kaksosten koko alkuraskauden ultrassa

  • Viestiketjun aloittaja odottaja
  • Ensimmäinen viesti
odottaja
Moi,

tänään alkuraskauden ultrassa selvisi, että odotamme kaksosia. Rv pitäisi olla 7+6, mutta toinen vastasi koon perusteella 7+5 (14,3 mm) ja toinen 7+4 (14 mm).

Minkäkokoisia tiellä on kaksoset olleet suunnilleen noilla viikoilla? Pelästyin, kun eivät vastaa täysin viikkoja (IVF) mutta lääkäri sanoi, että se on aika yleistä kaksosilla. Mitllaisi pituuksia / kokoja teillä on siis ollut?

Kiitos!
 
Vieras
Ei kannata stressata! Mulle ei sanottu tuolloin mitään kokoja vaan tähdennettiin että mitä vaan voi sattua tämän ja seuraavan ultran välissä joten ei kannata turhaa stressata. Sitten seuraavassa ultrassa voi jo alkaa oikeesti odottaa kaksosia jos vielä kaks näkyy.
 
Meillä viikoilla 7+5 koot oli n. 9 mm ja 10 mm, eli toinen vastasi 6+6 ja toinen 7+0. Oli kuulemma ihan normaalia. Np-ultrassa viikolla 12+6 olivat jo kirineet tuon 5 päivän "vajeen" lähestulkoon umpeen.
 
Meillä oli alkuraskauden ultrassa yksi viikkoja (7+1) vastaava ja yksi tuulimuna. Np-ultrassa sitten eroa oli 2 päivää ja loppua kohden tasasivat koko ajan kasvua. Syntyessä painoeroa 10grammaa.
 

Yhteistyössä