Kaakonkulman vauvat 2008

Mahtava kuva, tollasia sais meilläkin otettua helposti.

Tää mamma on vähän väsynyt, kun ne olikin sitten sairaalassa määränny mulle viikon kuurin vääriä antibiootteja (!). Soittivat neuvolasta perään eilen, kun miun ois pitäny tänään viedä virtsatietulehduksen kontrollinäyte Armilaan. Neuvolalääkäri oli vilaissut mun papereita meidän käynnin jälkeen ja kirjottanu heti tujumpia lääkkeitä. Jonspe tästä varoittelikin miuta, ois pitäny uskoa... :ashamed: Nyt on sit viiden päivän kuuri toisia lääkkeitä. Paavolla on vähän ilmavaivoja ja ne vääntävät pientä ihan kaarelle välillä. Ja äitiä ilahdutetaan aina kauheella huudolla kun iskä tossa neljän aikaan sulkee oven perässään mennessään töihin, jes. :/ Aamupäivät hän kyllä jaksaa nukkua ja päivät sinne neljään saakka =)
 
Tervehdys Jo-hannalle myös minulta! :wave: Lisään sinutkin tuonne etusivun listaan.

Meillä on tuohon puklailuun totuttu, kun molemmat neidit ovat olleet kovia sitä tekemään, isompi oksensi välillä puurotkin pihalle, kun vähänkin rupesi oksettamaan syödessä (ikää oli silloin 1,9 v). Ei ole meillä nuo tipat auttaneet siihen yhtään. :/

Isompi neiti on ruvennut "oireilemaan", liekö on sitä kauan kaivattua mustasukkaisuutta. Ei ollut kerhossa yhtään oma itsensä tiistaina ja uhittelee ihan ihme jutuista koko ajan. Isi antaa vähän special-huomiota tänään ja mie koitan sit antaa huomenna, toivottavasti se vähän auttaisi. :ashamed:

Mutta nyt jatkamaan siivousta....hyvää viikonloppua kaikille! =)

-Anniel ja Laura 3 kk ja 9 pvää
 
Mukavaa Pyhäpäivää kaikille! Meillä on muisteltu esikoisen isää ja polteltu hänen muistolle kynttilää, samalla myös marsua, joka meni syyslomalla kuolemaan, on muisteltu. Ja perjantaina pojat kävivät Karkki ja Keppos -hommeleissa, tuo meidän 2v:kin oli mukana (ja minä seurailin perässä..).. =)

Heili
 
Heippa! Meillä on nukkumisongelmaa ja liikkumisongelmaa - ja yks väsynyt ja kurja äiti...

Kateellisena luskelen toisten samanikäisten vauvojen äitien kirjoituksia, kun vauvat liikkuu jo kovasti ja nukkuu koko yön. Ja meidän Leevi ei. Lapset on yksilöitä, tiedetään, mut silti harmittaa... Tää on taas tälläinen päivä...

Jo-hanna ja Leevi kohta 7kk
 
Kyllä tuossa liikkumisessakin on huonot puolet. Saa koko ajan vahtia mihinkä toinen konttaa vauhdilla. Meillähän kontataan milloin kenkiin, milloin wc:hen ja jos jotain mielenkiintoista jää näkyville ja matalalle niin heti sinne. Tänään mies nosti roskapussin ovensuuhun niin sinnehän sitä piti kiitää vauhdilla. Nyt meillä tyhjennetään lelulaatikkoa :LOL:

Sanmar ja poitsu 9.päivä 7kk
 
Heippa!

Käytiin maanantaina Helmin kanssa 1 kk neuvolassa. Hienosti oli tyttönen kasvanut, eikä enää ollut epäilystäkään että maito ei riittäisi. Painoa oli neidillä 4690 g ja pituutta 52,5 cm. Edellisellä kotikäynnillä painoa oli 3750g eli 940g tullut lisää 2,5 viikossa. J Tyytyväinen olin tuohon ja siihen että luotin itseeni ja en sitten alkanut sitä lisämaitoa antamaankaan. Pituuttakin oli tullut 2,5 cm eli ihan mukavasti.

