Kaakonkulman Odottajien syksy 2010 (EKKS:ssa ja KOKS:ssa synnyttyvät)

np-ultrassa käyty, niskaturvotusta oli 0,6 eli hyvä, veriseulan tuloksia nyt sit vielä jännitetään 2-3 vkoa vaikka luulis soiton tulevan aiemmin jos seula hälyyttää? tietääkö joku noista et miten menee? ei viittis tonne sikiöseuloista kiinni jääneiden pinoon mennä huutelemaan kun ei itellä välttämättä oo mitään vaaraa ees ku niskaturvotustaki noin vähän. vkot otti takapakkia eli ultra vastas vkoja 10+4 ku menossa oli 11+3. lisää pahoinvoitavaa...

minttis tervetuloa! kiva saada toinenki koksilainen listalle :) saanko udella missä päin asustelet?
 
minttis haminan suunnilla :) mulla kaveri asuu kouvolassa ja joskus siellä suunnilla käydäänkin.

yolobo tervetuloa! lisää koksilaisia, jibii! :D missäs päin sinä asustelet? :wave:

te ootte kyllä jo tosi pitkällä, oikeen kateeks käy näitten olojen keskellä :snotty:
 
Jessi78 Kotkassa asustellaan :) Mulle koksissa sanottiin tuosta veriseulan tuloksesta, että soittavat 2 viikon sisään, jos jotain hälyttävää on. Siinä sitte pari viikkoa hermoilin ja odottelin soittoa jota ei onneksi tullut.

Minttis saattaakin osua samaan aikaan sitten keväällä äippäpolille
 
yolobo hyvä tietää, 2 vkoo on kyllä pitkä aika hermoilla : / onko sulla muita lapsia? mekään ei kysytä sukupuolta, jotain jännättävää loppuun asti :) 2 poikaa löytyy meiltä ennestään joten tyttö olis nyt tervetullut joukon jatkoksi =)

minttis onko sun lapset minkä ikäsiä ja kumpaa sukupuolta?
 
Tervetuloa uusille :wave: Lisäilin teidät listaan.

Mie lienen poikkeus kun kyseinen Honkaharjun lääkäri ei sanonut mitään Pirkka b-vitamiinista :D
Muuten kyllä kyseinen henkilö ei kovin miellyttävältä vaikuttanut kun kävin keskiraskauden tarkastuksessa. Nyt on varattu jouluviikolla uusi aika seuraavaa tarkastusta varten.

Viikko sitten otin influenssarokotuksen ja siitä asti olen kärsinyt räkätaudista, joten ei oikein kannattanut piikkiä ottaa :headwall:
Muutenkin selkä on ollut pari viime päivää todella kipeä, yöunet jääneet vähiin selkäsäryn ja räkätaudin vuoksi..

Neuvolassa kävin myös viikko sitten, kaikki hyvin, Sintti köllöttellyt jo pitkään pää alaspäin. Turvotusta alkanut jo tulla..Hb ei taaskaan mitattu kun ollut hyvissä lukemissa aiemmin.

MarsuS + Sintti 31+2
 
Tosiaan siis minulla esikoinen tulossa ja itse olen 23v ja kerkeän täyttää 24 ennen vauvan tuloa. :)

Hain tänään postista tilaamani puuhamaton ja ai että miten hieno! Lehessä oli ilmotus, että lastentarvikkeessa olis jotain tarjouksia ja kyllä vähän tekis mieli mennä. Mies kuitenkin rauhottelee, että ei vielä. Meillä on yksi epäonnistunut raskaus takana ja pitkä yritys (ekasta clomikierrosta sai tämä alkunsa) niin tietysti menettämisen pelkoa on vieläkin. :/ Vaatteiden lisäksi en oo siis vielä hankkinu muuta kuin tuon puuhamaton. :)
 
Tervehdys taas! :)

Vielä ollaan yhtenä kappaleena, ei ole "poksahdusta" tapahtunut. Perjantaina kävin neuvolassa ja vauvelil on kaikki hyvin kuten on äitilläänkin. :) Viikon päästä sitten taas neuvolaan. Eilen illal tuntui supisteluja enemmän ku aiemmin mutta nekin sitten loppuivat kun kävin nukkumaan. Aivan mahoton kaveri liikkumaan tuo "masukki", liikkeet tuntuu aika ikävästi kylkikaarissa...alkaa tila käydä ahtaaksi hänel.

