Kaakonkulman Vauvat 2011 (KOKS:ssa ja EKKS:ssa syntyneet)



Vauvat 2010

tiituli81..............tyttö 01.01.2010..................3990g.....52cm
Anzzu1984.........poika 24.06.2010.................3285g.....49cm
Patience............tyttö 04.08.2010..................2192g.....43,5cm
AnQ..................poika 21.08.2010.................3788g.....52cm
Cherrrye...........poika 06.09.2010..................4028g......52cm
AngelEyes..........tyttö 12.09.2010 klo 3.27.....3496g.....50cm....35cm
Jonspe..............tyttö 29.09.2010 klo 22.15....3550g.....51cm...35.5cm
Arual83.............tyttö 14.10.2010..................3570g.....50cm
Tesmis..............tyttö 12.11.2010..................2705g.....45cm
Maryya73..........poika 16.12.2010.................4112g.....52cm

Vauvat 2011

MarsuS............poika 14.01.2011.................2650g.....46,8cm

Edelliset keskustelut:
Kaakonkulman Odottajien vauvat 2010
 
Viimeksi muokattu:
Uuden vuoden kunniaksi laittelin uuden pinonkin sitten pystyyn. :)
Mukaan vaan kaikki kirjottelemaan.

Jonspe Kurjaa että teilläkin oltiin kipeänä, ollut vissiin aika paljon kaikkia tauteja nyt joulun aikaan liikenteessä. Vatsatautiakin oli jossain, sitä en kyllä meille toivo.

Kiinteitä Emmalle ajattelin alotella tuossa 4-5 kk ikäsenä. Meillä on edelleen syönti välit sellasta paria tuntia, että jos vaikka vähän saisi pituutta noihinkin. Hyvin tuo ainakin viimeeksi oli kyllä kasvellut pelkällä maidollakin, että pitää nyt vähän katella kun käydään neuvolassa.

Huimasti on Enni kyllä kasvanut, meillä just laiteltiin vasta 56 senttiset vaatteet pois käytöstä. :D Tosin eipä myö kumpikaan olla kovin pitkiä joten ei nää lapsetkaan koskaan mitään jättiläisiä ole olleet...

Mie oon kanssa pohtinut jo tuota kun äippäloma loppuu että mitä sitten tekisi. Kesäloman ainakin pidän siihen perään, haaveena olisi olla vielä tää vuosi kotona, mut kattoo nyt että miten käypi. Ainakin se tarkottaisi että pitäisi asuntolainaan hakea vähän maksuvapaata. Mutta toisaalta niin lyhyen aikaa nää lapset on pieniä, että kyllähän sitä lainaa ehtisi lyhentää sit myöhemminkin...
 
Täällä onkin uusi ketju pystyssä, kiitos AE!

Meillä oli tänään 3kk neuvola. Neidin tuoreet mitat olivat 63.3cm ja 6545g, py 42cm. Käyrät notkahtivat vähän alaspäin, mutta niin siinä tuppaa kuulemma usein rintamaitovauvoilla tässä 3-4kk välillä käymään. Neuvolatädin mukaan meillä asustaa jäntevä ja mainio vauva :D No, äiti oli tietty ylpeä omastaan, kun kehuttiin, hehheh.

Meijän pikkuneidille on alkanut tulemaan ihottumalänttejä kasvoihin, kaulalle ja rintakehään. Ja kaiken lisäksi oon huomannut, että vauvan iho ihan helähtää tiettyjen ruokien jälkeen (joita miä siis oon syönyt) : / Itselläni on atopia ja miehellä siitepölyallergia -> hyvät perimät.. Olisipa vain atopiaa, eikä ruoka-aineallergioita. Neuvolatäti käski vain seurailla ja normaalin rasvauksen lisäksi laittaa tarvittaessa hydrocortisonia. Seuraavalla neuvolakäynnillä pitää keskustella asiasta lääkärin kanssa ja katsotaan sitten tarkemmin, tarvitaanko mitään jatkotoimenpiteitä, hope not!

