Kaakonkulman vauvat 2008

Onnittelut Angel Eyes pikku prinsessasta! :flower:

Jonspe anopit osaa olla tosi ihania välillä. :hug: :/ Mutta toivottavasti reissunne meni kivasti.

Hui...te ilkimykset! Uskallattekin mainita nuo uudet siideri-ihanuudet. :ashamed:
Esikon aikaan pääsin ekaa kertaa tuulettumaan kunnolla neidin ollessa 10 kk ja jotenkin rupee tuntumaan, että liekö sitä vielä silloinkaan Lauralle löytyisi hoitajaa. Onneksi neiti sentään nukkuu yöt jo tosi hyvin, niin saa edes silloin levätä ja ladata akkuja. Viikon verran on nyt nukkunut 7-8 h putkeen.
Esikonkin kanssa on ruvennut homman sujumaan jo vähän paremmin, kun olen laittanut isännän vaihtamaan vaippoja vähän useammin ja sillä aikaa halinut isompaa neitiä. :heart:

Mutta nyt kutsuhuuto kuuluu hälyttimestä, mentävä on...

-Anniel ja Laura 2 kk ja 3 vkoa
 
Onnea Angel Eyes!

Meillä tuntuu kovin nopeaa tahtia tapahtuvan tuo kehittyminen. Vasta pari päivää sitten konttasi ensimmäisen kerran pienen matkan ja tänään nousi sitten tukea vasten. Kovin oli horjuvaa pystyssä oleminen. Täällä äiti odottaa kauhulla millainen viikari tuosta on tulossa :eek:

Sanmar ja poitsu 6kk 4 pv
 
Nostetaanpa vähän!!

Mites Jonspen vkloppu meni?? Oliko anoppi kiltisti :D

Anniel, kyllä miulla katse kääntyy kovasti noitten sidu pullojen perään, eilen meinasin ostaa ilta siiderin itelleni, ja sitä en oo harrastanu pojan aikana ku muutaman kerran.. poika siis 4v. aina jos on tehny mieli, ni poika hoitoon ja sit on saanu maistella rauhassa.. nyt aloin jo ihmettelee et mikä on ku siiderit vilkkuu silmissä :D .. ehkä sitä on vaan tullu oltuu kotona liikaa, ja kahen lapsen kanssa on aika stressaavaa välillä.. Vaikka ihania ovatkin. Kyllä tää äippä ainakin tarvii vähän omaa aikaa omien kavereitten kanssa! onnex mummi ja ukki on olemassa ja heille voin luotta lapset hoitoon. tosin nyt jo jänskättää miten Tiitu käyttäytyy, ku on ollu niin kiltti ja rauhallinen vaavi tähän asti.. eilen sai pari kertaa sellaset huuto kilarit ja rauhottu vasta ku nostin syliin (vaunuissa ja kantokopassa) ja sit oli kaikki hyvin.. Toivottavasti myös mummin syli rauhottaa, jos tulee tuo sama huuto"kohtaus"..

Tuli vaan heti mieleen et aika temperamenttinen likka meille kyllä varmaan tulee, ku nyt jo on noin kova komentamaan!! :D

Mein neiti alkaa jo treenaamaan selältä mahalleen kääntymistä.. hälle ku antaa sormen ni hän vetää ittensä kyljelleen ja siitä punkee päätä lattiaan päin ja jalat on ihan kippurassa.. että en tiiä kääntyyky aiemmin ku veli poika.. oli sillon tasan 3kk.. neiti on vasta tulevana lauantaina 2kk.. hurjaa kyllä tää miten nopeesti aika menee..

nyt muihin hommiin!!

äiti lpr ja Tiitu 8vk+ (nii onhan se nyt jo niiku 2kk, mutta mistä sen laskee..päivistä vai viikoista..??)
 
Iltoja tännekin!

Kerrankin rauhallinen hetki niin ehtii vähän jotain raapustaakkin tänne. :)
Huih, kun teidän vauvat on jo isoja, Sanmarinkin poika jo puolivuotias, ja tuntuu että ihan vasta syntyi. No, oon kyllä itse tässä viikon aikan huomannu että tuo aika vaan häviää johonkin. :p
Aamulla kun heräät niin kohta onkin ilta ja mitään ei oo ehtiny tehdä. Nytkin oon siivousta tehnyt tässä jo 3 päivää, huomenna kyllä aioin hoidella sen loppuun, kun perjantaina tulee terveydenhoitaja kotikäynnille. Ei oo sitten ihan hävityksen kauhistus täällä.

