Kaakonkulman vauvat 2008

Moi kaikille ja hyvät pääsiäiset myös!

Meillä ollut vähän nuhaa liikkeellä, alkoi kun Laura rupesi taas tekemään hampaita. Niitä onkin nyt sitten tullut reilussa viikossa 3 putkeen, toinen iso etuhammas sekä pienemmät hampaat molemmille puolille etuhampaiden viereen. Elikkä Lauralla on nyt 4 ylhäällä ja 2 alhaalla.

Meillä on nukkumiset menny ihan plörinäksi koko perheellä ja ollaan tosi väsyksissä. :( Perjantaina mentiin isovanhemmille yökylään, ku aateltiin että saatais isompi nukkumaan niiden viereen, ni jospa neiti suostuis nukkumaan vähän pidempään eikä heräis ennen kuutta. Mutta mutta, eipä onnistunut suunnitelma ja lauantaina palattiin mummolasta entistä väsyneempänä.

Huomenna pitäis soittaa isommalle neidille aika neuvolalääkärille ja sitä kautta allergiatesteihin ja siedätyshoitoon, reagoi koko ajan pahemmin koiriin ja kissoihin ja kohta alkaa vielä koivunsiitepölyaika (on allerginen sillekkin) :headwall:.

Laura treenailee kovasti ilman tukea seisomista; jumppaa kyykkyyn ja ylös ilman tukea ja poimii leluja lattialta. Ja nyt se perskule keksi että tukea vasten kävelemällä pääsee minne vaan. Sellasta pientä Ikean jakkaraa työntelee pitkin kämppää kauhiaa vauhtia. Ihme kyllä esim. sohvaa tai pöytää pitkin ei kävele oikeestaan ollenkaan.


-Anniel ja Laura 8 kk ja 3 vkoa

 
Mie ootan kans että millon neiti hoksaa ton ylösnousemisen ilman tukea, ku seisoo jo välillä ilman tukea ihan napakastikin.. tukea vasten kävelee, mutta heikonlaisesti, johtunee ehkä myös siitä että meillä ei oo sellasii tasoja mitä pitkin vois kävellä, no sohva, mutta yleensä ollaan kaikki lattialla, ni ei tarvii sohvan reunalla roikkua :D
 
8kk neuvolakuulumisia:

Paino 7015g
Pituus 72.8cm
Py 45.1cm

Lääkärin kommentit: Pituutta tulee hyvin, paino alle -20%. Virkeä, nousee jo tukea vasten seisomaan. Soseisiin lisätty öljyä. Hengitys puhdas, sydän normaali.

Kaikki siis ok. Pieni touhutäti vain kuluttaa kaiken energian, mitä ruoan kautta yritetään tuputtaa :D Lääkäri ei ollut huolissaan painon kehityksestä, kun kasvua kuitenkin tapahtuu ja neiti jo noin kovasti liikkuu. On vain hoikkeliini malliltaan.

Jonspe ja Ella 8kk
 
Jonspen Ella on samoja kokoja kun meidän poika nyt vuoden iässä. Eilen käytiin 1v neuvola ja mitat ovat: paino 7735 g ja pituus 73 cm, päänympärys 45,2 cm. Pieni jäpikkä, mutta kasvaa omalla käyrällään hyvin.

Sanmar ja poitsu 1v
 
Nostellaanpas..

Meijän neiti oppi viimein taputtamaan :D Nyt sitten pitää taputtaa lähes kaikelle - jotenkin huvittavaa. Lisäksi podetaan viidettä flunssaa.. Käytiin keskiviikkona vauvapäivässä, kun Ella tuntui parantuneen edellisestä flunssasta, ja olipas mäihää, kun saatiin taas viikonlopuksi räkätauti :/ Hiljalleen alkaisi sairastelut riittämään, varsinkin, kun tämä typy tekee aina syömälakon flunssan aikaan. Tai siis tissi tietenkin maittaisi enemmän kuin hyvin, mutta kun sitäkin touhua pitäisi alkaa hiljalleen vähentämään.

