Kanien hinnoista

Ollaan ostamassa lapsille kania ja soittelin eläinkauppoihin kanien hinnoista yms.Yllätyin nykyään kanien hinnoista, useimmat maksoivat jopa 80 euroa.
Itsellä on ollut nuorena paljonkin kaneja ja silloin niillä ei ilmeisesti ollut niinkään rahallista arvoa...oli melkein kaikilla ja annettiin naapureihinkin ihan ilmaiseksi.On ne ajat muuttuneet...
Onko kenelläkään kääpiöluppaa?Tarjolla olisi vain poikia ja minä mieluummin olisin ostanut tytön.Myyjä kertoi et poikasia on nykyään vaikea saada kasvattajilta..
 
Sae
http://www.kaniyhdistys.com/

Kania ei kannata ostaa eläinkaupasta. Hankkiessasi kanin suoraan kasvattajalta, tiedät tarkalleen mitä saat ja kanin tiedot ovat varmasti oikein. Kasvattajalla kanin hinta on noin puolet eläinkaupan hinnasta. Eläinkaupasta ostaessa saattaa saada sairaan, tiineen, väärän ikäisen tai eri lajin kuin mitä aikoi hankkia. Kasvattajalla kanit ovat myös sosiaalistettuja.

Muistathan hankkia kaksi kania (esim leikattu uros+naaras), kani on ehdottomasti laumaeläin! :)
 
pupsi
Puhumattakaan siitä että usein ainakin suuriin eläinkauppoihin kaneja tuodaan tukuista, riski saada aliravittu, sairas, liian aikaisin vieroitettu, sukurutsainen kaninpoikanen on suuri.

Mutta pitää muistaa myös se että eivät kaikki kasvattajatkaan ole niin puhtoisia. Sairaita ja epäsosialistettuja saattaa saada myös heiltä. Siksi on tärkeää katsoa tarkkaan mistä kanin ottaa ja tarkkailla kanista erityisesti seuraavia juttuja:

Silmät, pitää olla kirkkaat ja eläväiset
Nenä: kuiva, puhdas
Turkki: kiiltävä, palautuu takaisin kun kania silittää vastakarvaan, kun kania silittää sen pitää olla "lihaksikas", ei kuiva, luut saavat toki tuntua, mutteivät törröttää
Korvat:puhtaat, ei mitään ylimääräistä mönjää missään
Yleinen kunto: terve kani tutkii ympäristöään, on kiinnostunut ihmisistä, sen ilme on eläväinen. Nurkassa tiheään hengittävää ja nököttävää, ympäristöön reagoimatonta kania ei kannata ottaa.

Toki pitää muistaa että kanitkin nukkuvat, joten pelkkä paikallaan olo ei ole merkki siitä että kani olisi jotenkin kipeä :)

Niin ja lauma on kanille tärkeä, niinkuin edellä jo mainittiinkin
=)
 
Kiitos vastauksista!
Eläinkauppa josta kyselin oli suht pieni ja myyjä vaikutti vastuuntuntoiselta.Kanit olivat rekisteröityjä ja tulisivat hyvältä kasvattajalta..Paperit tulisi kanien mukana ja olin tästä "junttina "ihan yllättynyt...Kait kanejakin kohta pitää viedä näyttelyihin kuin koiriamme konsanaan!? :D
Mietimme asiaa vielä ja haaveissa olisi 2 tyttökania...
 
Kirjo
Me ollaan maksettu kaikista kääpiölupista 50 euroa kpl. Yksi ollaan ostettu eläinkaupasta, muuta suoraan kasvattajalta.

Huomioi ketjun aloittaja, että kaksi tyttökania voi saada paljon pahaa aikaan. Harvoin tulevat toimeen tuosta noin vain, yleensä tappelevat. Leikattu poika ja tyttö paras yhdistelmä.
 
Nyt meillä sit on se kani...ihana on ja aivan älyttömän kesy ja mukava lemmikki onkin!Vaikka olikin suht kallis mutta kylläpä siitä oikeasti varmasti iloa on koko perheelle.Tuolla se pomppii nytkin olohuoneessa ihan vapaana..:)
 
Daim harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.05.2007 klo 02:07 Noora kirjoitti:
Nyt meillä sit on se kani...ihana on ja aivan älyttömän kesy ja mukava lemmikki onkin!Vaikka olikin suht kallis mutta kylläpä siitä oikeasti varmasti iloa on koko perheelle.Tuolla se pomppii nytkin olohuoneessa ihan vapaana..:)
Onnea uudesta pupusta! :flower:
Meidän kani vanhus kuoli viime torstaina ja pojalla on tosi kova ikävä Pupua. :'(
 

Yhteistyössä