Kaakonkulman Odottajien vauvat 2010 (EKKS:ssa ja KOKS:ssa synnyttäneet)

Huomenta!

Kylläpä taas sataa. :( Viikonloppuna yritin saada noita lehtiä haravoitua ja tänäänkin olisi aamupäivästä ehtinyt hyvin jos ei olisi tuollainen kurja ilma. No jos vaikka siivoilisi sisällä sitten.

Ollaan tänään menossa toista kertaa tuonne vyöhyketerapeutille. Oli kyllä apua jo tuosta ekasta kerrasta, mutta kun kerran tuo aika on varattu niin käyn nyt kuitenkin. Jonspelle voin kyllä suositella, jos on kovasti vatsavaivoja.

Meillä tuo yörytmi näyttää nyt vakiintuneen tuohon kahteen syöttöön. =) Vielä kun päivään saataisiin jotain selkoa...

Nyt yritän kiitää suihkuun kun Nuppukin nukahti, palailen taas.

AngelEyes ja Nuppu 6 vko (mihin tää aika häviää ?!?)
 
Heips kaikille! Angel Eyes minut tänne ryhmään vinkkasi, kun etsiskelin äitejä/odottajia Kymenlaaksosta ja jos vaan sopii, niin mieluusti tulisin tähän pinoon jakamaan kokemuksia :) Kuuluin itse odotusaikana Elokuussa 2010 synnyttävät-ryhmään, mutta nyt on pino niiiiin hiljainen niin ajattelin etsiskellä muita ryhmiä.
Asutaan siis Kotkassa ja olen 27-vuotias ja minulla on 4.8.2010 syntynyt ihana tytär eli kohta jo 3kk ja tammikuussa 6 vuotta täyttävä poika ja molemmat ovat syntyneet Koksissa sectiolla, poitsu hätäsectiolla ja tytär kiireellisellä sectiolla. Eli en sitten pääse koskaan enää kokemaan alatiesynnytysta kun on 2 leikkausta alla, mut pääasia on, että molemmat lapset terveitä.:)
Tyttö tuli sen takia sectiolla, koska hänen kasvunsa kohdussa oli pysähtynyt ja syytä ei vieläkään tiedetä, hän oli syntyessään 2192g ja 43,5 cm ja nyt on ottanut kasvussa todella paljon kiinni. Viime viikon neuvolassa oli jo 4775g ja 55,5cm.
En vielä kerennyt hurjasti tätä pinoa lukemaan,mutta aion kyllä lukea ni saan jonkinlaisen käsityksen missä mennään teillä muillakin :)

Patience
 
AnQ
Kiva, että tulit mukaan joukkoon, Patience!

Tänne ei kuulu mitään ihmeempiä, että ihminen voikin olla tylsään elämäänsä tyytyväinen, heh! Pikkumiehellä oli nyt parina iltana masu pipi, eilen oli taas jo normaalimpi. En tiedä mistä johtuu, hää on vieläkin vähän räkäinen eikä saa aina kunnolla henkeä (haukkoo siis syödessään ilmaa), tosin söin myös perjantaina aika ison satsin 70 % suklaata ja suklaa vissiin on aika herkkä aiheuttamaan mahanpuruja :ashamed: No, toivottavasti ei nyt tule tavaksi - jo tunnin iltahuuto teki itselle ikävän olon, joten voin vaan hattua nostaa teille, kenellä nuo masuvaivat on todellinen ongelma :flower:

Meillä on ollut nyt muutamat yöt pääosin tosi helppoja, eilenkin pikkumies nukahti 21:30 ja heräsi ekan kerran 3:40 - itse pomppasin pystyyn kymmenen minuuttia aiemmin, kun esikoinen kolisteli potan kanssa vessassa. Kävin saattamassa hänet takaisin sänkyyn ja pääsinkin syöttöpuuhiin - tosin simahdin saman tien. Tuo nenän tukkoisuus häiritsee varsinkin aamuöisin, oon laittanut niitä keittosuolatippoja ja vähän on helpottanut - jos rohinat jatkuu vielä loppuviikosta, mennään kyllä käymään lääkärissä.

Huoh, viikon päästä olisi seuraava neuvola (nyt se 2 kk lääkärintarkistus) ja sitten onkin aikamoista hulinaa - mies lähtee reissuun viikoksi, kuten myös joulu- ja tammikuussakin. Onneksi on melko rutinoitunut jo pyörittämään tätä kotielämää, muuten voisi olla vähän jännät paikat, heh!

