Kaksio & vauva

Meillä nyt 5 viikon ikäinen vauva ja asutaan 51,5 neliöisessä kaksiossa, jossa olisi tarkoitus asua puolitoista vuotta. Asunnossa on pohjaratkaisu todella järkevä. Makuuhuoneeseen mahtuu hyvin meidän sängyn ja kirjoituspöydän lisäksi myös hoitopöytä ja pinnasänky sekä vaunut, jotka täytyy aina asuntoon sisälle tuoda lenkin jälkeen. Eikä siis todellakaan ole edes ahdasta. Osasyynä se, että meillä on vaatehuone, eikä makuuhuoneessa ole kaappeja, eli kaikki seinustat ovat käytettävissä. Muutenkin neliöt on käytetty hyvin ja mahdutaan oikein hyvin. Sitten kun vauva kasvaa ja leluja tulee lisää, annetaan hoitopöytä pois, että saadaan tilaa tavaroille. Ei ahdista ollenkaan ainakaan vielä. :)
 
Pakko vastailla..

Asutaan 61 neliön kaksiossa. Kaksi lasta, 2,5-vuotias ja hieman vajaa 1,5-vuotias. Tunnen kyllä että tilanahtaus on suuri, oli jo esikoisen aikana..
Miinuksia kaksiossa minusta on ainakin se, että lapselle/lapsille ei ole sitä omaa huonetta. Ensimmäisenä häiritsee se, että lelut ovat aina koristeellisesti pitkin olohuonetta ja jotenkin se siivo on aina maksimaalinen. Varsinkin kahden kanssa sotku tuntuu aina leviävän laajemmalle. Ja toiseksi, suoraan sanottuna samassa makuuhuoneessa nukkuminen häiritsee minun ja miehen petielämää. Vanhempi varsinkin heräilee helposti pieneenkin ääneen, enkä tarkoita tällä nyt pelkästään niitä aktiääniä vaan yleensäkin kaapin narahdusta, varomattomia askelia tai niitä petiääniä.

Kuukauden päästä onneksein päästään isompaan ja saadaan lapsille oma leikkihuone =)
 
Me muutettiin esikoisen syntymän jälkeen toiselle paikkakunnalle ja samalla omakotitalosta 58 neliön kaksioon, jossa siis 2h+k+kph. Toi 58 neliötä oli minimi mihin edes kuvittelin pystyväni muuttaa. No, onneksi ei asuttu siinä kuin vajaa vuosi ja muutettiin sitten 80 neliön saunalliseen kolmioon rivariin. En halua koskaan asua kerrostalossa ja luhtitalossakin asunto rajoittuu alakertaan. Kätevä asua sellaisessa asunnossa, josta pääsee vaunuillakin suoraan katutasoon eikä tarvitse roudailla esim. kauppakasseja miljoonaa kerrosta.
 
Me muutettiin miehen kanssa tähän nykyiseen asuntoon vuonna 2008, vuosi ennen tytön syntymää. Muutama kuukausi muuton jälkeen tulinkin raskaaksi ja alkoi pähkäily jäädäänkö tähän vai lähetäänkö uuteen. Kaksioon päätettiin jäädä, ainakin vauva-ajaksi ja vaikkei tyttö nyt paljoa liikukaan ja tilaa tarvitse niin siltikin on ahdasta. Tytön leluja on ympäri olohuonetta, tytöllä ei oo omaa huonetta (ollaan jätetty yösyötöt pois joten nyt olis hyvä sauma laittaa omaan huoneeseen). Tässä kämpässä neliöitä 62, eli ei mikään maailman pienin kaksio kuitenkaan.
 
