihoitoja aloitetaan :( Mikä mielestäni oli ihmeellistä,koska tiedän ihmisiä jotka ovat minua kaksi kertaa isompia mutta ovat silti hoidot saanut aloittaa. Yksityisellä varmasti olisi aloitettu hoidot,painosta sanaa sanomatta,mutta meillä tuli raha esteeksi joten tässä on nyt läskejä yritetty sulatella ja motivaatiota kerätä täys tyrmäyksen jälkeen :)

Toivotaan,että kolmas inssi tuo teille kauan odottamanne plussan ja kaikki etenee normaalisti loppuun asti, mutta jos näin ei käy niin on varmasti helpottava tieto että sitten kokeillaan toista keinoa,jossa kuitenkin on parempi onnistumisprosentti! :)

Käyn täällä lukemassa säännöllisesti,mutta palaan asiaan omalta kohdaltani jahka puntari näyttää vielä 5kg vähemmän :) Jolloin saan uusia tietoja meidän kohtalosta.

Paljon tsemppiä kaikille tuleviin koitoksiin! :)
 
Ensi perjantaina on uusi ultra-aika, jos vaikka nytten saataisiin tuo kolmas inssi kunnialla läpi, niin pääsis eteenpäin.

Johkuliini kyseli hoitoihin pääsyaikataulusta, sitä on hieman vaikea tarkkaan määritellä meidän kohdalla. Viime syksyn ensimmäisestä puhelinsoitosta polille kuukauden päästä taisi ollakin jo eka inssi tehty - taustalla siis se, että meidät oli jo tutkittu aiemmin ja käyty "ilmoittautumassa potilaiksi" jo pari vuotta aiemmin (ja välissä osa siis ihan omaa odottelua).

Eli suosittelen ottamaan yhteyttä/pyytämään lähetettä polille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, niin sitten kun tilanne on oikeasti päällä, niin ei tartte aloittaa odottelua ihan nollasta.
 
Islai meille ainakin lääkäri julkisella puolella sanoi, että julkisella puolella voidaan tehdä kaksi (lapsen syntymään johtanutta) hoitoa. Näin siis jos pariskunnalla ei ole ennestään yhteisiä lapsia. Jos yksi yhteinen lapsi on tehdään hoitoja vain yksi.
Meillä taas voidaan tehdä kaksi lasta, vaikka minulla yksi lapsi jo onkin, koska hän ei ole biologisesti meidän yhteinen.

Meillä tilanne on edelleen pysähdyksissä. Tosin sen verran tuli tietoa Naistenklinikalta, että hoitona meillä tehdään icsi. Suunnitteluaika on 26.6. eli itse toimenpide menee loppukesään.

Onko jollakin tietoa siitä miten pitkä Jyväskylän polin kesäsulku on? Aukeaako poli elokuussa?
 
Soittelin aamulla polin hoitajalle, sillä meidän elämässämme on nyt sattunut ja tapahtunut ja on monenmoista ikävääkin ollut. Epäröin vähän, että kestääkö nyt psyyke alkaa lapsettomuushoitorumbaan. Varsinkin kun rahallisesti meillä ei ole nyt varaa lähteä ns. rankempiin hoitoihin eli inssit olisivat meille mahdollisia ja on epävarmaa, että suostutaanko niitä meille enää tekemään kun Kuopiossa on kuitenkin useampi inssi tehty.

Hoitaja oli kuitenkin sitä mieltä, että pidetään aika niin päästään puhumaan mieltä askarruttavista asioista ja kertoi mahdollisuudesta psykiatrisen hoitajan juttusilla käymisestä.

Kuinka paljon arviolta rahaa palaa jos mietitään koeputkihedelmöityshoitoa?
 
Taas joutuu kirjoittamaan, että sieltähän se vuoto tuli..Tosiaan vatsassa tuntui outoja tuntemuksia, mutta ilmeisesti ne olivat oikeasti korvien välissä. Noh, tiedänpähän nyt tässä kierrossa, että ovat jotain muuta kuin niitä mitä toivoisin.

Se vähän pelottaa, että ovulaatiotesti on viime kierrot näyttänyt plussaa perjantaisin. Toivottavasti ei nyt siis kierto heitä yhtään, että pääsisi edes yrittämään inssiä seuraavasta kierrosta. Päästääköhän ne meitä eteenpäin jos inssi ei vaan onnistu viikonloppujen takia? Onko muilla kokemuksia?