Jaha, kutsuhuuto kuuluu.. :wave:

AnQ + poju 2 kk 5 pv
 
AnQ meillä myös ollut aika paljon masuvaivoja ja taitaapi johtua korvikkeesta (tutteli) tai lisäraudasta, jota joutuu antamaan 8kk:n ikään asti tytölle, koska oli niin pienikokoinen syntyessään.
Eli siis meillä mennään pelkästään korvikkeella, koska imetys tyssäsi siihen, kun tyttö joutui olemaan syntymänsä jälkeen 18 pvää lastenosastolla eikä maito sitten päässyt edes kunnolla nousemaan kun ei päässyt tytön lähelle riittävän paljon.
Meillä on käytössä Kuplastopit masuvaivoihin enkä tiedä onko niistä ollut mitään apua, kun en aina niitä muista edes antaa :ashamed:... eilenkin Ella söi todella huonosti koko päivän, vain puolet söi joka ruokailukerralla, kun normaalisti menee se 150ml kerralla, mutta onneksi illalla vetäs sitten pullon tyhjäksi todella nopeasti :) Näki selvästi, että toisella on kova nälkä, mutta masu piti niin kovaa meteliä ja sattui ettei sitten pystynyt syömään paljon, onneksi tänään on sitten taas parempi.

Ellalla on hyvä päivärytmi, joka muotouti jo todella aikasessa vaiheessa,elikkäs yöunille menee viimeistään 20.00 ja kerran herää yöllä syömään ja herää suunnilleen 07-08.00 maissa. Päivisin sitten on taas eri meininki, kun Ella nukkuu monet minipäikkärit päivässä (20-30min), parvekkeellakaan ei kauaa nukkuisi jos ei vaunut ole koko ajan liikkeessä, mutta silloin kun lähdetään kaupungille vaunujen kanssa niin silloin nukkuu koko ajan, pitäisi sitten näköjään joka päivä lähtä pariksi tunniksi kaupungille käppäilemään, että tyttö nukkuisi :LOL: mutta ei saisi valittaa kun yöt menee niin hienosti.

Ensi viikon torstaina olisikin sitten jo 3kk neuvola, jossa saadaan sitten toinen satsi rotaa ja 2 piikkirokotusta, saas nähä aiheutuuko niistä mitään, viimeksi ei ainakaan rotasta mitään häikkää aiheutunut.

Mutta, nyt viihdytyshommiin, Ella huutelee sängyssään siihen malliin :)

Mukavaa päivää kaikille!

Patience ja Ella-neiti 12vkoa (huomenna) :heart:
 
Patience Tervetuloa ja kiva kun löysit pinon. :) Kovin paljon täällä ei vielä porukkaa ole mutta eiköhän se siitä ja onhan meitä muutama aktiivinen kirjottelija niin juttua riittää.

Tosi pikkuinen teidän neiti on ollut syntyessään, mutta hienosti on kyllä kasvanut. :)

Meillä on ollut taas pari päivää kauhea autoilurumba, kun on ollut Nupun terapiaa, poikien jääkiekkoharjoituksia ja miun hammaslääkäriä. Melkeinpä päivät kulunutkin siinä että ajelen autolla eestaas.

AngelEyes ja Nuppu 6 vko
 
Viimeksi muokattu:
tervehdys pitkästä aikaa =)

Omasta kokemuksesta voin kertoa et meil ainaki vyöhyketerapeutti helpotti jonkun verran, mut paras apu oli ehdottomasti vauva/koliikkikeinu...

Tällä tyttö pitää kiireisenä,konttailee kovaa vauhtia ja eilen nousi ekan kerran tulea vasten itse seisomaan...maitoallergiasta saatiin viimein lausunto,harmittaa vaan kun kela ei korvaa takautuvasti...mikä yllätys!!!

Tervetuloa muuten uusille täältäkin :wave:

meillä 10kk neuvola on ens maanantaina,saa nähdä miten taapero kasvanu...

Teillä on ollut "lyhyitä" synnytyksiä,omani tuskainen synnytys kesti vaivaiset 17tuntia...

Haravointia olis täälläkin,mut ei oikein jaksais innostaa kun katsoo pihalle...no ehkä se on pakko ennenku sitä lunta alkaa tosissaan tulemaan...
 