Nöösi ja NeitiAurinko: Se lekuri tuntuu olevan monen muunkin "suosiossa"...mitä tässä nyt on juttuja hänestä kuullut... ;) Tottahan toki täälläkin syödään pirkka b:tä, eihän sitä ilman odottava äiti voi ollakaan. =D Sokerirasituksen yhteydessä ku kävin ultrassa, niin eihän tämä lääkäri miulle mitään puhunut vaan harjoittelijalle b12-vitamiinin tärkeydestä...että silleen... =/ Ensimmäistä oottaessani miun ei tarvinnut käyä täs imatral ku yhen kerran, muut käynnit pääsin käymään lpr:ssa äitipolilla. Kyllä siellä oli ihan toista, olisin nytkin halunnut käyä siellä mutta ei onnistunut.... :(

Hyvää ensimmäistä adventtia teille kaikille!:xmas:
 
Töpsykälle ihanaa loppuodotusta, ei ole kauan kun saat pikkusen syliin :heart:.
Miusta tuntuu että viikot menee hurrrrjan hitaasti |O . Nyt siis menossa 22+4, tosin että luultavasti jossain vaiheessa käy taas niin että huomaa synnytyksen olevan ihan kohta ja mitää ei oo laitettu vauvalle valmiiks..
Onneksi huomenna on neuvola ja pääsee kuuntelee ainakin sydänääniä :heart:.
Hyvää ekaa adventtia kaikille täältäkin!!
 
Hejsan taas!

Neuvolassa käyty taasen, turvotus on saapunut tähän kroppaan...painokin huiteli omissa sfääreissään, kiitos ihanan turvotuksen. Hemoglobiinikin mitattiin pitkästä aikaa, 126 oli edelleen.
Lisäksi luulemani lintukirpun puremat osoittautuivat lääkärin tarkistuksella vyöruusuksi : / En ollut osannut ajatella että se voisi vyöruusu olla, kun alkoi samalla tavalla kaamealla kutinalla kuin kirppujen puremat. Mutta nämä rakkulat alkoivatkin särkeä vimmatusti. Itsestään pitäisi mennä ohi, suurimpaan särkyyn voi kuulemma ottaa panadolia.
Seuraavaksi onkin sitten vuorossa loppuraskauden lääkärikäynti jouluviikolla ja sen jälkeen alkaa viikottaiset neuvolakäynnit.
 
Morjens pitkästä aikaa

Eli täällä ollaan nyt sitten jakauduttu 2.12.2010 klo 22.37. Eli 1.12 kävin ä-polilla ja verenpaineet kaahas koholla ja lapsivettäkin oli vähän laisesti, nii ja lapsikin oli iso. Päätettiin, että käynnistetään, osasto oli kuitenkin niin täynnä, että laitettiin vaan sellainen Ballonki- tuonne kohdun sisäsuulle ja sitten kotiin. Tuo ei tuottanut oikeastaan minkäänlaista tulosta ja seuraavana aamuna menin sit klo 8 polille, jossa ballonki poistettiin ja sovittiin, että aletaan käynnistellä cytotekilla. Eka taidettiin laittaa klo 11.00 ja siitä ei saatu sen suurempaa vastetta. Seuraava laitettiin siitä 4 h ja sit klo 15.00 alko sellaiset välimallisupistukset, jotka eivät kuitenkaan tehneet mitään. Siinä sit klo 20.00 passitin ukon kotii ja sanoin, et soitan jos jotain tapahtuu. Sitten aika tasan klo 21 tuli jotain paljon housuun ja ajattelin, et nyt tais mennä vedet. wc:ssä kuitenkin totesin, et ei ollu vettä vaan verta. Ja oikeestaa heti samantien alko supistukset niinku tuhat volttia ja todella tiheesti. Hoitsun kutsuin ja laittoivat käyrään. Käyrää otettaessa kärvistelin supparien kourissa ja totesin, että nää on nyt niitä oikeita suppareita. Hoitsu tuli paikalle noin klo 22 ja totes, että kohdunsuu on noin 5 cm auki ja, että verta tulee edelleen aika runsaasti. Kutsu sit lääkärin paikalle ja siirryttiin sitten synnytyssaliin. Siellä sit eka henkäyksellä kysyin lääkäriltä kohdunkaulan puudutusta, mut lääkäri totes, että ei ole enää mahdollista laittaa, koska vois jo alkaa ponnistelee. Verenvuotoa oli edelleen ja sit puhkastiin kalvot, että lapsen pää olis tyrehdyttäny sen. Ilokaasua ehdin henkäistä ehkä kolme kertaa. Miesin ehti just paikalle noin 7 minuuttian ennen syntymää. Siinä sit ponnistin edelleen tiuhojen supparien tahtiin ja poika syntyi silloin 22.37. Kokoa tulokkaalla oli 49 cm ja painoa 3764 g ja sit hänellä oli iso pää eli 38 cm, kun edellisillä oli 34 cm.