Helmin kanssa sujuu oikein hienosti, hää vaan nukkuu ja syö. Tosin nyt viime päivinä on alkanut jo vähän enemmän olemaan hereilläkin. Illat on vähän hulinaa kun syödään melkein koko ajan, mutta muuten oikein mukavasti sujuu.
Esikoistyttö (1,5 v) on kovin mustasukkainen vauvasta, ja koittaa saada huomiota kaikin mahollisin tavoin. Tänään käänteli hellasta kaikki napit päälle ja kun syötiin iltapuuroa puri miuta kädestä. :| Toivottavasti olis vaan ohimenevää, muuten voidaan olla pulassa kun mies lähtee töihin. Kovasti ollaan nyt toista yritetty sylitellä ja huomioida että ei ihan paitsioon jää reppana.

Tässä pari kuvaa mein pikkusista.






Sellaista täältä tällä erää, nyt vaipanvaihtoon.

AngelEyes ja Helmi 1 vko ja risat
 
Angel Eyes: Meillä esikoinen osoitti pitkään mustasukkaisuutta. Oli imetyskin kivaa kun toinen repi, potki ja kiipeili syliin toisen päälle, kun imetin. Nyt kun ei enää tarvitse niin tiheästi imettää niin on rauhoittunut. Toivottavasti teillä menee nopeasti ohi.

Sanmar ja poitsu yli 6 kk
 
Kiireinen viikko takana, joten ilmoittaudun vasta nyt :wave: Viime viikonloppu meni tosiaan Mikkelissä anoppilassa. Olipahan reissu, mutta hengissä selvittiin. Anoppi käyttäytyi ihan inhimillisesti tällä kertaa, enkä joutunut kuin kerran vähän sanomaan, että antaisitko meidän olla rauhassa.. Tuli nimittäin miun selän taakse tuijottamaan, kun yritin rauhoitella ja imettää Ellaa.

Viikolla piti kiirettä, kun täällä kävi vieraita joka päivä. Tänään ollaan lähdössä Ellan kanssa kahdestaan miun pikkusiskon luo Kuopioon, ja sunnuntaina siirrytään miun porukoiden luo ja ollaan siellä tiistaihin asti. Mies nimittäin lähtee Itävaltaan työmatkalle, enkä halua olla Ellan kanssa kahdestaan kotona montaa yötä. Arvostan tosi paljon yksinhuoltajia, miusta ei vaan olisi siihen hommaan.

Kivaa viikonloppua kaikille!

Jonspe ja Ella 8vko+3pvä (maanantaina 2kk!)
 
Tuonpa sitten meijän pirpanan 2kk neuvolakuulumiset:

Paino 4605g
Pituus 58cm
Päänympärys 39.3cm

Lääkärin kommentit: Virkeä, seuraa katseella lelua. Sydän, keuhkot, lonkat ok. Reagoi mallikkaasti. Iho hyvä. Vasemmassa pakarassa mansikkaluomi, siisti. Paino nousemassa.

Reissussa meni hyvin ja oli kiva sukuloida kotipuolessa :)

Jonspe ja Ella 2kk
 
Palailtiin eilen kotiin ja heti tänään tulikin arki kun mies meni töihin. Ollaankin oltu poikien kanssa kolmistaan melkein koko päivän. Matkat meni ihan hyvin vaikka tulomatkalla pojat nukkuivat eri aikaan. Kun esikoinen nukahti niin nuorempi heräsi nälissään.

Meillä oli ennen reissua 6 kk neuvola. Poitsu painoi 6285g ja 65cm pitkä.

Meilläkin on pojalla mansikkaluomi pakarassa, oikeassa vain. Taitavat olla aika yleisiä.

Sanmar ja poitsu 6,5 kk + isoveli 2v 4kk
 
Heipsis hei!

Helmi nukkuu justiinsa kantoliinassa niin hetkisen ehkä tässä koneellakin ehtii istua. :) Muuten onkin sellaista kiirettä pitänyt että ei pahemmin tuota omaa aikaa ole.

