Kaakonkulman vauvat 2008

Jokos ollaan parannuttu?? meillä on rokko nyt selätetty!! oli aika hurja..

Neiti nousee jo tukea vasten ylös ihan jaloille asti.. horjuu kovin.. ja muutaman askeleenki ottanu vaihtaakseen paikkaa..huh kun menee aika nopeesti..

nyt viikonlopun viettoon ja tänään vähän juhlimaan!!!

ä ja tipi tiistaina 7kk
 
:wave:

Meilläkin ollaan jo ainakin melkein terveen kirjoissa. Tytöillä tosin on kauhia yskä ja räkä lentää, mutta kuume on hävinny kyllä. Miialla lääkekuuri vetelee justiinsa viimesiä ja on kyllä auttanutkin.
Ja iskihän se tauti sitten miuhunkin, mutta onneksi selvittiin vaan parin päivän potemisella tuosta. :) Mies olikin sitten kipeämpi ja hälle nousi kuumettakin.

Toivottavasti ei nyt muita tauteja enää tänä talvena tarvitse sairastaa...
 
Nostetaas vähän!

meillä nyt vaihteex silmätulehdus jyllää.. loppuukohan tää sairastelu ikinä... vaikka eihän tuo nyt estä meitä juurikaan mitenkään, mutta kun koko ajan saa olla juoksemassa siellä terveyskeskuksessa jotain näyttämässä ja miettii ja kaikkee.. uuuffff.. mutta tätähän tämä lapsiperhe elämä on :heart: pois en kyllä vaihtas :heart:

 
Moi!

Me ollaan edelleen säilytty terveenä ja viime viikolla oli neuvolakin. Laura painoi 6660 g ja pituutta on venähtänyt 66,5 cm.

Vieläkös täällä kuinka moni imettää? Meillä Laura on itse vähentänyt tissin syöntiä, mutta imetystä en vielä ole ajatellut lopettaa kokonaan. Yritettäisikö sopia uusia treffejä? Meillä voitais edelleen kahvitella!

Ainiin meinasin unohtaa...Laura nousi tänään muskarissa ilman tukea lattialta seisomaan, kaatui kyllä melkeinpä heti nurin.

-Anniel ja Laura 8 kk
 
Anniel: Jep, kyllä täällä vielä tissitellään :D Nyt kun neiti oli flunssaputkessa, niin mikään muu kuin tissi ei meinannut maistua. Onneksi 7kk punnituksessa oli sentäs himpun verran kasvanut, vaikka pelkäsin, että sairastelun takia tulee miinuskuukausi painon suhteen. Meijän neiti oli siis 6810g ja 70.1cm.

Tapaamisesta olen edelleen kiinnostunut, kunhan vain ajasta sovitaan. Toivottavasti sairastelut alkaisivat olemaan tältä porukalta tämän kevään osalta pian takanapäin.

Jonspe ja Ella 7kk
 
Ainiin, unohdin mainita, että meijän neidille puhkesi viime keskiviikkona eka hammas :heart: Ja uusia taitoja taitaa olla konttaus (vielä vähän haparoivaa menoa välillä, joten muksauksia tulee päivittäin) sekä yritys nousta tukea vasten seisomaan/polviseisontaan. Kaikki viljat on myös maisteltu, samoin kuin kana, possu, nauta ja lohi. Huomenna lähdetään Ellan ekalle ulkomaanreissulle - Tallinnaan :D No, toukokuussa suunnataan sitten jo vähän kauemmas, Sveitsiin.
 
Treffeille ollaan tulossa myökin..mutta en tiiä millon päästään.. poitsulle iski silmätulehdus heti rokon jälkeen, ja nyt se on pois ni neitillä on kauhee räkätauti.. pärähteli vähän väliä itkemään viime yön..ei oo koskaan tolleen huutanu, ei flunssassa eikä rokossa.. lähetään varmaan korva näytille tänään..

mutta liikkuminen on huimaa, ja ylös noustaan nyt ihan mitä vasten vaan..

meinaakohan laura lähtee kohta jo kävelee :D

niin ja hyvää reissua jonspelle ja ellalle!!!

myöki oltiin helsinki-vantaa-tuusula suunnalla vkloppu!! käytii korkeasaaressa kattoo leijonat ja tiikerit ja kaikki!!