Näköjään nämä ajat ovat muillakin vaan odottamaista, odottamista ja odottamista. Toisaalta se lohduttaa, että muillakin kuin itsellä on sama tilanne, mutta sitten taas toivoisi, ettei kenelläkään tarvitsisi olla tällaista. Toivottavasti tämä odotus myös palkittaisiin meille kaikille!
 
Johkuliinulle van nopsaan kommentoin että jos ovulatiotesti on + perjantaiaamuna niin inssi tehdään samana päivänä. Ainoastaan jos + tulee lauantaina niin sitten menee kierto "hukkaan". Sunnuntaina jos plussaat niin sitten inssi heti maanantaina.

En tiedä mikä on käytäntö jos ajoitus on aina huono (eli vkonloppu sotkisi suunnitelmat), mut veikkaisin että sitten otettaisiin Pregnyl käyttöön ja inssi siis tehtäisiin sen mukaan. Tuntuu siltä että tuo 3 kpl inssejä olisi se "vaatimus" ennen kuin edetään - siis jos vaste yms. muut seikat on muuten kunnossa.
 
Arcatha kyllä tässä itsekin kauhistelen jo, että miten meidän budjetti kaatuu, kun icsi.n aika koittaa. Onneksi kuitenkin odotus on sen verran pitkä, että sukanvarteen ehtii vähän säästää. Siis eihän tuo hoito itsessään julkisella puolella kallis ole. Hoitohan maksaa vain polimaksun ja ilmeisesti yhden sairaalapäivämaksun, mutta ne lääkekustannukset. Hikoiluttaa jo pelkkä ajatuskin. Inssiin meillä meni yli 200 euroa lääkkeisiin (ja siis ihan täysin hukkaan meni ne rahat), sen vielä kuitenkin kestää maksaa... Mutta, kun icsi.ssä samoja lääkkeitä tarvitaan moninkertainen annos eli hinta nousee johonkin kuuteensataan.
Onneksi lääkekatto tulee vastaan, se on muistaakseni n. 650 euroa. Eli sen jälkeen kaikki lääkkeet maksavat vain 1,50.
Itselläni onneksi sen verran muita lääkkeitä on (allergia- yms), että niillä saan hiukan lisää lääkekuluja ennen elokuuta (jolloin siis icsi ilmeisesti tehdään). Tällä hetkellä tämän vuoden lääkekulut ovat jo n. 250, eli käytännössä 400 euroa enää pitää maksaa itse.

Mutta onhan nämä julkisen puolen hinnat vain murto-osa yksityisten hinnoista. Siellä lääkekulujen päälle tulee vielä tuhansien hoitomaksut.
 
Nostellaampas pinoa hieman :)

Keskiviikkona olisi meillä aika ensimmäiselle suunnittelukäynnille Jyväskylään.
Vähän jännittää uuden lääkärin ja hoitajan kohtaaminen, se, että millaista kohtelua saa..
 
Noniin.. Nyt on Jyväskylässä käyty!

Aikaisintaan syksyllä katsotaan mahdollisia hoitoja. Täytyy pari muuta juttua saada ennen sitä kuntoon. Toinen on tämä minun painoni. Yritän saada syyskuuhun mennessä 20-30kg pois. Eli tiedossa elämäntaparemontti uudestaan. Yritän saada taas liikunnasta kiinni ja ruokavaliota täytyy tarkastella.

Metforemit sain reseptille samoin foolihapon. Metforemit aloitan tänään ja viikon välein nostan aina yhdellä tabletilla kunnes annos on 2+2 tablettia.

Toukokuussa sitten infektioseulat ja syyskuulla mies menee In-Tiimiin antamaan oman näytteensä.

Lääkäristä jäi todella hyvä kuva (naislääkäri), mutta hoitajasta en voi sanoa samaa :(
Kun tuli painoasiosta puhetta ja lääkäri ultrasi minut, näytti hoitaja sen jälkeen katselevan joitain ennen-jälkeen kuvia laihdutuksen läpikäyneistä ja tutkaili muitakin sivuja siinä samalla. Ja jotenkin hoitaja muutenkin töykeästi suhtautui.. Mutta niinhän meitä on joka lähtöön..