Masuvaivatkin on nyt ihan kunnolla alkaneet helpottamaan. Tuon Disflatylin lisäksi aloitin antamaan Rela-tippoja ja tuntuu että ne on masua rauhoittaneet melko hyvin. Helmillä alkaa jo löytyä vähän jonkunlaista rytmiäkin päivään, eli aamulla herätään kello 7 ja sen jälkeen syödään ja seurustellaan tuonne 9-10 saakka. Sitten neiti nukkuu tunnin tai pari ja taas syödään. Sen jälkeen nukutaankin pitemmät unet, 3-4 tuntia yhdestä eteenpäin menee. Sitten tuossa neljän maissa taas syödään, seurustellaan ja syödään lisää. Illalla vielä saattaa ottaa pienet unoset syönnin lomassa, mutta muuten ilta meneekin siinä että imetän, röyhtäytän, seurustellaan ja imetän lisää. Nukkumaan yleensä käydään siinä 22 ja yöllä tuon pari kertaa heräillään syömään.

Ulkoilemassakin ollaan yritetty kerran päivässä käydä, varsinkin kun nyt on hyvä ilma. Välillä tuo onnistuu ja välillä taas ei. Olen noita pitempiä unia sitten vaunuissa nukuttanut, että vähän saa raitista ilmaakin vauva. Usein nuo päivät kuluu sitten että kello on 12 ja en oo edes itse ehtinyt suihkussa käydä. :whistle:

Miian kanssa onkin sitten vähän hankalampaa, kun hakee huomiota vaikka millaisilla tempuilla. Uusin villitys on kiipeillä pöydällä, kaivella kaapeista kaikki miun lasiesineet, kaivaa roskista ja napata siskon tutit omaan suuhunsa. Sitten kun neiti kiukustuu niin hän sanoo että "Hakkaa" tai "Heittää" ja tutit lentää kaaressa. Edelleen siskoaan hän kuitenkin hellästi hoitaa, että onneksi tuo mustasukkaisuus purkautuu sitten tuohon tavaroiden heittelyyn ja pöydän paukuttamiseen.

Nyt alkaa kutsuhuuto kuulua, joten poistun imetyspuuhiin.

AngelEyes ja Helmi 1 kk

P.S. Sorry että tuli pelkkää omaa napaa...
 
Angel Eyes: Miusta on ainakin kiva lukea noita "oma napa" -kirjoituksia :D Eli ei haittaa ainakaan mua (ja oman navan ympärillä ne miunkin jutut kovasti liikkuu :p ).

Äiti Lpr:n kuulumisia kävin vakoilemassa elokuisten ketjusta. Meidän neidit ovat niin samanikäisiä, että on mukava seurailla, miten samaa tahtia tytöt kehittyvät :)

Meidän tyttö on vieläkin pieni ja sirpakka, mutta tasaiseen tahtiin kasvetaan ja se on pääasia. Täällä harjoitellaan kovasti kääntymistä - pari kertaa on jo selältä mahalleen päästy, mutta vielä se on vähän tuurista kiinni. On hauska seurata, kun tyttö ähisee kyljellään ja yrittää saada kroppaa kääntymään. Mahalta selälleen on käännytty jo vähän alle kuukauden vanhasta (taitaa olla refleksinomaista?), mutta nyt sekin sujuu jo hallitummin kuin ennen. Lisäksi vähän yli viikko sitten tyttö ymmärsi, että lelua voi pitää kädessä ja pistää vaikka suuhun. On kiva seurata, kun tyttö kasvaa ja kehittyy koko ajan vähäsen.

Rota-rokote annettiin myös tytölle siinä toivossa, että vältyttäisiin pahalta mahataudilta. Saas nähdä, onko siitä mitään hyötyä.. Ainakin hintansa puolesta saisi olla :kieh:

Isänpäivälahjaksi painettiin mustaan pikeepaitaan valkoisella kangasvärillä Ellan jalanjälkiä - tuli aika hieno! Lisäksi hankittiin satukirja ja Kiroileva siili -bokserit. Isille, papalle, vaarille ja isopapoille tehtiin myös kortit itse painamalla jalanjälkiä erivärisillä sormiväreillä. Kädenjälkeä en viitsinyt painaa, kun kädet ovat vielä niin paljon nyrkissä. Ehkä sitten joululahjaksi voisin painaa isovanhemmille tyynyliinoihin pieniä käden- ja jalanjälkiä (ai miten niin oon innostunut näpräämään..).