ä tipi 7kk+
 
Meillä alkaa imetys olla jo loppusuoralla, vähensin juuri imetyksen yhteen kertaan ja imetän vain illalla ennen nukkumaan menoa. Vuoden iässä lopetan senkin. Kerkeää sitten tottua olemaan tissittä ennen hoitoon menoa.

Me ollaan nyt mummoloissa ja vietetään etukäteen 1-v. synttäreitä. Pääsee kaikki isomummotkin paikalle.

Meille tapaaminen käy kyllä. Jospa onnistuisi ennen töihin paluuta tai sitten tullaan jos on vapaapäivä. Ja käyn kyllä vilkuilemassa sittenkin kun meidän vauva täyttää vuoden. Aika on mennyt niin nopsaa...

Meillä on alettu itsekin hämmentämään lusikalla ruokaa ja välillä lusikka menee jopa suuhun. Syömisestä ei tule mitään jos ei saa lusikkaa käteensä ja yletä sillä lautaselle.

Sanmar ja poitsu 11,5kk
 
Molemmat korvat oli siis alkuviikosta tulehtunu, ja toissa iltana neiti meni aika tukkosex, käytiin sit sairaalassa hönkäilee adrenaliiniä ja sit yö menikin ihan hyvin. viime yönä neiti oli kurkkukipuisen kuulonen, mutta ei tukossa ja nukkukin ihan hyvin. jospa ens yö menis jo omassa sängyssä, meillä molemmilla..

ostin eilen jo niitä 8kk purkkiruokia, hassua aatella et vastahan tää synty.. ja kohta jo 8kk..huh..

neiti harjottelee jo puita pitkin kävelyä tosi horjuvaa menoa.. ja eilen seisoi ilman tukea päästi miun kädestä irti ja jäi seisomaan.. hurjaa vauhtia kyllä menee eteenpäin tossa liikkumisessa..

kylppärin lattiakaivo ja isoveikan pikku-autot ja muut aarteet on ihan best tällä hetkellä, omat lelut ei kiinnosta sitten yhtään!!

nyt laittaa ruokaa pienelle, poitsu ja mies on korjaamassa pojan mönkijää..

ä ja tipi 7.5kk
 
Meijän neidillä on vesirokko. Torstaiaamuna laivalla katselin, että kolme näppyä oli ilmestynyt, nyt niitä on jo kymmeniä. Vielä ainakaan toistaiseksi ei ole lämpöä ollut. Vesirokkosalvaa kävin eilen hakemassa apteekista ja sitä olen selkään, rintaan ja vaippa-alueelle laittanut. No, onpahan tämä tauti sitten tämän jälkeen Ellan osalta sairastettu.

ÄitiLpr: Onpas teidän Tiitu jo taitava neiti :heart: Ella ei vielä osaa puita pitkin kävellä, mutta seistä tykkää, kunhan vaan saa itsensä ylös kammettua. Meilläkin on pari 8kk purkkia kaapissa odottamassa, mutta en ole vielä uskaltanut antaa. Puuroa olen tehnyt aika karkeista hiutaleista (siis tavallisia Nalle-hiutaleita, joita olen vain vähän hienontanut sauvasekoittimella), ja hyvin on uponnut.

Kivaa viikonloppua kaikille!

Jonspe ja Ella 7kk1vko
 
Huomenta!

jokos ella on parantunu rokosta? oliko äkänen tauti?

meillä aletaan paranee tuosta räkätaudista..räkä vielä valuu ja yskittää, mutta vauhtia ei hiljennä mikään :D alkuun ei neiti ymmärtäny, että lääkkeen otosta voi kieltäytyä, mutta nyt on hoksannu sen ja hurjalla huudolla saan lääkkeen menemään.. annan lusikalla pieniä annoksi, muuten valuis kaikki samatien pois..

ä ja tipi 7.5kk
 
Vielä ollaan rokossa, mutta nyt on pääasiallisesti enää rupia. Sunnuntaina nousi kuume, jota oli vielä eilenillallakin. Lisäksi eilen puhkesi toinen alahammas, joten en osaa sanoa, mikä johtuu mistäkin. Muutama huono yö on nyt takana, kun neiti ei muuta tekisi kuin tissittelisi.. Viime yönäkin suuttui siitä, että otin tissin liian aikaisin suusta, kun toinen olisi halunnut nautiskella :D Miä en vain jaksaisi olla huvituttina, mutta toisaalta, en nyt jaksaisi kuunnella sitä huutoakaan |O Että sellaista tänne. Äiti on vähän väsynyt.

