Kaakonkulman vauvat 2008

Anniel, kyllä mieki luulin et ruoka se on mikä kasvattaa, mut terkka sano et alota vaan liha ja puuro, ei oo mikään kiire.. mut maidon jälkeen sosetta nii paljo ku jaksaa. no mennään nyt näillä tää seuraava kuukausi, eiköhän tolla neitillä oo kaikki kuitenkin ihan ok. hyvinkin vilkas tapaus :D 4 ja 5kk välillä oli tullu painoa kuitenkin 500g ja 2.3cm , että kasvaahan hän kuitenkin!

mein neiti on nyt pari iltaa harjotellu tosissaan ryömimistä ja pääseekin eteenpäin, vähän ja hitaasti :D
 
Äiti Lpr: Meidän neidin 5kk neuvola on vasta 26. päivä, kun terkalla oli ruuhkaa. Meille sanottiin neuvolassa, että maidon voi antaa joko ennen tai jälkeen soseiden. Miä teen aina niin, että annan ensin soseet ja sitten vasta tissiä, jotta neiti ei pulauttelisi soseita.

Meillehän sanottiin jo 3kk neuvolassa, että aloittakaa kiinteät.. No, ne aloitettiin sitten joulukuun alussa (Ella oli 3kk ja 11pvä :D ), vaikka täysimetyksellä oltaisiin varmasti pärjätty pidempäänkin maitomäärien suhteen. 4kk kehityskontrollisssa lastenpolilla lääkäri sanoi, että noin vilkkaan ja liikkuvaisen tytön, kuten Ella (ja varmaan myös Laura ja Tiitu), pitäisi syödä vain ruokaöljyä, jotta lihoisi :D Siis vitsihän se oli, mutta totuus on, että liikkuvainen vauva kuluttaa hirmuisen määrän energiaa -> ei liho, vaikka kuinka ruokkisi.

Meidän neitikin on ihan tyytyväinen tapaus ollut aina, eikä sitä ole nälässä pidetty, päinvastoin, ylimääräiset on pulauttanut aina pois :D Silti sitä painoa ei ole tullut kuin n. 500-600g/kk ja pituutta n. 2-3cm/kk.

Tällä hetkellä Ella syö kolme ateriaa päivässä: lounaalla n. 1/2 prk kasvissosetta (teen kasvissoseet itse), iltapäivällä n. 1/2 prk hedelmä-/marjasosetta ja illalla 1/2 dl riisipuuroa ja 1/2 prk hedelmä-/marjasosetta. Kasvissoseen ja puuron sekaan lypsän aina omaa maitoa. Maitomääristä en osaa sanoa mitään, kun tyttö syö vain tissiä. Ainiin, ja lisäksi neiti herkuttelee maissinaksuilla iltaisin :snotty:

Huomenna keittelen Ellalle broileria, jotta päästään aloittamaan virallisesti liharuoat. Puuroissa otettiin tällä viikolla vähän "varaslähtöä" ja samoin olen antanut jo 5-6kk marjasoseita, joista karpalo-omena osoittautui todelliseksi herkuksi puuron kanssa.

Meilläkin ryömimisharjoittelut on pop, mutta vielä ei pitkälle pötkitä :) Ennen kuin Ella lähtee liikkeelle, niin pitäisi hankkia rappusiin portit. Viime tingassa varmaan nekin hankitaan..

Kivaa viikonloppua!

Jonspe ja Ella pian 5kk

Anniel: Millä käyrillä Laura on? Ellan paino on sahannut -9 ja -13 käyrillä (syntyessään -20), pituus taitaa olla hivenen plussalla.
 
Jonspe, en tiedä tarkkaan noista käyristä, (tuli opittua isomman neidin kanssa, että meidän perheessä ne ei merkkaa mitään) mutta pitää vilkaista vähän tarkemmin kun käydään tiistaina 6 kk-neuvolassa.
Meillä myös tuo pulauttelu saatu vähentymään antamalla soseet ensin tai maito soseiden yhteydessä.

-Anniel ja Laura kohta 6 kk
 
Elikkäs eilen käytiin Lauran kanssa 6 kk-neuvolassa. Olisi pitänyt samalla olla siskonkin 4-vuotisneuvola, mutta päivällä nousi kuume.

