Kaakonkulman vauvat 2008

Eilen en nähnytkään tuota Lauran kuvaa - ihana neiti :heart: Tosi napakasti seisoo tukea vasten.

ÄitiLpr
: Sammonlahdessa ainakin oli perhekahvila, mutta en tiedä, onko siinä enää toimintaa. Viime perjantaina kävelin sen ohitse, kun kävin apteekissa, ja aika hiljaiselle näytti. Tietääkö kukaan, onko Sammonlahdessa vielä perhekahvilatoimintaa? Kerran kävin syksyllä siinä Ellaa imettämässä ja oli siellä silloin muutama äiti lapsineen leikkimässä ja jutustelemassa. Niin, ja vau, teidän neiti siis jo istuu? Meijän Ella ei ilman tukea vielä istu, eikä ole hampaitakaan näkynyt - ikenet ovat vielä ihan vaaleat.

Sanmar: Mitä kaikkea sormiruokaa olet pojalle antanut? Porkkanaa, banaania yms.? Miä olen vähän pihalla siitä, mitä kaikkea tuolle tytölle voisi antaa omineen syötäväksi.
 
Joo siis istuu silleen että pitää toisella kädellä tukea :D mutta en tiiä oikeesti mikä tosta neidistä tulee, mie luulin et tuo esikoinen oli vilkas, mut tää taitaa laittaa viel paremmax :D

mie en oo uskaltanu / antanu vielä mitään murusia neitille.. oon vissii vähä hysteerinen noitten kökköjen kanssa, mut en antanu kauheen ajoissa pojallekaan ja hyvin tuo oppi syömään :D

 
Sammonlahdessa ei ole enää perhekahvilaa, kun eivät saaneet rahoitusta. Eli sekin loppui. Tietääkseni täällä ei ole perhekahviloita nyt sitten ollenkaan. Meilläkään tuo esikoinen ei viihdy jos joutuu istumaan paikoillaan.

Me ollaan annettu nykyisin sormiruokana vähän mitä milloinkin. Maissinaksuja, leipää. Aluksi annettiin niitä kovia väinämöisen palttoonnappeja niin ei irronnut isoja paloja. Myös talk-muroja olen annellut, leivän paloja. Keitettyä porkkanaa sekä muita kasviksia, pastaa. Banaania annoin pieninä palasina. Mitähän vielä. Nykyisin tulee usein annettua leivän palanen tai riisikakku käteen. Ja lattialtahan kaikki etsii suuhun jos murusia sattunut jäämään.
 
Tässä olisi tuoreita neuvolakuulumisia. Ellan 6kk mitat:
Paino 6570g
Pituus 68.5cm
Py 43.5cm
Eloisa, "juttelevainen" tyttö. Puuroa, lihasosetta saa, appelsiinista ihoreaktio. Kasvu ok.

Mennään nyt kuitenkin 7kk punnitukseen, vaikkei se olisikaan ollut pakollinen. Sain itse päättää siitä, ja ajattelin, että oman mielenrauhan kannalta olisi parempi käydä tarkistuttamassa kasvu.

Jonspe ja Ella huomenna 6kk
 
Ohoh, olikin tullut paljon tekstiä =) !

Jonspe: Onnittelut Ellalle! :heart:
Lepuskat on perunamuusista tehtyjä leipäsiä. Sivuhuomautuksena pakko sanoa, että Laura on ihan mahoton syömään kaikkea mitä ei saisi vielä syödä eli kokeilemalla oikeestaan tietää parhaiten mikä lapselle maistuu, kunhan miettii kaikkea sellasta mikä ei voi jumittua kurkkuun kiinni. Parhaita aloituspaloja on minusta rieskaleivän kannikkapalat, eli siis kuoripalat ja pienet nuudelimuruset.
Kurkkupalat on meillä kielletty koska Laura saa siitä pureskeltua liian isoja palasia irti ja ne jää kurkkuun kiinni. Raasteena ollaan syöty. Joku kova keksikin on kiva aloittelupala, koska siitä saa vain vähän irti mutustelemalla, meillä syöty carneval-keksejä synttäreillä.

Mutta nyt laittamaan neiti nukkumaan....palaan vielä tohon kahviasiaan tänään.

-Anniel ja Laura kohta 7 kk
 
Elikkäs toi kahvilahomma josta Äiti lpr puhui kuullostaa ihan avoimen päiväkodin toiminnalta, sinne viedään omat eväät ja sieltä voi ostaa kahvia yms. Ainoa huono puoli on että ainakin Kourulan avoimessa käy välillä tosi paljon porukkaa joten siellä on aika huono olla ns. omalla porukalla. Mutta se olisi kyllä harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Nyt pitää taas mennä....
 
Tuo avoin päiväkoti on varmasti huono paikka tavata, jos osa käy jossain muussa avoimessa kuin toiset. Taitaa olla nykyisin niin että voi käydä vain yhdessä avoimessa eli jos käyt kourulassa et voi mennä leiriin. Jos olen oikein ymmärtänyt? Ja tosiaan siellä ei oikein voi olla omalla porukalla, kuten Anniel sanoikin. Harmi kun täällä ei ole enää sitä perhekahvilaa.
 
Mites, tuli mieleen Kuutinkulma keskustassa, onko kukaan käynyt siellä? Siellähän pidetään aamupäivisin jonkinnäköistä kahvila-juttua (klo 10-13)?

*Muoks. Vai pidetääx nyyttärit täällä meillä? =) Vaunuja mahtuu kyl piha täyteen! ;)
 
Tiitulla on nyt vissiin vesirokko.. että tapaaminen siirtyy johonki hamaan tulevaisuuteen mein osalta ainakin.. näppy siellä toinen täällä ja muutamassa vesikello havaittavissa.. odotellessa millon iskee pojalle..
 