Mutta tästä se käynnistyy taas :)
 
Arcatha täällä on myös sama tilanne,että painoa pitäisi saada alas. Olen nytten reilussa kuukaudessa tiputtanut reilut 10 kiloa,mutta vielä toiset 10-15 kiloa haluan pois! Kunnan puolella suhtaudutaan todella töykeästi paino-asiaan,minkä itse sain kokea n. 3 vuotta sitten ja siihenhän meidän hoidot sitten tyssäs,mutta nytten uudella innolla ja tarmolla yritetään! :)
Itse olen syönyt nytten 3 vuotta metformiinia,mutta ei ole ollut mitään vaikutusta :/ Myöhemmin keväällä ajattelin soitella uutta aikaa ja luultavasti saan sitten clomit siihen lisäksi ja niillä yritellään muutama kuukausi saada toivottua tulosta aikaan.

Paljon tsemppiä teille yritykseen ja jos kaipaat tukea tähän paino-projektiin niin olen käytettävissä,kun saman asian kanssa kamppailen :)
 
Kolmaskaan inseminaatio ei meille tuottanut toivottua tulosta, vuoto alkoi eilen. Oli kyllä niin odotettavissa, menkkakipuja oli aina välillä aikalailla viikon verran ja pientä vuotoa hetkittäin alkuviikosta alkaen. Ei siis olla ilostuttamassa inseminaatiotilastoja...!

Soitin aamulla hoitajalle, IVF-suunnittelukäyntika meni sitten kuitenkin pidemmälle kuin toivoin eli 23.3. Olin jo miettinyt että jos päästäisiin siellä käymään jo tässä kierrossa niin olisi suunnitelmat selvät ja reseptit valmiina seuraavaan kiertoon mutta ei. Eli toivottavasti ensimmäinen IVF on huhtikuun loppupuolella... Tiedän että omat odotukset tulee olemaan onnistumista ajatellen suuret. Kesä (ja polin kesäsulku) tekee uhkaavasti tuloaan ja mietin vaan miten sitten käy jos eka yritys menee ketuille, sitten voi olla että odotellaan kesän yli kun tää nyt tuntuu olevan niin hidasta touhua.

Onkohan sinne tullut joku uusi lääkäri? En ole muita kuin sen miehen tavannut. Tosin tämän inssin teki joku muu naislääkäri kuin In-Tiimin Kivijärvi, kertoi olevansa sairaalalta (ja oli raskaana). Olikohan sama nainen? Ikävää jos hoitaja ei ollut ihan kaikista fiksuin tapaus, viimeiseksi varmasti kaipaa mitään vihjailuja (tai siis eihän tuo ollut edes vihjailua...) painosta kun tilanne on tämä.
 
Hei! Kävin kurkkaamassa, mitä Jyväskylän naisille kuuluu :) Valitettavasti näköjään lisäplussia tänne ei ole tullut! Aika monella tosin inssit menossa ja se on sellaista turhauttavaa odottelua ja ajankulua, hidasta hommaa oviksen metsästyksen kanssa. Kiva kun Inkku ja baulie pääsette jo ivf:n, onnistumisprosentit paranee kohisten. Joku kyseli ivf:n kustannuksia julkisella, en nyt tarkkaan ole laskenut, mutta polikäynnit ja läääkkeet on varmaan joku 800 E yhteensä. Kovasti vaan tsemppiä teille, TOIVOA on naiset! Suurin vihollinen on tuo hitaasti kuluva aika. Ja kovasti tsemppiä painon pudotukseen, se varmaan ole helppoa nyt kun henkiset voimavarat on muutenkin vähissä, mutta ilmeisen tärkeää kuitenkin! Kyllä te pystytte siihen! :hug:

Haaveilija 82 ja Pallero rv 12+4
 
Heippa!

Täällä on otettu yhteyttä naikkareille ja uusi aika tuli postissa, se on 26.3 joten tästä se lähtee taas etenemään! :D Olen enemmän kuin iloinen :)

Painon pudotus jatkuu, tässä onkin vielä hyvää aikaa pudottaa painoa ennen uutta käyntiä...
 

Yhteistyössä