Mitat: paino sama kuin viime viikolla, mutta pituutta saatiin venytettyä 63 cm, päänympärys 42,5 cm. Neuvolatäti kuvaili aika hienosti; kooltaan kuin 3 kk mutta taidot kuin 7 kk. Neiti istui neuvolatädin iloksi ilman tukea (kotona ei siis ole vielä istunut) ja kotiin saatiin ohjeet ottaa syöttötuoli heti käyttöön (sitteri on jo vaarallinen tälle marakatille) .
Ja tosiaan, vauhti ei ole vielä hirmuinen, mutta Laura kontaa jo aika mallikkaasti eteenpäin.

Paino meni käyrällä -6 ja pituus oli tasoittunut johonkin -13 paikkeille.

Viime yönä nousi kuume myös Lauralle, toivottavasti tulisi samalla myös lisää hampaita.

-Anniel ja Laura 6 kk (virallisesti ylihuomenna)
 
Anniel: Teidän Laura on kyllä melkoinen touhutäti, kun osaa jo kontata ja istua ilman tukea :heart: Joudutteko käymään nyt neuvolassa tiuhempaan? Eikös normaalisti seuraava neuvolakerta ole 8kk iässä lääkärikäynti? Miä vähän pelkään, että päästään kuukausipunnituksiin.. Mutta se on sen ajan murhe.

Meidän neiti harjoittelee ryömimistä edelleen, eteenpäin ei mene kuin vähän hivuttautumalla, mutta yritys ja hinku edetä olisi kova. Yöhulinat jatkuu vieläkin enemmän tai vähemmän, mutta ehkä tää on vain joku vaihe :D

Jonspe ja Ella 5kk+1pvä
 
Käydään ensi kuussa siskon neuvolakäynnillä punnitsemassa myös Laura, kun se on kumminkin mukana reissussa, mutta sen jälkeen ei varmaan käydä enää erikseen punnitsemassa.

Monesti silloin kun opitaan uusia taitoja, niin myös yöllä pitäisi päästä touhuamaan ja silloin unet kärsii. Laurakin konttaa ja ryömii pitkin sänkyä joka yö. Ikinä ei tiedä mistä päästä löytyy kun herää syöttämään. Mutta kyllä se siitä helpottaa. =)

-Anniel
 
Meillä käytiin esikoisen kanssa tiheämmin punnituksissa, mutta nyt ei tarvitse vaikka kasvu menee samalla tapaa. Meillähän ei 8 kk neuvolassa poika oli vasta 6715g ja 67,7cm.

Meillä on alattu työntelemään taaperokärryä yms pieniä matkoja. Muuten liikutaan edelleen konttaamalla, vauhtia löytyy.

Sanmar ja poitsu 9,5 kk
 
voikun on laura ilosen näkönen tytteli :D ja hienosti jo osaa istua!!

Mein neiti ryömii ja yrittää nousta konttaus asentoon, ja koko ajan punkee seisomaan :D

flunssa iski sit tiituunkin viime yönä.. pitää vaan toivoo et pääsis helpommalla ku myö muut.. poitsulla korvat tulehtu ja yskii kovasti, mie yskin ja niistän eikä loppua n :D äy.. mies on jo alkanu paranee.. yli kuukauteen ei olla kavereitakaan nähty, sillee et ois lapset päässy leikkii, alkaa jo poitsustaki huomaamaan et tartteis jo leikki seuraa.. koko ajan joku on kipeenä.. plah..

saa nähä miten tuo neitin räkäsyys vaikuttaa hänen syömisiin.. ollaan nyt tehostetusti joutu sitä maitoa ja sit annettu soseita nii paljo ku haluu syyä, ja en tiiä kuvittelenko, mut näyttäs/tuntus et neiti ois vähän pyöristyny :D eihän se kyllä mikään rimpula oo ollukkaan!!

ä ja tiitu 5kk+vk
 
Kaunis Laura-tyttö :heart:

Neuvolassa käyty. Neidin 5kk mitat olivat seuraavat:
Paino 6265g
Pituus 67.9cm
Py 43cm
Kommentit: Touhukas tyttö, käsittelee lelua näppärästi. Ryömii, varaa jaloilleen, jokeltaa monipuolisesti. Syö hyvin.