Mitäs ajattelitte ostaa lapsille joululahjaksi?

Nyt kuuluu tuttu kutsuhuuto. Mukavaa viikonloppua!

Jonspe ja Ella 2.5kk
 
Juu unohtuu kiireessä tää ketju, vaikka voiskin aina kopsata kuulumiset myös tänne!!

Mie tein taikataikinasta pyöreet levyt mihin painettii Tiitun käsi ja toiseen jalka, poitsulta on samanlaiset vuodelta -05. nyt laitoin ne uuniin kuivumaan ja se käsi on ihan turvonnu :kieh: , siis siellä uunissa, ei Tiitulla :LOL: .. vähän kyllä harmittaa, mutta tehään nuo valmiix ja näytetään isille illalla ja teen sitte huomenna uudet ja jätän huoneen lämpöön kuivumaan..

Mein Tiitu ei hirveesti oo nyt treenaillu tota kääntymistä..tuntuu et vvoimat ja innostus menee puhumiseen ja käsiin!! kauheen paljon tulee juttua ja yhtenä iltana taas kuulin naurun :heart: . Ja kädet osaa jo hiljaa ja hallitusti mennä lelun luokse ja ottaa kiinni, eilen jopa sai yhden lelun soimaan monta kertaa peräjälkee!! ja peukkua imee :/ ja kaikkea muutakin mikä sen mukana menee suuhun!!

Mein poitsu sai ekana jouluna sähköauto radan :D lahjax.. oli sillon siis 6kk. ja nyt ajattelin et Tiitun pitää kanssa saada joku tommonen isompi juttu, se vois olla vaikka nukkekoti tai baby björn nukke!!! Meillä on tämmösiä hassuja juttuja välillä joulusin.. mie sain isältäni lahjax n. 20vuotiaana prinsessa barbien, koska sanoin sille ennen jouluu, et eix ookin kiva ku ei enää nykyää tarvii jouluaatto aamuna paniikissa käyä ettii pikku tytölle tähtiloiste barbia, ni se oli sitte käyny hakee miulle barbien!! että sellasta meillä..

nyt neiti heräs, syömään siis!!

Ä ja Tiitu viikon vajaa 3kk
 
Hellou!

Me otettiin kanssa Rota-rokote Lauralle. Tuntuu sen verran paljon pyörivän pöpöjä tuolla siskon kerhossa, et halusin varmistaa et ei ainakaan pahinta mahdollista mahatautia saada tartutettua pienimmäiseen.

Meillä liikutaan leikkimatolla tällä hetkellä kierien lelujen perässä. Keittiön pöydällä pyöritään jo akselinsa ympäri, matolla on vielä vähän liikaa kitkaa. Juttelut on hiljentynyt taas ja neiti keskittyy syömään lempilelujaan ja varpaitaan. :heart:

Ei varmaan tule ostettua ite mitään erikoisempaa joululahjaa Lauralle, kun meillä noita tyttöjen romppeita riittää ja isovanhemmat muistaa kumminkin taas isoilla paketeilla molempia.

Hyvää viikon alkua kaikille!

-Anniel ja Laura 3 kk ja 2 vkoa
 
Karjalanakka: Tervetuloa :wave: Kerroppa kuulumisia vähän enemmänkin, kunhan vain kerkeät.

Anniel: Oi, onpa Laura liikkuvainen neiti :heart: Ja se varpaiden mutustelu, se on varmasti suloista seurattavaa!

Miä ajattelin myös, että se rota on hyvä ottaa varoilta, kun käydään ahkerasti kyläilemässä ja noissa vauvakerhoissa. Nyt vain harmittaa, että neiti oli liian nuori influenssarokotukseen, enkä tajunnut sitä viime talvena itsekään ottaa, vaikka olisin työpaikan puolesta saanut :/ Luin nimittäin Vauva-lehdestä, että äidin raskausaikana ottama influenssarokote suojaa myös imeväisikäistä lasta. Pelottaa vaan jo etukäteen mahdolliset korvakierteet - sekä miulla että miehellä on nimittäin jouduttu aikanaan leikkaamaan kitarisat (ja miehellä jopa nielurisat) korvatulehdusten ja angiinojen takia.