Heissan!
Katoi tä just aamupäivästä tv:stä jonkun polon synnytystä, ja miut ihan itketti sen puolesta! Miten sitä onkin ite pystyny noi kolme tekemään???!!
Eka oli huhhuh ja 15 tuntia sitä ja 2 vipoo onkin menny paris tunnis, onneks!! Vaik tää mein herra OLIKIN SIT SEN YLI 4KG. Vaik nyt onkin siepponen 10kk ikiliikkuja.

Mukavaa et ees jonkun noinkin pienet nukkuvat hyvin, on sitten paremmin jaksava äitikin =)
Vaik se on sit kyll sekin aika rasittavaa jos ei nuku päikkäreitä pitempiä pätkiä ei juurikaan saa oikein kotihommia tehtyä.

Mein esikoinen alko koliikki huudot 2 vkosena eikä oo hiljaa vielkää :D (ikää nyt 8.v), mut ehkä kuvittelin mut ku painelin ite niitä jalkapohjan pisteitä niin tuntu auttavan.
Tiedän kyllä mitä se on!!
Et sitä oli valmis kokeilemaan vaikka mitä. Välillä itkettiin yhdessä ja joskus laitoin sen omaan sänkyyn huutamaan ja menin ite vessaan itkemään. Ja sit sekunnin päästä tuli itku jo sen takia ku oli niin huono äiti ettei kestä oman vauvansa itkua!!
Kiireesti vauva syliin ja kantamaan ja vatkaamaan ja imettämään ja hieromaan jne....
Sit sitä aatteli et enää 2kk ja 1kk ja 3vkoa.. kun ootti et se sit alkaa 3kk helpottamaan, ja alkohan se pikku hiljaa.
Mut vaik tää nro 3 huuteli kans aikalailla, ni ei ollu enää yhtään niin kauhuissaan niistä itkuista, enempi isänsä :D

Jeps, mut nyt ilta teelle ja se on öit'
 
Kiitoksia kun pääsin mukaan ryhmään :)

Meillä sitten käännyttiin eilen ensimmäistä kertaa masulta selälleen! =) Joka kerta kun laitoin neidin masulleen ni johan hän kiepsahti selälleen, miten se aika meneekin niin nopeasti, kohta jo neiti 3kk ja vastahan hän syntyi. Mieletön kiirus tuntuu neidillä olevan liikkumiseen.
Nyrkitkin ovat jatkuvasti suussa ja juttelee kovasti koko ajan ja ne ihanat hymyt :heart: joita neiti latelee pitkin päivää, niin jos itsellä jostain syystä on ns. mieli maassa ni johan siitä päivä piristyy kun näkee lapsensa hymyilevän :)
Tällä viikolla onkin jokaiselle päivälle jotakin menoa ja meininkiä ja hyvä niin. Sunnuntaina kaksoissiskoni tyttö kastetaan ja minusta tulee kummi :heart: meidän ja heidän neidillään on ikäeroakin vain 4 viikkoa, et saavat sitten seuraa toisistaan serkukset kunhan vain kasvavat :) Harmi vain, että sisko asuu Vantaalla, mutta päivittäin puhutaan puhelimessa jne, kait se on vaan jokin kaksosjuttu, et pitää jatkuvasti olla yhteyksissä :)
Mutta nyt päivän askareisiin...

Patience ja Ella-neiti 12vkoa :heart:
 
Voi itku, kirjoitin pitkät pätkät ja ne katosi :(

Nyt siis toivotan vain pikaisesti tsemppejä kaikille tasapuolisesti arjen pyörittämiseen! Olisi ollut kiva kommentoida jokaiselle, mutta toista pitkää viestiä en enää kerkeä kirjoittamaan. Taustalla kuitenkin seurailen teidän juttuja jatkossakin ahkerasti.

Meillä iltakitinät jatkuu edelleen, mutta nyt näyttäisi siltä, että koliikilta ollaan ehkä vältytty, kun huutoa ei ole yli 3h kerrallaan.. Yöt menee ihan hyvin, yleensä kahdella syötöllä. Neiti on myös kasvanut kovasti, mutta tarkat mitat saadaan neuvolasta vasta viikon päästä.

Esikoiselle on iskenyt mustasukkaisuuskausi, joten välillä toivoisin, että voisin kloonata itseni :D Äitiä nimittäin tarvitaan avuksi johonkin yleensä juuri silloin, kun imetän vauvaa tms. No, toivottavasti tämä helpottaa pian..

