Kakan panttaus?

Eli meillä on nyt ilmenny kakka ongelmia kiinteiden myötä. Tyttö on 5kk.

Tyttö saa ruualla aina vettä ja välillä hörppyjä pitkin päivää. Vesi ei ole mikään hitti meillä, joten saan sitä menee ruokailun yhteydessä vaan 15-20ml. Meillä syödään 2x pv sosetta ja maitoo menee n.500-800ml

Luumuakin olen antanu, mm.½prk jälkkäriksi.

Eli kakka oli kovahka, tyttö kakkas ku jänis pitki päivää. Joka kerran vaipassa oli pikku nokare kakkaa..ja sitä ähellettiin pitkä tovi. Noh, luumu ja vesi pehmitti kakan, mutta nyt tyttö panttaa kakkaa :headwall:

Esimerkiksi vaippaa vaihtaessa huomaa, että kakka on tulossa pyllyn suulla, mutta tyttö laittaa jalat siukasti suppuun ja "vetäisee" kakan takas ja estää sen tulon. Sit taas joka pirun vaipassa on pieni tuhru, mutta kunnon kakkoja ei tehä :kieh:

Oon koittanu kuumemittarilla hieman ärsytellä pyllyn suuta--> kakka tulee taas siihennäkyyviin mutta siihe se sit jää, tyttö ei rupee tekee kakkaa. Ja kakka hätä varmasti on ku kokoaja tehää pikku papanaa. Yleensä kakka tulee joka pv, mutta nyt ei oo 3 päivää tullu ku papanoita. Olen myös koittanu vapna vaihon yhteydessa "pumpata" jalkoja kakan toivossa, mutta turhaan.

Onko neuvoja :attn: ?Alkaa tältä mammalta keinot loppua..kun kakka ei siis enää kovaa vaan tyttö ei vaan tee sitä :headwall: Riesana myös punoittava pyllyn suu kun kokoajan tuhrutellaan :/
 
Ootko koittanu vaikka kyykkyasennossa kakattaa esim. paperille/lavuaariin/pönttöön kun huomaat että kakka on tulossa? Jos se tulis sitte vaivihkaa sieltä kun tyttö on ns. oikeassa kakkausasennossa.
 
Mitä soseita syötte? Kannattaa miettiä, että lapsi saa riittävästi kuituja eli ei pelkästään ihan niitä kaikista sileimpiä mössöjä.
Itse käyttäisin tuossa tilanteessa myöskin Levolacia, että saisi nyt suolesta kaiken kovan kakan ulos. Kakkaaminen muuten on varmasti niin kivuliasta, ettei lapsi senkään takia kakkaa.
Ja sitten jatkossa tosiaan vähän karkeampaa palaa mukaan, puurot tavallisista hiutaleista yms. ettei kakka enää kovetu.
 
Soitin neuvolaan ja käsvikät antaa levolacia, se pehmitti lopulta kakan.
Logotar kiittii neuvosta :wave: "kakatin" tytön kertakäyttö alustalle. Tosin huudon kanssa :'( oli nin kovalla massu kuitenki, vaikka aikuisen silmään ei ollutkaan. Onneksi saatiin kakka tulemaan ja nyt onkii jo tullu normaalisti ja pehmeetä ollu.
viuvauvou meillä tehään ite soseet ja ne on tosi sileitä, kun ei olla ku vasta kuukaus syöty niitä. Puurot olisi tarkotus ottaa kohta maisteluun..jospa se pitäs mahanki parempana. Meillä varmaan peruna kovetti mahan noin kovaksi :(
 
voisihan olla sellainenkin teoria, että kun syö kokkareisempaa ruokaa, sitä joutuu jauhamaan suussa jolloin siihen sekoittuu enemmän sylkeä joka taas vaikuttaa sen ruuan hajoamiseen ja sulamiseen. Tätä kautta voisi ajatella että se ruoka on pilkkoutunut paremmin ja ehkä ulosteen koostumus on sitten parempi?
 
Moi,
Meillä molemmilla lapsilla on auttanut kun lisää noin teelusikallisen tavallista ruokaöljyä aamu ja iltapuuroon. Kakka pysyy pehmeänä, mutta ei kuitenkaan tule ripulia, eikä ilmavaivoja kuten lääkkeistä voi tulla. Jos näyttää että kakka on liian löysää, jättää toisen öljylusikallisen pois. Toimii myös aikuisilla tosi hyvin, tosin aikunen tarvinnee noin ruokalusikallisen. Lisää öljy kun alat jähdytellä puuroa, maistuu kamalalle jos keität sen =) Myös muut äitiystämäni käyttävät tätä, ja sanovat sen tepsivän hyvin.
 

Yhteistyössä