Alkuperäinen kirjoittaja kahvi kissa:
Alkuperäinen kirjoittaja Perfekta:
niin tuo suorakaiteen muotoisen kakun suklaahan on halki ja ihan oma moka...menin sitä muka painamaan kiinni kermaan, enkä odottanut että se hieman pehmenis huoneenlämmössä niin se otti ja meni rikki...että painamaan sitä kuvaa ei saa mennä missään nimessä, se kyllä painautuu itse siihen kun sen antaa olla hetken huoneenlämmössä...eka kerta oli miulla kun tuollaiset kuvat tein niin pitihän siinä mennä jotain vikaan
nii ihan sitä peruskakun reseptiä ajattelin
millaset täytteet ym.sulla muuten kakussa oli ja oliko se isoin kakku minkä kokonen?
kaivaa reseptikansiota...hmm...
kakkupohja:
6 munaa
2½ dl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita sillä aikaa kuiva-aineet keskenään, mieluiten lusikalla, jotta saat perunajauhopaakut poissa ja sekoita jauhot vaahtoon, kaada leivinperilla vuoratulle pellille tai vuokaan,
175astetta ja noin 20-45min (riippuen teetkö pellillisen vai pyöreään vuokaan)
Tällä samaisellä ohjeella tein tuon isonkin kakun joka on ihan hieman a4 suurempi...(pari senttiä suuntaan ja toiseen) siihen meni 3 pellillistä pohjia (joista kyllä jäi hieman ylikin, mutta en jaksanut alkaa tekemään palapelikakkua)
Kuva oli noin a4 paperin kokoinen,ja kuvan piirsin telkkarin läpi leivinpaperille, jotta sain muumimamman isoon kakkuun
(muumimamma pitää jättikurpitsaansa kädessä kun se vielä oli pieni.)
täytteenä miulla on se mikä parhaimmalta maistuu ja tekee parhaiten meillä kauppansa eli mansikka- ja vadelma rahkaa (banaanirahkakin on hyvää)
2prk flora vispiä
2prk rahkaa (itse käytän ehrrmania)
hieman vanilliinisokeria
noin ½-1 ½ dl sokeria
mansikoita
vadelmia
vaahdota kerma ja lisää sinne vaahdotuksen aikana hieman vanilliinisokeria (noin ½tl) kun vaahto on valmista, vatkaa sekaan rahka.
Puolita kermarahkaseos 2 kuppiin, lisää toiseen mansikat (jos pakaste, niin valuta kunnolla) ja toiseen vedelmat (näissäkin tarvittaessa valutus), lisää maun mukaan sokeria kumpaankin kuppiin. Itse teen makee ja laitan enemmän...
Banaanirahkaan viipaloi banaanit siivuiksi, kakun täytteeseen tämän voi tehdä 2 tavalla, voit levittää rahkaseoksen kakun väliin ja latoa banaanit siihen päälle, tai sekoitat banaaniviipaleet sinne rahkaseoksen väliin(ensimmäinen minusta helpompi tapa)