yleensä se lässähtää siinä vaiheessa kun on hetken ollu jäähtymässä.Alkuperäinen kirjoittaja Yksvaan:Sitä kakkua ei saa mennä kesken kaiken heiluttelemaan ja otetaan varoen myös uunista, kunnes jäähtyy.
ootko vatkannut vaahtoa riittävän kauan?Alkuperäinen kirjoittaja KnicKKnacK:Täytyy kokeilla ilman leivinjauhetta siis. muuten teen mielestäni oikein: huoneenlämpöisiä munia vatkaan sokerin kanssa (kaikkia siis kupillinen, jauhojakin) n.minuuttia ja sitte jauhot varovasti nostellen sekaan.
IITOS IHAN TUHANNESTI VINKISTÄ! :flower: Enpä ole tuollaista tajunnutkaan, luulin että leivinjauhe on ihan välttämätön-. :ashamed:
sorry , kirjoitusvirhe tuli mulla, piti laittaa että 5 MINUUTTIA EIKÄ N.MINUUTTIA.... :kieh:Alkuperäinen kirjoittaja kaakku:ootko vatkannut vaahtoa riittävän kauan?Alkuperäinen kirjoittaja KnicKKnacK:Täytyy kokeilla ilman leivinjauhetta siis. muuten teen mielestäni oikein: huoneenlämpöisiä munia vatkaan sokerin kanssa (kaikkia siis kupillinen, jauhojakin) n.minuuttia ja sitte jauhot varovasti nostellen sekaan.
IITOS IHAN TUHANNESTI VINKISTÄ! :flower: Enpä ole tuollaista tajunnutkaan, luulin että leivinjauhe on ihan välttämätön-. :ashamed:
TÄH? voihan nyt vattu...Alkuperäinen kirjoittaja Yksvaan:Ei viisi minuuttia mihinkään riitä =D
se on ihan hyvää silloin kuin on valkoista vaahtoa. joku taitaa pilailla? eikä se kellonajasta oo kiinni, kunnes on "vaahtoa" niin on ok.Alkuperäinen kirjoittaja KnicKKnacK:viidessä minuutissa siitä tulee yleensä melkeen valkoista vaahtoa.. kauanko te sitten vatkaatte???
=D, tää menee jo hauskaksi.Alkuperäinen kirjoittaja mun ohjeessa:munia ei sais vatkata liian kauan! nelisen minuuttia on sopiva! Muuten munan valkuaisrihmat menee rikki ja kakku lässähtää.
kun sammutat vispilän ja nostat vaahtoa ja pystyt vaahdolla piirtämään kahdeksikon siihen päälle, on taikina riittävästi vaahdotettu.Alkuperäinen kirjoittaja KnicKKnacK:TÄH? voihan nyt vattu...Alkuperäinen kirjoittaja Yksvaan:Ei viisi minuuttia mihinkään riitä =D
tenavat pitää mua kohta ihan hulluna..Alkuperäinen kirjoittaja Katherine Wheel:Vatkataan niin kauan, että kun vatkaimesta liruttaa sitä taikinaa kulhoon kahdeksikon muotoon, niin se kahdeksikko jää siihen. Jauhot käännellään taikinaan varovasti, ei vatkata. Uuniluukkua ei saa paiskoa, eikä kakkuvuokaa viskata sinne. Ja mieluummin hiipiä varpaisillaan uunin ohi, luukkua ei auota.