Mutta kuten huomata saattaa, painoa saisi olla pituuteen nähden enemmän.. Nyt otetaan siis aamupuurot mukaan ohjelmaan. Jos ensi kuussa paino-pituussuhde on samaa tasoa, aletaan lisätä 2-3tl ruokaöljyä lihasoseiden sekaan. On nimittäin niin liikkuvainen tyttö, ettei tavallisessa ruoassa riitä energia vastaamaan kulutusta :/

Jonspe ja Ella 5kk+6pvä

 
Nostellaas vähän ketjua!

meillä alkaa flunssa olla kohta ohi, toivottavasti taudit ois sit vähäx aikaa tässä..

Tiitu on kyllä kova menemään, koko ajan saa olla hakemassa sitä jostain pois ja tietty videot kiinnostaa kovin ja tietokone tuolia on ihana nuoleskella :D

Ja meille muutti hamsteri pari päivää sitten, poitsu kinus koiraa ni sai sit hamsterin!! sitä ollaan ihmetelty pari päivää ja kuunneltu öisin :D

ä ja tipi 5.5kk
 
Kuulostaapa äiti lprannalla tutulta. Meillä oltaisiin koko ajan digiboxilla ja tietokoneen johdoissa. Samoin kaikkiin kiellettyihin pakkoihin pitää mennä.

Meillä poika on harjoitellut seisomaan nousemista ilman tukea ja hetken siinä pysyykin ennen kuin pyllähtää.

Sanmar ja poitsu 9,5kk
 
Täällähän me luurataan, kiinni tylsässä arjessa :D

ÄitiLpr: Mitä lihoja keittelit ja miten ne valmistit? Miä olen antanut Ellalle kanaa ja possua - purkista. Ei nimittäin miun tekemät kanavihannesmössöt kelvanneet.. Sain kyllä kaverilta vinkin, että kannattaa laittaa ruokaöljyä siihen kanamössön sekaan, kun muuten on liian kuivaa. Mutta nyt meinasin uskaltautua itsekin lihojen valmistusta kokeilemaan, kun ekat maut on haettu purkista. Jokohan 5.5kk vanhan ruokia uskaltaisi maustaa jollain, yrteillä, pippurilla tms.? Vauvanruokavinkkejä kehiin ;)

Miä olen tuskaillut viime päivät matkarattaiden kanssa. Valikoimaa on liikaa ja en löydä yhtiäkään rattaita, jotka täyttäisivät miun kriteerit. Olisiko vinkkejä ja käyttökokemuksia matkiksista?

Jonspe ja Ella 5.5kk
 
Mie ostin naudan paisti jauhelihaa 5% rasvaa ja sit possun jauhelihaa 12%rasvaa ja keitin (erikseen) n. 20 min pienessä vesi märässä ja sit soseutin ja pakastin jääpala rasiaan , kasvissoseet teen sit erikseen ni voi sit helposti sotkee sen liha palan joukkoon. ja mein neitille maistu miun tekemät ihan yhtä hyvin ku kaupanki! onnex! poitsulle lopetin omatekoset ruuat ku yökkäili nii pahasti..

mie haluisin kanssa uudet matkarattaat, mutta en tiiä kanssa millaset.. ku noi isot rattaat ois ihanat, mutta meillä pitäs olla linja-auto että kaikki tavarat mahtus kyytii ku lähetää reissuun..

konttaus asentoa harjotellaan nyt kovasti ja siinä keinuu ees takasii, mut liikkeelle ei vielä konttimalla pääse!! äsken rikkalapia ja harja sai kyytiä, piti piilottaa se kulman taakse ettei tukehu harjassa oleviin pölyihin :D

nyt antaa välipalaa, ja sit kohta mummi tuleekin hakee neitin yökylään (poitsu on jo siellä) ja mie pääsen lepäämään!!!!!!!!!!!!!!