Me ollaan miehen kanssa lähdössä kesäkuun lopussa kahdestaan reissuun kolmeksi yöksi (Ella on silloin vähän yli 10kk), ja siihen mennessä pitäisi imetys lopettaa. Onneksi 10kk vanhalle saa antaa hapanmaitotuotteita ja tehdä puuro tavalliseen maitoon, niin ei tarvitse enää vastikkeen kanssa alkaa pelaamaan. On kuitenkin ollut vähän HÄS (huono äiti syndrooma) oloa ilmassa, kun ajattelin lopettaa imetyksen "jo" 10kk iässä. Mutta voihan se olla, että neiti vierottuu itse tisusta jopa ennen sitä - mene ja tiedä :eek:

Jonspe ja Ella 8kk1vko
 
ILOISTA VAPPUA!!!!

meillä ei mitään uutta, no yksi kulma hammas on just tulossa läpi ja neiti on sen mukaan ollu kiukkunen.. hampaita on nyt siis 4 + se mikä on just tulossa.

nyt on neiti kaksi kertaa irrottanu otteensa ja ottanu askeleen :eek: .. hurjaa vauhtia kyllä menee uuden oppiminen jos nyt jo alkaa treenaa kävelyä.. esikoinen oli yhtä aktiivinen liikkuja, mutta kävelemään lähti "vasta" 11kk vanhana.. jotenki tuntuu että tää neiti saattaa lähtee jopa aiemmin..mutta eihän sitä koskaan tiiä :)

Hirmusesti on päässä alkanu tapahtuu tytöllä.. vierastukset, äitin perässä menemiset ja sit muistaa missä tutti on, monta kertaa on alkanu itkee ja sit menee nopeesti turvakaukalon luokse ja nostelee rätit ym pois ja sieltähän e tutti löytyy :heart: , ja kauheesti komentaa ja matkii ilmeita ja liikkeitä ja ääniä, hurjaa kyllä miten nopeesti aika menee...

mutta nyt vapun viettoon!!!

äiti lpr ja Tipi 8.5kk
 


kuva päivitys, hattuja rakastavasta neitistä.

ja hampaita onkin tulossa 2, ellei jo oo puhjennu viime yön aikana, eli se neljän suora tohon ylös tuli/tulee sit n. 2vk aikana :D syöminen on välillä aikamoista huijaamista ja taiteilua, mutta maito menee hyvin :)

 
Moi ja hyvää vappua (vähän myöhässä kylläkin) kaikille!

Me ollaan oltu kipeänä jo toista viikkoa ja tää ei todellakaan ole enää hauskaa! :headwall: Ensiksi aloiteltiin mahataudilla ja sit saatiin vielä päälle influenssa B, jonka jälkitaudeista kärsitään edelleenkin. Ei ole paljon juhlittu, sisällä kökötetty kuumeessa kaikki ihanat aurinkoiset päivät.

Minä myös olen päättänyt lopettaa imetyksen n. 10 kk paikkeilla. Tämä äiti rupeaa kaipaamaan jo omaa aikaa.

Meillä sisarrakkaus on alkanut kukoistamaan, kaikkein hauskinta on katsoa kun Laura päättää välillä pistää painiksi siskon kanssa ja kiipee isosiskon päälle lattialla ja kaataa ihan nurin. Ja neidit senkun rätkättää kuorossa. :heart:

-Anniel ja Laura 9 kk ja 1 vko
 
ÄitiLpr: Hih, suloinen Tiitu :heart:

Anniel: Toivottavasti sairastelut teidän perheessä (ja muillakin) alkaisivat olemaan tältä keväältä ohi. Ja sitä omaa aikaa miäkin odotan imetyksen loppumisen jälkeen..

Ella oli eilen ekaa kertaa pidemmän aikaa (7h) hoidossa. Miä olin yliopistolla yhdellä kurssilla, joten anoppi tuli kaitsemaan neitiä. Pelkäsin etukäteen, että mitäköhän siitä tulee ja kaipaako neiti tissiä kovasti päivän aikana. Ihan hyvin oli kuitenkin mennyt. Mitään soseita ei ollut suostunut anopin kanssa syömään, mutta tähän oltiin varauduttu hankkimalla "sormiruokaa": satsumat, viinirypäleet, maissinaksut, ruisleipä ja vesi olivat siis kelvanneet.

Sunnuntaina lähdetään koko porukka Sveitsiin viikoksi. Saas nähdä, miten eka lentomatka Ellan kanssa sujuu. Jos jollain on hyviä vinkkejä vauvan kanssa matkustamiseen, niin niitä otetaan vastaan ;)

Jonspe ja Ella 8.5kk

Muoks. Vinkkinä kaikille lappeenrantalaisille, että Nicky&Nellyssä on kaikki loput ulkoiluvaatteet -20--50% tarjouksessa ;) Kävin tänään vähän shoppailemassa neidille välikausivaatteita varastoon :ashamed:
 
HYVÄÄ ÄITIEN PÄIVÄÄ KAIKILLE!!!!!!!!!!!!

