Kanakeittoa

Moroshka
Mull onn yksi perusvinhkki: osta broilerin/kananpojan koipia ilman mausteita. Keitä ne pippurin, suolan ja yrttien maustetussa vedessä n. 1tunti., jossa on myös halkaistu shalottisipuli (jätä kuori päälle, siitä syntyy ihana kultainen väri liemeen). Ota pois, perkaa liha paloiksi talteen. Siinä sitten on valmis jo aivan ihana kanaliemi, ei mitään kuutioita siihen enää tai lisä-aineita, vaan paloitelut perunat, porkkanat, kukkakaalta, ihan mitä tykkäät vielä. Kun kasvikset ovat valmiina, lisää soppaan perattu liha ja tarjoile esim. uunissa paahdettujen paahtoleipäkuutioiden kanssa. Meidän 1,8-vuotias voi syödä tätä koko viikko - ei muuta haluakaan =D
 
1pkt(450g) Kariniemen marinoituja kanasuikaleita
2pss Rainbow itämaisia wokkivihanneksia
1 Iso sipuli
1-2 Lihaliemikuutiota
1prk Kuohukermaa

Paista kanasuikaleet ja laita wokkivihannekset sekaan, lisää vettä niin että aineet peittyy ja viskaa sekaan myös lihaliemikuutio. Anna kiehua n. ½tuntia(vähemmänkin riittää jos on kiire) lisää suikaloitu sipuli ja lopuksi vielä kerma.

Todella helppo pikakeittoresepti joka meillä käytössä kun tarttee saada nopeasti ruokaa. tuo 2v poikakin rakastaa tätä ja toistaiseksi kaikki tätä maistaneet(myös ne vannoutuneet kanakeitonvihaajat) on tähän rakastuneet joten suosittelen kokeilemaan.
 
Moroshka
...tähän että ne valmiiksi marinoidut tuotteet ja lihakuutiot useimmiten sisältävät arominvahvenneita, esim.NaGlut, jotka vaikuttavat hermostoon usein käytettynä. Siiten ihmettellään päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia ym oireita ihan satunnaisina mutta kuitenkin toistuvina. En koskaan antaisi omalle lapselle sellaista ruokaa. Tosin on uudet fondi-kuutiot tai liemet misssä ei ole käytetty näitä aineita.
 

Yhteistyössä