kärsitäänkö muilla ummetuksesta?

onko muilla ummetusvauvoja??
meillä ku ongelmat alko lisäruuista ja siitä alko ummetus kierre.
on käyty levolac, mallasuute, jopa movicol junior läpi.
ja nyt turvauduttiin sit vyöhyketerapiaan ja kokeilen maidoton linjaa.
joka ei näytä tulosta tuottavan. joten maitoallergiaa se tuskin on.
toi vyöhyke hoito laukas tilannetta huomattavasti ja perjantaina olis uusi käsittely sällille.

onko muilla ollu ummetuskierrettä ja millo se on helpottanu?
ite nii pirun väsyny ton mahan toiminnan kans taisteluun. sällillä ikää nyt 7kk eli kolme kk ollaan veivattu soutaen ja huopaen. :(
 
Hei!

Meillä auttaa vanha perinteinen luumu. Sitä tarjoan kummankin "peruna-aterian" jälkeen. Ja pieni vesitilkka ruuan jälkeen voi myös helpottaa tilannetta uskomattoman paljon! Ja sit vältän antamasta pojalle kovettavia ruoka-aineita, ainaskin banaani ja mustikka pistää meidän pojan vatsan ihan juntturalle.

Toivottavasti löydätte avun ja vatsa löytää sopivan toimintarytmin=)
 
Meillä ol mahoton ummetus johon ei auttanu levolac eikä mallasuute tai edes kaupan luumusose.
Poika täytti 5kk aloin antaa puuroja(kaura-ja riisihiutaleista keitettyä ) itetehdyn luumusoseen kera nii johan kakkahanat aukes :D

Viljami 5kk 2vkkoa
 
Juuh. On.
Ihan parikuisesta maitovauvasta tähän asti (kiinteitä 5krt päivässä syövä 10kk). Ei auta Levolac, mallasuute yms, yms, yms. Luumusose auttaa joskus, mutta ei aina sekään. Ja syödään kuituja, leseitä, puuroja kymmennittäin erilaisia, vettä menee ihan riittävästi... Ei vaan toimi, niin ei toimi. Sukuvika äitini puolelta. Pönttöön kakkaa, pitelen kiinni, että pikkusen oma käsi painaa vatsaa niin saa helpommin kaakattua.
 
vesi myös käytössä täällä. vähän huonosti tosin uppoo mut juodaan nii paljo ku menee vaan. myös puurot on kehissä mut ei vielä vaikutusta silläkään. ja kaks kk syöny puurojaki.
ja tuo luumu pistää sit ilmavaivoja kehiin nii sitä ei voi päivittäin antaa ku ei kitinääkään jaksa sit kovin kauaa.
meillä myös muut muksut ummettajia et liekö tuokin sieltä ne matkaan saanu geenit.. :(
 
Jep.. Alkoi kun imetys loppui 4kk iässä ja alkoi saamaan korviketta. Mallasuute ja luumusose ei auttanut, eikä päärynä ja ruusunmarja. En antanut mitään kovettavaa ruoka-ainettakaan. Kakka tuli kun ruokailun päätteeksi istutin pöntöllä ja kovan pungerruksen päätteksi kakkasi pitkän kovahkon nauhan pönttöön. Sitten sai soijamaitoa 2 viikkoa 7kk iässä ja kakka muuttui paljon löysemmäksi. Korviketta kun sai niin ei siltikään kovettunut maha, mitä suunnattomasti ihmettelin. Yksi mikä hieman pehmensi niin oli maissi :eek: . Sekä hillat ja vyöhyketerapia :) .
Olisiko tuossa 8 kk tienoilla helpottanut kokonaan niin ettei enää tarvinnut "pöntöttöö"..
 