Asutaan 61neliöisessä kaksiossa jossa myös sauna. 5v tytöllä oma huone ja me nukutaan olkkarissa,hyvin on mahduttu ja lisäystä tulee perheeseen joulukuussa.Ajatuksena asua ainakin 2-3vuotta vielä tässä :)
 
Asuimme ennen lasta 65 neliöisessä kaksiossa. Se tuntui meistä hirmuisen isolta ja aloimme etsiä vähän pienempää kaksiota. Löysimme todella hyvällä pohjaratkaisulla 47 neliöisen kaksion. Samana päivänä kun kirjoitimme lainapaperit; sain tietää olevani raskaana. Emme välttämättä olisi ostaneet noin pientä kaksiota jos olisimme tienneet että olen raskaana. Päässä alkoi heti ajatukset lentämään että miten me kaikki kolme sinne mahdumme.

Nyt ollaan pari vuotta täällä asuttu ja asuntokauppa kannatti! =) Pohjaratkaisun takia asunto ei vaikuta ollenkaan pieneltä. Ainoastaan omista sisustusratkaisuista on tarvinnut hieman luopua.. ;)

Tällä hetkellä yritämme saada toista lasta ja olemme ajatelleet että kyllä tässä asunnossa pärjätään jopa niinkin kauan kun toinen lapsi olisi 1,5-vuoden ikäinen. Tosin jos löydämme ennen sitä hyvän kolmion/neliön niin muutamme kyllä ilomielin isompaankin asuntoon! =)

Ainoastaan makuuhuone joutuu varmaan joka neliöltä käyttöön toisen pikkuisen saavuttua. Hoitopöydästä joudumme luopumaan, mutta se ei ole iso juttu. Ja leluja tulee löytymään tuplasti enemmän.. ;)
 
Me asuttiin kaksiossa 60m2 miehen, esikoisen ja vauvan kanssa siihen asti kun vauva täytti vuoden. Sit muutettiin isompaan. Ei tee tiukkaa vauvan kanssa asua kaksiossa. Mä oon toivoton hamsteri. Mulla on ihan sairas määrä vaatteita, leluja lapsille, huonekaluja, koriste-eseneitä ym ym...Hyvin mahtuivat :LOL: Muuttomiehet oli vähän eri mieltä. Sain kuulla ettei monessakaan kolmiossa oo niin paljon tavaraa, kun meidän kaksiossa :ashamed: Ja kun kolmioon muutettiin niin juuri mitään huonekaluja ei tarvinnut ostaa :D Entiset riitti oikein hyvin :whistle: On ainakin vähemmän siivottavaa kaksiossa.
 
Meillä on 48 neliöinen kaksio, jossa asun miehen, 7kk vanhan vauvan ja kahden kissan kanssa. Kuuma ja pieni luukku! Verhoja täytyy pitää kiinni ettei vastakkaisen talon parvekkeella olijat näe sisään. Ilta-aurinko porottaa koko illan, nytkin kämpässä 33 lämmintä. Toinen kerros, ei hissiä. Parveke on, mutta alakerrassa poltellaan tupakkia, niin ei voi vauvaa siinä nukuttaa.

Ainut hyvä puoli on se että talo on rauhallinen, vain muutaman kerran näiden parin vuoden aikana on joutunut yöllä heräämään naapureiden bileisiin.

No se siitä valituksesta. Onneksi meidän oma talo maalla on kohta valmis! :) :heart:
 
Me asuttiin esikoisen syntymän jälkeen pari kuukautta 43neliöisessä asunnossa, jossa oli tupakeittiö, 1makkari, sauna ja kylppäri. Muuten oltais mahduttu mutta kaappitila tuli vastaan kun vaunut oli pakko säilyttää kasattuna sisällä kaapissa. Muualle ei saanut sateelta suojaan.
 