Tänään tulee yksi äiti poikansa kanssa meille kylään. Tutustuttiin aikanaan sairaalassa, kun käytiin yhdessä hoitamassa vauvojamme vauvateholla: itkettiin silloin monet itkut toistemme seurassa. Harmi vain, että kelit ovat noin kurjat eikä päästä yhdessä vaunuilemaan tänään.

Tuonpa tänne yhden 2kk-kuvan (siis 3 viikon takaa) päivää piristämään.

Puklupelleä naurattaa

Jonspe ja Ella 2kk 3vko

Muoks. Joululahjoista sen verran, että meillä toiveissa on syöttötuoli ja vaatteita Ellalle :)
 
Meilläkin on kerääntynyt leluja ja vaatteita jo esikoiselta niin ei isompia lahjoja ostella. Jotain pitää tietysti molemmille olla.

Meillä molemmat pojat sai influenssarokotuksen, nuorempi saa tehostoon 8 kk neuvolan yhteysessä.

Sanmar ja poitsu 7 kk sekä isoveli 2v 4kk
 
olipas kova lukeminen ja osa jäi vieläkin lukematta...varmaan kuukauteen käynyt koko mestassa :ashamed:
Pikku herra kohta puoli vuotta ja syö kuin hevonen...saas nähdä paljon ensi viikolla neuvolassa mitataan lukemia.
Meillä kohta lähdetään liikkeelle ja sitten ne sodat syttyvät kun isoveikan leluille pääsee.
Nyt taas palattava "töihin"

 
Tervetuloa joukkoon Karjalanakka!

Jonspe onnekseni ei Laura ihan koko ajan vielä ole möyrimässä joka suuntaan, mutta kauhulla odotan tulevaa. Tänään kierähti myös toisen kyljen kautta mahalleen.

Kovasti mietiskelen, milloin aloittelisin kiinteiden antamista Lauralle, esikolle annettiin eka satsi 4,5 kk iässä. Yösyönnit ovat palanneet jälleen (1 kerta yössä ) muutaman viikon tauon jälkeen. Maitoa tuntuisi vielä riittävän, mutta kovasti tuntuu myös kuluttavan liikkumisellaan.

Koitanpa laittaa meidän mussuttelijasta uuden kuvan, hyvää viikonlopun alkua kaikille! :wave:



Muoks. on vähän "vauhdikas" kuva, kun kännykällä otettu, koittakee saaha selvää. =)

-Anniel ja Laura 3 kk ja 3 vkoa
 
Joup!

3kk neuvola:

paino 5895g (3655g)
pituus 60,8cm (49cm)
pipo 40cm (35,2cm)

Kysyin pulauttelusta ja perunan alottamisesta jos se auttas, tätsy sano et hän ei saa suositella, mutta itse teen päätöksen, ja kyllä peruna kuulema sitoo maitoo masussa. Mutta tänään ei oo pukluja tullu, ni en taida kuitenkaan kokeilla, jospa puklut ois jo hiljentyny..

Rokotus myös saatiin, vähän neiti kilju, mutta ei kummempaa! Nytvaan sit seuraillaan tuleeko mitään kuumetta tms.. ei ainakaan vielä!

Nyt lyö taas tyhjää, joten palaan taas!!

Laurapa on notkee tyttö :D

Ä ja Tiitu n. 3kk

laitetaa sit mein mönkijä madosta kans kuva tänne :D

 
Heippa kaikille!

Täällä on taas vähän hiljaiseloa joutunut viettämään palstailusta, kun Helmillä on ollut masuvaivaa ja ei oo oikein päivisin halunnut nukkua. Muutenkin on kauheesti hommaa, tänään pitäs taas siivota ja pyykkikoritkin pullistelee likasia vaatteita... Ei vaan millään kehtais alottaa. :D

Ihania kuvia oli äiti lpr, Anniel ja Jonspe laittaneet. :heart: Isoja on jo teinkin tyttöset.