On ollut joo, ihan kivikovalla maha, yli viikonkin saattaa olla kakkaamatta ja sitten pieniä papanoita saa väkerrettyä :( Alkoi siitä kun alettiin antamaan iltaisin korviketta/velliä. Mikään ruoka tai vesi ei ole auttanut, mutta Levolacia 10 ml annan aamuisin, niin sinä tai seuraavana päivänä maha toimii. Ja siis tavoite on saada kakka tulemaan kaksi kertaa viikossa.
 
rillukka: jatkoitko soijalla vai korvikkeella tuon kahdenviikon jälkeen?
ite just maidoton linjaa vedän. kun meillä ei korviketta olla ikinä maistettu etes.
maitoallergiaa pähkäilly ite, mut siihen en ole kyl vakuuttunu.

vyöhyketerapia autto tosi paljo ja kakannu sen jälkeen päivittäin vaikka taas kovettumassa hyvää vauhtia. huomenna taas hieronta ja saa nähdä vaikuttaako yhtä hyvin.
terapeutti anto mukaan diarrex maitohappobakteerit, extra neitsytöljyä jota tippa kerrallaan lisätään ruokaan enemmän, ja alloplex (homeopaattiset masuntoimintaa tukevat, joihin en vielä ainakaan ite usko). mut silti pojan elämä ollu toistaiseksi paljon tyytyväisempää ja kakkaa päivittäin ulos vaikka kovemmalla tosiaan ollaan taas.
mut noi ton kitinät johtuu selkeesti tuosta masusta.

lohduttavaa lukea että muilla myös painitaan tän asian kans vaikka kenellekään en tätä ummetusrumbaa toivoisi.
:(
 
Meillä poika viikko vajaa 5 kuinen. Kakkaa kerran viikossa. Ollaan maisteltu nyt viikon ajan luumusosetta. Pienempänä sai mallasuutetta. Muuten saa ihan vaan rintamaitoa.
Pelottaa vaan, et sit kun rupeen antaa kunnolla kiinteitä, niin mitä sitten tapahtuu. Tuleeko kakkaaminen olemaan vieläkin hankalampaa? Kakkaamattomuus ennätys on ollut miltei kaksi viikkoa.
 
Nemika Kahden viikon soijamaito kokeilun jälkeen annoin tavallisesti tuttelia ja maha pysyi pehmeänä. Siitä sitten hiljalleen koveni taas, mutta ei sille asteelle mitä oli ennen kun annoin soijamaitoa.

Neuvolassa lääkäri käski lisäämään kiinteiden määrää, jotta kakka pehmenisi.Kannattaa muuten lisätä ruokaan (itsetehtyyn) hieman rypsiöljyä. Pehmentää myös. Lisäksi tuoreet marjat auttaa paljon.

Itse uskon että ummetus johtui vain suoliston kypsymättömyydestä. Koliikkikin kärsittiin ja sitten pamahti rassun maha kovalle. Nyt ikää 11kk ja kakka pehmeää. Syö kaikkea ruokaa, jopa niitä kovettaviakin.
 
meillä tosissaan tuo vyöhyketerapia on auttanu. nyt viikon ajan poika kakannu monta kertaa päivässä ilman tuskaa. =) nyt toiveikkaana että ongelma olisi taakse jäänyttä elämää tai ainakaan ei enää samaan pisteeseen menisi. kolmen kuukauden taistelu ollut ja nyt ensimmäisen kerran toimii ilman laksatiiveja näin upeasti. =)
 
Meillä oli pojalla ennen hirvee ummetus. Yhen kauhukakkakokemuksen jälkeen ruvettiin kakattamaan poika "kuumemittari"-kikalla joka päivä. Ku alotettiin kiinteet, tuli kakasta luonnollisesti myös kiinteempää eikä toi kikka enää ajanu asiaansa. Sitte keksin kakattaa pojan potalla ja siihen loppu ummetus. Nyt käydään väh 3 kertaa päivässä potalla kakalla ja poika "pyytää" jo itse, eli vikisee ja kiemurtelee kunnes äiti tajuaa. :whistle: Ja ikää herralla vasta 5kk. :D
 

Yhteistyössä