Sanmar Eiköhän tuo mustasukkaisuus tuosta helpota, tosin ensin varmaan pahenee kun mies lähtee ensi tiistaina töihin. :| Vähän jännittää että miten lähtee sujumaan näiden kanssa. Sillon kun pojat oli pieniä tai siis kakkonen oli vauva niin helposti meni tuo alku kun esikkokin oli sillon vielä niin pieni, eikä edes vielä kävellyt. Nyt tuntuu että tuo kolmonen ehtii joka paikkaan, varsinkin kiipeily on tosi kivaa, että ei kauheesti voi olla ilman vahtimistakaan. No katsellaan miten tää tästä lähtee.

Sitten vauvakuulumisia. Perjantaina kävi terveydenhoitaja kotikäynnillä, painoa oli meidän pikkuisella 3750g ja täti oli huolissaan että ei saa tarpeeksi ruokaa, ehdotti että antaisin lisämaitoa vielä että lähtisi tuo paino kunnolla nousuun. Miusta kuitenkin on ihan mukavasti noussut tässä parin viikon aikana kun sairaalasta lähitessä tyttö painoi 3575 g. Ja perjantaina ei ollut edes kahta viikkoa vielä. Joten päätin että en anna sitä lisämaitoa, kun kerran tisseissäkin tuntuu tuota olevan. Saa nähdä että mitä nyt sitten tuumailee tuosta päätöksestä kun seuraavan kerran tuonne neuvolaan mennään.
Vauva on kuitenkin ihan tyytyväinen ja syö ja nukkuu hyvin. Herää yksi tai kaksi kertaa yössä syömään, yleensä ensimmäinen pätkä on 5 tuntia ja sitten syömisen jälkeen vielä 3 tuntia nukkuu. Muutenkin on ollut tosi helppo alku meillä, pitää oikein koputtaa puuta, että jatkuukin vielä tälläisenä.

AngelEyes ja Helmi 2 vko ja 2 pvä
 
Angel Eyes: Kyllä jos jaksat imettää tiheämmin niin saat painon nousemaan. Meillähän esikoisen vauva-aikana neuvolassa käski imettää vain tiheämmin, jotta paino lähti nousemaan. Lisämaitoa ei meillä enää rinnan päälle huolitttu ja saatiin ohjeeksi olla tarjoamattakin. Nyt sairaalasta kotiutuessa kehoittivat antamaan lisämaitoa, mutta eipä meillä taaskaan poika huolinut rinnan päälle ja imettelin tiheämmin niin painokin nousi. Rankkaa kyllä voi olla imettää tiheästi kun on muitakin pieniä lapsia.

Meillä poika tuntuu koko ajan olevan nousemassa pystyyn ja konttaakin hyvin joutuisasti jos haluaa jonnekin. WC kiinnostaa kovasti eikä pieni nousu haittaa vauhtia. Esikoinen tönii kyllä toisen usein kumoon, saa olla silmät selässäkin.

Meillä menee illat nykyään aika hyvin kun olen yksin lasten kanssa. Tullut tietty rutiini ja en kasaa ylimääräisiä hommia. Esikoinen onneksi nukahtaa nykyisin itsekseen ja saan samaan aikaan imetellä toisen.
 
Sanmar: Juu, neuvolalääkäri sanoi myös niiden mansikkaluomien olevan melko yleisiä. Onneksi ne taitavat häipyä yleensä ennen kouluikää ja tarvivat vain harvoin leikkausta.

Angel Eyes: Tsemppiä arjen pyörittämiseen. Toivottavasti esikoisen mustasukkaisuus tosiaan alkaa hiljalleen helpottamaan. Helmi tuntuu nukkuvan yönsä todella hyvin! Ja aika jännä juttu, että teidän tytölle on käsketty antaa lisämaitoa, vaikka miusta tuo viikkokasvu on ollut ihan hyvä. Meijän sirppanalle tytölle ei ole missään vaiheessa käsketty antaa lisämaitoa, vaikka on niin hoikka ja paino yhä pakkasen puolella (-9).