Mein neiti nousee nyt itse seisomaan ilman tukea, mie en oo sitä nähny, mutta esikoinen ja mummi ovat nähneet, niin nyt uskon.. ja eilen otti taas muutaman askeleen tai siis muutaman kerran yhden askeleen :D hurjaa.. jotenki tuntuu että tuo neiti kävelee ennen toukokuun loppua..

Jonspelle ja perheelle hyvää matkaa!!!

Ja toivotaan että sairastelut alkaa olla jo voiton puolella.. tosin mein poitsu on ihan nuhanen nyt(, mut toivosin että ois vaan vilustunu tossa ulkona, ku hilluu liian vähissä vaatteissa välillä), eikä tartuttas meitä muita.. miulla kyllä tuntu keskiviikkona, että oisin tulossa kipeex, mut en sit tullu :)

äiti lpr tänään 27vee :) ja tipi 8kk3vk
 
Tässä myös meiltä kuvapäivitystä. Laura tykkää kovasti keinua, hirvee huuto kun joutuu ottamaan pois kiikusta.



Meillä imetykset käytännössä ohi. Laura kun sai nuhan paranneltua pois, niin lopetti taas päivätissittelyt ja samalla mie pistin lakon myös yöajalle. Mukista annan maitoa aamuyöllä jos neitiä janottaa ja aika hyvin Laura tän asian sulatti. =)

Meillä harjoitellaan edelleen askeleiden ottoa, mutta onneksi ei ole vielä enempää innostunut Laura omineen kävelemään. Yhdellä kädellä taluttaessa kävely jo sujuu.

Eipä meille muuta, millos lähdetään leikkipuistoon porukalla kiikkumaan? :)

-Anniel ja Laura 9 kk ja 3 vkoa
 
Minä olen loppu viikosta vapaalla, mutta torstai on pyhäpäivä ja onko sitten perjantai huono päivä. Meillä pienempi miehistä sairaana tällä hetkellä.
Mutta sopikaa te sopiva aika niin me tullaan jos olen vapaalla. Toukokuun viimeinen viikko on vain yksi vapaa ja eteenpäin en vielä tiedä.
 
Perun puheeni...nyt meillä sitten kävellään. Hitaasti mutta varmasti tullaan, välillä pysähtyy seisomaan ja sitten mennään taas. Ja huomenna neiti 10 kk.

Käytiin neuvolassa maanantaina ja meillä mennään edelleen ihan omia käyriä, paino 6775 g ja pituus 67 cm. Kovasti syö tyttö joten ei tarvetta huolestua.

-Anniel ja Laura 10 kk :heart:
 
Onnea Lauralle kävelemään lähtemisestä!

Meilläkin kävellään nykyisin, pitkään meni niin että jos oli kiire niin kontattiin ja käveli vain pikku matkoja. Nyt kävelee jo huoneesta toiseen ja vauhtiakin löytyy. Ja joka paikkaan mihin vain pääsee niin kiivetään. Onneksi on sen verran pienikokoinen ettei sohvalle vielä pääse.

Sanmar ja poitsu 1v 1,5kk
 
Onnittelut Lauralle kävelyn johdosta :D

Meillä harjotellaan myös kävelemistä nyt aika hienosti :) eilen neiti otti 4 askelta pisimmillään ja tänään aina ku nousee seisomaan niin ottaa askeleen ja pari. Taaperokärryn hoksas myös tänään, että sillä pääsee eteenpäin ja lujaa :D

Ja paljon hokee ei ja eikä sanaa, kuulee joo varmaan useimmin niitä :)

Oisko sataman leikkipuistoo hyvä paikka?? onhan siellä aika paljon aina porukkaa.. mutta muutkin puistot käy.

ä ja Tiitu 9kk+
 
Moikka pitkästä aikaa!

Täällähän jo Laura kävelee ja Tiitukin melkein :heart: Meijän neiti liikkuu vasta puita pitkin, ei siis vielä vähään aikaan lähde kävelemään.

Reissu oli ja meni. Ella matkusti oikein mallikelpoisesti ja saatiin lentokoneessa kanssamatkustajilta kiitosta neidin kiltistä käyttäytymisestä. Ella nimittäin nukkui nousut ja laskut molempiin suuntiin :D Kyllä tuon tirppanan kanssa uskaltaa jatkossakin reissuun lähteä.

Miä tulin reissun lopulla kipeäksi ja olen ollut toipilaana siitä lähtien. Sain siis todennäköisesti influenssan sieltä ja jälkitautina poskiontelontulehduksen, johon on nyt antibioottikuuri menossa. Hiljalleen alkaa elämä voittamaan :) Ella ja mies onneksi säästyivät taudilta.