ä ja tipi 5.5kk
 
Meillä lihat keiteltiin ja soseutettiin ja sitten pakastettiin jääpalamuoteissa. Jäätyneet palat irroteltiin isompaan rasiaan. Ja lisättiin lihapalat sitten tarjoiluvaiheessa kasvissoseeseen. Ja maustettiin yrttimausteilla ja sipulilla. Pippuriakin aloiteltiin jossain vaiheessa, ei enää muista moni kuisena :headwall:
 
Eilen tehtiin kanaruokaa Ellalle, tosin keitettiin kasvikset (porkkanaa, perunaa, palsternakkaa ja purjoa) samassa ja soseutettiin sitten. Laitettiin myös nokare suolatonta voita soseen sekaan ja hyvin maistui :) Samalla metodilla meinasin kokeilla naudanlihaa ensi viikolla. En varmaan jaksa alkaa pelkkiä lihoja pakastamaan, vaan teen suoraa erilaisia kasvis-lihasoseita.

Rauhallista sunnuntaita kaikille!

Ainiin, matkikset laitettiin tilaukseen, Britaxin Vervet. Saas nähdä, minkälaiset ovat käytössä, ulkonäöltään olivat ainakin siistit :D
 
Meillä oli eilen 10 kk neuvola eikä meidän jätkä ollut edes 7 kg. Pituus: 70 cm, paino: 6990 g ja päänympärys 45 cm. Tuumasi vain että kasvaa omalla tavallaan. Pikkuhiljaa olisi tarkoitus alkaa totuttamaan samaan ruokaan meidän muiden kanssa. Hapanmaitotuotteitahan meillä on saanut jo vähän maistella.

Sanmar ja poitsu 10 kk
 
HYVÄÄ YSTÄVÄN PÄIVÄÄ :heart:

tein lasten mittoja ku kattelee, ni mein neiti vaikuttaa tosi isolta , no maanantaina on neuvola ja sit näkee onko riisipuuro ja liha saanu tytön käyrät kohilleen :D ja tehostettu maidon juonti..

hampaita tehään kovasti.. ek puhkes tällä viikolla ja toinen tulee varmaan ihan kohta, äkänen on ku ampiainen ja iltasin huutelee, ja rauhottuu vasta sylissä heijaamalla yöunille!

nyt laittaa poikaa luitelee

Äiti lpr ja tipi tiistaina 6kk
 
Hellou kaikille!

Meillä on ollut hurja synttärikiirus, kun isompi neiti täytti viime viikolla 4 vuotta. Koko viikonloppu meni niitä juhliessa. (ja koko alkuviikko järjestellessä ja leipoessa)

Eipä meille mitään erikoisempaa kuulukkaan, huomenna neuvolaan ja sit katsotaan tarvitseeko Lauran mittoja enempää ruveta kyttäilemään vai ei? Elikkäs palaillaan sit mittojen kanssa asiaan! :)

T. Anniel ja Laura viikon päästä 7 kk
 
Tiitu on nyt keskikäyrällä eli lihat ja riisipuuro on tehny tehtävänsä :D paino 7.5kg ja pituus 66cm tullu n. 700g lisää, ku aiemmin n. 500g.. hyvä homma!

ryömitään hurjaa kyytiä, nuostaan konttausasentoon ja siitä nousee karhukävelyasentoo??? ei poika menny noin.. meinaakohan neiti nousta tosta niiku seisomaan ja sit varmaan kävelemään :eek: ite oon lähteny 8kk kävelemään :D hurjaa..

vähän köhäseltä vaikuttaa neiti taas..oisko sit hampaasta vai mikä.. ärsyttää ku koko ajan jotain pientä.

huomenna juhlitaan pienellä porukalla 6kk synttäreitä :heart:

Ja onnea Annielin 4v. esikolle :flower:

Äiti lpr ja Tiitu huomenna 6kk
 
Laura painoi tänään neuvolassa 6375 g ja 64 cm pitkä eli paino on noussut, ei hirveästi mutta pääasia että ei ole kasvu pysähtynyt.

Meillä Lauran uusi villitys on seisoa tukea vasten ja sitten päästetään yksi käsi irti ja välillä toinenkin :eek: ja nojataan rinta tukea vasten... (tai sitten maataan rähmällään lattialla itkien). :headwall: Tosi kiva vahdittava...

Lauran uudet ruokaherkut: porkkanaraaste, ranskanperunat ja lepuskat; neiti on pieni kuin kirppu mutta ruoka kyllä maistuu kuin hevoselle.

Hei kuulkaas, mites ne treffit? Nyt on kyllä aika kylmät kelit leikkipuistoon, mutta mites ois johkii kahville ees?