Karjalanakka Tervetuloa täältäkin. :)

Joulusta ja lahjoista oli puhetta. Mites työ muut vietätte joulua? Myö ollaan tänä vuonna ihan kotosalla, anoppi on luvannut tulla kokkaamaan meille. Yleensä ollaan oltu miun isän luona, mutta nyt kun Helmi on niin pieni niin jäädäänkin sitten ihan kotosalle. Helmin lahjaa en oo edes ehtinyt miettiä, isommilla onkin jo lahjatoiveet kerrottu ja Miialle ollaan vauvanukkea meinattu ostaa. Saa sitten hoidella sitä kun mie hoitelen Helmiä. :)

Myö käytiin viikonloppuna SaiPan 60-vuotis juhlapeliä katsomassa. Oli ihan kiva vähän päästä pois täältä neljän seinän sisältäkin. Helmikin jaksoi olla tosi hienosti, oli miulla kantoliinassa. Meillä männä viikolla hymyiltiin ensimmäisen kerran ja tänään neiti alkoi vähän jutellakin. Oli kyllä hauskaa. :) Masuvaivoja on Helmillä nyt ollut jonkun verran, en tiiä mistä johtuu. Tosin viikonloppuna taisi saada niitä kun söin itse ruisleipää. Oon nyt sitten testaillut eri tippayhdistelmiä, mutta en nyt tiedä onko niistä sitten mitään apua. Yöt onneksi menee hyvin, pari kertaa heräillään.

Eipä sen kummempaa tällä kertaa, tulkaahan muutkin kertoilemaan kuulumisia.

AngelEyes ja Helmi 6 vkoa
 
Huomenta!

Mein neiti oppi kääntymään toissapäivänä, ikää oli sillon 3kk ja pari päivää!! Hirmu ahkerasti ei vielä kääntyile, yleensä tutin perässä :D

Jouluaatto ollaan kotona ja miun vanhemmat ja veli (luultavasti) tulee meille. Pukista en tiiä.. meillä aina on ollu, yleensä miun veli, mut en tiiä suostuuko se tänä vuonna..viime vuonna oli vuokrapukki, LANGANLAIHA.. miun veljellä on omasta takaa pehmustetta, ni ei oo hassun näköne!

Neiti on nukkunu kaksi edellistä yötä TOSI HYVIN!!! ilman yhtään heräämistä!!!!! Eilen illalla hän kävi 20 jälkee nukkumaan ja ootin koko ajan millon herää, ku yleensä herää vielä valvomaan vähäx aikaa 22 tienoilla.. mut ei ku nukku vaan ja äsken sit kannoin pois makkarista, et mies pääs nukkuun sinne, yövuoro.. Ja syötin hänet tossa sohvalla, ni vielä jatkaa unta :) Tosin eilen ei nukkunu kunnon päikkäreita ollenkaan.. oli jotenkin liikkuvainen päivä meillä, ni hän ei saanu sitte kunnolla nukuttuu, vaikka normisti nukkuu autokaukalossa ihan hyvin.

Jonspe, mie oon ollu hurjan kipee korvista ja miuta on operoitu 8kk vanhasta asti, putkitettu ja risat leikottu.. Mien poitsu oli kanssa siellä nielu-,kitarisa leikkauksessa ja liimakorvan takii laitettii putket, mut ei hällä ei oo ollu noita korvatulehuksia ym. ku 1 ainut.. flunssa on aina painunu tohon kurkunpään tulehuksex, kuulostaa pahalta ku pihisee ja puhisee mut on menny ohi ilman lääkärissä käyntejä ja ikää nyt 4.5v. Että meillä ei ainakaan oo tullu tulehus kierteitä, vaikka miulla oli pienenä.. tulipa sepostus!!

Miut löytää tuolta facebookista, jos ootte siellä, laittakaa yv:nä nimet jos joku haluu :D

nyt kahvia :D

äiti lpr ja Tiitu 3kk + päiviä
 
Ihania kuvia pienistä mönkijöistä :heart:

AngelEyes: Kiva kuulla teidän kuulumisia. Tsemppiä masuvaivojen kanssa kamppailuun!

Jouluaatto vietetään kotona kolmestaan. Kummankin suvun luona käydään kyläilemässä joulun aikaan, mutta tarkkoja suunnitelmia ei vielä olla tehty. Mies pitää viimeisen isyyslomaviikkonsa joulun aikaan, joten saadaan olla kolmestaan lähes pari viikkoa.

Me käytiin tänään 3kk neuvolassa. Ella kasvaa tasaisesti omilla käyrillään :)

Paino 5245g
Pituus 61.5cm
Päänympärys 41.6cm

"Iloinen, vilkkaasti seurusteleva tyttö. Kannattaa päätään napakasti, nousee kyynärnojaan. Kasvaa mukavasti."