Ei miuta kyllä haittaa vaikka porukkaa tulisi paljonkin, mie ku aattelin ettei kukaan halua toisten kotiin "tunkeilla". Meillä onneksi aika kookas olohuone joten mahdutaan kyllä. Syöttötuoleja ei ole kuin yksi, mutta naapurista saan lainaan 1-2 tarvittaessa.

Mutta maton alle ei sitten kurkita, jos siellä vaikka on murusia! :LOL:

Vesirokon pitäisi laantua viikossa, sitten ei tartu enää (riippuu tietenkin milloin isoveikka sen saa) eli katseltaskos kalentereita 2-3 viikon päähän? Ja sit peukalot pystyyn että satuttais kaikki samaan aikaan olemaan terveenä.

Jokos otetaan päälukua ketkä olisi mahdollisesti tulossa?
Äiti lpr, Sanmar, Jonspe.....onko muita kuulolla?
Tarkemmat treffitiedot voitais sit vaihdella y-viestien/sähköpostin muodossa, en kyllä haluaisi koko "kylän" tietoon osoitettani laittaa.

-Anniel ja Laura 7 kk :heart:
 
Ja miehän voin jättää ton poitsun kotiin iskän kanssa, ni Tiitun rokko on varmaan ohi jo ens viikkoon mennessä!! ja ois huomattavasti rauhallisempaa jos Tuukka ei tuu riehumaan.. kävi just mein porukat kylässä ja oli taas pieni show päällä :eek:
 
Meille kyllä passaa tulla Annielin luokse. Me ollaan reissussa viikko 13 eli 23.3. alkava. Ja minullahan on sitten myös tuo esikoinen matkassa. Olisiko treffiaika aamupäivästä vai vasta iltapäivästä päiväunien jälkeen? Meillä molemmat nukkuvat puolilta päivin. Keskiviikkoisin meillä on aamupäivästä jumppa.
 
Ja meillähän myös tuo isosisko kotona. Eiköhän Tuukallakin mene hetki lämmetä ku on vieras paikka ja vieraat lapset leikkikaverina. :)
Aamupäivällä Laura nukkuu aina pitkät unet, tänään 3 h. Mutta katsotaan nyt miten saadaan päivät sattumaan.
 
Nuo päiväunet taita kyllä mennä ristiin. Meillä nuorimmainenkin on siirtynyt yksiin uniin ja molemmat nukkuvat yhtä aikaa. Nuorimmainen nukkuu kyllä rattaissa ulkona, mutta esikoinen nukkuu sisällä. Jospa sitä kaikille käypä aika löytyisi.
 
Ei tuo mein poitsu hirveen vieraskoree osaa olla :LOL: (nyt tietysty on ku näin sanon :D) !!! mutta jos rokko on treffien aikaan Tuukalla ni sit voi jääsä kotiin, muuten voin ottaa mukaan, kivahan se on jos hällekin löytyy leikkikavereita!!! ja meillä ei oo päikkäreitten takia mitään aikataulua, tyty nukkuu autokaukalossa sitten ku tullaan ja lähetään!! poitsulla kerho aamut ma ja to 9- 11.30, mutta se ei estä miuta tulemasta Tiitun kanssa, että siis meille käy millon vaan kunhan ollaan terveenä :D :D :D
 
Meillä ei myöskään ole aikataulun suhteen väliä, kun neiti nukkuu muutamat 30-45min pätkät päivisin :eek: Joten meille käy milloin vain, jollei nyt satu tulemaan mitään ylitsepääsemättömiä esteitä.
 
Tervetuloa myös Angel Eyes kahville tyttöjen kanssa! :)

Äiti lpr: Joko rokko on iskenyt Tuukkaan?

Meille sopisi esim. torstaina aamupäivästä. Isomman neidin muskari vasta kolmelta iltapäivällä. Mites muille? Ja perjantaisin on ihan tyhjä kalenteri.

-Anniel ja Laura
 
Ei oo Tuukalle tullu vielä rokkoa.. mutta torstai sopii meille, jos tuukalla on rokko, voi jäädä kotiin ja jos ei oo rokkoa, ni menee kerhoo aamupäiväx, isä voi hakee sieltä sit pois. eihän myö olla Tiitun kanssa enää tartuttajia, koska tiitu varmasti on terve jo sillon ja mie oon pitäny tuon jo pienenä.. ??

niin siis ensi viikostako kyse vai ?? :D
 
Me ollaan menossa tulevalla viikolla Hippo-hiihtoihin keskiviikko-iltana, joten ollaan varmasti tosi väsyneitä sen reissun jäljiltä. Jos seuraavalla viikolla? Silloin sopisi paremmin meille, mites muille?
Ja hei, jos pidetään nyyttärikahvit, ni mitäs haluaisitte tuoda tullessanne? Kahvit hoidan minä ja juustokakkua meinasin tehä. :)

-Anniel
 
Meillä käy kyllä torstai. Ollaan käyty yleensä silloin avoimessa, mutta vaihtelu kelpaa. Ja perjantaisin meillä ei ole mitään ohjelmaa. Minä voisin tuoda jotain suolasta kahvileipää, täytyykin ruveta tutkimaan löytyykö mitään hyviä ohjeita.
 
Heips!

Meille käypi myös mikä tahansa päivä, kun päivällähän meidän oli tarkoitus tavata? Aamulla vien vaan miehen töihin, että saan auton ja neljältä on haettava niin jos siihen väliin sattuu niin messissä ollaan. :) Miltäs kuulostaa jos mie vaikka tekisin pullaa taikka mokkapaloja?
 

Yhteistyössä