kangas- vai nahkasohva?

Uuden sohvan hankinta olisi edessä. Olisiko lapsiperheessä parempi kankainen vaiko nahkasohva? Lähinnä siis mietin puhtaana pitoa ja kestävyyttä. Uuden sohvan pitäisi kestää taas pitkä aika. Millaisia kokemuksia? Entä onko kokemuksia Suomisoffan sohvista?
 
Minun mielestä nahkasohva. Ainakin meillä on nahkasohva. Pölyt saa pyyhittyä helposti pois ja myös tahrat, jos niitä tulee. Meillä ei saa syödä sohvalla joten tahroja ei meillä ole. Minun mielestä nahkasohva on kestävämpi ja helppohoitoisempi kuin kangassohva.
 
Ehdottomasti nahkasohva (niitäkin on kauniita, pehmeitä ja kivan värisiä). En jaksaisi pestä edes sellaisia irrotettavia päällisiä joka viikko... Meillä on lapset 6, 4 ja 3v ja samat nahkasohvat palvelleet jo kohta 10 vuotta (yhä muhkeat ja hyvännäköiset Natuzzit).
 
Kankaitakin on monenlaisia. Meillä nyt toinen kangassohva. Ensimmäinen oli aivan susi; päällinen ohutta puuvillakangasta, joka imas kaikki tahrat itseensä. kahden vuoden päästä tosi törky! Halvasta sohvasta tulikin siis kallis lyhytikäisyyden vuoksi. Nykyinen sohvamme maksoi hieman enemmän, mutta on ollut hintansa väärti! Sohva on vaaleaa (!) kangasta, jotain microkuitua tai jotain, mutta kaikki tahrat lähtee pyyhkimällä! Sohvalle ovat molemmat lapsemme jopa oksentaneet kipeänä, eikä mitään jälkeä tai hajua jäänyt! Kangas mielestämme mielyttävämpi niin iholle kuin silmälle, makuasia..
 
Meillä on pari vuotta ollut kangassohvat sekä tuolit, enkä pois vaihtaisi. ovat nätimmät mitä muhkeat nahkasohvat. Materiaalia en tiedä, mutta puhtaanapidon kanssa ei ole ollut ongelmia vaikka lapsiakin on jo muutama. Tosin meillä ei syödä muuta kuin keittiössä että pahemmin ne ei ole sotkeutumaan päässytkään. Väri kannattaa valita sen mukaan ettei pikkutahrat edes näy.
 
Kangassohva on minusta paljon kauniimpi kuin nahkasohva. Jotenkin elävämmän näköinen. Nykyajan kankaat ovat myös paljon kestävämpiä ja likaa hylkivämpiä kuin ennen. Laadusta kannattaa myös jonkin verran maksaa.

Meillä on Iskun vaalea kulmasohva Iskun Atlantis kankaalla. Samaa kangasta okran väriset nojatuolit. Uutena käsiteltiin suoja-aineella, joka estää likaa imeytymästä kankaaseen. Jos tahra tulee, se pyyhitään tuoreeltaan pois. Yhtäkään tahraa ei sohvassa ole. Meillä myös syödään ja juodaan vaan keittiössä, eikä sisällä muutenkaan olla likaisissa ja kuraisissa vaatteissa.

Tumma kulmasohva olisi minusta liian synkkä ja hallitseva. Nautin kun on vaaleita sävyjä, kontrastia voi luoda tummemmilla kodin sävyihin sopivilla väreillä tyynyissä, matoissa ja verhoissa.

 
elävä
Sitä vaan olen monesti miettinyt, että miksi esim. sohvan kankaan pitäisi olla "elävän näköinen"? Tai jonkin muun kankaan? Nykyään on oikein muotisana tuo elävän näköinen :LOL:
 
Emiliiini
Meillä ainakin on ehdoton tuo nahkasohva. Jo muutaman viikon jälkeen oli sohvalle mm. oksenettu esikoisen toimesta jne. Joten kangassohva, joka meillä oli vierasvuoteena sai se parin vuoden käytön jälkeen jo lähtöpassit vaikka piti niin likaa hylkiä. Ehdoton nahkasohvan kannattaja:)
 
Meillä nyt tummanruskeat nahkasohvat (joita inhoan!), mutta käytännölliset koska 2 poikaa. Ystävälläni kuitenkin vaalea (mokkajäljitelmää) mikrokuitu kankainen sohva josta sai jopa punaviinitahran (!!!) pois senkummemmin tuskailematta. Tarkoitus meillekkin jossain vaiheessa hankkia vastaavaa kangasta olevat sohvat.
 
Itsellä kangas sohvat. Tahroja näkyy jonkun verran kun ei aina heti huomaa jos pojat ovat esim. nuhassa pyyhkineet räkää sohvaan.
Itse en vaihtaisi nahkasohviin mistään hinnasta. Kangassohvissa on mielyttävämpi istua kesällä ja vähillä vaatteilla koska hengittävät. Nahkasohva on varmasti helpompi pitää puhtaana mutta en vaihtais kuitenkaan mielummin katson niitä muutamaa tahraa jota en ole vielä viitsinyt ottaa pois!
 
meillä nahka sohvat.... ja ehkä maailman fiksuin valinta aikanaan!!!! lapset ovat vauvaiässä pissanneet, pulautelleet ja oksennelleet sohville. Koirakin juoksaikoina saattoi jättää tahroja ja vaikka meilläkään ei likaisilla vaatteilla sisällä olla niin uskomattomasti vaan likaa rättiin irtoaa kun sohvia pyyhkii! Kauhulla ajattelen millaiset ne kangassohvat tässävaiheessa olisivat. nyt tilanne muuttumassa. lapset kasvaneet ja koira kuopattu...jossainvaiheessa minäkin saan ne ihanat vaaleat kangas sohvat. :)
 

Yhteistyössä