Kiinteistäkin juteltiin neuvolatädin kanssa, ja ne aloitellaan varmaan tuossa 4-5kk välillä. Nyt tiputtiin painossa 0-käyrälle, mutta koska paino on vielä noin hyvissä lukemissa, niin pelkällä tissillä pärjätään. Rokotteista neiti vähän närkästyi, ja nyt vaan toivotaan, ettei tule kuumetta tai vatsavaivoja.

Tuosta kotonaolemisesta: miä jatkan tätä kotiäidin uraa vielä varmaan pari vuotta :p Kun Enni on reilu 2v, niin alan hiljalleen etsimään töitä, joita toivottavasti sitten jostain löytyy. Onhan tämä rahallisesti vähän tiukkaa aikaa, kun asuntolaina painaa päälle yms., mutta ei nämä lapset tosiaan kauaa pieniä ole. Oma pää on aika hyvin kestänyt jo liki 2.5 vuotta kotonaolemista, joten eiköhän se vielä toiset pari vuottakin kestä ;) Kerhoista saa onneksi vertaistukea.

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Ja toivottavasti tämä ketju ei nyt jää taas meijän kaksinpuheluksi :D

Jonspe ja Enninkäinen 3kk ja risat
 
Toivottavasti teillä ei oo mitään allergiaa nyt sitten kuitenkaan.

Mie oon nyt muutamana päivänä joutunu antamaan Emmalle vähän korviketta pullosta, kun tuntuu että neiti roikkuu tississä kokoajan. Mitään kotihommia ei saa tehtyä kun tuo syö 1,5 - 2 tunnin välein. Joten meillä varmaan alkaa soseet menemään tuossa ensi viikolla.
Kävinkin jo ostamassa bataattia ja porkkanaa että päästään maistelemaan. Mie meinasin ite mahdollisimman paljon väsätä noita soseita itse, säästyy rahaa tuossakin.

Miusta olisi kanssa tosi kiva olla kotona vaikka kuinka pitkään, aika ei käy täällä pitkäksi ja tykkään touhuilla lasten kanssa tässä. Ei olla miehen kanssa vielä asiasta keskusteltu sen kummemmin, mutta melkein jo tiiä sen mielipiteen että töihin olisi mentävä. :(

Meillä olisi torstaina 4 kk neuvolalääkäri, niin palailen sitten asiaan taasen.

Kirjotelkaahan muutkin kuulumisia. :attn:

AngelEyes ja Emppuli kohta 4 kk
 
Noniin, neuvolassa sitten käyty. Hyvin oli Emma kasvellut, pituutta oli 63 cm ja painoa 7055 g. Muutenkin kaikki oli niinkuin pitikin.
Sain myös itelleni nyt sen kierukkareseptin, että sitten ei kun aikaa varailemaan. Kiva lääkäri kirjoitti vielä sen sillain että on hoitona miun runsaisiin menkkoihin niin Kela korvaa osan tuosta. :)

Emma on alkanut kiljua. :eek:
Selkäpiitä karmii kun tuo oikein kimeällä äänellä laittaa menemään. :D
Ja ehdin jo toivoa et jos tämä ois vaikka sitten se hiljanen lapsi. ;)
Muita kehitysaskeleita on myös se että neiti kampesi itsensä vatsalta selälleen tuossa yksi päivä. Toisin päin ei vielä onnistu pyörähdys.

Eipä tässä nyt tällä kertaa muuta.

AngelEyes ja Emppuli 4 kk
 
AE: Hih, miä sain tosiaan tuon kierukkareseptin samalla tavalla runsaiden ja kivuliaiden menkkojen "hoitoon" - ihan kiva säästö. Miulla oli kyllä varsinkin teininä ihan kaameat menkkakivut, ja söin niihin erilaisia reseptisärkylääkkeitä. Silloin lääkärit vaan sanoivat, että ne kivut helpottaa synnytyksen jälkeen. Miulla oli vain yhdet 3 päivän minimenkat näiden neitien välissä, joten vielä en tiedä, onko tosiaan näin..

Meillä kasvaakin aika samankokoiset neidit, tosin teidän Emma on vähän tuhdimpaa tekoa kuin meijän Enni, joka on miun mittapuulla iso :D Siskonsa kun oli sellainen hoikkeliini.