Saatiin myös eka piikki, ja neiti ei edes huomannut, kun terkkari tuikkasi sen kankkuun. Terkkari kyllä sanoikin käyttävänsä pienempää neulaa kuin normaalisti, kun meijän neiti on niin sirpakka ja kankuissa vähän läskiä :LOL: Saatiin myös lupa alkaa maistelemaan kiinteitä sapuskoja. Taidan odottaa vielä pari viikkoa ennen kiinteiden aloitusta, jos sitä vaikka joulukuun alussa aloitettaisiin perunalla tai bataatilla maistelut.

Ellalla on masuvaivat alkaneet helpottamaan, joten toivoisinkin, että se oli vain sitä lääkärin mainitsemaa kolmen kuukauden koliikkia. Öisin heräillään pari kertaa syömään (eka unipätkä 4-6h, seuraava 3-4h), ja siihen terkkari epäili syyksi motorista kehitystä, mikä kuulemma lisää energiantarvetta ja levottomuutta. Muuten meillä menee ihan mukavasti. Pitäisi siirtää uusimmat kuvat koneelle, niin saisin tännekin kuvan meijän pikkuneidistä.

Kivaa viikonloppua kaikille!

Jonspe ja Ella 3kk
 
Heissan kaikille! =)

Kiitos kaikille kuulumisista, kiva kun jaksatte aina käydä kirjoittelemassa jotain, ni itsellekkin tulee olo et nyt miunkii pitää vaivautuu... :D

Mie podin viikon alussa ihmeellisen vatsaflunssan (ei ollut mahatauti) ja kiinteet ruoat ei kestäneet sisällä yli 12 tuntiin. Veti olon ihan mahottoman heikoksi ja selkeesti vaikutti myös maidon tuloon, vaikka join koko ajan. Aloiteltiin sitten Lauran kanssa maistelemaan perunaa keskiviikkona, kun tuntui että neiti söi edelleen aika tiuhaan. Nyt ollaan sit joka päivä syöty pikkusen perunaa ja sillä jatketaan viikon ajan, sit kokeillaan jotain muuta. Mahavaivoja ei ole kiinteistä tullut ja neiti söis mielellään enemmänkin kun äiti antaa. Me aloitellaan nää kokeilut tuon ruoka-aineallergia historiamme takia varovaisesti ihan muutamalla perusruoka-aineella.

Yösyönnit ovat jatkuneet tällä viikolla pahimmillaan 3 syöttöä per yö. Neuvola meillä on vasta ensi viikolla, joten palailen sitten uusien mittojen kera!

Ainiin ja uusia temppuja on opittu taas, neiti päristelee koko ajan ja se häiritsee jo nukkumaan käyntiä ku ei meinaisi millään malttaa lopettaa. Sit maiskutti äitille tissin perään ihan onnessaan yks päivä ja kaikkien ihmetykseksi, nyt kun on jo oppinut viihtymään masullaan lelujen kanssa pienen hetken omineen lattialla, niin nyt onkin ruvennut harjoittelemaan kääntymistä takaisin selälleen :eek: . Jalat ja peppu jo kääntyy reippaalla tahdilla, mutta välillä aina käsi jää vähän jumiin ja sit alkaa harmitus ja huudetaan äitiä apuun.

Meidän Laura-neiti täyttää muuten huomenna 4 kk. :heart:

-Anniel ja Laura 4 kk
 
Meillä on imetys mennyt vähän mahdottomaksi, kun ukkeli ei millään pysyisi aloillaan. Välillä pitää ihan lukita jalkojen väliin että pysyy aloillaan. Vähän väsyneempänä malttaa sitten olla paikoillaan paremmin. Olenkin nyt antanut olla rinnassa illalla ihan nukahtamiseen asti jos vain haluaa.

Anniel: Meillä yösyönnit loppuivat vasta kun meni 5 ateriaa kunnolla päivällä. Meidän ukkelista huomasi kyllä että kiinteät helpotti päiviäkin. Jaksoi olla tyytyväisenä vähän pitempään kuin sen tunnin.

Sanmar ja poitsu 7,5 kk (ja isoveli 2v 5kk)
 

Yhteistyössä