Jonspe ja Neitinkäinen 4vko
 
Hyvää uutta viikkoa. :)

Meillä nukutaan ennätyspäikkäreitä niin ehdin vähän kirjoitellakin, ehkä. :D
Eli tosi hyvin kyllä se vyöhyketerapia auttoi noihin uniin, ennen ei olisi voinut uneksiakaan että yleensäkään Nuppu nukkuisi vaunuissa joita ei liikutella edes takaisin.

Meillä höpötellään paljon ja hymyjä tulee aina kun jonkun kasvot ilmestyy näköpiiriin. Hauskaa kyllä katsella miten tuo kehittyy, vaikka kyllä tuntuu että liian nopsaa. :( Kohta ei ookkaan enää vauvaa.

Ristiäisiä pitäisi alkaa pikkuhiljaa järjestellä, parin viikon päästä kun tosiaan olisivat. Nimi on onneksi jo neidille löytynyt. :) Helposti päästiin yhteisymmärrykseen nimestä, mies tuon keksi ja minä hyväksyin. Siivous- ja leivontaurakat olisi vielä tässä edessä.

Isompien tyttöjen kanssa on ollut taas vähän hankalaa, välillä tekisi mieli muuttaa autiolle saarelle kun kaikki huutaa kuorossa. :headwall: Jos kitinästä ja narinasta saisi vaikka sentin minuutilta niin ei olisi meillä enää talous murheita...

Jonspe Kiva kuulla että ei sitten koliikiksi kuitenkaan pahentunut tuo. :)

Patience Hauskasti on teillä sitten mennyt nuo raskaudet siskon kanssa. :) Kylläpä tosiaan nopeasti tein neiti liikkumaan alkaa, jänskättää että milloin tuo meidän Nuppu kanssa alkaa kääntyillä. Tosin melko vähän oon tuolla lattialla pitänyt kun ei oikein viihdy kun sylissä hereillä olleessaan.

Tuubi Miekin kattelen neloselta aina tuon Vauva tulossa ja pohdin että miten niillä on aina niin simppelit nuo synnytykset, tosin sitä yhtä kävi sääliksi kun kolme tuntia oli ponnistanut vauvaa maailmaan.

Nyt vähän neulomaan vielä ennen kun Nuppu herää.

AngelEyes ja Nuppu 7 vko
 
Angel Eyes juu, ei sitä huomaakkaan kun pienokaiset kasvaa ja alkavat pykäämään itseään liikkeelle :) Tänäänkin päivällä laitoin neidin taas lattialle köllöttelemään ni johan hän sai itsensä vängättyä ihan mullin mallin kun en hetkeen katsonut hänen touhujaan.

Meillä oli sitten tänään kunnon huutokonsertti päällä :( Neiti huuti putkeen sen pari tuntia ja luulin jo että korviin sattui ja käytiinkin sitten Koksin päivystyksessä, mutta ei onneksi ollut korvatulehdusta vaan taitaa nyt vain olla yleistä tukkosuutta mikä aiheuttaa itkua. Todella komea nuori mieslääkäri käski vain antaa särkylääkettä ja paljon nesteitä.

Milloins muuten olette meinanneet aloittaa/aloititte kiinteät??
Meillä on jo jonkin aikaa maisteltu vaikka neiti ei vielä olekkaan 3kk, mutta kun hän oli niin pieni syntyessään ja nyt ottaa huimasti kasvussa kiinni niin tarvitseekin enemmän ravintoa ja viimeksi neuvolassakin vinkattiin sinnepäin, että aikaisemmin saataisiin aloittaa kiinteät.

Kivaa viikkoa kaikille! :hug:

Patience ja Ella-neiti kohta 3kk (4.11) :heart:
 
Heip.

Minä oonkin unohtanu koko tän pinon.. hups..

Elikkäs meille tuli poika 24.6.2010 3285g ja 49cm. Esikoinen on 2v4kk tyttö. Molemmat tulleet sektiolla maailmaan.. ensimmäinen oli suunniteltu perätilan vuoksi ja poika oli kiireellinen sektio pitkittyneen synnytyksen vuoksi, josta tuloksena kohtutulehdus ja poitsu myös tulehtunut :/.. eli ei täälläkään päästä normaalisti enää synnyttämään, mutta pääasia, että on terveet lapset :)

Täällä kasvetaan ja kehitytään huimaa vauhtia ja kiinteitäkin jo maistellaan yhden aterian verran päivässä :).. normi arkea kahden pienen kanssa.. Imatralla siis asutaan koiran, ukkelin ja kahden lapsen kanssa.