Meijän kaveripiiriin syntyi eilen yksi tyttö ja yksi poika :heart: On kiva saada lisää perheellisiä kavereita, kun meillä niitä ei vielä kovin paljon ole.

Jonspe ja Enninkäinen 3.5kk
 
Heissulivei!
Tulin kurkkaa "naapureitten" kuulumisia! Ties vaik joku teistä ois oikeestikkin =)!
Meinaa unohtuu tää pino kun meillä ollaan jo taaperoita ja noi vauva ajat on taakse jäänyttä elämää :D
Hyvin teidän piikuset kasvaa ja kehittyy!! Oikeesti tää yks vuosi meni ihan hirveellä vauhdilla!
Nyt pätkä on jo 13kk ja 1-v neuvolassa painoa oli 9kg ja rapiat.
En muista ikinä varata 1-v kuvaa, mut nyt ma otan itteäni niskasta kii ja soitan tonne Studio Taikalyhtyyn, enneku kaveri on 2-v!
 
Cherrye Myö ollaan täältä Lappeenrannan ja Lemin rajalta. :) Haluatko että lisäilen siun tietoja tuonne etusivulle?

Laitetaas vähän kuulumisiakin.

Myö alotettiin sitten ne soseet tuossa pari viikkoa sitten. Ollaan nyt maisteltu bataattia, porkkanaa, luumua ja persikkaa.
Ei oo kauheesti uniin ollut noilla vaikutusta, mutta päivällä sentään ei koko ajan tarvi olla tissi ojossa. :D

Miulla oli sitten ekat menkatkin synnytyksen jälkeen ja tosiaan eipä noita ois kauheesti kaivannu takasin. Järkyttävät vuodot taas, tuntuu että jokaisen lapsen jälkeen vaan pahenee. Pitäs nyt vaan saada varattua se aika tuonne gynelle.

Sitten tuossa alottelin tuota laihdutusurakkaa, 25 kiloa pitäisi saada pois kesään mennessä. Vähän harmittaa kun nyt ei voi ihan kunnolla alottaa mitään diettiä kun imettää, mut jumppaamaan alotin ja sit kun imetys loppuu niin sitten jää myös ylimääräset syömingitkin poies.

AngelEyes ja Emppuli 4 kk
 
Viimeksi muokattu:
Angel Eyes : Joo ois kiva ! Mukava jutustella samalla suunnalla asuvien kanssa :) Meidän poitsu syntyi 6.9.2010 mitoin 4028g ja 52cm, rv:lla 42+1 käynnisteltiin kun ei tuntunut olevan mikään kiire poikasella :D

Tuliko teille paljon raskauskiloja ? Onko kiloja vielä jäljellä vai kaikki karistettu ? Mie painoin ennen raskautta 60kg, mutta raskauden lopussa olinkin jo 86kiloinen.. :ashamed: Nyt painan 69kg, vielä ois pudotettavaa..
 
Cherrye: Nyt täällä onkin kivasti syyskuisia pikkuisia :) Meillä kans neiti syntyi käynnistyksellä rv 42+1. Minkä kokoinen teidän poju on nyt? Joko teillä syödään kiinteitä?

Raskauskiloja tuli n. 15, ja niistä reilu 2kg ois vielä jäljellä. Hitaasti mutta varmasti ovat kilot tippuneet, ja imetys toimii miulla aika hyvänä dieettinä. Tosin esikoisesta oli tässä vaiheessa jo kaikki raskauskilot poissa korkojen kera, joten tiukemmassa ovat nämä kilot olleet.. Jos vaikka kesään mennessä olisi n. 4kg tippunut nykyisestä, niin olisin tyytyväinen.

Kävin eilen gynellä papakokeessa kierukkaa varten, ja samalla mainitsin, että episitiomiahaava vihoittelee edelleen - ja kas kummaa, eihän se tosiaan ole parantunut niin kuin olisi pitänyt : / Joudun nyt kuukauden sisään fiksattavaksi, mutta se tapahtuu ihan paikallispuudutuksella eikä pitäisi olla iso juttu. Jos vain pääsisi sitten eroon siitä kivusta ja särystä, mitä on tähän asti ollut. Kierukan laitatan sitten maaliskuun lopulla.

