kakka polttaa pepun..allergiaago?

Heippa!

Hiukan neuvoja kaipailisin..

Eli meidän 11kk tytöllä on ollut paha vaippa ihottuma kohta jo 3kk ja lääkärit määrää vaan perusvoiteita ja nyt saatiin sitten vihdoin sibicorttia jolla punoitus lähti mutta sitäkään ei saa käyttää kuin kuuri luontoisesti
ja olen nyt huomannut että kun kakka tulee ja vaikka vaihdan heti vaipan on jo iho kerennyt menemään ihan tulipunaiseksi :'(

Olisiko kellään antaa vinkkejä että mistä tuo voi johtua tai onko kenenkään muun lapsella ollut samanlaista ongelmaa?

Allergia testeihin ei olla päästy koska peräaukko näyttää siistiltä eikä ärtyneeltä.
Alan kohta olla hiukan epätoivoinen tuon peppu asian kanssa
 
Hei, pyydä lääkäriltä resepti Oravase pastaan, saa tosin vain yliopiston apteekista. Muodostaa kalvon pepun iholle ja antaa näin iholle enemmän aikaa toipua kuin sinkkivoide. Meillä molemmat olleet käytössä, sinkkivoide joka vaipan vaihdon yhteydessä, koht kaks vuotta.
 
Olen kokeillut lähes kaikki vaippa merkit muumeja lukuunottamatta ja nyt käytössä liberot.
Olen käyttänyt sinkkivoidettakin uutterasti.

Täytyy varmaan alkaa opetella tota potan käyttöä niin pääsisi hautovista vaipoista eroon eikä kakkakaan liiskaantuisi iholle :)
 
Tutun kuuloista ovat nuo punotus ongelmat.
Yksi hyvä keino oli meillä ihan perinteinen perunajauho (vastaa talkkia). Sillä saat liikaa kosteutta pois sieltä vaippa alueelta.

Meillä yleensä perusrasvat vaan pahensi asiaa ja sinkkivoidekaan ei auttanut.
Kortisonivoiteesta vielä kanssa vinkiksi, että vaikka alue olis jo hyvä, parantuneen näköinen, niin laita vielä pari päivää, koska auttaa parantamaan sitä ihoa paremmin.

Toivottavasti tästä apua teille myös.
Eli perunajauhoja vaan vaipanvaihdon yhteydessä.
 
myy
Meillä kans pojalle aika helposti tulee vaippa-alueelle ihottumaa tai punoitusta. Bepanthen on auttanu tosi hyvin meillä, myös tuota perunajauhoa ollaan käytetty. Rasvaisin versio tuosta bepanthenista, kokeileppas sitäkin :)

 
kemeli

meillä kanssa kakka polttaa helposti vauvan pyllyn. nyt ollaan juuri maidottomalla dieetillä, sillä tytöllä on myös ripulia koko ajan. Peppuun on auttanut sinkkivoide ja ilmakylvyt (monta tuntia päivässä). lisäksi käytän harsovaippoja ja villahousuja,joten vaihdan vaippaa surutta hereillä ollessa jopa puolen tunnin välein
 
Perunajauho on hyvä apu usein, mutta mikäli iholla hiivasienen kasvua voi tuo perunajauho toimia elatusaineena tuolle hiivasienelle. Eli siis silloin voi pahentaa tilannetta. Mutta itse otsikkoon... meillä myös selkeästi punoitus ollut allergian oire. Pahimmillaan uloste polttanut aivan muutamassa hetkessä ihon rikko. Vauvalle todella tuskallista.
 
Meillä ei johdu allergiasta,vaan hyvin herkästä ihosta. Punoitusta lisää mm.omena,vattu, puolukka, kala, ainakin nuo, mutta syö kuitenkin välillä ja sillon erityisesti yritetään saada kakka pottaan. Sinkkivoide paksulti levitettynä auttaa ehkäisemään (kirvelee jos pylly jo rikki).
 
Meillä pepunpunoitus alkoi lähes heti sairaalasta kotiuduttaessa, sinnikkäästi kun testailin ja pidin ruokapäiväkirjaa omista syömisistäni löysin avun. Nyt 2,5 kk tytön peppu punoittaa vereslihaisille näpyille asti ja kakat tulevat pieninä annoksina jopa 10 krt päivässä kun ruoissani on käytetty kanelia, inkivääriä, neilikkaa, currya, kaakaota ja metwurstia. Tällä "dietiillä" sain pepun siistiksi vuorokauden kuluessa ja kakatkin tulevat vain kerran päivässä tai kahdessa. Sinkkivoide tuntui pahentavan, bepanthenista apua.
 

Yhteistyössä