Sartsa83
Täällä saatiin kun saatiinkin tilanahtaus asia ratkastua ja nyt odotetaan vauvaa syntyväksi maailmaan. Enää muutama päivä päälle viikko laskettuun.. arvonta alkaa, tullako pian vai tullako vasta sitten jälkeen lasketun. :D Saatiin makkariin hankittua parit lipastot vanhojen tilalle, jonne saatiin hienosti kaikki vauvan vaatteet ja muut mahtumaan. Hoitopöydän tilalle keksin ratkasuna pinnasängyn päälle laitettavan hoitotason, sillä vessa on niin turkasen pieni ettei sinnekään olisi hoitopöytää saanut millään. Vaunutkin saadaan mahtumaan makkariin, sillä makkarista on kulku myös parvekkeelle. Olohuoneeseen jää sitten lattiatilaa leikkimistä varten kun sen aika koittaa. Naapureiden takia tässä ja tietenkin sitten kun toinen liikkeelle lähtee, meinataan muuttaa isompaan, mutta se varmasti tapahtunee vasta ensi vuonna, kun tämä esikoinen täyttää vuoden.

Ja meidän kaksiohan siis oli 56 neliöinen.

Niin ja tosiaan tässä talossa ei ole mitään pyörävarastoa tai muutakaan jonne vaunut saisi, joten ne on pidettävä täällä sisällä.
 
ihan pakko vastata tähän. meillä on 60m2 kaksio. kaksi aikuista, 4v, 9kk ja yksi tulossa + kaksi koiraa. sanotaanko että ahdasta on ja romua ja roinaa joka paikassa. tarkoitus olisi asua vielä vuosi pari. hermot on välillä tosi kireellä tilan ahtauden vuoksi, mutta kiva asunto ja hyvällä paikalla ja kaikki paikat uusittu niin mikäs tässä :)
 
Meidän tyttö on tällä hetkellä 10,5kk ja kaksiossa ollaan asuttu koko vauva-aika. Nyt kun toinen lapsi on tuloillaan niin alkaa pikkuhiljaa ahdistamaan nää vähäiset neliöt ja kaks vaivasta huonetta. Meiltä löytyy lisäksi kaks isokokoista koiraa. Ja kerrostalossa asutaan.

Esikoisen vauva-aika meni oikein hyvin tässä kämpässä, eihän nyt pienen vauvan kanssa tilaa tarvitse niinkään paljoa. Pääasia, että pinnis mahtui meidän sängyn viereen makkariin.
 
Kerronmpa myös oman tarinani :) kun meidän tyttö syntyi asuttiin pienesäö 37 neliöisessä kaksiossa, minä+mies (+ miehen toinen lapsi joka vkloppu meillä) ja vauva. Hyvin mahtui siihen! järjestelykysymys vaan on, miten tavarat mahtuu. Iso parveke minne mahtui vaunut hyvin aina(iso plussa!) nyt asutaan me+ lisäksi kaksi kissaa 60 neliöisessä rivarikaksiossa, ja oikein hyvin mahtuu! tavaroita siirtelemällä saa yllättävääkin tilaa kun vaan miettii uusiksi välillä paikat :) välillä asuttiin hetki omakotitalossa, liikaa oli jo tilaa! tuli osetettua kaikkea turhaa tavaraa huoneiden täytteeksi.. Paljon parempi tää pieni, näkee muksutkin aina missä menee :)
 
Me ollaan asuttu aina kaksiossa jossa on 39neliötä, lapsi nyt 1v.9kk ja hyvin ollaan mahduttu, ahdasta tietty, mut ei haittaa. Nyt kun pikkukakkonen on tulossa niin muutamme 58neliön kaksioon jossa on keittiö ja se tuntuu isolle asunnolle =)
 
Me asutaan kohta 4kk ikäisen vauvan kanssa 54,4 neliöisessä kaksiossa ja hyvin mahdutaan. Meidän makkariin mahtuu meidän sänky, pinnasänky, hoitopöytä ja pieni lipasto. Vaunut mahtuu säilyttämään sisällä hyvinki tossa pikkusella käytävän pätkällä. Niin kauan kun poika nukkuu pinnasängyssä niin voidaan ainakin tässä asustella... kolmiossa olisi meillä turhana se yksi huone kun en kuitenkaan raaskisi laittaa poikaa sinne yksin nukkumaan :D
 

Yhteistyössä