Enninkäisellä on neuvola ensi maanantaina, sitten saadaan misukan 4kk mitat. Ei varmaan ole kamalasti kasvanut, kun neuvoloiden välissä on nyt vain 3 viikkoa. Soseita meinataan aloitella sen jälkeen, bataatilla lähdetään liikkeelle.

AE: Mitä Emma on tykännyt soseista? Miä odotan jo innolla sitä ilmettä, mikä tulee, kun pääsee ekaa lusikallista maistamaan :D

Jonspe ja Enninkäinen liki 4kk
 
Jonspe : Aika kauan sinullaki meni yli ennen kuin käynnisteltiin ! :O Sujuiko synnytys hyvin ? Kun sanoit, että tehtiin eppari, niin oliko jokin hätänä ? Kauhee jos kipuilee edellee ja tosi kauhee kert ei oo vieläkä parantunu !:(

Meillä jätkä syöny kiinteit n. 3,5kk lähtien. Meillä menee peruna, porkkana + kaikki hedelmäsoseet(hedelmäsoseet ostan kaupasta, muuten teen itse) ja hyvin maistuu ! Jimin mitat olivat 4kk neukkulassa 8100g ja 69cm :D Imettäminen meni ketuiksi miltei alusta lähtien, alussa oli jos jonkin näköistä... Harmittaa, mutta ei voi minkään.
 
Cherrye: Täällä taitaa olla tapana, että synnytys käynnistetään rv 42+0, jos ei raskaudessa ole mitään ihmeellistä ja vauvalla kaikki hyvin. Miulle tehtiin tosiaan ballonkikäynnistys, joka aloitettiin rv 42+0, mutta neiti syntyi vasta 42+1 illalla, eli yli 1.5vrk meni tuohon touhuun. Ja episiotomia tehtiin sen takia, että ponnistusvaiheessa jouduttiin ottamaan imukuppi käyttöön tilanteen nopeuttamiseksi - vauvalla oli sykkeet 60-90 tasolla koko ponnistusvaiheen. Syynä alhaisiin sykkeisiin oli tälläkin kertaa erityisen pitkä napanuora, joka oli kerran kaulan ja kerran jalan ympärillä. Esikoisella oli sama juttu, mutta kaksi kertaa kaulan ympärillä ja kerran raajan ympärillä, ja silloin sykkeet romahtivat kesken avautumisvaiheen ja mentiin hätäsektioon. Nyt siis pääsin synnyttämään ekaa kertaa alakautta :)

Ja tuo haavan kipuilu johtuu tosiaan siitä, että tuohon haavan pinnalle on jäänyt ommeltaessa jotain syvää kudosta, joka ei siihen kuuluisi ja on herkempää.. Senpä takia nyt sitten joko leikkaavat tai penslaavat (?) tuon syvän kudoksen, ettei sitä enää särkisi. Jeps, ällötysjuttuja, ja niin miun tuuria, että asiat menee näin.

Cherryellä on tosiaan iso poika, meijän neitihän on suorastaan kirppu noihin mittoihin verrattaessa :D Vaikka Enni on iso omalla mittapuulla, kun vertaa esikoiseen. No, ens viikolla sitten uusia mittoja luvassa..

Meillä on huomenna kerhokuvaus ja pitäisi keksiä, mitä tytöille pistää päälle. Ja samalla toivoa, että valokuvaajalla olisi jonkinlaiset edellytykset vauvojen/sisarusten kuvaamiseen.. Onneksi niitä kuvia ei ole pakko lunastaa, jos ovat ihan kauheita.
 
Kirjoitin vaikka kuiiiinka pitkän viestin, mutta kiitos Kaksplussan, viesti katos jonnekin.
Yritetääs siis uudestaan ! :)

Erityisen pitkä napanuora ? Jäikö sinulle millainen mieli alatiesynnytyksestä Jonspe ?
Toi imukuppi on tuttu väline, se otettii käyttöö miullakin. 1h14min meni ponnistuksessa, ois varmaa menny kauemminkin ilman tuota välinettä. Eppari ja 2. asteen repeämät, ei sentää sen pahemmat.
Jimille solisluun murtuma sekä oikean käden erbin pareesi, kiitos erittäin tiukan ulosauton.. :( Ja sit oli kaikkee muutaki ei niin kivaa..