Jonspe ja Ella pian 7.5kk
 
Hyvä että on rokko jo menossa ohi!

mieki oon vähän väsyny.. jotenki eile oli kauhee päivä.. illalla sit söin sohvalla piirakkaa ja yritin saaha palasta siitä irti ja se lautanen pomppas suoraan miun huuleen ja piirakka oli pitkin sohvaa ja lattiaa.. huuli turpos ja alko vähän itkettää.. uskomatonta..

mutta pääsiäistä odotellessa, sillon lapset lähtee mummolaan kahdeksi yöksi ja myö miehen kanssa helsinki-vantaa suunnalle ja car showhun ja kaikkee AIKUISTEN juttuja :D :D
 
^^ Oon ihan kade. Miä en ole vieläkään käynyt missään tuulettumassa, ja Ella on kohta 7.5kk. Itse asiassa tänään aamulla suihkussa mietin, että miä olen niin väsynyt, että murtumispiste on kohta saavutettu. En olisi millään jaksanut nousta seitsemältä ylös, mutta pakkohan se oli. Viime yönäkin Ella tissitteli 1-1.5h välein. Ensi yöksi otan makkariin nokkamukin mukaan, ja tarjoan muutamilla herätyskerroilla vettä. Saas nähdä, mitä neiti siitä tykkää, mutta miä en vaan jaksa olla huvituttina keskellä yötä :(

Jep. Siinä oli vähän väsyneen äidin paatosta. Mutta nyt se on päätetty, yötissittelyt vieroitetaan meijän likalta tämän kuun aikana.

Hyvin väsynyt Jonspe ja rupikonna-Ella 7.5kk

Muoks. Me lähdetäänkin jo tänään kolmeksi yöksi miun porukoille unikouluun. Äiskä oli sitä mieltä, että tää kierre pitää katkaista nyt. Ihana äiti :heart:
 
Hienoa jonspe että saat äitiltä apua!!

käytiin tänään neuvola-lääkärillä (aikaistettu aika pulauttelun taki, mikä loppui heti kun sain ajan aikasemmax :D)

7.5kk, 7910g, 68.5cm, 43.7 pipo. muutosta edelliseen n. +400g, +1.8cm, +0.9cm

hyväntuulinen, kasvu tasasta, maitoa juo vähän, lisäksi kalkki 250mg tarv.

Eli suositus ois 600ml väh./pv maitoa ja meillä ei mee se, ni kalkkia vois antaa lisäx, mie luulin että sais liian vähän nestettä, ku terkka ollu aina niin huolissaan tosta maidosta.. mutta onkin vaan kalkin saanti!!

mie meinasin kanssa ottaa vesimukin yöx makkariin, ku neiti heräilee yöllä, mutta viime yönäkään ei huolinu maitoa.. että hyvähän se on ku ite jättää syömisen pois, mutta jos se vesi rauhottas kuitenki tai jotain..

 
Jonspe: Ei mekään olla oltu miehen kanssa muutamaa tuntia kauempaa kahdestaan jossain ilman lapsia ja meidän poika täyttää kohta vuoden. Ensi kuussa päästäänkin sitten kahdelleen risteilylle ja isovanhemmat tulevat hoitamaan poikia.
 
Nyt on mammalasta palattu. Yövieroitus on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, ekana yönä oli huutanut hetken klo 01, 03 ja 04, lopulta 05 äiskä toi likan tissille (Ella nukkui porukoiden huoneessa ja miä muualla). Seuraavana yönä huuteli enää klo 03, ja 05 taas tissille. Viime yönä likka päätti oksentaa kaikki puurot ja maidot sänkyynsä, joten nukkumaanmeno vähän venyi siivouspuuhien takia, mutta yö meni kivasti, tirahteli vähän klo 03 ja heräsi vasta 06 syömään. Ensi yönä Ella nukkuu ekaa kertaa omassa huoneessa täällä kotona, mutta uskoisin, että ihan hyvin se sujuu. Luottamus on ainakin toistaiseksi kova, kun saavutetuista eduista (pitemmistä yöunista, jee) ei haluaisi luopua ;)