Hyvin on hommasta toivuttu, verenvuoto johtui ilmeisesti kohdunsuun niin vauhdikkaasta avautumisesta. Tippa laitettiin siinä ponnistusvaiheen alussa varmuudeksi.

Kotiuduttiin su mut bilirubiineja seurattiin minulta löytyneiden vasta-aineiden takia.

Toivotan kaikille oikein hyvää odotusta.

Smirgel ja poika
 
Hellou kaikille!

Heti alkuun oikein lämpimät onnentoivotukset smirgelille pienestä prinssistä! :) Siullahan on ollutkin aika raju ja nopee synnytyskokemus. =O
No täälläkin ollaan jo poksahdettu, 8.12.2010 klo 2.40 tuli pieni prinsessa maailmaan ilahduttamaan vanhempiaan, siskoaan ja kahta velipuoltaan. :heart: Tiistain vastainen yö meni aikalailla valvoessa kun jomotti reisiä, selkää ja vatsaa, muutama pieni supistuskin tuli mutta ei sen kummempaa. Aamulla sitten laitoin ukolle töihin viestiä, että nyt taitaa olla lähtölaskenta uudella tulokkaalla alkanut, olo tuntui samanlaiselta ku esikoisen synnytyksen alkaessa. Supistuksia tuli jonkin verran siinä päivän aikana, ei pahoja mutta vähän kuitenkin ilkeältä tuntuvia. Illalla sitten yheksän aikaan lähettiin ajelemaan sairaalalle. Ensimmäisenä otettiin käyrää ja sen jälkeen pääsin kokeilemaan ammeessa lillumista, en kokenut, että siitä olis varsinaisesti ollut apua supistuksiin, jotka oli siinä vaiheessa jo koventuneet ja pidentyneet huomattavasti. Tunnin vedessä likoamisen jälkeen päästiin saliin oottamaan h-hetkeä, klo taisi silloin olla jotain vähän yli kaksitoista. Ilokaasua otin jonkin verran, mutta kuten ekassakin synnytyksessä se taisi olla lähinnä henkinen kivunlievittäjä... :)
Kahen aikaan keskiviikon aamutunteina alkoi supituksia tulla parin minuutin välein, mies katsoi kärsivän näköistä naamaani ja kutsui kätilön paikalle antamaan tehokkaampaa kipulääkettä. Oli tarkoitus laittaa spinaalipuudutus mutta...kätilö ehti puhkaista kalvot, laittaa pinnin vaavin päähän mittaamaan sykettä ja laittaa kanyylin miun käteen. Käännyin kyljelleni ja sain ähistyä, et pitää ponnistaa, hoitaja sanoi vaan, että ethän sie vielä voi ku oot vaan viitisen senttiä auki! Ähisin vaan takas, et pakko. Mies hyppäs tulistaan hyvin nopeasti ylös hämmästynyt ilme kasvoillaan kuten oli myös kätilölläkin koska kolmen ponnistuksen jälkeen oli tyttö ulkona.=) Ponnistusvaihe ei kestänyt ihan minuuttiakaan! Hyvä, että kätilö ehti ottaa toisen kiinni... Ei tullut repeämiä vaikka olikin niin raju tuo toisen ulostulo. Hyvillä mielen tämänkin synnytksen jälkeen, ei jäänyt mitään pelkoja.
Kaksi vrk sairaalassa ja eilen päästiin kotiin tytön kanssa, Isosisko on kovasti kiinnostunut pienestä tuhisevasta nyytistä. =) Nyt voidaan alkaa rauhassa ottaa joulun tuloa, ei tarvitse jännittää, että meneekö miun joulu sairaalassa.