Toivotaa, että kipuilut loppuu siihen leikkaukseen Jonspella ! Se on ihan kauheeta kun alakertaa kursitaa kuosii, saati jos se tehdää uudestaa :(

Joo, meijän jätkä ollu ruoka-aikaa kotosalla ! ;)
 
Cherrye: Napanuora on erityisen pitkä silloin, kun se yli 50cm. Nytkin se oli niin pitkä, että neiti pystyttiin nostamaan siihen pöydälle ennen kuin alettiin avaamaan sumppua ja leikkaamaan napanuoraa poikki :D Eli sitä tosiaan riitti.. Ja esikoisella on aikoinaan ollut sama juttu, silloin en itse tietty nähnyt mitään, mutta leikkauksessa mukana ollut kätilö sanoi, että ainakin yli 70cm.

Ja tosiaan, loppujen lopuksi en tiedä, kumpi oli pahempi/parempi synnytys. Esikoisen synnytys oli tietty itsessään raju, kun kaikki tapahtui niin nopeaan (ja vauva vietti sitten ekat 4vrk teholla) ja tunnevyöry heräämössä oli aika raju. Ekasta synnytyksestä jäi myös paljon pelkoja seuraavaan, kun oli lähellä, ettei vauva kuollut. Tässä toisessa synnytyksessä puolestaan ne kivut olivat järkyt ja synnytyksen kesto yllätti (vaikka esikoisestakin kerkesin supistella yli 15h säännöllisesti ja olin 7-8cm auki leikkuriin vietäessä). Lisäksi tuo episiotomiahaavan paraneminen on kestänyt paljon pidempään kuin sektiohaavan, vaikka sektiohaavassa se kipu oli aluksi rajumpaa (leikattu navasta alaspäin). Tässä toisessa ihaninta oli kuitenkin se, että ne synnytyskivut loppuivat melkein heti, kun vauva saatiin ulos - ja miä sain vauvan heti rinnalle! Esikoisen näin ekan kerran polaroid-kuvasta, kun miut kärrättiin heräämöstä osastolle, ja ekana päivänä pääsin kahdesti katsomaan esikoista. Nyt sain heti vauvan vierihoitoon ja vauva tuntui "omalle" samantien.

Jos nyt joskus vielä synnyttäisin, niin valitsisin varmaan taas alatiesynnytyksen, mikäli mahdollista, mutta vaatisin hanakammin kivunlievitystä. Nyt ainoastaan epiduraali helpotti miun oloa tasan kaksi tuntia, ja sinä aikana aukesin vajaasta 3cm sinne 9cm. Miulla vaan ei aukeamisvaihe edisty ilman kalvojenpuhkaisua ja kipulääkettä :( Jos esikoinen olisi aikoinaan leikattu normaalisti bikinirajasta, niin voisin ehkä harkita sektiotakin, mutta kun niin ei ole, niin en ihan heti sektiota haluaisi. Äsh, vaikeita juttuja, ja koska en nyt ihan heti halua edes miettiä, halutaanko lisää lapsia vai ei, niin otan nyt kierukan :D

Aika hurjan kuuloinen synnytys siullakin - mitä tuo erbin pareesi tarkoittaa (en jaksa googlailla)?

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! Me lähdetään huomenna kerhokuvauksen jälkeen miun porukoille viikonlopun viettoon.
 
Hejsan:wave:

Jospa miekin liittyisin tähän ketjuun. Meille syntyi siis pienen pieni poika 14.1.2011 klo 23.59 (rv 38+4). Painoa kertyi 2650g ja pituutta 46,8cm. Synnytyssairaalana EKKS.
Poitsu syntyi sektiolla, johtuen omasta tilastani joka heikkeni radikaalisti, kiitos raskausmyrkytyksen. Ja kyseessä ei ollut pelkkä pre-eklampsia vaan vakavampi eklampsia... Kuulun siis ilmeisen harvinaiseen ryhmään. Myrkytystila iski vain muutaman tunnin sisällä.