Imetystä pitäisi alkaa hiljalleen vähentämään. Nykyään imetän neitiä 5krt/vrk, mutta tästä pitäisi alkaa vähitellen tiputtamaan kertoja. Olisiko vinkkejä? Hapanmaitotuotteita olen myös vähän maistattanut, ja viili sekä jugurtti maistuvat hedelmäsoseen kanssa ihan hyvin, eikä masuvaivoja ole ilmennyt.

Jonspe ja Ella 9kk+vko
 
Sanmar: Oletko antanut pojalle vastiketta vai pelkästään tavallisia (hapan)maitotuotteita? Kun mietin vain, että pitääkö neiti vielä opettaa vastikkeelle, vai riittäisikö, jos ruoan tekisi maitoon ja antaisi piimää yms. hapanmaitotuotteita lisäksi :eek: On meillä tuolla avaamaton paketti vastikejauhetta, jonka anoppi osti neidin syntymän jälkeen, josta tietty saisi maitoa tehtyä. Lähinnä pelottaa, mitä tarjoan sitten iltaisin ennen unia, kun se iltatissi tuntuu olevan tärkein.
 
Mein Tiitu kävelee nyt :D eilenkin nousi koko ajan pystyyn kävelee ja matkat pitenee koko ajan, välillä pyllähtää nurin ja heti takas ylös kävelee!!

nyt on kaksi yötä nukuttu, että neiti ei oo heränny kertaakaan :eek: onpa vähän outo olo, ku ei oo tarvinnu herätä ollenkaan..vähän niiku liikaa nukkunu :D

Kuis monilla on juhlia tulevana vkloppuna? meillä ois huomen illalla yhdet valmistujaiset, ja piti mennä niin että lapset lähtee sit yökylään sieltä, mutta nyt suunnitelma muuttu ja lapset tuleeki kotiin sieltä.. kauheesti harmittaa ettei päästäkään viihteelle.. edellisestä kerrasta on jo aikaa, ja ollaan oltu niin paljon vaan keskenään tässä kotona, et ois kiva nähä kavereitakin, ilman lapsia.. mutta minkäs teet, ku pitää säästää vähistä rahoista, että päästään juhannuksesx mökille viikoksi :) voihan se olla, että lapset vaikka sillon olis sit yhden yön mummolassa, ni sais saunoa ja istua iltaa rauhassa :)

Jonspe, eikö sitä tavis maitoa suositella vasta n. 1v. ikäsenä..?mie varmaan "opettasin" tuttelille, mutta ei oo kyl tarvinnu miettii moisia, ku molempien imetys loppu sillon n. 2-3kuisena.. mie en oo vielä miettiny noita maitotuotteita, mut kai sitä vois alkaa jo maistattaa rahkaa ja sellasta :) hurjan nopsaa menee aika.. ei oo kauaa ku kärvisteltiin et millo täää syntyy ja nyt jo mietitään maitoja :D


äiti lpr ja kävelevä Tiitu 9,5kk
 
Jonspe : Ei annettu korviketta. Aloiteltiin piimä siinä 10 kk iässä ja sitä annettiin sitten aterioilla. Ei tietty heti joka aterialla vaan otettiin ateria kerrallaan pikku hiljaa. Ja tissittelyn lopetin vuoden iässä, iltatissin viimeisenä. Maitoa ei meillä vieläkään juoda, ollaan vasta annettu vähän aamusta. On vain jäänyt tuo maidon anto niin vähälle kun piimä maistuu niin hyvin. Puuron tein alkuun veteen ja lisäsin siihen korvikejauheen. Ja kun pystyi antamaan kypsennettyä maitoa niin aloin keittämään maitoon.
Tissistä aloin vieroittamaan 10 kk ikäisenä. Siinä vaiheessa imetin 5 kertaa. Jätin aina yhden imetyksen 2 viikon välein niin että vuoden iässä sai jättää viimeisen pois.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jonspe:
Sanmar: Oletko antanut pojalle vastiketta vai pelkästään tavallisia (hapan)maitotuotteita? Kun mietin vain, että pitääkö neiti vielä opettaa vastikkeelle, vai riittäisikö, jos ruoan tekisi maitoon ja antaisi piimää yms. hapanmaitotuotteita lisäksi :eek: On meillä tuolla avaamaton paketti vastikejauhetta, jonka anoppi osti neidin syntymän jälkeen, josta tietty saisi maitoa tehtyä. Lähinnä pelottaa, mitä tarjoan sitten iltaisin ennen unia, kun se iltatissi tuntuu olevan tärkein.
Moi! Miekin aattelin vastata tähän..toivottavasti ei haittaa. :ashamed:
Minäkin vähensin tissin pikkuhiljaa, mutta sitten kun Laura rupesi pureskelemaan kovasti niin lopetin suoraan, noin 2 imetyskertaa päivässä oli jäljellä siinä vaiheessa.