Anzzu
 
AnQ
Heippa!

Huomaa, ettei aikaa ole enää niin paljon täälläkään pyöriä, kyllä välillä aina muistan käydä lukemassa kyllä kuulumisia! Olisi kyllä kiva joskus tavata vaikka kasvotusten - vielä kun nassikat on sellaisessa iässä, että on aika vähään tyytyväisiä, heh! Esikoista en ihan heti ottaisi kahvilaan mukaan, pelottaa jo ajatuskin..

Meillä oli tänään neuvola, jätkä on vähän vajaa 2,5 kk, painoa oli 6740 g ja pituutta 61,3 cm. Hyvin siis kasvaa tissimaidolla, eikä tarvetta ole siis millekään muulle. Toiveena olis, että sais täysimetyksellä mentyä johonkin 5-6 kk ikään ja sen jälkeen alottais varovasti sormiruokailut. Esikoinen ei koskaan oikein innostunut syömään itse, saa nyt nähdä miten jäpikän kanssa menee.

Myökin käytettiin jätkää lääkärillä tässä taannoin, tuntui että nuha ei lähde millään - en siis saanut edes nenäfriidalla sitä räkää pois. Oli aika hurjaa, kun lääkäri työnsi katetrin sieraimesta ja kokeili sormella, että tuleeko nieluun niin kuin pitääkin - jätkä ei todellakaan ollut kovin suostuvainen siihen hommaan ja huusi kuin syötävä. Onneksi röörit oli kuitenkin auki niin kuin pitääkin, ja vähitellen tuo nuha on alkanut häipyä.

Jaha, kutsu käy..

AnQ + poju 2,5 kk
 
Miäkin voisin olla suostuvainen treffaamaan, mutta miä en kyllä saa esikoista mihinkään hoitoon päivisin :( Ja tuo esikoinen on tällä hetkellä niiiin rasittava, että oksat pois. Eli jos treffataan ja ette pelkää pientä lapsiperheen kaaosta, niin meillekin voi tulla. Sitten voisi ottaa niitä isompiakin lapsia mukaan ;)

Jeps. Meillä tosiaan on kitinää riittänyt. Esikoinen on ollut lauantaista asti kuumeessa, ja taas kuume on pyörinyt 40C tuntumassa. Nuhaakin on vähän, joten eiköhän tämä ole perusräkätautia. On vaan ollut himppusen raskasta, kun esikoinen on halunnut vain äidin palveluksia - isi ei kelpaa oikeastaan mihinkään. Ja äitiäkin tarvitaan tietty aina silloin eniten, kun yritän imettää tai seurustella vauvan kanssa. Lisäksi vauva on känissyt vatsaansa, joten riemua on sitten piisannut |O Mies lähtee huomenna loppuviikoksi Vaasaan töihin ja miä lähden lasten kanssa vauvan neuvolan jälkeen evakkoon miun porukoille. Ajatuskin kolmesta päivästä yksin näiden kahden kanssa ahdistaa..

Tsemppiä kaikille sairasteleville. Mua taas huudellaan, huoh.

Jonspe ja Neitinkäinen 5vko
 
Heips kaikille!
Tänään käyty neuvolassa 3kk-päivän kunniaksi =) ja hienosti neiti kasvaa, mitat olivat 5070g ja 57cm :heart: Hienosti Ella jo kannattelee päätään pitkiä aikoja ja näytti sitten terkkarille miten käännytään masulta selälleen :D Saatiin myös sitten toinen annos rotaa ja 2 pistosrokotetta, jotka saivat jalat punoittamaan kovasti pistosalueelta ja koski toista kovasti, mutta onneksi suppo auttoi. Seuraava neuvola onkin sitten vasta 5kk iässä tammikuussa, joka on lääkärikäynti.