Vajaa viikko ollaan kotona totuteltu vauva-arkeen ja alkaa onneksi jo rutiinit muodostua. Poitsu ei paljosta murehdi jos vain ruokaa saa napaansa :heart:

Tässä nyt alkuun, kirjoittelen lisää kunhan paremmin jaksan.

MarsuS + Poitsu 13vrk
 
Paljon onnea uusille vauvansaaneille :)

Meillä poju jo 7kk :) ryömii kovaa vauhtia ja nousee konttausasentoon.. jalat jo konttais, mut kädet ei :D... kova vahtiminen kyllä jo :) Painoa taitaa olla vajaa 8kg ja pituutta 68cm :)

Nyt muutettiin uuteen asuntoonkin :) kamala homma kyllä tää muuttaminen ja viimeks vasta 1v sitte muutettiin.. lapset ollu mummolassa nyt tän muuttohärdellin ajan.. onneks mummola on 2km päässä :) ollaan onneks jo voiton puolella:) Me asutaan imatralla :) Mie meinasin mennä töihin jo huhtikuussa, jos vaan työpaikan saan.. iskä saattaa jäädä hoitaa kotia vielä senki jälkeen, jos ei töitä tai koulua löydä.. esikon laitan silti hoitoon, ku hän jo 2v 7kk et kaipaa jo kamuja ja tuo isukki ei jaksa kerhoissa käydä :D
 
Jonspe : Jo on ollut pitkä napanuora ! En tiennytkään, että sekin voi olla erityisen pitkä.
Miekin oon alatiesynnytyksen kannal, vaik sectioki tietysti on vaihtoehto. Leikkaus on kuitenkin leikkaus : / Vaikka miullekin sanottiin neuvolassa jälkikäteen, että seuraavas raskaudes kuvataa lantio ja seurataa muutenkin lapsen kasvua.. Ja että synnytyksestä tehtäis suunniteltu, mutt silti oon sen kannal, ett synnytän alateitse. Se on jännä miten sen kauheuden unohtaa.

Joo siis ei meilläkään mennyt kaikki/mikään niin kuin "piti". Erbin pareesi meinaa sitä, että käden hermopinteet venyttyneet. Fysioterapiassa käydään edelleen vaikka onhan käsi jo huomattavasti parempi.. Vähän aikaa sitten käytiin Hesas kuvauttaas käsi, näkyihän siellä puoliero.. 2kk päästä kuvauttamaan uusiksi.
Toisekseen jätkäl todettiin keuhkovaltimoläpän synnynnäinen ahtauma, joka siis tullut jo sikiö-vaiheessa. Koko sairaala-ajan poika oli siis tarkkailus 4. kerroksessa ja 3 päivän ikäisenä Hesaan tekemään pallon laajennus. Se onnistui onneksi hyvin ! Sydämen tilaa tullaan toki aina seuraamaan, mutta oon tosi iloinen, kun asia huomattiin ajoissa ! :)

Onnea pienokaisesta MarsuS ! :heart:
 
Kiva saada taas lisää kirjoittelijoita tänne ketjuun!

Anzzu84: Teijän pojullahan on jo kova vimma liikkumaan. Kiva, kun tulit kertomaan kuulumisia.

Lämmin tervetulotoivotus tänne juttelemaan, MarsuS ja poju :heart: Tuo eklampsia on kyllä tosi hurja juttu - wikipedian mukaan vain 0-1 tapausta vuosittain Suomessa :| Hyviä vointeja sekä äidille että pojalle.

Cherrye: Onpas teillä ollut vaikka mitä vastoinkäymisiä vauvalla. Toivottavasti suunta olisi nyt vain ylöspäin, eikä mitään vastuksia tulisi. Onneksi tuo keuhkovaltimoläpän ahtauma huomattiin ajoissa ja päästiin myös hoitamaan heti.

Huomenna neuvola, joten omaa napaa sitten.