Viime aikoina miä olen alkanut nauttimaan vauva-arjesta. Neiti nukkuu yönsä kohtuu hyvin ja pientä rytmiä on jo löytynyt, mikä on helpottanut päivien suunnittelua. Vieläkin itketään masuvaivoja, mutta uskon yhä, että ne itkut helpottavat 3kk jälkeen. Ei siis enää kuin 1/3 jäljellä :D Jouduin tiputtamaan D-vitamiinien määrää 5 tipasta takaisin 4 tippaan, kun tippamäärän nostosta seurasi aivan kamalat vatsavaivat. Annan tipat muutenkin kahdella eri syöttökerralla (ja lisänä Disflatyliä ). En tiedä, pitäisikö kokeilla Deetippoja näiden Jekovitien sijaan, jos ne vaikka vaivaisivat vähemmän.

Tässä kuva Ella-neidistä 9 viikkoa vanhana

Kivaa viikonloppua kaikille mammoille ja vauvoille!

Jonspe ja Ella
 
Niin juu, kirjoitinkin vain tuonne odotuspuolelle. Eli siis Paavo syntyi 18.10. klo3.54 51 sentin mittaisena ja 3665g:n painoisena. Nyt on ikää sitten jo kokonainen viikko. Tänään oltiin eka päivää kahdestaan kotona ja suht hyvin on menny. Ensi keskiviikkona on eka neuvola. Harmi vaan, että meidän "oma" äitiysneuvolan terkka ei välttämättä ole paikalla, vaan joku sijainen. Kun me sitten joudutaan vaihtamaan lastenneuvolaan Väinölänkadulle niin sitten tuo "oikea" terkka ei ehdi nähdä Paavoa.

Angel Eyes: Ootko pitäny lasta kantoliinassa jo pitkään? Kun haluaisin kovasti oppia tuon liinailun, mutta yritykset on menny ihan mönkään, kun jo pelkkä liinan sitominenkin on jotenkin ihan liian hankalaa puhumattakaan sitten siitä, että tuo lapsi pitäisi sinne saada jotenkin hyvään asentoon. Kiinnostaisiko sinua jossain vaiheessa käydä antamassa tukiopetusta? Asutko kaukana Lappeenrannan keskustasta?
 
Heippa,

Mekin ollaan vielä olemassa. On vaan niin..uuvuttavaa ollut tuo kahden kanssa öisin heräily, ettei ole paljon sosiaalista elämää vietetty.



Kuvassa meijän kaks vee tänään päikkäreiden jälkeen, nukahti uudelleen tuolille.. :D Aika söpö, ainakin näin äidin näkökulmasta.

Sanmar kuulostaapa meijän Antonin touhulle tuo teijän pienen meno! Anton lähti 8kk kävelemään, tai pikemminkin juoksemaan ja sen jälkeen ei ole vieläkään pysähtynyt ja ikää jo 7v. =)

Heili
 
Heissan! Täällä ollaan mekin edelleen.

Angel Eyes, onpas teillä ihana peikkotyttö. :heart:

Onerva: Meillä ollut kantoliina käytössä 2 vkon ikäisestä saakka ja opastan kyllä mielelläni, jos apua vielä tarvitset. :) Asutaan Lavolassa.

Viimeisimmät neuvolamitat on 58 cm ja 5155 g. Laura on tasan saman pituinen kuin siskonsa saman ikäisenä, mutta painaa 110 g enemmän.

Meidän Laura-neiti täytti torstaina 3 kk ja sit alkoikin tapahtumaan: Perjantaina kääntyi selältä mahalleen kymmenen kertaa putkeen (äiti vähän kiusasi :whistle: ) lauantaina naurettiin ekaa kertaa kunnon hekotusta äidille joka kutitti poskesta ja juteltiin serkku-tytön kanssa pitkät tovit (mein neiti kun on ollut aika harvasanaista mallia tähän saakka)

Koitanpa laittaa vielä kuvan, kun kaikki muutkin laittaa niin kivoja kuvia, Kiitos teille niistä! =)



-Anniel ja Laura 3 kk ja 3 pvää
 
Ihania kuvia! Minä en ole jaksanut harjoitella niiden laittoa. Aina on joku häiritsemässä tai illalla ei vain jaksa.

