Kävelemätön 15 kk.

  • Viestiketjun aloittaja Blue
  • Ensimmäinen viesti
Blue
Onko muita jotka ei vielä kävele/kävellyt 15 kk:n ikäisenä?
Puhe on tosin alkanut alle vuoden ikäisenä ja nyt on jo reilusti yli kymmenen sanaa hallussa.
Hiukan jo huolestuttaa tuo kävelemättömyys. Kaikki valmiudet jo olisi; seisoo tuetta, kävelee tukien, mutta kävellä tuetta ei kertakaikkiaan uskalla. Olisiko joitain niksejä, joita voisi kokeilla?
 
archie
Meillä esikoinen alkoi kävelemään ilman tukea vasta vajaa 1v4kk ikäisenä, sitä ennen kyllä käveli sellaisen vauvojen "lelutelineen" kanssa ihan sujuvasti ;) Toiset on vaan rohkeampia aloittamaan kengänpohjien kulutuksen kuin toiset :D
 
äitä
Taapero- kärry (ja muut vastaavat) on mainio apuväline. Sen vauhtia pystyy rajoittamaan lapsen taitojen mukaan, ja sillä lapsi saa tuntuman siihen, miltä tuntuu kävellä ilman aikuisen tukea, vapauden ja vauhdin hurmaa! Toisaalta kiirettä ei mielestäni teillä ole. lapsi lähtee kävelemään, kun on siihen valmis. Tiedän kyllä, että on rasittavaa kuulla joko se kävelee ja eikö se vielä kävele -kysymyksiä.
 
Hiluska
Meidän tyttö kans puhui vuosikkaana useita sanoja ja lähti kävelemään vasta 1v 4kk:n iässä. Siis vaan lähti kävelemään, ei horjunut tai kompuroinut. Käveli suoraan ja varmasti. On vieläkin hyvin varovainen liikuja (nyt 3,5v) Kiipeilee ja hyppii kuin muutkin ikäiset, muttei tee mitään uhkarohkeita temppuja. Kai se on vähän sisäsyntyistä, kuinka rohkea on ja miten aikaisin kävelee. Kerkeää lapsi kuluttaa sukanpohjia vähän myöhemminkin =)
 
Usko vaan noita edellisiä, no hätä. Voit tietysti kokeilla, saako lapsi rohkeutta paljaista varpaista tai tukevista kengistä. Meillä kävely on aloitettu kengät jalassa.

Kuulostaa kyllä kovin lupaavalta, että lapsellasi on malttia ja kärsivällisyyttä. Säästytte vastaisuudessakin monelta kolhulta.
 
Toiset lähte muita aikasempaa
kävelemään, toiset taas puhumaan.
Lapset niin erinlaisia. Ei vielä syytä
huolestua! kannattaa yrittää rohkasta
toista kävelemään. meillä tyttö lähti
kävelemään ilman tukea 9kuukautisena.
 
Meidän tyttö on kohta 16 kk ikäinen. Hänkään ei vielä ilman tukea kävele. Montaa oikeeta sanaa ei vielä tule,mut toisinaan ihan vahingos on tullut. Nyt hän on kyllä seisonut vähä aikaa(muutama sek.)että pitäisi mistään kiinni tai nojaisi mihinkään muutamia kertoja.
Neuvolassa eivät oo olleet huolissaan vielä. :)
Tosin jotkut muut taas ovat lähi piirissä,no se on heidän probleemansa...
 

Yhteistyössä