Jonspe ja Enninkäinen 4kk
 
Viimeksi muokattu:
Neuvolalääkärillä käyty. Neidin 4kk mitat oli 65.5cm ja 7005g, py 42.7cm. Kasvaa suht tasaisesti omilla käyrillään. Iho-ongelmia on edelleen ja nyt saatiin sitten hydrocortisonia ja rasvaa reseptille. Hoidetaan iho ensin kuntoon ja vasta sitten aloitellaan kiinteiden maistelut, että nähdään, aiheuttavatko mitkään ruoka-aineet allergiaa. Nythän jotkut miun syömisetkin pahentavat ihottumaa : / Muuten kaikki ok ja jatketaan entiseen malliin eli tissitellen vielä tovi. Pikkulikan tukkoisuus jatkuu, mutta korvat ja keuhkot puhtaat, joten perusräkis kyseessä.

Jonspe + Enni 4kk
 
Viimeksi muokattu:
Iltoja. :)

MarsuS Kiva että löysit joukkoomme. :) Paljon onnea pikkuisesta. Hurjalta kuulosti tuo teidän alkutaival, onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin. Lisäsin siun tiedot tuonne ylös.

Jonspe Toivottavasti nyt nuo kivut sitten helpottaa, tuo episotomia on kyllä inhottava. Paljon helpommalla on päässyt, kun ei ole leikattu. Ekassa synnytyksessä siis leikattiin ja istuminen oli hankalaa ensimmäisen kuukauden. : / Silloin 12 vuotta sitten taisi olla sellainen mentaliteettikin että aina tehdään tuo leikkaus kun ensimmäinen lapsi kyseessä.

Emma tykkää soseista paljon, syökin ihan kun vanha tekijä. :) Muut on aina ensin kakoneet ja työntäneet ruoan ulos suustaan niin tämä tyttönen senkun avaa suutaan ja pyytää lisää. :D

Hyvin oli Enni kasvanut, pitkä ja hoikka tyttönen. :)

Anzzu Kiva kuulla siustakin. :) Onpas tein vauveli jo iso, vastahan tuo synty. Kova kiirus tuntuu tosiaan olevan liikkeelle lähdön suhteen.

Cherrrye Hui mitä kaikkea tein pikkunen on joutunut jo käymään läpi. :( Onneksi kaikki on jo paremmin. :)

Meillä on yöt menny taas risasempaan suuntaan. :( En tiiä onko tulossa hampaita vai mikä on, mutta monta kertaa yössä taasen Emma herää. Enemmän kyllä tuntuis olevan vatsan väänteitä. Pitää varmaan noista mainita neuvolassa kun sinne tuossa kuun puolessa välissä taas mennään.
 
Huh, rankka alkuvuosi takana. Vuoden alusta tyttö alkoi huutamaan aamusta yöhön, pulautteli kaaressa koko ajan, oli tyytymätön kaikkeen, nukkui pahimmilaan vaan 7tuntia/vrk pätkissä, ei viihtynny kuin sylissä jos siinäkään. Tätä asiaa on tutkittu kuukaus, lääkäri oli jääräpäisesti sitä mieltä että kyseessä on maitoallergia, olin maidottomalla dieetilla ja tyttö söi apteekin korvikkeita neljä viikkoa, ei juuri muutosta tullut. Lääkäri halusi meidät maitoaltistukseen, jonne mentiin muutama päivä sitten. Onneks meidän lääkäri oli kipeä ja allergiahoitaja ihana, hän oli heti sitä mieltä ettei ole allergiaa ja otti meidät asiakseen. Ja saman päivän aikana tytölle aloitettiin refluksilääkitys, ja tyttö on jo nyt kuin toinen tyttö. Refluksia olin epäillyt jo sillon vuoden alussa. Toivon, että tämä tästä helpottuu ja tytöstäkin tulisi tyytyväinen.

Imetyksen kanssa täällä myös ollut ongelmia alusta asti, kuitenkin olen imettänyt aina ennen lisämaitoa, mutta nyt kyllä tuntuu ettei sieltä tule enää yhtään mitään...
 

Yhteistyössä