Töpsykkä78 ja pieni tyttö 50cm ja 3 kg
 
onnittelut smirgel ja töpsykkä vauvoista! :flower:

mä oon pitäny vähän hiljaiseloa ku pahoinvoinnit vei kaikki voimat. nyt on pahin takana vaikka etomista on edelleen ja syömiset pitää miettiä tosi tarkkaan. nyt on menossa vihanneskausi, uppoo kaikki terveellinen ja vihree ja mikä oudointa, aikasemmin en oo pahemmin vihanneksista piitannu :O mikään makee ei maistu mikä nyt ei huono oo ollenkaan, päinvastoin. pysyypähän paino kurissa ja sokerit hyvinä. ei myöskään pysty syömään paljoo kerralla vaan pitää olla tosi tarkkana ettei tuu ähky mikä tulee nykyään tosi helposti mikä on mulle suursyömärille paha isku :whistle:
kauheen hitaasti tuntuu nyt aika menevän vaikka oikeesti se menee tosi äkkiä, raskausaika on yks hujaus vaan ja nyt pitäs nauttia ku tää on kuitenki viiminen raskaus. no kuhan masu nyt kasvais enempi ja alkais liikkeet tuntua ni tulis enempi konkreettiseks tää.

jessi ja pikkuj 13+1
 
Paljon onnea smirgel ja töpsykkä! :heart:

Itellä vasta puoliväli ylitetty, huomenna olis rakenneuä. Kovasti harmittaa ettei vanhempi lapsia lasketa sinne huoneeseen mukaan, niin mies ei pääse pikkuista näkemään.. Toivottavasti kaikki ois kuitenkin hyvin =)

Jaksamisia kaikille!

- N ja Tessu 20+6
 
Hellurei! :)

Kiitos onnitteluista! :)
Meillä on arki alkanut ja se onkin alkanut varsin hyvin. Isosisko on erittäin ihastunut ja rakastunut pieneen siskoonsa. Aamulla kun saa silmänsä auki, pitää päästä heti ensimmäiseksi antamaan halit ja pusut siskolle ja niitä sitten jaetaankin pitkin päivää hyvin tiuhaan tahtiin. :heart: Kyllähän sitä on tullut nuuskuteltua tuota ihanaa vauvantuoksuista nyyttiä ja ihmeteltyä kuinka noin pieni voikaan herättää niin niin suuria tunteita.:heart:
Pieni Neiti Pimpula vaikuttaa aika samanlaiselta vauvelilta kuin oli siskonsakin; rauhallinen typy joka, nukkuu ja syö eikä turhia itkeskele. Viime yönäkin nukkui jo kuus tuntia yhteen menoon! Ite kyllä heräilin jo pari tuntia aikaisemmin, et eikös alkais olla Pimpulan ruoka-aika... :/
Jouluvalmistelut olis nyt tehty kun ukkokin oli kotosalla, ens vkolla menee sitten töihin muutamaksi päiväksi. Saas nähdä miten sitten homma lähtee pyörimään kun oon yksin näiden kahden pienen kanssa... : /

Oikein hyvää odotusta teille kaikille sekä oikein lämmintä ja rauhaisaa joulunaikaa! :)
 
Hiljaista pitelee täällä :confused:

Jos jollakin haluja jatkaa keskustelua tässä ketjussa, niin voi vapaasti tehdä uuden ketjun, en taida enää itse tehdä kun kohta puoleen varmaan poistun odottajien puolelta :)

Äippälomalla itse jo kolmatta viikkoa, joulu oli ja meni ja uusi vuosikin. Kävin tutustumassa EKKS:n vuodeosastoonkin lyhyesti mutta pääsin onneksi kotiin jatkamaan lepäämistä..raskausmyrkytystä siis epäiltiin. Nyt perjantaina kontrolli jonka jälkeen päätetään kait jatkosta. Viime viikon painoarviossa Sintti oli n. 2,7kg.

MarsuS + Sintti 37+2 :heart:
 

Yhteistyössä