kaksosille nimet

"vieras"
Suosittelen ERI alkukirjaimia! Kun niillä sitten on 2 paria samanlaisia jotain tavaraa tai vaatetta tai kenkiä, niin on helppo nähdä kirjaimista kumman on! Ja ehkä mieluummin koululaisenakin tykkäisivät että olisi eri nimikirjaimet, antaa vähän lisää identiteettiä.

Onnea vauvoista, meilläkin tyttö-poika-pari, ja ihanaa että on juuri niin =)
 
  • Tykkää
Reactions: puhkarhu
Vilja on kaunis. Vili on ehdokkaana, mutta ei täysin kolahda.

Meillä on kaksi E alkuista ja kaksi L alkuista lasta ennestään, joten nimikirjain ongelma on tuttu. Tosin minulla on ollut alusta asti tapana nimikoida vaatteet etunimellä ja sukunimen kirjaimella. Hiekkaleluissa ja sellaisissa samoista kirjaimista on itse asiassa ollut hyötyä.
 
"Lisa"
Onnittelut kaksosista! En nyt ala heittään mitään nimiehdotuksia, mutta suosittelen vielä miettimään miehesi kanssa yhdessä tuota nimien samankaltaisuutta (+sama alkukirjain) ottaen huomioon että kaksosten kohdalla usein pyritään korostamaan "erillisyyttä" ja omaa identiteettiä. Liian samanlaiset nimet voivat lisätä niputtamista mihin kaksoset joutuvat usein muutenkin. Toki tyttöä ja poikaa ei sekoiteta keskenään, mutta kuitenkin...

t. toinen kaksosten (myös tyttö ja poika) äiti
 
3 pojan äiti
Mun ainut vinkki taas (kaksosten äitinä) olisi ollut, että eri kirjaimilla alkavat! Kun on monta asiaa kaks samankokoista/näköistä, tavaroitten yms merkkaaminen helpompaa kun tarvii laittaa vaan alkukirjain. Arvaa vaan onko meillä sama alkukirjain... ;)
 
Oli ne nimet nyt mitkä hyvänsä, niin tuskin noita ihan nippuun saa, kun ovat tyttö ja poika... :) Ja meillä on aiemmillakin sisaruksilla samankaltaisia tai samalla alkavia nimiä. Alkuperäinen toive oli, että ovat yhteensopivat ja nimenomaan EI samanlaiset tai sekoittuvat.

Eli vielä kerran koitan vääntää rautalangasta, mitä haen:

Topi ja Teemu ovat samalla alkavat, yhteensopivat erilaiset nimet -> kriteerit täyttyy. Samoin esimerkiksi Elli ja Eemeli.

Joel ja Noel, vaikka alkavat eri kirjaimella, ovat liian samanlaiset -> en pidä.

Eeli ja Eelis -> Liian samanlaiset

Eevi ja Leevi -> liian samanlaiset, vaikka eri alkukirjain.

Pirkko ja Pirkka -> sama tyyli, mutta lliian samanlaiset (vrt Pirkko ja Petri, jotka sopisi yhteen ja ovat samantyyliset)

Toini ja Timotheus -> liian erityyliset, vaikka onkin sama kirjain.

Esim ehdolla oleva Vili ja Veera eivät mielestäni mitenkään sekoitu tai ole "nippunimiä", vaikka alkavatkin samalla kirjaimella ja sopivat yhteen kauniisti.
 
Viimeksi muokattu:
"joku"
katri ja kasper/i, heikki ja helmi, timo ja taina, ville ja veera, väinö ja vilja, saara ja santeri, oona ja otto/ olli/onni/okko, noora ja niilo, miisa/maisa ja matti/ manu
 
Noista sinun aiemmin miettimistä tytön nimistä Veera on minusta kiva, Veela ei oikein. Kuulostaa r-vikaisen Veeralta. (sori ) Viljasta tykkään kans. Tuo jonkun ehdottama Veera ja Valtteri on minusta kiva pari, jos haluatte saman alkukirjaimen, nuo molemmat kuulostaa sellasilta reippailta nimiltä. Yksi kiva V:llä alkava pojan nimi vois olla myös Venni
 
"Jep"
Meillä myös tyttö ja poika-tuplat ja eri kirjaimilla alkaa, samoja kirjaimia ja saman aikakauden suht samantyyliset pehmeät nimet.

Mitens tytölle Venja? Pojalle sitten vaikka jotain a:lla alkavaa,sekin on kiva tapa että alkaa toisen vikalla kirjaimella.
 
"Lisa"
[QUOTE="Jep";26946698]Meillä myös tyttö ja poika-tuplat ja eri kirjaimilla alkaa, samoja kirjaimia ja saman aikakauden suht samantyyliset pehmeät nimet.
[/QUOTE]
Meillä myös näin. :)
 
vierailija
Saku ja Silja
Aamu ja Teemu
Seppo ja Ulla
Elina ja Markus
Otto ja Aino
Oona ja Miro
Elias ja Oliver
Iida ja Onni
Matleena ja Roni
Sebastian ja Camilla
Sergei ja Marianna
Joonatan ja Peppi
Severi ja Viola
Usko ja Aino
 

Yhteistyössä