Kadonnut laiva

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Gardenia:
siis mikä?
Arctic Sea -alus on edelleen kateissa
julkaistu tänään klo 18:24, päivitetty tänään klo 19:50

Itämerellä ilmeisesti kaappauksen kohteeksi kaksi viikkoa sitten joutuneen rahtilaiva Arctic Sean sijainnista ei vieläkään ole tietoa. Gibraltarin satamassa Espanjassa ei perjantai-iltapäivänä tiedetty aluksen liikkeistä eikä alus ole myöskään saapunut määränpäähänsä Bejaian satamaan Algeriaan.

Laivaa hallinnoivan Solchart Management -yhtiön johtaja Viktor Matvejev ei perjantaina halunnut kommentoida aluksen tilannetta millään tavalla.

Arctic Sea on kuljettamassa Rets Timberin puutavaralastia. Rets Timberin toimitusjohtaja Kari Naumanen ei myöskään tiennyt aluksen sijainnista perjantaina. Naumasen mukaan kyseessä on suuri mysteeri, eikä hän ole saanut laivan liikkeistä tietoa sen jälkeen, kun se havaittiin Englannin kanaalissa.

Tämän jälkeen Arctic Sean paikannusjärjestelmä ei ole ollut toiminnassa.

Kari Naumasen mukaan Rets Timberin yhteistyö on aikaisemmin sujunut ongelmitta laivaa hallinnoivan Solchart Managementin kanssa. Puutavaraa on laivattu säännöllisesti Pietarsaaresta Algeriaan jo pidemmän ajan.

Arctic Sean katoaminen sai alkunsa, kun kumiveneellä liikkuneet kaappaajat ilmeisesti tunkeutuivat alukselle kaksi viikkoa sitten Gotlannin ja Öölannin välisellä merialueella. Tunkeutujat sitoivat miehistön ja pahoinpitelivät osaa miehistä. Puolen vuorokauden jälkeen tunkeutujat poistuivat alukselta viemättä mukanaan mitään. Kaappauksen motiivit ovat edelleen epäselviä.

Puutavaralastissa oleva Arctic Sea oli lähtenyt kohti Algeriaa Pietarsaaresta. Aluksen omistaa latvialainen yhtiö ja se purjehtii Maltan lipun alla. Miehistön jäsenet ovat venäläisiä.

YLE Uutiset

 

Yhteistyössä