Isosisko kiittää onnitteluista. :) Neidin mitat oli neuvolassa 13,5 kg ja 98,5 cm että ei mikään ihme nuo Laurankaan mitat.

Mutta nyt mentävä, neiti katosi näköpiiristä jälleen...



-Anniel ja Laura pian 7 kk

 
Tiitulle 6kk onnittelut! :flower: Ja Annielin esikoistytölle 4v onnittelut! :flower:

ÄitiLpr: Hyvin on Tiitu kasvanut, varsinkin painoa oli tullut melkoisesti. Ja melkoinen vauhti on neidillä liikkeelle lähdössä, jos kerran jo karhukävelyä harjoitellaan.

Anniel: Miä ainakin olisin kiinnostunut treffaamaan tätä porukkaa. Onkohan missään sellaista sopivaa sisätilaa, jossa voisi kahvitella ja lapset saisivat leikkiä? Ja pitää kysäistä tyhmänä, että mitä on lepuskat? :D Missäköhän vaiheessa noita sormiruokia (siis muita kuin maissinaksuja) saa alkaa antamaan lapselle? Pitääkö olla hampaita?

Meillä on 6kk neuvola ylihuomenna ja perjantaina sitten tyttö täyttää jo puoli vuotta. Hui, miun pikkuvauva on kohta jo taapero. Meillä on sairastettu flunssaa viime viikosta lähtien, ja varsinkin Ellan kiinteiden syöminen on kärsinyt räkätaudista. Tytölle ei maistuisi kuin tissi ja lisäksi on nyt pari kertaa oksentanut kaaressa kaiken kiinteän just syötön jälkeen :| Tänään kävi onneksi niin, että oksensi heti, kun olin saanut viimeisen lusikallisen lihasosetta annettua, ja ne oksennukset meni suoraan syöttökaukaloon - yök! Mutta eipä tullut samanlaista siivoa, kun eilen, jolloin iltapuurot lensivät kaaressa meijän olkkarin matolle ja miun housuille. Tällaista kivaa meillä :kieh:

Jonspe ja Ella melkein 6kk
 
Onnittelut kaikille päiviä täyttäneille!

Meillä sormiruokaa alettiin antamaan jo ennen kuin hampaita puhkesi. Hyvin ikenillä jauhaa. Ei meidän pojalla vieläkään ole kuin 3 hammasta alhaalla. Ylös ei ole puhjennut vielä ensimmäistäkään.

Tapaaminen käy kyllä meillekin jos vain sattuu sopivaan aikaan. Meillä pojat nukkuvat päiväunet puoliltä päivin.

Sanmar ja poitsu 10 kk 1 vko (esikoinen 2v7kk)
 
Mie haluun kanssa treffailla!!! mutta sitä paikkaa en tiiä.. kahvilaan ei nappaa tuon isomman kanssa lähtee.. ellei sitä sit jättäs kotiin miehen kanssa.. eikö täällä oo mitään "perhekahviloita" tai jotain.. jostain kuulin että turussa (muistaakseni) oli sellanen mihin sai viiä omia eväitä ja lapset sai leikkiä ja äitit näki toisiaan??!!

hyvä Anniel että neiti kasvaa!!

Ja mein neiti todellakin on kasvanu hyvin, mutta arvasinkin sen ku on jalat ja posket pyöristyny, ihmettelen tuolla liikkumisen määrällä että on noinki paljon paimoo tullu :D mutta hyvä vaan!!

ja onhan noissa lapsissa eroja..mein poika nyt 4.5v. painaa 21kg ja 107cm pitkä ja hänen painokäyränsä menee taas ylöspäin.. mutta toivotaan että saahaan pidettyä hänen paino sitten aisoissa..

Äiti lpr / Heidi ja Tiitu 6kk kiittää onnitteluista :)(kaksi hammasta alhaalla, noousee myöskin jo istumaan, mutta muistuttaa pisan kaltevaa tornia :D)

* muoks* kävinki tossa googlettamassa noitaperhekerhoja, ni tiiättekö onko täällä? ne on MLL: n järjestämiä.. lpr:n sivut ei ollu vielä valmiit, ni siellä ei ollu tietoo!! semmonen ois kiva treffi paikka!
 

Yhteistyössä