Saimpas muuten tänään myös Ellan nauramaan ensimmäistä kertaa :heart: kun leikin syöväni hänen leukaansa, siis suullani "hamppailin" leukaa ja sanoin ham ham niin johan tyttö nauraa tirskautti monta kertaa. Kyllä se aika vaan kuluu niin nopeasti ja on aina niin ihanaa todistaa niitä kaikkia ensimmäisiä kertoja :heart:

Onkos täällä muuten muita joulun odottajia?? Vaikka onkin vielä pitkä aika jouluaattoon, niin täällä sitä ainakin odotetaan kovasti. Olen aina ollut jouluihminen ja rakastan joulun aikaa ja sitä tunnelmaa mikä silloin vallitsee yli kaiken, kun saa lähimmät ihmiset ympärilleen. Esikoinenkin on jo kirjoittanut joulupukille kokonaista 4 toivomuslistaa :O, on ottanut mallia lehdistä miten sana kirjoitetaan ja kirjoittanut ne sitten listoille vaikka puhetta onkin ollut ettei mitenkään joulupukki voi kaikkea tuoda.

Patience ja Ella-neiti 3kk :heart:
 
Anzzu1984 Kiva että siekin löysit pinoon, tervetuloa vaan. :)

Joulu. Sieltä se tulee vaan kohta. Miekin tykkään joulusta ja laitella joulua, mut toisaalta taas välillä inhottaa se kaikki stressi yms. mitä se tuo tulleessaan. Mut yleisesti ottaen on ihan kivaa että tulee joulu. Lapset sitä ainakin odottaa innolla, ja täälläkin on lelukirjoja selattu urakalla. :)

Treffeille minäkin tulisin mielellään. Olisi niin mukava tavata teitä kaikkia. :) Mie tosin myös joutuisin treffailemaan kahden rasavillin kanssa jotenka kahvilat yms. on aikalailla pois luettu mein listalta.

Tänne ei mitään ihmeempää kuulu, ristiäisiä pitäisi alkaa miettiä. Nimi on jo valmiina, että sitä ei onneksi enää tarvi pohtia. Ensi viikolla olisi 2 kk lääkärineuvola ja samalla miun jälkitarkastus. Nuppu syö ja nukkuu ja höpisee päivät. Napatyrä on ilmaantunut kiusaksi, tosin uskoisin että häviää tuossa kohta puoleen kun on aika pieni. Meillä on pojillakin ollut tuo, on kyllä ilkeen näkönen ja tuntunen vaikka muuten ei vaivaakkaan.

Nyt kauppaan.

AngelEyes ja Nuppu 7 vko
 
Joulua odotan miäkin innolla. Tykkään joulun tunnelmasta ja lahjojen ostamista, mutta vihaan sitä, että niitä joululauluja rämpytetään kaupoissa 2kk ennen joulua :headwall: No, onneksi nykyisin ei paljon tule kaupoilla notkuttua :D

Meillä oli keskiviikkona neuvola ja komeasti oli neiti kasvanut. 5 vko vanhana mitat olivat 4945g ja 56cm, py 39cm (syntymämitat 3550g, 51cm ja py 35.5cm). Esikoinen oli saman ikäisenä 4000g ja 55.5cm, joten vähän eri kaliiberia ovat siskokset :D

Esikoinen sairasti taas viikonlopun ja alkuviikon, joten oli aika rankkaa miulle, kun sai molempia hoitaa. Lisäksi esikoisen uhma on ihan uusissa sfääreissä, huhheijaa! Pari päivää mammalassa onneksi sai esikoistakin hillittyä, kun on vähän vieraskoreaa sorttia..

Jeps, nyt saunaan, ja pahismutsi taitaa samalla hörpätä yhden siiderin ;)

Jonspe ja Neitinkäinen 5vko 2pvä
 
Heip.

Tällä kans joulua ootellaan, vaikka jo valmiiksi inhottaa se lahjojen ostelu.. onneks esikolle ei tarvii ostaa ku on jemmassa tuolla yks lelu sille jouluksi :) mut pitää taas ottaa yks päivä siihen joululahjojen osteluun, ku lapsien kans ei voi millään mennä... tai ei saa mitään ostettua :D eli lapset hoitoon ja sit kauheena ostamaan kaikki lahjat kerralla.. :D arhg..

Täällä opittiin kääntymään selältä mahalleen ja ollaan kokoaika kun lentoon lähössä :D.. täällä poju on 1-2cm pidempi ku esikoistyttö, mut kuitenkin 1kg kevyempi :D ... esikko oli sellanen rauhallinen köllöttelijä niin ei niin kuluttanut.. poju vispaa käsiä jatkuvasti ja tuntuu vähän vilkkaammalta tapaukselta.. jaiks..