Me ollaan annettu vastiketta, koska on juonut sitä jo 6 kk lähtien mukista. Pulloa meillä ei ole ollut käytössä ollenkaan. Nyt syödään joguttia, juustoa, rahkaa yms. mukimaidon lisäksi että saa tarpeeksi kalsiumia.
Minusta voit ihan hyvin jättää vastikkeet antamatta jos maitotuotteet ei aiheuta mahavaivoja.

Meillä kanssa jännättiin että miten neiti käy nukkumaan ilman unitissiä, mutta haliteltiin, lauleskeltiin ja tassuttelin mahalleen sänkyyn nukkumaan niin hyvin sujui eikä ole yhtään kaipaillut sen perään. Aiemmin siis aina nukahtanut syliin tissille. Itse en suosittelisi antamaan mitään juomista enää jos ei vaadi, sillä sitten siitäkin tulee "tapa".

Meillä muuten isäntä myönsi tossa eilen että oli joku päivä tehnyt vahingossa Laurankin puuron ihan normaali maitoon eikä tullut yhtään mahanpuruja.

-Anniel ja Laura 10 kk ja vko
 
Sanmar ja Anniel kiitos vastauksista :hug:

Meillä tissittelyt ovat nyt siinä vaiheessa, että päivässä on 3-4 kunnon imetyskertaa. Ella on siis alkanut itsekin vähentämään tissittelyä. Tällä viikolla tarkoitus olisi jättää tämä aamupäivän tissi kokonaan pois, kun olen huomannut, ettei sen perään hirveästi haikailla.

Miä sain vinkkejä tähän lopetustouhuun myös avoimen vauvapäivästä ja naapurilta. Siirrytään varmaan suoraan antamaan hapanmaitotuotteita, kuten piimää, jugurttia, viiliä ja rahkaa. Lisäksi luin, että 10kk vanhalle saa tehdä puurot tavalliseen maitoon, joten ehkä näillä pärjätään eikä tarvitse alkaa vastiketta antamaan, varsinkaan, kun neiti ei ole sitä kuin pari kertaa pikkuvauvana juonut.

Jonspe ja Ella pian 9.5kk
 
Mie en oo viitti vielä alkaa antaa noita maitojuttuja, ku ollaan lähössä sinne mökkeilemään, ni aattelin vaan että jos tulee jotain viive allergiaa tms..ni ei mee mökkireissu sit ainakaan ilmavaivoissa tai itkuissa.. (hysteerikon pitää aatella aina kaikki..:ashamed:)

flunssaa pukkaa taas lapsilla.. poitsu ollu jo tiistaista asti, mutta Tipille nous viime yönä (näköjään) räkätauti.. toivottavasti ei menis pahemmax, pojalla ainakin on vaan köhä ja tukkonen olo..

ja neuvolassa käytiin tiistaina, pituus 70cm ja paino 8.6kg. Ja meilläki siis kävellään ja aika hyvin jo menee, yritystä on jo juoksuun, ku isoveikka oikein kovin riehuttaa :)

äiti lpr ja tiitu 9.5kk
 
Huoh, meillä taitaa olla vauvarokko. Ellalle nousi keskiviikkona kova kuume, eikä se ole siitä meinannut lääkkeidenkään avulla laskea :( Eilen mittasin iltalämmön ennen nukkumaanmenoa, 39.8 astetta :| No, huomenna se pitäisi selvitä, onko vauvarokkoa vai ei (siis loppuuko kuume ja tuleeko näppyjä ). Flunssanoireitakaan ei ole. On vain tosi kurjaa katsella, kun toinen on ihan pipi. Neiti haluaisi vain olla sylissä, enkä ole nyt sitä tissiäkään viitsinyt kieltää, kun se on enää lähinnä hellyyden tankkaamista päiväsaikaan - rinnat nimittäin tuntuu ihan tyhjille läpysköille :D

Miä ja Ella ollaankin viikonloppu kahdestaan, kun mies lähtee parhaan kaverinsa polttareihin. Toivottavasti neiti alkaisi paranemaan, ettei tulisi kovin rankka viikonloppu miulle. Onneksi huomenna tulee kaveri meille iltakylään ja luvassa on ruoanlaittoa, saunomista ja maailman parantamista.

Jonspe ja Ella 9.5kk
 

Yhteistyössä