Heili: Sitä tässä vähän pelätäänkin mitenkä meneväinen tuosta pojasta tulee, kun ei tuo isovelikään ole mikään rauhallinen tapaus. Ja esikoinen oli pienempänä rauhallinen. Oletko muuten päättänyt jo milloin palaat töihin? Minä haen hoitovapaata toukokuuhun asti ja sitten ajattelin osittaista hoitovapaata.
 
Heips vaan! Tuolla odotuspuolella muistaakseni kirjoittelinkin... Vaan sen jälkeen en oo ees käynyt koko palstalla :ashamed: Vaan näinköhän mie vielä pääsisin tänne mukaan?

Täällä kirjoittelee 32v. äiti, kolmen pojan äiti. Isommat pojat syntyneet v. -93 ja -00 ja tämä pienin 7.4.2008 =) Niin ja myö asutaan Imatralla.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!
 
Sanmar En kauheesti viitti täällä huudella noista työjutuista tietyistä syistä... :whistle: Laitan vaikka jotain privaattiviestiä tulemaan siihen liittyen.

Me muutes asustellaan edelleenkin Uus-Lavolassa ja kaipailen jatkuvasti äitiseuraa yksinäisiin arkipäiviini.
 
Jo-Hanna: Tervetuloa tänne puolelle kirjoittelemaan :wave: Kerrohan, miten teidän vauva-arki on sujunut. Taidetaan muuten olla kaimoja ;)

Heili: Me asustellaan sitten varmaan aika lähekkäin. Oletko käynyt teidän lasten kanssa koskaan tuossa perhekerhossa? Sieltä olen itse saanut monta uutta äitikaveria, ja aina olisi tietty kiva tutustua uusiin ihmisiin :)
 
Heili: vastailin sinulle yv:nä. Meistä kyllä saa seuraa puistoon tai kerhoihin. Meillä päivät tuntuu välillä aika pitkiltä.

Tämäkin päivä meni sisällä kun sataa vain vettä. Huomenna olisi tarkoitus lähteä koko perhe kaupungille.

Tervetuloa Jo-Hanna! Meillä on aika saman ikäiset pojat, meillä nuorin syntynyt 9.4.
 
Jonspe siis ei olla joo käyty noissa perhekerhoissa tai semmosissa. Lavolassa kai semmonen on ja Sammonlahdessa ainakin. Viimevuonna kun oli eskarilainen perheessä niin se rajoitti menemisiä jonkin verran. Ja muutenkin, emmie tiiä..kun on useampi lapsi niin tulee jotenkin vaan jätettyä kaikki tollaset väliin. Avoimessa pk:ssa on käyty silloin tällöin piipahtamassa. Leikkipuistossa ollaan melkein joka päivä, tuossa lähellä ja sit kauempanakin ja kaupungillakin pörräillään silloin tällöin. Sosiaalisesti jotenkin rajottunutta tää elämä vaan nykyisin...

Sanmar Joo pitäs varmaan joskus vaihtaa puhelinnumeroita tai jotain niin ois helpompi saaha toinen kiinni. Mie saatan joskus olla aika nopea käänteissäni ja keksiä menoja vaikkapa saman päivän aamuna.. (Tänään mennäänkin sitten avoimeen tai jotain vastaavaa).


Heili
 
Hellou!!

Kyllä pitää kiirusta, ei kerkee tännekään joka päivä..

Vkloppuna käytiin joo reissussa helsingissä, yksin läksin lasten kanssa poika 4v. ja tyty. Kiltisti olivat molempiin suuntiin autossa, Tiitu nukku molemmat matkat. 3 yötä oltiin ja kivaa oli, mutta onpa aina ihana tulla kotiin!!

Tiitulla on sellanen rytmi, että 3 päikkärit nukkuu päivässä ja yhet niistä on reilusti pitemmät. yöllä syö 2 kertaa ja nukahtaa samantien takas. kelloajat vaihtelee, mutta se ei miuta niin haittaa. illalla n. 21-23 käy nukkumaan.

maidon tulo hiipui pois, ku oli kaikkee pientä ärsyttä'vää huolta itellä, ni unohtelin syyä..