Niin, ja pitää mainita, että nyt meilläkin kontataan jo kunnolla ja noustaan tukea vasten seisomaan. Ja pinsettiotekin taitaa olla jotenkuten hallinnassa, kun poimii jo kaikkein pienimmätkin murut suuhun :D

Sanmar: Oi, kivaa risteilyä teille! Nauttikaahan sitten olostanne :heart:

Jonspe ja EllaBella 7.5kk
 
Äiti Lpr: Kiitos kysymästä, aina vain paremmin on yöt menneet. La-su yönä miä jännitin Ellan heräilyjä niin, etten itse oikein nukkunut, mutta tyttö nukkui :D Heräsi vähän itkemään klo 01 ja 04, mutta tissiä ei vaatinut, joten nukkui ilman syöttöjä klo 21-07 :eek: Viime yönä ei herännyt enää keskellä yötä itkemään, mutta tisuitku tuli klo 5.40, mikä oli miusta hyvin, kun siitä jatkettiin unia vielä 7.30 asti. Sain kerrankin nukkua ilman herätystä 8h. Selvää on, että huvituttina on tätä mammaa käytetty jo jonkin aikaa, joten nyt oli vieroitus paikallaan. Oon tosi tyytyväinen tähän uuteen tilanteeseen!
 
Meillä on vaihteeksi flunssaa. Hyvä juttu että kaikilla on yhtä aikaa niin jospa oltaisiin terveitä viikon päästä, kun on se risteily viikonloppu.

Meillä tuli pojalla tänään vuosi täyteen! Aika on mennyt niin nopsaa. Pikkumatkoja jo kävelee, enimmäkseen kulkee vielä konttaamalla. Ja kiipeilee joka paikkaan mihin vain pääsee. Onneksi on sen verran pieni ettei esim. sohvalle pääse kiipeämään.

Sanmar ja poitsu tänään 1v.
 
Sanmarin 1veelle onnittelut :)

Kiva että jonspella/ellalla menee yöt nyt hyvin!!

Mein pääsiäis reissu sitten peruuntui.. tai huomenna menee lapset mummolaan yöksi että ryhmä rämä lähtee sitten lappeenrannan yöelämää (toivottavasti) tutkimaan.. mutta ootin vaan tota reissua niin kovin että vähän kyllä hermittamaan alko, mutta aina ei voi saaha kaikkee!!

käkäkää ja eikä, kuluu meillä nyt ihan koko ajan :D ihanan kuulosta kyllä, ja isoveikka on maailman ihanin, hänelle vaan voi nauraa ja kaikki mitä isoveikka tekee naurattaa tosi kovin :heart: ihania pieniä!!

Iloista pääsiäistä myös meiltä!
 
Me oltiin perjantaista sunnuntaihin Mikkelissä mummilassa. Olipas reissu. Ella vierasti aika kovasti miehen vanhempia, ja esim. soseita ei suostunut syömään kenenkään muun kuin miun syöttämänä, ja anoppi yritti molempina iltoina kylvettää Ellaa - tuloksena kamala huuto :( Neiti ei siis viihdy heidän seurassaan lainkaan, koko ajan olisi pitänyt olla äidin sylissä ja itku tuli heti, kun äiti poistui näköpiiristä. Käytiin kahdessa kyläpaikassakin, joissa kummassakaan ei vierastanut pätkääkään ja viihtyi muiden sylissäkin. Miä en siis tajua, mikä siellä mummilla ja vaarilla olossa mätti.

Meijän Emmaljungan vaunuista irtosi perjantaina renkaasta venttiili. Se rengas oli torstain vaunulenkin jälkeen vähän lötö ja pyysin miestä täyttämään renkaan, ja kas kummaa, kun alkoi täyttämään, niin koko venttiili lähti irti. Se ulkorengas oli hiertänyt venttiilin poikki. Että otti pattiin. Lauantaina käytiin ostamassa uusi sisäkumi ja äsken mies vaihtoi sen paikoilleen, muttamutta, siinä onkin erilainen venttiili kuin niissä muissa, eikä meillä ole sopivaa pumppua. Ärsyttää, kun ei olla päästy moneen päivään vaunuilemaan.

Sorry tilitykset :ashamed:
 

Yhteistyössä