Miustaki ois kiva treffailla.. mieki "joudun" ottaa tuon esikon 2v4kk tyttelin sit mukaan.. mut hänen kans en arastele mennä ees kahvilaan :) paitti seurassa tyttökin riehaantuu vähän turhan paljon, mut kyl hänen kans pärjää :D uhmaa tosin täälläkin riittä, et se välillä tuottaa ongelmia ;)
 
Moikka!

Löysin tämän teidän pinon ja ajattelin liittyä mukaan :) Meidän pieni prinsessa syntyi 14.10 eli tänään ikää hänellä sitten kokonaiset neljä viikkoa...KOKSissa synnytin ja Kotkassa asutaan.
Tosin muutettiin tänne vasta jokunen viikko ennen neitokaisen syntymää, joten jos jotain treffejä järjestätte niin minusta olisi ihana tutustua uusiin ihmisiin! Tosin en tiedä että missäpäin kaakonkulmaa kaikki muut asustelee? :)

Neitokainen oli syntyessään 3570g ja 50 cm, mutta sen verran on reipas tyttö syömään (ja ihanista pulloposkista sen huomaa) että aika vauhtia kasvaa. Imetys sujuu ihan mukavasti, varsinkin nyt kun neiti suostuu välillä ottamaan tutinkin niin äidin ei tarvitse toimittaa tutin virkaa ja itsekin nauttii imettämisestä ;) Hyvin erilaisia päivät ovat vielä tässä vaiheessa eikä selkeää rytmiä ole...pääsääntöisesti syö kuitenkin n. 1 - 1 1/2 h välein päivisin (ellei huvita ottaa pitempiä nokosia) ja sitten öisin jatkuu sama touhu - muutama pidempi unijakso saattaa olla...Iltakitinät on alkanut tällä viikolla...tuntuu että neiti taistelee väsymystä/unta vastaan |O Mutta on se vaan ihanaa kun on pieni rakas sylissä!

Laura ja M 4vko
 
Heippa hei kaikille!

Arual83 Tervetuloa. :flower: Ja onnea pikkuisesta prinsessasta. :)
Meillä kanssa edelleen päivisin syödään parin tunnin välein, yöllä on yksi pitempi unijakso ja päivällä joskus saattaa olla myös pitkät unet. Mutta myös samantyylinen virkku on tää meinkin neiti. :)

Mie nopsaan tulin kertomaan neuvola kuulumiset, ristiäisiä pitää tässä järkkäillä niin nyt ei ole ehtinyt kirjottelemaankaan. :( Onneksi on kohta takanapäin, ei tätä stressiä oikein jaksaisi.

Elikkä 2 kk lääkäri oli ja pituutta oli Nupulla 57,5 cm ja painoa 5730 g. Eli hienosti on kasvanut. Pituus on vähän nousussa ja paino laskussa. Päänympärys menee tasaisesti ylimmällä käyrällä ja oli 40.3 cm tänään.

Miulla oli samalla jälkitarkastus ja siellä todettiin että on lievää kohdunlaskeumaa havaittavissa. :( Nyt vaan pitää sitten ahkerasti jumppailla. Samalla sain lähetteen papakokeeseen ja sitten jos on kunnossa niin kierukkareseptiä vaan hakemaan.

Jos jollain on hyviä kokemuksia yksityisistä gyneistä Lappeenrannassa niin suositelkaahan, kun meinasin vielä käydä sellaisella että saa tarkkaa tietoa kuin paha tuo laskeuma on.

Nyt pitää lähtee siivoomaan, huomenna lisää siivoomista, leipomista ja kaupassa käyntiä. Palailen sitten kun tämä ruljanssi on takana päin.

AngelEyes ja Nuppu 8 vko
 
Viimeksi muokattu:
Nopsaan vaan gyneistä, et Felicitas-klinikalla Johanna Sirenne-Raiviolla oon ite käyny ja miusta hän on ainakin hyvä. Miulla oli kans kohdun laskeumaa jälkitarkastuksessa, mut sitten 4 kk myöhemmin ei enää ollukkaan, vaik oonkin tällänen vanha rutku :D
 
Anzzu84: Teillä onkin lapset suunnilleen samalla ikäerolla kuin meillä :)

Arual83: Tervetuloa jutustelemaan! Täällä onkin nyt monta lähes samanikäistä pientä neitosta.