Käytiin miehen kaa joo viihteelläki reilu viikko sitten ja kivaa oli, mutt hirvee darra palkkana ja 5h yöunet, ni ei kauheesti naurattanu jälkikätee.. ja hyvin oli mummi ja ukki pärjänny lasten kanssa, vaikka miuta pelotti et jos tiitu vaikka huutaa koko illan, mut oisinhan mie sinne sitten voinu mennä rauhottelee.. mutta ei ollu kuulemma itkeny yhtään!!!

Meillä kanssa yritetään pungeta kyljeltä masulleen, mut ei vielä onnistu.. kädet on alkanu hapuilee leluja ja suuhun ne menee sujuvasti. päätä punkee ylös jo sitterissä istuessaki ..

ja eka naurukohtauskin ollaa saatu todistaa!!! mutta sillä saralla ollu sen jälkee hiljasempaa, juttelee kyllä tyttö kovasti!!

Ja onnea onervalle vauvasta!!!

Mie otin mein Tuukan 4v. pois päiväkodista ja se on nyt kesämäessä seurakunnan kerhossa 2xvk ja sillä välillä mie pääsen lenkkeilee vaunujen kanssa!! Onnex on muutamia kavereita nyt samaan aikaan äippälomalla, ni ei ihan jää eristyksiin sosiaalisesta elämästä!

nyt iltatoimiin..sinne piti mennä jo puol tuntii sitte..

Äiti lpr ja Tiitu 2kk +11pv (kai..)

 
Tervehdys!

Lapset on päiväunilla niin pääsee taas hetkeksi netin uumeniin. :)

Onerva Mie oon kolmosen kanssa tuosta kantoliinailusta innostunut vasta, kun eihän sillon 10 vuotta sitten tuollasten olemassa olosta minä tiennyt mitään. Mie en oo edes jaksanut opetella muuta kuin yhden sidonnan, kietaisux2, ja sillä oon kyllä hyvin pärjännyt. Anniel varmaan osaa siis miuta paremmin siulle neuvoa tuota liinan käyttöä. :D Toki miekin voin tulla joskus neuvomaan, jos haluat. Myö asutaan täällä Iitiässä, tästä on keskustaan sellanen 16 km.

Jo-hannalle täältäkin tervetulotoivotukset.

Olipas suloisia kuvia teidän pikkuisista. :) Laitanpas miekin sitten uusimman, tulee aika paljon räpsittyä kuvia vauvelista niin näitä riittää. ;)


Helmi on ollut vähän vatsavaivainen muutaman päivän. Maanantaina aloin jo olla huolissani toisesta, kun tuntui että kaikki maito mitä söi lensi kaaressa lattialle kun röyhtäytin toista. Sain vaihtaa 4 kertaa kuivat vaatteet toiselle kun kaikki oli koko ajan ihan puklissa. :( No nyt onneksi alkaa helpottaa, kun oon noita Disflatyl-tippoja antanut sen 3 kertaa päivässä. Mein neiti on niin huono röyhtäsemään, että varmaan tuo pulauttelu sitten johtui siitä kun niin paljon ilmaa mahassa.

Mies lähti eilen isyysloman jälkeen töihin ja oltiin ihan tyttöjen kesken täällä ekaa kertaa. Hienosti sujui, vaikka vähän etukäteen jännittikin että miten sitä pärjää. Pääsin jopa käymään suihkussa ennen puoltapäivää ja ulkoiltuakin saatiin. :LOL: Saavutus sinänsä kun nää päivät tuntuu sisätiloissa menevän, tosin nyt on ollut kurjaa ilmaakin.
Ensi maanantaina olisi neuvola. Miusta kyllä tyttönen on saanut lihaa luiden ympäri ilman sitä lisämaitoakin, että toivottavasti en kauheesti huutia siellä saa. Samalla pitäisi kai ottaa miultakin jotain juttuja jälkitarkastusta varten.

Ristiäisiä tässä pitäisi alkaa puuhaamaan, itsenäisyyspäivänä olisi tarkoitus toiselle nimi antaa. Siskojeni kanssa tänään pohdittiin tarjottavia ja muita järjestelyjä. Pitää aloittaa ajoissa että varmasti tulee kaikki huomioitua. :)

Eipä kummempaa tällä kertaa.

AngelEyes ja Helmi 3 vkoa
 

Yhteistyössä