AE: Miten tuo kohdun laskeuma ilmenee? Ja miten hoidetaan? Felicitas tai Pilleri miullekin tuli mieleen yksityisistä, mutta ketään lääkäriä en osaa suositella, kun en oo itse käynyt noissa.

Miulla on jälkitarkastus vasta 3.12. ja mielenkiinnolla odotan, onko paikat jo parantuneet, kun episiotomiahaava kiukuttelee vähän vielä..

Meille ei kuulu mitään kummoisempaa :D Ristiäiset on reilun viikon päästä ja pappi tulee maanantaina käymään. Nimeä ei olla vielä täysin päätetty, mut onhan tässä aikaa.. Seuraava neuvola on 30.11., joten vasta sitten saadaan uusia (2kk) mittoja.

Jonspe ja Neitinkäinen 6vko 3pvä
 
Noniin, nyt on viimeiset ristiäisvieraatkin lähteneet niin pääsee vähän pitemmästi kirjoittelemaan. :) Miehen isovanhemmat viipyivät vähän pitempään meillä kun eivät kovin usein pääse käymään, oli oikein mukavaa ja lapset tykkäsivat kovasti.

Jonspe Emma kiittää onnitteluista. :) Tuosta kohdunlaskeumasta kyselit, niin itse en kyllä ole moista edes huomannut. Ei siis oireile mitenkään ainakaan miulla, tosin luin netistä että alaselkäkipuja ja pidätysvaikeuksia saattaa ainakin aiheuttaa. Muutenkin kun noita lueskelin niin ei kovin kivalta kuulostanut että kohtu luiskahtaa emättimeen. :x
Miulle tuo lääkäri tuolla neuvolassa sanoi että pitää jumppailla ahkerasti noita lantionpohjanlihaksia, niin siitä on apua. Jos on kovin paha niin sitten leikkauksella noita hoidetaan.

Tuubi Olipa lohduttavaa kuulla että tosiaan voi hävitäkin tuo ja kiitos gyne vinkistä. :) Teillähän jo kohta 1-vuotis synttärit lähestyy, jokos teillä kävellään?

Ristiäiset sujui vallan hienosti, tosin Emma vähän väsähti kun ei ehtinyt nukkua pitempiä unia koko päivänä ja sitten joutui kokoajan vaihtamaan sylistä toiseen. Muuten oikein kaunis ja lämminhenkinen tilaisuus. :)

Meillä alkaa vihdoin olla jotain päivärytmiäkin. Tätä on kyllä ootettu. :D Elikkä neiti heräilee siinä kasin maissa ja sitten syödään ja seurustellaan tuohon yhteentoista, sen jälkeen yleensä nukkuu 3-4 tuntia vaunuissa. Sitten taas seurustellaan ja syödään, viiden maissa on lyhyemmät unet 1-2 tuntia ja sitten alkaakin iltarumba että syödään ja nukutaan pätkissä. Yöunille käydään 21-22 ja ensimmäinen herätys on yleensä 2-3 aikaan ja siitä sitten nukutaan pari tuntia syödään ja sitten unta taas sinne kasiin.

Masuvaivat on jonkin verran helpottaneet, Disflatyliä annan enää harvoin. Tosin eilen kun kokeilin pullosta antaa maitoa kun lauantaina olisi ollut pikkujoulut, niin sai niin kauheat vatsakivut että totesin paremmaksi perua menemisen tuonne. Pullosta muutenkin aika huonosti söi, tämä olikin toinen kerta kun edes kokeiltiin pulloa.
Totesin että ehtii sitä myöhemminkin, kun toinen on vasta niin pikkunen.

Emma on oikea hymytyttönen. Pari kertaa on jo nauruakin tapaillut, tässä siis odotellaan että milloin onnistuu ekan kerran. Käden löytyi viikko sitten ja niissä ihmettä riittää. :D Välillä kaluaa nyrkkejä niin ahkerasti että tulee mustelma käteen. :( Lattialla Emma viihtyy jo paremmin, jaksaa vähän kiinnostua noista leluistakin. Leikkimatolla punkeaa kyljelleen, mut vielä ei oo kääntynyt.

Tässä Emma 2 kk ikäisenä. :heart:


Että sellasta tänne kuuluupi, laitelkaahan muutkin kuulumisia. :)

AngelEyes ja Emma 9 vko
 

Yhteistyössä